Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού


Απαγόρευση κυκλοφορίας για πολίτες στη νοτιο-ανατολική Τουρκία

Την μέθοδο απαγορευμένων ζωνών, ανακοίνωσε πως θα εφαρμόσει ο τουρκικός στρατός, για να εμποδίσει την δραστηριότητα του PKK στην περιοχή Χακάρι της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σε 7 σημεία της επαρχίας αυτής θα απαγορεύεται η κυκλοφορία ανθρώπων κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Η απαγόρευση θα ισχύει μέχρι την 6η Οκτωβρίου.

Η απαγόρευση αυτή είναι η πρώτη μετά την κατάργηση της εφαρμογής νόμου της «έκτακτης περιοχής» που εφαρμόζονταν στην Τουρκία μέχρι τα τελευταία χρόνια αλλά είχε καταργηθεί.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη διόλου θετική δεν είναι για την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια της Τουρκίας, αλλά κυρίως για τον σημερινό ενιαίο γεωγραφικό χώρο του τουρκικού κράτους.
Η απόφαση προφανώς λαμβάνεται λόγω των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων που έχουν αναπτύξει οι Κούρδοι, αλλά και υπό τον φόβο πιθανών αντιμέτρων που θα υπάρξουν σε περίπτωση στρατιωτικής σύρραξης μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, αφού θεωρείται δεδομένο πως οι Κούρδοι δεν πρόκειται να αφήσουν ανεκμετάλλευτη μία τέτοια θαυμάσια ευκαιρία για να χτυπήσουν και να διώξουν τον τουρκικό στρατό (ο κύριος όγκος του οποίου θα είναι απασχολημένος στα τουρκο-συριακά σύνορα) και να δημιουργήσουν μία ανεξάρτητη και αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή, το Κουρδιστάν.

Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου και της ήδη υπάρχουσας σοβαρότατης πολιτικής έκθεσης της Τουρκίας, μετά την σύλληψη -από τον στρατό της Συρίας- ανώτατου τούρκου στρατιωτικού (στρατηγού) εντός του Συριακού εδάφους.

Ολομέτωπη επίθεση ετοιμάζει η Συρία

Την ίδια ώρα κορυφώνονται οι προπαρασκευαστικοί βομβαρδισμοί των θέσεων των ανταρτών και των μισθοφόρων (αλλά και των ομάδων ειδικών δυνάμεων δυτικών χωρών, κυρίως Βρετανών και Γάλλων, που εμπλέκονται στην σύγκρουση) στο Χαλέπι από τις κυβερνητικές δυνάμεις και όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ώρες ή ημέρες οι κυβερνητικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν την μεγάλη επίθεσή τους για την εκδίωξη τους από την πόλη. Αυτή την στιγμή ελέγχονται από τους αντάρτες περί τις τρεις μεγάλες συνοικίες, ενώ έχουν
στήσει οδοφράγματα σε κεντρικούς δρόμους.

Οι κυβερνητικοί έχουν μεταφέρει 3 μεραρχίες, μία μηχανοκίνητη και δύο πεζικού και δύο ταξιαρχίες, με συνολικό αριθμό 25.000 ανδρών από τους οποίους η μια τουλάχιστον ταξιαρχία είναι ειδικών δυνάμεων που θα προπορευθεί όταν ξεκινήσει η προέλαση.
Σήμερα προσβλήθηκαν με στοχευμένα πυρά θέσεις των ανταρτών κοντά στο δικαστικό μέγαρο της πόλης και προσβλήθηκαν από αέρος θέσεις μιας μονάδας Λίβυων μισθοφόρων στα ανατολικά της πόλης.


Πληροφορίες από OnAlert.gr, Defencenet


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]