Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καμμένος, οι σημαίες και οι τρεις νεαροί στους Φούρνους Ικαρίας


Του Τάσου Ευαγγελίου

«Θα πρέπει να ξέρουν ότι οι σημαίες από τα φυλάκια, τις βραχονησίδες, τα νησιά μας κατεβαίνουν μόνο όταν είναι να αντικατασταθούν. Τι σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας. Αυτό είναι ξεκάθαρο». Η δήλωση αυτή είναι του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου. Έγινε στις 11 Δεκεμβρίου στη Χίο όπου μετέβη αφού πριν είχε περάσει από τα Ψαρά και τους Φούρνους για να ευχηθεί τότε για τις γιορτές. Συνομίλησε με στελέχη στρατιωτικούς και εθνοφύλακες.

Την Τρίτη στη Βουλή, με αφορμή τους τρεις νεαρούς που ύψωσαν σημαίες σε βραχονησίδες πλησίον των Φούρνων την Παρασκευή το Πάσχα δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «όταν κάποιος τοποθετεί τη σημαία πρέπει να διασφαλίσει ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του. Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας της σημαίας είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει τη δυνατότητα να τη στηρίξει. Αλλιώς να έρθει και να πει στον ελληνικό στρατό ότι αποφάσισα με δύο φίλους μου που είναι Πάσχα να τη βάλω τη σημαία, να τους δώσουμε και δύο G3 της εθνοφυλακής να την υπερασπιστούν οι ίδιοι».

Όλοι μίλησαν για «άδειασμα» των τριών νεαρών, αν και αυτή τη φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας περιέγραψε το αυτονόητο. Δηλαδή ότι δεν μπορεί οποιοσδήποτε να προβαίνει σε ανάλογες πράξεις και δεν μπορεί οποιοσδήποτε να ασκεί εξωτερική πολιτική.

Ένας εκ των νεαρών αντέδρασε με μια σκληρή για τον Πάνο Καμμένο ανάρτηση στο διαδίκτυο μέσα από την οποία στηλιτεύει τη συμπεριφορά του υπουργού ΕΘνικής Άμυνας, καταγγέλλει την πρακτική του και τις δηλώσεις και αναφέρει πως άλλα έλεγε στις 11 Δεκεμβρίου του 2017 που είχε επισκεφθεί το νησί.

Εμμέσως πλην σαφώς ο ένας εκ των νεαρών, που δηλώνει ότι αυτός και άλλοι 15 νεαροί από το νησί έχουν παραδώσει το απολυτήρηριο του στρατού προκειμένου να ανήκουν και επίσημα στην ΕΘνοφυλακή, εμφανίζει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της χώρας να έχει πει κάτι που ίσως προκάλεσε και την όλη αντίδρασή τους τις ημέρες το Πάσχα.

Και όχι μόνο αυτό. Μεγάλη Τετάρτη ο Πάνος Καμμένος ήταν στην Ικαρία. Μαζί με τον αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή προκειμένου να παρακολουθήσει έκτακτή άσκηση στην οποία συμμετείχε η Εθνοφυλακή.

Και μίλησε απαντώντας στην προκλητικότητα των Τούρκων λέγοντας πολλά. Μεταξύ άλλων:

«Εγώ είμαι υπερήφανος που με τον Αρχηγό ΓΕΣ και την ηγεσία του Στρατού καθορίσαμε το περσινό έτος ως "Έτος Εθνοφυλακής". Αν συγκρίνει κανείς την προπέρσινη, την περσινή και τη φετινή άσκηση, εδώ, στην Ικαρία, θα δει ότι αυτό το εγχείρημα πέτυχε 100%, χάρη σε εσάς, στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους στρατιώτες μας, αλλά και χάρη στη βαθιά πίστη που έχετε εσείς οι Εθνοφύλακες, την οποία επιδείξατε κατά το "Έτος Εθνοφυλακής", όπως και όλα τα χρόνια που προσφέρετε αφιλοκερδώς στην πατρίδα και πολλές φορές χωρίς η πατρίδα να έχει τη δυνατότητα να σας δώσει αυτά που πρέπει».

Ήταν η μέρα που είχε προαναγγείλει κινήσεις των Ενόπλων ΔΥνάμεων και την μεταφορά προσωπικού στο ΑΙγαίο και τον Έβρο δίνοντας και τον αριθμό: 3.500 στα νησιά και άλλοι 3.500 στον Έβρο.

Και ήταν η μέρα, και μάλιστα 9 ημέρες πριν την άκρως επιπόλαια ενέργεια των τριών νεαρών από τους Φούρνους, που είχε δηλώσει με έμφαση ότι:

1. «Είμαστε έτοιμοι - και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα - να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, δεν περιμένουμε ούτε από συμμάχους ούτε από φίλους, με τη δύναμη του Έλληνα, με τη δύναμη της ψυχής μας, με τη δύναμη της μάχης υπέρ βωμών και εστιών, το υψηλότατο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον πατριωτισμό των Ελλήνων και τα μέσα που η πατρίδα μπορεί να διαθέσει».

2. «Δεν μας φοβίζουν και δεν μας γονατίζουν οι προκλήσεις τους, οι απειλές του και οι ύβρεις του. Ίσα - ίσα, μας δυναμώνουν ακόμη περισσότερο. Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό».

3. «Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε. Δεν θα μπορέσουν να φέρουν τη διχόνοια στον ελληνικό λαό και αυτό το αποδεικνύετε πρώτα από όλα εσείς που είστε σήμερα εδώ μαζί με το μόνιμο προσωπικό, οι Εθνοφύλακες. Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί».

ΥΓ 1. Ο Πάνος Καμμένος πάντως επανήλθε στους υψηλούς τόνους από το Τατόι κάνοντας λογο για «ακήρυχτο πόλεμο» με την Τουρκία αλλά και για «αμοκ» των Τούρκων εναντίον του.

ΥΓ 2. Απορία προκαλεί το γεγονός πως χθες ο ένας εκ των νεαρών που μετείχαν στις τοποτήθησεις σημαιών και ήταν και αυτός που ανάρτησε την κριτική σε βάρος του Πάνου Καμμένου, επέλεξε να διαγράψει τμήμα των φωτογραφιών και των αναρτήσεων του στο facebook από τις 11 Απριλίου και μετά...

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]