Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και ο Νώε ήταν… Σκοπιανός!

Οι γείτονες «τρελάθηκαν» και προκαλούν με βιβλίο που θεωρεί ότι «Ιλιάδα» και «Οδύσσεια» ήταν γραμμένες στη… μακεδονική γλώσσα!!!

Γράφει η Έλενα Σολωμού

Τα όρια της γελοιότητας έχει ξεπεράσει πλέον η προπαγάνδα των Σκοπιανών, στην προσπάθειά τους να «αποδείξουν» πως έχουν Ιστορία στα βάθη των αιώνων!!!

Πέρα από τις «καθιερωμένες» πλέον αναφορές… στην εθνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτή τη φορά προχωρούν σε νέο εθνικιστικό παραλήρημα, σύμφωνα με το οποίο –μεταξύ άλλων- ο Όμηρος έγραψε την «Ιλιάδα» και την «Οδύσσεια» στη «μακεδονική» γλώσσα!

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Sky” της Οχρίδας αναφέρεται:
«Η χώρα μας (σ.σ. Σκόπια) είναι μία βιβλική χώρα, αλλά έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές από τις κατακτήσεις. Και αυτό εξηγείται από τον απλούστατο λόγο ότι στο κομμάτι αυτό της γης αλλάζοντας την Ιστορία και τον πολιτισμό της, αλλάζουν όλα τα ιστορικά γεγονότα και μας επιβάλλουν μία άλλη Ιστορία».

Το δημοσίευμα σημειώνει:
«Ιστορικά είναι γνωστό ότι οι νικητές γράφουν την Ιστορία μας. Είναι επίσης γνωστό ότι ένας ταξιδιώτης – συγγραφέας εντοπίζει ίχνη που δεν μπορούν να διαγραφούν και όπως λέει μία παλιά λατινική παροιμία ‘μόνο ο γραπτός λόγος αφήνει τα ίχνη του’».

Αναφέρεται, δε, σε ένα βιβλίο που ξαναβγαίνει στην επιφάνεια (εκδόθηκε στο Βελιγράδι το 1992) για την ιστορία της «μακεδονικής αρχιεπισκοπής από έναν «οδοιπόρο» και «ερευνητή». Έχει τον τίτλο «Η αλήθεια για τη Μακεδονία (νοτιοσλαβία), βάσει τεκμηρίωσης».

Σύμφωνα με το βιβλίο αυτό:

1. Η κιβωτός του Νώε υπάρχει στην περιοχή των Σκοπίων, καθώς βρέθηκαν… υπολείμματά της
2. Η απαρχή του ιστορικού κόσμου δεν ξεκίνησε από τη Μεσοποταμία, αλλά από τα Σκόπια
3. Οι Δώδεκα Απόστολοι του Ιησού δεν υπήρξαν στη Γαλιλαία, αλλά στην περιοχή των Σκοπίων, και αυτό αποδεικνύεται από διάφορα τοπωνύμια στην περιοχή
4. Ο Όμηρος την «Ιλιάδα» και την «Οδύσσεια» τις έγραψε στη «μακεδονική γλώσσα» και όχι στην ελληνική, χρησιμοποιώντας το «μακεδονικό» αλφάβητο.

Από τις λέξεις που υπάρχουν βεβαιώνεται ότι η γλώσσα προέρχεται από την περιοχή των Σκοπίων.
«Όμως, εμείς δεν είμαστε οι νικητές και την Ιστορία την γράφουν άλλοι, αυτοί που θέλουν να αλλάξουν το όνομα της χώρας μας» αναφέρεται… στο δημοσίευμα.

Τέλος, στηλιτεύεται το γεγονός ότι η Ακαδημία των Σκοπίων σιωπά σε ένα τόσο σημαντικό ιστορικό έργο, το οποίο πρέπει να μελετάται από όλους τους νέους στα σχολεία της χώρας…

Πηγή εφημ. «Espresso»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]