Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρωμα πολέμου

Του Γιώργου Μιχαλόπουλου

Χωρίς κινδυνολογίες, οι ημέρες που ζούμε είναι πολύ κρίσιμες για τα εθνικά μας θέματα. Οι Τούρκοι –ιδίως και επιπροσθέτως λόγω εσωτερικής κρίσης- φλερτάρουν με την ιδέα για «θερμό επεισόδιο».

Επίφοβες περιοχές: Τα συμπλέγματα νοτίως της Σάμου (Φούρνοι, Φαρμακονήσι κ.α.), το σύμπλεγμα Μεγίστης (Ρω, Στρογγύλη σε υψηλό κίνδυνο), Κύπρος (η περιοχή νοτίως Πύλας).

Στην Άγκυρα, η κυβέρνηση Ερντογάν δεν θα διστάσει να προκαλέσει μία τεχνητή κρίση με την ελληνική πλευρά, αν κρίνει πως έτσι μπορεί να ξεφύγει από τη δίνη στην οποία βρίσκεται, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς και τον ανηλεή πόλεμο στο εσωτερικό τους.

Δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, που πρόσκεινται στον Ερντογάν, αίφνης εμφανίζονται με πρωτοσέλιδα τύπου “θα ανάψουν τα νερά», δηλαδή κρίση στο Αιγαίο και στην θαλάσσια περιοχή μέχρι και την Κύπρο.

Ανώτατοι αξιωματικοί του ελληνικού Πενταγώνου, όπως αποκαλύπτει το πολύ καλά ενημερωμένο ΕΛΚΕΔΑ, αξιολογούν ως ιδιαίτερα σοβαρή την κατάσταση.
Ευτυχώς –και αυτό το τονίζουμε- οι Έλληνες αξιωματικοί δεν είναι Έλληνες πολιτικοί, που τρέμουν κάθε που οι Τούρκοι βρυχώνται. Ευτυχώς, το Πεντάγωνο δεν είναι Βουλή, με μονίμως κατεβασμένα τα σώβρακα!
Και βέβαια, μόνο τυχαία δεν είναι τα όσα αποκαλύπτονται για τις μίζες στα εξοπλιστικά, που αγγίζουν και υψηλόβαθμους στρατιωτικούς, που προφανώς «κάποιοι» θέλουν να τους καταστήσουν συνολικά συνένοχους των πολιτικών απατεώνων, με αντάλλαγμα την… απραξία τους.

Για εμάς –και γνωρίζουμε πως εκφράζουμε την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας- ο Στρατός ως θεσμός και εγγύηση, είναι και θα είναι το ισχυρότερο καταφύγιο του ελληνικού λαού, ακόμη κι αν όλα τα άλλα καταρρέουν…

Πηγή εφημ. «Ελεύθερη Ώρα»

Σχόλιο ιστολογίου: Ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, είναι ο μονόδρομος που διαφαίνεται πως πρέπει να διανύσει η Τουρκία για να ξεπεράσει την κρίση που σήμερα την μαστίζει.
Ο Ερντογάν θα ήθελε πάρα πολύ να είχε τη δυνατότητα να "ρίξει" την Τουρκία σε ένα ελληνοτουρκικό θερμό επεισόδιο, αλλά -δυστυχώς για τον ίδιο- κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αφού δεν έχει σχεδόν καμία πρόσβαση στον τουρκικό στρατό, η ηγεσία του οποίου με μία "δελφική" ανακοίνωση δήλωσε πως "δεν θα συμμετάσχει στα όσα σήμερα συμβαίνουν στην Τουρκία".
Μόνο μία "μετά Ερντογάν" κυβέρνηση, στην οποία θα έχει συμμετοχή και ο τουρκικός στρατός, θα μπορούσε να κινήσει τις διαδικασίες δημιουργίας ελληνοτουρκικού επεισοδίου. Και πάλι, όμως, μία τέτοια ενέργεια θα ήταν παρακινδυνευμένη, εάν δεν υπάρξουν οι "κατάλληλες διαβεβαιώσεις" για μία -έστω και ελάχιστη- νίκη της Τουρκίας. Κάποιοι, δηλαδή, θα πρέπει να εγγυηθούν νίκη της Τουρκίας -έστω και τυπική- σε μία ελεγχόμενη -οπλικά, γεωγραφικά και χρονικά- ελληνοτουρκική σύγκρουση...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σχόλιο για το "Σχόλιο ιοστολογίου"

    Υπάρχει όμως κι άλλο ένα ενδεχόμενο. Ο Ερντογάν, προβλέποντας τι έρχεται από τους νεοσουλτάνους της παγκόσμιας σιωνιστικής αυτοκρατορίας, όντας κι αυτός νεοσουλτάνος αλλά διαφορετικής θεωρητικής δομής, δεν αποκλείεται να κάνει εκείνος το πρώτο βήμα, ώστε να τους προλάβει. Έχει τους Κούρδους, έχει τους Αλεβίτες, έχει και πολλούς άλλους, που είναι έτοιμοι να κάνουν την "άνοιξη" της Τουρκίας. Αν ξεκινήσει πρώτος αυτός από την Ελλάδα, τη χρεωκοπημένη Ελλάδα, που θα της υποσχεθούν απόσβεση του χρέους αν "μπει στο χορό", τότε ... . Ε, τότε, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος, όπως λέμε, και όλα θα αποκατασταθούν με ένα παγκόσμιο ολοκαύτωμα αίματος. Υπόθεση, βέβαια αυτό, όπως υπόθεση κάνατε κι εσείς.

    Η "μετά Ερντογάν κυβέρνηση", αν υπάρξει, θα είναι ουσιαστικά κυβέρνηση Φετουλάχ Γκιουλέν. Δηλαδή, κάτι σαν τη δική μας κυβέρνηση ΕΛΙΑΜΕΠ (Κουλουμπής, Βερέμης, οικουμενικός Βαρθολομαίος κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]