Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσεκουριές Παυλόπουλου

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά από προχθές το βράδυ για την επεισοδιακή, τελικά, συζήτηση στη Βουλή. Κάτι που δεν σημειώθηκε όμως όσο θα ήταν χρήσιμο, είναι εκείνο που είπε ο αρχηγός του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, προφανώς απελευθερωμένος πλέον από τους περιορισμούς των παλιών του ρόλων, δήλωσε ότι την… «ευθύνη» για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία (αυτός είναι ο καημός του, όπως και του Αντώνη Σαμαρά…) τη φέρει η μυωπική πολιτική των Γερμανών, τους οποίους και επέκρινε ιδιαιτέρως σκληρά.

Και πολύ καλά έκανε. Θα έπρεπε όμως να το είχε κάνει νωρίτερα, όχι τώρα. Τώρα, είναι πια αργά. Ιδίως θα έπρεπε να το είχε κάνει δημόσια όταν ο υπουργός Σόιμπλε τον απείλησε προσωπικά όταν ήταν ομόλογός του ότι η Ελλάδα κυριολεκτικά θα πεταγόταν έξω και από το ευρώ και από την Ε.Ε. ταυτόχρονα… Επρεπε τότε να έχει ξεσηκώσει διεθνή χαμό ο Βενιζέλος, όχι για να κάνει καμιά αγριάδα, αλλά γιατί αυτό επέβαλλε το πραγματικό συμφέρον της χώρας κι όχι το να τρέμει διαρκώς η Ελλάδα και να υποχωρεί άτακτα στα πάντα. Αλλά, δυστυχώς, δεν το έπραξε.

Εν τω μεταξύ, στη γερμανική Ευρώπη του Βερολίνου αναφέρθηκε προχθές ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. «Η ίδια η Γερμανία πρέπει να επιδιώκει να υπάρχει ως Γερμανία εντός της ΕΕ. Δηλαδή, η ίδια η Γερμανία πρέπει να επιδιώκει να είναι μια ευρωπαϊκή Γερμανία και αυτή την αντίληψη έχω» είπε στη Λευκωσία μετά από τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη.

Και δεν είπε μόνον αυτά. Είπε ακόμα ότι δεν θα ήθελε να σκεφθεί, «δεδομένης και της σοφίας του γερμανικού πνεύματος, αλλά και της πολιτικής ζωής, ότι μπορεί η πλειοψηφία, τουλάχιστον, του γερμανικού πολιτικού συστήματος, να θεωρεί ότι είναι δυνατόν να υπάρξει η Ευρωπαική Ενωση ως γερμανική Ευρώπη», καθώς και ότι δεν τολμά επίσης να σκεφθεί καν ότι «οποιοσδήποτε στο πλαίσιο της ΕΕ -αυτής της ΕΕ που δημιουργήθηκε με όλα εκείνα τα οράματα, τα οποία ξέρουμε τι ήθελαν να αποφύγουν αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο- σκέφτεται, όση ισχύ μπορεί και να έχει, με όρους εκβιασμών».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλούσε ανοιχτά για τη γερμανική ηγεμονία εδώ και πολύ καιρό, όταν οι πιο πολλοί, ιδίως της τότε κυβερνητικής παράταξης, σιωπούσαν. Αυτό ήταν από τότε ενδιαφέρον.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως, σχεδόν εντυπωσιακό, είναι το γεγονός ότι εξακολουθεί και μιλά και σήμερα για τη γερμανική Ευρώπη και τους κινδύνους της, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Γιατί αν το προηγούμενο ήταν σπάνιο, αυτό, είναι περίπου μοναδικό.

Φυσικά, μιλά με μια γλώσσα διπλωματική. Όμως, σε αντίθεση με τους περισσότερους, θέτει το ζήτημα, δεν κρύβεται. Αναφέρεται στην ουσία του σημερινού προβλήματος της Ευρώπης, το οποίο έχει αρχίσει πλέον να την κλονίζει συθέμελα.

Δεν «στρίβει» ξαφνικά τις απόψεις του και δεν τα μασάει τα λόγια του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τώρα που έγινε πρόεδρος. Δεν λειτουργεί ως άσχετος θεατής σε μία τρομερή κρίση – κι αυτό είναι κάτι καινούργιο αλλά και σημαντικό ταυτόχρονα. Προς τιμή του, μιλάει. Τώρα το ζήτημα είναι αν ακούν εκείνοι που πρέπει να ακούν…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σταχυολογώ και σχολιάζω :

    "Εν τω μεταξύ, στη γερμανική Ευρώπη του Βερολίνου αναφέρθηκε προχθές ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. «Η ίδια η Γερμανία πρέπει να επιδιώκει να υπάρχει ως Γερμανία εντός της ΕΕ. Δηλαδή, η ίδια η Γερμανία πρέπει να επιδιώκει να είναι μια ευρωπαϊκή Γερμανία και αυτή την αντίληψη έχω» είπε στη Λευκωσία ... Και δεν είπε μόνον αυτά. Είπε ακόμα ότι δεν θα ήθελε να σκεφθεί, «δεδομένης και της σοφίας του γερμανικού πνεύματος, αλλά και της πολιτικής ζωής, ότι μπορεί η πλειοψηφία, τουλάχιστον, του γερμανικού πολιτικού συστήματος, να θεωρεί ότι είναι δυνατόν να υπάρξει η Ευρωπαική Ενωση ως γερμανική Ευρώπη»

    κχ.
    Έγραψε "Το Βήμα" αυτό το πράγμα ; Εκπληκτικό μου φαίνεται και συνάμα καταπληκτικό ! Γιατί όμως δεν γράφει η "Γνώμη" ακόμη κάτι ; Ας πούμε - σημ. δεν είναι σενάριο συνωμοσίας αυτό - ότι η νυν προτεσταντική Γερμανία ακολουθεί τις οδηγίες του αμενικανοβρετανικού σχεδιασμού. Η συγχώνευση των ευρωπαϊκών κρατών να γίνει κατά τα πρότυπα των αμερικανικών ηνωμένων πολιτειών ! Πολιορκητικός κριός των κρατών η οικονομία, ή αν θέλουμε να το γράψουμε διαφορετικά, εκπόρθηση των ιστορικών ευρωπαϊκών κρατών με την οικονομία. Κάτω η Ιστορία, κάτω η Θρησκεία, κάτω η Γλώσσα. Όλα άρχισαν όταν ο Κολόμβος ανακάλυπτε την Αμερική και η ιδιωτική FED άρχιζε να κόβει χρήμα, να εξαγοράζει τους πάντες και τα πάντα με δανεικά, ύστερα να τα παίρνει πίσω ενοικιάζοντας (κατ΄ ευφημισμό) τις υπερχρεωμένες και μη βιώσιμες οικονομικά χώρες. Φυσικά, υπήρχαν και κάποιες επαναστάσεις, ανοιξιάτικες, πορτοκαλί κ.λπ., άλλες δε έφθαναν σε ακραίες από αισθητικής άποψης βιαιότητες με live αποκεφαλισμούς. Όχι τίποτα άλλο, για να μην ξεχνάμε τον Τόμας Μωρ, τον Λαβουαζιέ και αναρίθμητους άλλους, στην υπό "ολοκλήρωση" τελούσα ακόμη ... Ευρώπη των λαών. Των αποκεφαλισμών και των πυρών στο παρελθόν, των οικονομικών στραγγαλισμών σήμερα.

    Το καταπληκτικό όμως είναι τούτο : "Ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλούσε ανοιχτά για τη γερμανική ηγεμονία εδώ και πολύ καιρό, όταν οι πιο πολλοί, ιδίως της τότε κυβερνητικής παράταξης, σιωπούσαν. Αυτό ήταν από τότε ενδιαφέρον.", γράφει η "Γνώμη" της εφημερίδας και αναδημοσιεύει η "Άποψη" της ιστοσελίδας.

    Ας υποβληθούμε λοιπόν κι εμείς στον κόπο να ρωτήσουμε : Η τότε κυβερνητική παράταξη από ποιούς στηριζόταν ; Ήταν "Το Βήμα" και τα υπό του συγκροτήματος της εφημερίδας εποπτευόμενα εποικοινωνιακά Μέσα ( ραδιόφωνο και τηλεόραση) από εκείνους που άκουγαν τα λεγόμενα του κ. Προκόπη Παυλόπουλο ; Ρωτάμε με την αφέλεια ενός σχολιαστή, ο οποίος δεν τυγχάνει συστηματικός αναγνώστης εφημερίδων, και μάλιστα "Του Βήματος", ή τηλεθεατής, ας πούμε του "MEGA".

    http://kyprianoscy.blogspot.gr/2015/04/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]