Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η σημαία ως εξωτερική πολιτική


Προσοχή, φίλοι κονσερβοποιοί. Αν βάζετε τη γαλανόλευκη στις κονσέρβες, θα έρθουν οι Τούρκοι με ανοιχτήρια για να τις χαλάσουν!

Mιλάμε για επιτυχίες. Μιλάμε για στράκες. Μιλάμε για σουξέδες. Μιλάμε για πιένες. Η ανάρτηση σημαίας επί ΣΥΡΙΖΑ κατέστη ζήτημα... εξωτερικής πολιτικής! Δεν το πιστεύετε; Το δήλωσε στο ραδιόφωνο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός: «Αν με τις πράξεις σου μπορείς να δημιουργήσεις πρόβλημα στη σημαία και τη χώρα σου, δεν είναι πατριωτική πράξη. Τέτοια ζητήματα και ιδίως σε τέτοιες περιοχές συνιστούν θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν πρέπει να παίζουμε όλοι με θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Πάνω που νομίζαμε ότι η ανάρτηση σημαίας είναι εσωτερική υπόθεση, μάθαμε ότι θα πρέπει να βγαίνει ψήφισμα του ΟΗΕ για να τη βάζουμε εκεί που μπορεί να δυσαρεστήσει τους Τούρκους. Σημαιούλα στο μπαλκόνι χωρίς εξουσιοδότηση από την Υψηλή Πύλη; Κι αν έρθει φορτσάτη φρεγάτα με την ημισέληνο; Σημαιούλα στην παρέλαση; Θα σε απαγάγει η τουρκική στρατοχωροφυλακή!

Αυτό το κόλπο των Τούρκων πρέπει να είναι το φτηνότερο που έχει γίνει ως σήμερα. Με μια δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού (στη χώρα του «σουλτάνου» Ερντογάν έχει εξουσίες λιγότερες από κλητήρα υπουργείου) οι χάνοι της Αριστεράς και της προόδου ψάρωσαν τόσο πολύ, που θα βλέπουν υψωμένη σημαία και θα τους κόβει κρύος ιδρώτας από την πιθανή ή απίθανη αντίδραση της Τουρκίας.

Το αλάθητο λαϊκό αισθητήριο έδωσε την εξουσία σε ανθρώπους που έχουν μια διαρκή απώθηση στη θέα της ελληνικής σημαίας. Στο πρόσφατο παρελθόν την αντιπαθούσαν (άλλοι επίσημα κι άλλοι... κρυφίως) διότι τους παρέπεμπε στον εθνικισμό, στον Γράμμο, στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη και στον Ιωάννη Μεταξά. Τώρα την τρέμουν επειδή μπορεί να ενοχλήσει τους Τούρκους! Από δω το φέρνουν από κει το πάνε, η σημαία την πληρώνει.

ΥΓ.: Αχ, πώς χάνετ’ η παρηγοριά από την άδικη τούτη την πλάση. Πάει κι η οικογένεια Κάστρο από την εξουσία. Οπου πατάει ο Τσίπρας δεν ξαναφυτρώνει σοσιαλιστικό χορτάρι. Να, λοιπόν, και κάτι καλό από όλη αυτή την αχρείαστη και ψυχοφθόρα περιπέτεια της ριζοχαφτικής Αριστεράς.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]