Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καιρός η Ε.Ε. να επιχορηγήσει μεγαλόψυχα τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις


Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο

Ο τραγικός εν ώρα υπηρεσίας θάνατος του πιλότου πολεμικού αεροσκάφους Γεώργιου Μπαλταδώρου απλά αποδεικνύει αυτό που όλα τα ευρωπαϊκά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υπερτονίζουν τις τελευταίες ημέρες: Η κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μυρίζει μπαρούτι. Πέρα από τις καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρει στην ευρύτερη περιοχή μια πιθανή σύρραξη με τους ανατολίτες και ακραία επιθετικούς γείτονές μας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εκτιναχθεί ο προϋπολογισμός των στρατιωτικών δαπανών και για τις δύο χώρες.

Η Ελλάδα, με το 2,7% του ΑΕΠ της να δίνεται στην Αμυνα, είναι η δεύτερη χώρα στο ΝΑΤΟ με τις υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες και η πρώτη χώρα στην Ε.Ε.! Με μέσον όρο στην Ε.Ε. το 1,4% σημαίνει ότι δαπανάμε αναλογικά κάθε έτος διπλάσια χρήματα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αν συνυπολογίσουμε στην παραπάνω διαπίστωση ότι η Ελλάδα παλεύει με τρομακτικό κόπο και απώλειες (ιδίως σε έμψυχο υλικό, συμπατριώτες που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό) να γλιτώσει την οικονομική χρεοκοπία τα τελευταία εννέα έτη, καταλαβαίνουμε ότι θα ήταν πολύ πιο ρόδινα τα πράγματα αν είχαμε υποεννεαπλάσιες στρατιωτικές δαπάνες επί του ποσοστού του ΑΕΠ, όπως για παράδειγμα έχει το Λουξεμβούργο με 0,4%!

Η Ε.Ε., στην προσπάθειά της να εντατικοποιήσει το φεντεραλιστικό πλάνο της και να «εκμηδενίσει» την εθνική ταυτότητα κάθε ευρωπαϊκής χώρας, έχει προβάλει ως σχέδιο τη δημιουργία ευρωστρατού. Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών πιστεύουν στα σοβαρά ότι μια πολυπολιτισμική στρατιωτική δύναμη θα αντιμετωπίσει με σθένος κάθε πιθανό εισβολέα ή καταπατητή. Ο Δανός στρατιώτης, στα μάτια του κ. Γιούνκερ, θα πολεμήσει θαρραλέα εναντίον ενός ανατολίτη εισβολέα στα σύνορα της Ελλάδας ή της Κύπρου. Και εδώ, φυσικά, εμείς οι πατριώτες γελάμε.

Η μοναδική λύση είναι να ασκηθεί ισχυρή πολιτική πίεση προς την Ε.Ε. ώστε να αλλάξει καταστατικούς κανόνες που προβάλλει ως τροχοπέδη και να επιχορηγήσει μεγαλόψυχα τον Ελληνικό Στρατό. Οι Ελληνες είμαστε οι ακρίτες αυτής της ηπείρου εδώ και χιλιάδες χρόνια, από τότε που οι πρόγονοί μας ορμούσαν στον Μαραθώνα και απωθούσαν τους μυριάδες ανατολίτες Πέρσες, οι οποίοι επιβουλεύονταν την ελευθερία μας.

Ηρθε ο καιρός για την ήπειρο όπου ανήκουμε και υπερασπιζόμαστε με σθένος να βοηθήσει οικονομικά και έμπρακτα τις Ενοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και το Λιμενικό Σώμα, το οποίο απωθεί καθημερινά χιλιάδες λαθροεισβολείς.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]