Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου θέλουν Ευρώπη κι ελευθερίες «made in Turkey»


Δεσμευμένη στην προοπτική της πλήρους ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει η Άγκυρα, τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Binali Yildirim συμπληρώνοντας ότι η ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία δεν αποτελεί αντίβαρο ή εναλλακτική στην ενταξιακή πορεία της χώρας του.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης έγιναν από την Ισπανία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία περιμένει για ένταξη στις ευρωπαϊκές κοινότητες εδώ και 60 χρόνια.

«Είμαστε μέλη του NATO. Είμαστε από μια χώρα που περιμένει να γίνει μέλος της Ε.Ε. εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια. Όλοι όσοι ζήτησαν να ενταχθούν μετά από εμάς έγιναν μέλη νωρίτερα. Υπάρχει μια ιδεολογική προσέγγιση σχετικά με την Τουρκία», είπε ο κ. Yildirim.

Έκανε μάλιστα λόγο για αναγκαία προσέγγιση Τουρκίας – Ρωσίας, η οποία είναι προς όφελος της ασφάλειας στην Ευρώπη.
«Η Ευρασία πρέπει να είναι το κέντρο της ειρήνης», πρόσθεσε.

Κατηγόρησε τέλος ορισμένες χώρες της Ε.Ε. ότι υποστηρίζουν το παράνομο κουρδικό PKK και την FETÖ (Φετουλαχική Τρομοκρατική Οργάνωση), όπως αποκαλούν οι τουρκικές αρχές το διεθνές δίκτυο Χιζμέτ (Υπηρεσία) του Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Fetullah Gulen.

Κατά του Συμβουλίου της Ευρώπης

Επίθεση στο Συμβούλιο της Ευρώπης εξαπέλυσε η Άγκυρα, καλώντας το να «κοιτάει τη δουλειά του», μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε το πρώτο για θέματα ελευθερίας και Δικαιοσύνης, μετά και την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης εξέφρασε ανησυχίες για ενδεχόμενη παρουσία της αστυνομίας στα εκλογικά κέντρα που «θα μπορούσε να έχει αποτρεπτική επίδραση στους ψηφοφόρους», ενώ έκανε λόγο για πιθανή «πρόκληση για την δημοκρατική φύση των εκλογών», καλώντας την Άγκυρα να αναβάλει τις εκλογές.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Binali Yildirim απέρριψε τα σχόλια αναφέροντας ότι η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει «εκατοντάδες διαφανής και δημοκρατικές εκλογές με συμμετοχή άνω του 85%».

«Το Συμβούλιο της Ευρώπης θα πρέπει να κοιτά τη δουλειά του. Δεν θα κάνουν αυτοί εκλογές, η Τουρκία θα τις κάνει» είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Ισπανία.

Παράλληλη γλώσσα κι από Cavusoglu

Η «διπλή γλώσσα» που χρησιμοποιούν ορισμένοι ευρωπαίοι πολιτικοί είναι «ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι» που συμβάλλει στην άνοδο του εξτρεμισμού στη Δυτική Ευρώπη, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu στις 23 Απριλίου στη Νέα Υόρκη.

«Εμείς, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων και οι πολιτικοί, έχουμε σημαντικές ευθύνες. Ένας από τους λόγους για την άνοδο του εξτρεμισμού στη Δυτική Ευρώπη είναι ιδιαίτερα η διχαστική γλώσσα που χρησιμοποιούν ορισμένοι πολιτικοί «, δήλωσε ο ανώτατος διπλωμάτης της Τουρκίας σε υψηλού επιπέδου συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την οικοδόμηση και διατήρηση της ειρήνης.

«Αυτή η προσέγγιση χωρίζει τους ανθρώπους σε εθνικές και θρησκευτικές γραμμές. Αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι «, είπε χωρίς κανείς από τους παριστάμενους να του υπενθυμίσει ότι στην ίδια την χώρα του η κυβέρνηση στην οποία μετέχει ασκεί αυτού του είδους την πολιτική έναντι σε Κούρδους, Έλληνες, Αρμένιους και άλλους..

Προτρέποντας τους πολιτικούς να αποφύγουν τη δημιουργία στερεοτύπων, είπε ότι όλοι πρέπει να μεταφέρουν θετικά και ενοποιητικά μηνύματα στον κόσμο.

«Οι τρομοκρατικές ομάδες όπως το ISIL (Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και το Λίβανο), η Αλ Κάιντα, το PKK, το YPG και το FETÖ συνεχίζουν να προσλαμβάνουν γυναίκες, παιδιά και νέους. Πρέπει αυτό να σταματήσει. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ολιστική προσέγγιση «, σημείωσε, λέγοντας ότι η ριζοσπαστικοποίηση και ο βίαιος εξτρεμισμός δεν περιορίζονται σε μια συγκεκριμένη θρησκεία, πίστη ή κοινότητα.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]