Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκθεση Bilderberg 2012 (Mέρος Α'): Η Ισπανία θα θυσιαστεί



Αναρτούμε σήμερα το Α' μέρος μιας έκθεσης βασισμένης σε αποκλειστικές πληροφορίες μας γύρω από το περιεχόμενο των συνομιλιών κατά την φετινή σύνοδο της Λέσχης Bilderberg. Το πρώτο αυτό μέρος σχετίζεται άμεσα με την Ισπανία. Αν θέλαμε να την συνοψίσουμε με λίγα λόγια, θα λέγαμε: "Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Οι ισχυροί της Λέσχης Bilderberg είναι αποφασισμένοι να θυσιάσουν την Ισπανία, προκειμένου να σώσουν ένα μέρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος"
Του Daniel Estulin
6 Ιουνίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Καθ' όλη την διάρκεια της φετινής τριήμερης συνόδου της Λέσχης Bilderberg, Eυρωπαίοι τραπεζίτες, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης και διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων διεξήγαγαν τεταμένες συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών, αναλογιζόμενοι αν η Γερμανία θα επιλέξει να παρατείνει τη δανειοδότησή της για να καλύψει τα χρέη της υπόλοιπης Ευρώπης.

Ένας Γερμανός, μέλος της λέσχης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι πόροι της Γερμανίας είναι πεπερασμένοι, ενώ ένας άλλος Γερμανός τον συμπλήρωσε, δηλώνοντας ευθέως ότι "θα ήταν αδύνατο κάτω από τις παρούσες ακραίες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες να προσπαθήσει κανείς να πείσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την Ισπανία, μια χώρα που μαστίζεται από τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα".

Το βασικό μήνυμα των μυστικών συνεδριάσεων ήταν το εξής: Ακόμα κι αν η γη γυρίσει ανάποδα, είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί η λειτουργικότητα του τραπεζικού συστήματος. Όσο για την Αντιπρόεδρο της Ισπανίας, εισέπραξε μια δόση περιφρόνησης όταν επιχείρησε να προωθήσει το ζήτημα της "ευθύνης", λέγοντας στους ισχυρούς Γερμανούς σύνεδρους της Λέσχης Bilderberg ότι θα πρέπει να εκδώσουν ευρωομόλογα για να σωθεί το σύστημα. Η απάντηση που εισέπραξε ήταν αποκαλυπτική: "Άντε πήγαινε να παίξεις, κοριτσάκι", ήταν η απάντηση των ισχυρών μελών της ελίτ και της Λέσχης Bilderberg στις ανούσιες αξιώσεις της "Σοράγιας" μας. Τα ευρωομόλογα είναι εγγυημένα από τη Γερμανία, αλλά θα δαπανηθούν κυρίως από τις υπόλοιπες χώρες του κλαμπ των PIIGS.

Το συμπέρασμα είναι ό,τι πιο τρομακτικό για το άμεσο μέλλον της Ισπανίας. Η Ισπανία θα πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό της ελίτ του τραπεζικού συστήματος. "Γιατί να σας σώσουμε, αφού μας είπατε ψέματα για το πραγματικό μέγεθος των οικονομικών προβλημάτων της Ισπανίας;" ρώτησε ένας Γερμανός σύνεδρος την Αντιπρόεδρο της Ισπανίας. "Το τραπεζικό σας σύστημα είναι άχρηστο. Μήπως διαθέτετε κανένα ενδιαφέρον μετοχικό κεφάλαιο;" Η απάντηση ήταν ένα ηχηρό "όχι". Σιωπή έπεσε στην αίθουσα, μέχρι που ένας κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε: "Ήρθε η ώρα να πατήσετε το κουμπί συναγερμού".

Η αίσθηση πανικού αυξανόταν καθώς προχωρούσε το Σαββατοκύριακο και οι συζητήσεις γίνονταν όλο και πιο τεταμένες. Σε αντίθεση με τους Ισπανούς πολίτες, η Λέσχη Bilderberg έχει πρόσβαση σε μια πλήρη έκθεση στοιχείων που αφορούν στην εκροή ποσών από καταθέσεις σε ισπανικές τράπεζες, σύμφωνα με την οποία το ποσό που έχει εγκαταλείψει μέχρι στιγμής τη χώρα είναι διπλάσιο από αυτό που ανακοινώθηκε (66,2 δισεκατομμύρια ευρώ) τον Μάρτιο.

"Έχει κανείς την αίσθηση ότι μας χωρίζουν μήνες πολλοί από τον περασμένο Μάρτιο, από οικονομικής πλευράς", σημείωσε ένα μέλος της Bilderberg. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Το χρέος των ισπανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ανέρχεται στο 109% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, το διπλάσιο από αυτό της Γαλλίας ή της Γερμανίας, και τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα ανεξόφλητα δάνεια στον τομέα των οικοδομών ανέρχονται σε 40% του ΑΕΠ σε πραγματικούς όρους, και όχι στο 20%, που η ισπανική κυβέρνηση θέλει να πιστεύει ο κόσμος.

Ένα άλλο μέλος της Bilderberg δήλωσε: "Το πρόβλημα με την Ισπανία είναι ότι στον τομέα των οικοδομών είναι γορίλας 800 κιλών μέσα σε υαλοπωλείο, αφού ο τομέας αυτός έχει το ίδιο μέγεθος με το σύνολο του βιομηχανικού τομέα. Αντίθετα, στη Γερμανία, ο τομέας των οικοδομών είναι 20% του βιομηχανικού τομέα".

Ένα άλλο μέλος της λέσχης επεσήμανε ότι πριν από ένα χρόνο, η αναλογία του χρηματοοικονομικού τομέα χρέος σε σχέση με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε από 8 σε 6,1 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ένα τρισεκατομμύριο δολάρια από αυτές τις απώλειες θα μπορούσε να αποδοθεί στην κατάρρευση της Lehman Brothers, στην αγορά της Bear Stearns από την JPMorgan Chase και την συγχώνεση της Bank of America με την Merrill-Lynch.

Εν κατακλείδι, το ισπανικό τραπεζικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του χρέους των νοικοκυριών της Ισπανίας που κρατούν οι ισπανικές τράπεζες πρόκειται να τιναχθεί στον αέρα. Όπως είχαμε δηλώσει ήδη από τις 31 Μαΐου, η κορυφαία τράπεζα της Ισπανίας, Banco Santander έχει ανεξόφλητο χρέος που υπερβαίνει τα 800 δισ. ευρώ. Η Bilderberg προφανώς το γνωρίζει αυτό. Η μετάσταση έχει εξαπλωθεί σε όλα τα μέρη του συστήματος. Οι ισχυροί και σκιώδεις μάγιστροι μίλησαν και το σενάριο έχει γραφτεί. Μένει να δούμε για πόσο καιρό ακόμα θα παίζουν οι ηθοποιοί τους ρόλους που τους έχουν ανατεθεί.

Λύση στο πρόβλημα υπάρχει.

Η Ισπανία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως το ευρώ και να επιστρέψει πίσω στην προηγούμενη κατάστασή της, αυτήν ενός ανεξάρτητου και δημοκρατικού έθνους-κράτους.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. αν οι πληροφορίες του είναι σωστές ,
    είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα για όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ονομα του Θεου ολοι κοιμουνται;οδηγουν τον λαο σε θανατο απο πεινα και με κλειστα τα συνορα, σε εφιαλτη με ανθρωπιστικη βοηθεια για ντοπιους και μεταναστες;να πεφτουν πακετα απο τα ελικοπτερα κι οποιος προλαβει;ο μισος καμπος της Λαρισας ειναι ασπαρτος, ΑΣΠΑΡΤΟΣ.Τι περιμενουμε.Πρεπει να οργανωθουμε για πολεμο με κυβερνηση εντιμων, με στρατο με ολους οσους μπορουν να προσφερουν.Να κηρυχθει η χωρα σε εκτακτη αναγκη και οι παραβατες του νομου επι τοπου τιμωρια.Μονο ετσι θα ξυπνησουν οσοι κοιμουνται αμεριμνοι και βαδιζουν ολοταχως στο χαος.Οσοι δε νομιζουν οτι θα εκμεταλλευτουν καταστασεις κατευθειαν Γουδη για να μαζευτουν και οι υπολοιποι.

    Λυπαμαι γιατι ο λαος μας δε θα γλυτωσει τα χειροτερα και λυπαμαι τα μικρα παιδακια που δεν θα μπορουν να καταλαβουν γιατι...πεινανε.Αλλα ειμαστε και αξιοι της μοιρας μας.Δε μπορουμε να μονιασουμε σε τιποτα.Κρεμαλα θελουν ολοι.Μονο τα προσωπικα τους.Μας σιχαθηκε κι ο Θεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει να πέσει πείνα και με απροετοίμαστο πνευματικά τον περισσότερο κόσμο που μοιάζει να ζει σε παράλληλο σύμπαν, ε ρε κλάμα, μπορεί όμως τότε να συνέλθουμε, αφού μέχρι τώρα δεν καταφέραμε τίποτα..ο Θεός Βοηθός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αδελφια μου συν Έλληνες,

    Η ώρα να χωρίσει η ήρα από το στάρι έφτασε.

    Σε όποια πλευρά κι αν βρεθούμε μόνο για ένα επιτρέψτε μου να παρακαλέσω την αγάπη σας

    ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΜΕΤΑΝΟΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΟ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.ΚΙ ΑΣ ΤΡΩΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ .ΣΙΓΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]