Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες στο παιχνίδι της “κολακείας” της Τουρκίας…


Οι πληροφορίες που μας παρείχαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μας έδωσαν την δυνατότητα να αποτρέψουμε τρομοκρατική επίθεση στην Ρωσία κατά την διάρκεια των εορτασμών του Νέου Έτους, δήλωσε ο αρχηγός της FSB (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας) Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, από το βήμα της Διεθνούς Διάσκεψης για την ασφάλεια που πραγματοποιείται στην Μόσχα.

«Όλοι σας γνωρίζετε ότι πέρυσι οι ΗΠΑ, παρότι οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις αυτή την στιγμή δεν διανύουν την καλύτερο περίοδο στην ιστορία τους, ενημέρωσαν έγκαιρα την Ρωσία για την σχεδιαζόμενη τρομοκρατική ενέργεια στην Αγία Πετρούπολη κατά την διάρκεια των εορτασμών του Νέου Έτους», δήλωσε ο Μπόρτνικοφ, προσθέτοντας ότι «την ίδια ακριβώς περίοδο καταφέραμε να αποτρέψουμε μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση χάρη στις πληροφορίες που πήραμε από τους Τούρκους εταίρους μας».

Ο Μπόρτνικοφ υπογράμμισε ότι χάρη σ’ αυτές τις πληροφορίες «σώθηκαν ενδεχομένως εκατοντάδες ζωές αθώων πολιτών». «Αυτά είναι παραδείγματα υπεύθυνης συνεργασίας στο τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας» είπε ο Μπόρτνικοφ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Ρωσία θα συνεχίσει αποτελεσματικά την συνεργασία της με τις ξένες μυστικές υπηρεσίες κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Ο Μπόρτνικοφ είπε επίσης ότι πέρυσι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν 25 τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ οι τρομοκράτες πραγματοποίησαν τέσσερις επιθέσεις. Παράλληλα επεσήμανε ότι κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται περισσότερες από 1.600 τρομοκρατικές ενέργειες, από τις οποίες οι μισές πραγματοποιούνται με εντολή του «Ισλαμικού Κράτους».

Ο αρχηγός της FSB υπογράμμισε ότι το πρόβλημα της τρομοκρατίας μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με συντονισμένες προσπάθειες των μυστικών υπηρεσιών διαφόρων χωρών. Ο Μπόρτνικοφ είπε επίσης ότι στην διεθνή τράπεζα πληροφοριών η FSB διαθέτει στοιχεία για 40.000 άτομα που εμπλέκονται στην διεθνή τρομοκρατία. Στην διεθνή τράπεζα πληροφοριών συμμετέχουν 41 μυστικές υπηρεσίες από 34 χώρες και 6 διεθνείς οργανισμοί.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]