Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξεφεύγει η κατάσταση στα νησιά με τους πρόσφυγες! Μάχες και βίαια επεισόδια


Νύχτα τρόμου στη Μυτιλήνη! Επεισόδια μεταξύ ΕΛ.ΑΣ., Αφγανών και κατοίκων στην πλατεία Σαπφούς 

«Σφραγίδα» στην ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στο νησί της Μυτιλήνης λόγω των μεταναστευτικών ροών, που μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει και πάλι να αυξάνονται, έβαλαν τα πρωτοφανή επεισόδια που έλαβαν χώρα την Κυριακή το βράδυ στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην πλατεία Σαπφούς.

Εκεί είχαν «στρατοπεδεύσει» από την περασμένη Τετάρτη δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τον καταυλισμό της Μόριας, διαμαρτυρόμενοι για τον «εγκλωβισμό» τους στο νησί. Υστερα από μία νύχτα τρόμου στη Μυτιλήνη, κατά την οποία οι αλλοδαποί -κυρίως Αφγανοί- αρνούνταν να εγκαταλείψουν την πλατεία Σαπφούς, τελικά έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας επιβιβάστηκαν με τη βία σε λεωφορεία τη Δευτέρα το πρωί και απομακρύνθηκαν από το κέντρο της Μυτιλήνης.

Πεδίο μάχης

Ωστόσο, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας η πλατεία, η προκυμαία και οι γύρω δρόμοι στο κέντρο του νησιού είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οργισμένοι κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για την παρουσία των προσφύγων και των μεταναστών στο κέντρο της Μυτιλήνης επιχειρούσαν όλη νύχτα να διασπάσουν τον κλοιό που είχαν αναπτύξει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από την ομάδα των προσφύγων και των μεταναστών.

Για αρκετή ώρα, στην πλατεία Σαπφούς έπεφταν από παντού ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες από ξηλωμένα λιθόστρωτα και παρτέρια της πλατείας, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα εναντίον των αλλοδαπών. Στη μία τα ξημερώματα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν από την προκυμαία της Μυτιλήνης μέχρι το ιστορικό δημαρχείο της πόλης και στα γύρω στενά. Μετά τη νύχτα-κόλαση στη Λέσβο συνελήφθησαν 120 ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες. Οι αλλοδαποί αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου. Μαζί τους συνελήφθησαν και δύο Ελληνες αλληλέγγυοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν συνολικά 30 άτομα με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και με αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων.

Από τους τραυματίες, οι τρεις ανήκαν στις ομάδες των επιτιθέμενων πολιτών και οι υπόλοιποι ήταν αλλοδαποί.

Δήμαρχος: Δεν είναι ακραίοι οι αγανακτισμένοι

«Μην κάνετε το τραγικό λάθος να θεωρείτε ότι το αίτημα της αποσυμφόρησης του νησιού και της απελευθέρωσης της πλατείας Σαπφούς προερχόταν από ακραία στοιχεία. Ηταν ένα πάνδημο αίτημα όλων των πολιτών της Λέσβου, οι οποίοι ένιωθαν και νιώθουν απροστάτευτοι μπροστά στην κατάληψη δημόσιων χώρων, τις καθημερινές κλοπές και τις συχνές συγκρούσεις στις περιοχές γύρω από το ΚΥΤ Μόριας αλλά και στην πόλη της Μυτιλήνης».

Αυτό αναφέρει ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός σε επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ξέφρενη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί, μετά και τα σοβαρότατα επεισόδια στην πλατεία Σαπφούς.

Στην επιστολή επισημαίνεται: «Η αδράνεια και η λανθασμένη διαχείριση οδήγησε στον εγκλωβισμό, σε άθλιες συνθήκες, κοντά 10.000 αιτούντων άσυλο γύρω από μία πόλη 27.000 κατοίκων και προκάλεσε τον έντονο φόβο της τοπικής κοινωνίας. Μίας κοινωνίας, η οποία έχασε το αίσθημα ασφάλειας και μετά από τα χθεσινά γεγονότα απώλεσε και τη συνοχή της. Συνεπώς, οι ευθύνες για τα όσα συνέβησαν βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και τον τρόπο με τον οποίο εδώ και μήνες διαχειρίζεται την κατάσταση στα νησιά και ιδιαίτερα στη Λέσβο».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Γιατί δεν πάνε άμεσα στο νησί ο Αβραμόπουλος και η Τασία, οι πρώτοι ένθερμοι υποστηρικτές των λαθρομεταναστών, να αντιμετωπίσουν αυτοί τον κίνδυνο και να βάλουν τάξη, ώστε οι Έλληνες πολίτες από των οποίων την φορολογία εισπράτουν τους παχυλούς μισθούς τους, να διαβιούν ανενόχλητοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου τα Νταξικα σκουληκια που λες τους εφεραν για να διωξουν εμας .
      Εαν δεν ισοπεδωθει το κ(Υ)νοβουλευτικο εκτρωμα θα ισοπεδωθει η Πατριδα μας .
      Στο χερι μας ειναι να τους σταματησουμε .
      Ολα τα αλλα ειναι απλως λογια για να περναει ο καιρος και να σβυνει σιγα σιγα το Εθνος και να εποικουν την αποικια τα λαθροπιθηκια που φερνουν απο το '90 οι ξευτιλες αντιπροσωποι των ΗΛΙΘΙΩΝ νεοελεηνοελληνων .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]