Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιον κοροϊδεύει ο Ερντογάν, μιλώντας για… «ειρήνη»;


Ο Τούρκος πρόεδρος Tayip Erdogan, προέβη σε δημόσια ομιλία του σε μια πρόταση προς την Ελλάδα, τείνοντας «χείρα ειρήνης». Η «ειρήνη» όμως που πρότεινε δεν ήταν τίποτε διαφορετικά από τον «Κλάδο Ελαίας» που έτεινε στους Κούρδους της Afrin, δηλαδή την εξαφάνισή τους.

Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά την ομιλία του, στο μόνο ζήτημα που αναφέρθηκε λεπτομερώς υπήρξε το θέμα της ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Κατά τα άλλα, η «ειρήνη» που προσέφερε στο Αιγαίο αφήνει άθικτες όλες τις τουρκικές απαιτήσεις, για «γκρίζες ζώνες» για «βραχονησίδες» για «νησιά» και δικαιώματα της χώρας του σε κάθε σημείο που έχουν λόγους να επιθυμούν.

Ο κ. Erdogan, ζήτησε «ειρήνη» για να πραγματοποιήσει ανενόχλητος τις εκλογές του, χωρίς ούτε καν να προτείνει αναστολή των τουρκικών πτήσεων στον εναέριο χώρο του Αιγαίου ή την αναστολή των τουρκικών ναυτικών παραβάσεων στη θάλασσα.

Ζήτησε «ειρήνη» ισότιμη με παράδοση της χώρας μας, στα μόνιμα τουρκικά σχέδια με την γενική υπόσχεση «να τα βρούμε».

Κυβέρνηση και κόμματα παρέμειναν στις απαντήσεις τους στο ζήτημα των 8 τούρκων στρατιωτικών και των 2 Ελλήνων κρατουμένων. Δεν μπήκαν στη διαδικασία ρητά να ξεκαθαρίσουν ότι «ειρήνη» με την Άγκυρα, συνεπάγεται την δημόσια και από το βήμα της Τουρκικής Βουλής δήλωσή του, ότι η Τουρκία δεν έχει διεκδικήσεις από την Ελλάδα, σε αέρα, θάλασσα και έδαφος.

Πως όσο η Τουρκία διατηρεί το “Casus Belli” στο Αιγαίο δεν μπορεί να γίνεται λόγος για «ειρήνη» αλλά μόνο για παράταση της σημερινής κατάστασης «ένοπλης ειρήνης».

Πως όσο δεν αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για «ειρήνη».

Πως όσο συνεχίζει να υπέρ-εξοπλίζεται δεν θα πρέπει να αναμένει να σταματήσουμε εμείς, μονομερώς, τους εξοπλισμούς.

Γνωρίζουμε ότι αυτά που γράφονται εδώ είναι απλοϊκά, αλλά όσο δεν ακούγονται από επίσημα χείλη, εκλαμβάνονται στην άλλη ακτή του Αιγαίου σαν «υποχωρήσεις» ή «αδυναμία» με τα γνωστά αποτελέσματα στα Ίμια κι αλλαχού.

Ας το ξεκαθαρίσουν λοιπόν οι επίσημοι, γιατί οι Έλληνες το έχουν κατανοήσει εδώ και καιρό. «Ελληνο-Τουρκική φιλία» δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει, ωσότου η Άγκυρα σταματήσει τις διεκδικήσεις και προκλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μετά, συζητάμε…

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]