Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

«Η δημοκρατία της ολιγαρχίας είναι αυτή που επιτρέπει στο κεφάλαιο να μισθώνει την εξουσία. Η μορφή αυτού του μισθώματος λέγεται "εκλογές"»(!), έλεγε πριν μερικά χρόνια ένας επιφανέστατος ολιγάρχης της μετασοβιετικής Ρωσίας, ο «πολύς» Μπερεζόφσκι.

Στην Ελλάδα, βέβαια, έχουμε τη δική μας πολύ μεγάλη εμπειρία τι ακολουθεί μετά από την κάθε φορά ανανέωση του «μισθώματος».

Οσο για τον κυνισμό των εγχώριων «Μπερεζόφσκι» ούτε εκεί πάμε πίσω. Δεν πάνε δα και πολλές μέρες που Ελληνας εφοπλιστής εμφανίστηκε να λέει ότι για να τον φορολογήσει το ελληνικό κράτος, πρέπει πρώτα να τον βρει...

Στα καθ' ημάς, πάντως, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι δικοί μας «VIP» του πλούτου και της ξιπασιάς φροντίζουν αυτές τις εκδηλώσεις κυνισμού εκ μέρους της «δημοκρατίας της ολιγαρχίας» τους - αφού πρώτα τις βαφτίσουν «ειλικρίνεια» και «ρεαλισμό» - να τις αναθέτουν στους πολιτικούς τους εκπροσώπους.

Πρόκειται για την «ειλικρίνεια» της παρακμής και το «ρεαλισμό» της χρεοκοπίας. Αυτές είναι οι «σημαίες» ενός πολιτικού και οικονομικού συστήματος που λόγω των δικών του αναθυμιάσεων απειλεί να οδηγήσει σε παράλυση μια ολόκληρη κοινωνία.

Είναι αυτοί, οι δικοί μας «Μπερεζόφσκι», που εκπροσωπούμενοι από τα πολιτικά τους πιόνια, έχουν γυρίσει τον τόπο πάνω από μισόν αιώνα πίσω. Τόσο πίσω ώστε τα λόγια του Σεφέρη να ηχούν τόσο καθαρά όσο και τότε που γράφτηκαν:
«Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία, η γενική αναπηρία της ηγέτιδας τάξης στην Ελλάδα, σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις (...). Είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα».
(Γιώργος Σεφέρης, Ημερολόγιο, 1945)
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Ναι ρε Μπογιόπουλε, το ξέρουμε. Αυτοί θα είναι μέχρι το Νοέμβρη. Αφού μας αλλάξουν τα πετρέλαια στους φόρους μετά ακολουθεί Αλέξις. Αφού φάμε με αυτόν το ένα χαστούκι μετά το άλλο κυρίως στα εθνικά, ακολουθεί ΧΑ, όπου δεν θα μπορούμε ούτε να μιλάμε. Ολοι αυτοί είναι λάτρεις του ευρώ και των αφεντικών. Το θέμα είναι πως ενώ το ΚΚΕ είναι σχεδόν ο μόνος φορέας που λέει την αλήθεια και πραγματικά αγωνίζεται για απεξάρτηση, δεν δίνει καμιά προοπτική στον κόσμο. Γιατί κοίτα που οδήγησε η ξερή άρνηση και η ξύλινη γλώσσα, η οποία όμως δεν κατόρθωσε να τους ξεμπροστιάσει! Εκτός από το η "πλουτοκρατία" και "συνεχείς αγώνες και πάλη" δεν προτείνει τίποτε άλλο και κυρίως τίποτα συγκεκριμένο. Αυτά ισχύουν αλλά και ο αμόρφωτος πολιτικά κόσμος μία ζωή την έχει και πρέπει να του προσφέρεις συγκεκριμένη προοπτική και προσιτή στη σκέψη του. Γιατί αν δεν το κάνεις τότε εν μέσω μνημονίων και σκληρής λιτότητας γίνεσαι από τρίτο κόμμα δέκατο τρίτο. Δεν φταίει μόνο το σύστημα και η δύναμη που έχει μη ζείτε στην αυταπάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταύρος Κούβαρης21 Ιουνίου 2012 στις 5:15 μ.μ.

    Είναι καιρός το ΚΚΕ να ξαναθυμηθεί τη Γλώσσα του Ρήγα και του Σολωμού, του Αντύπα και του Γληνού και τότε θα δεις, οτι ο "ερημοΛαός" μας θα κάνει ξανά το Καθήκον Του...ας κυματίσει επιτέλους στο Περισσό η Σημαία του Μακρυγιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κυριώτερο είναι το ΚΚ να είναι των ΕΛΛΗΝΩΝ εργαζομένων με ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ηγετική ομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξερετε τι ακριβως ειναι το κκε ;
    Η πιστευετε αυτα που λενε ;
    Μα ετσι δεν σκλαβωθηκαμε ; Επειδη πιστευαμε τους αλλους ;
    Εχει σημασια τι λενε ; Δεν βλεπετε οτι οι πραξεις , ειναι ακριβως το αντιθετο ;
    Ο λαος μπορει να ξεχασε τι σημαινει δεξια , αλλα ξεχασε και τι σημαινει αριστερα .
    Αριστερα σημαινει , Σκοταδι , σφαγες , καταστροφη Εθνων και κοινωνια πιγκουϊνων , με αρχοντες πιθηκανθρωπους .
    Οτι ΑΚΡΙΒΩΣ και η δεξια .
    Γρηγορειτε διοτι μας ΜΟΥΛΩΝΟΥΝ , και η λαομαζα ,( διοτι ειναι γελοιο να μιλαμε για Πολιτες- Εθνους , ταχει χαμενα και δεν κανει το φυσικοτατο , Προετημασια για Τροφη και Αμυνα .
    Μην τους κρατατε κακια . Η τηλεοραση τους εκανε ζομπι και τους αποκεφαλιζουν εναν εναν . Δεν μπορουν να αντιδρασουν .
    Οσοι ακομη αντιστεκονται , γνωριζοντας μισες Αληθειες , απ'οτι φαινεται , τρεχουν απο μαντρι σε μαντρι και απο σφαχτη σε σφαχτη , μπας και σωθουν .
    Μιλαμε για ΚΑΤΑΝΤΙΑ .
    Ο Θεος θα σωση τους Ελληνες και ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ , οι μαριονετες της δηδεν κυβερνησης σωτηριας απο αλητες φιλευθερους , μεχρι Α-θεους και Α-πατριδες .
    Και βεβαιως , συμπτωματικως ελαβαν και την Καταλληλη καρεκλα . Ο καθεις στο ειδος του .
    Μιλουν για εντολη της μαζάς , αλλα κρυβουν της μειοψηφιας .
    Οι ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ παντα μειοψηφια ηταν και παντα θα ειναι , οσο τους δινουμε εξουσια , με την σιωπη μας .
    ΚΑΤΑΝΤΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς σχεδόν όλα τα υπάρχοντα σήμερα κόμματα είναι μέρος του συστήματος....
    Κανένα τους δεν εκφράζει την ανάγκη του Έλληνα...
    Πιθανή εξαίρεση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κόμμα το οποίο έχει συρραφεί από διάφορους και παλαιούς καθεστωτικούς (που ίσως άλαξαν μυαλά), αλλά μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε τίποτα....
    Με αυτό το σκηνικό που πάμε ???
    Αν οι δωσίλογοι και αμετανόητοι προδότες, συνεχίσουν το τραγικό έργο τους (πλήρως αναμενόμενο δηλαδή) τι θα γίνει ?
    Είναι τέτοια η διάλυση, η καταστροφή, η φτώχεια, η ανεργία και η απελπισία που είμαστε πλέον στο γκρεμό.....
    Καλύτερα να πεθάνουμε όρθιοι τουλάχιστον προσπαθώντας, παρά ταπεινωμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]