Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία πριν τον διαμελισμό


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Τον φόβο του για διαμελισμό της Τουρκίας εκφράζει όπου βρεθεί και όπου ​σταθεί, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τονίζει δε, πως οι τουρκικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας και οι επιδρομές στο έδαφος του βόρειου Ιράκ αποσκοπούν στη ματαίωση των σεναρίων εκείνων, που είναι μέσα στο μεγάλο σενάριο για τον διαμελισμό της Τουρκίας. Ακολουθώντας το δόγμα... "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση", προχώρησε στην εισβολή στη Συρία, πραγματοποιεί επιδρομές στο ιρακινό Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ και κλιμακώνει με τις απειλές κατά της Ελλάδος...

Όμως, μάλλον πολλά καρπούζια αποφάσισε να κουβαλήσει, ο κακός ο ανθρωπάκος, κάτω από τις μικροσκοπικές του μασχάλες...

Ας εξετάσουμε λοιπόν τώρα, πως έχει η διαμορφωθείσα κατάσταση στη "γείτονα" και ας δούμε τα πράγματα με τα μάτια της ψυχρής λογικής!

Δεν έχουν τελειωμό οι εμφανίσεις χαρτών που παρουσιάζουν σχέδια διαμελισμού της Τουρκίας, έμπνευσης γνωστών αμερικανικών "think tanks", που έχουν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση και ταραχή στην τουρκική κοινή γνώμη, προκαλώντας συγχρόνως μεγάλη ανησυχία στο σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ και όχι μόνο.... με τον Ερντογάν να προσπαθεί με το γνωστό ύφος των "δέκα καρδιναλίων", να πείσει για το αντίθετο!

Αντιλαμβάνεται όμως πως ο κύβος έχει ήδη ριφθεί... αλλά συνεχίζει ν' απειλεί με ερειστικότατα, αλλά και πάρα πολύ φόβο για το δικό του μέλλον, κάτι που φαίνεται και δεν μπορεί να κρύψει, όσο και αν προσπαθεί.... και δεν έχει άδικο, γιατί όπως φαίνεται, στο τέλος του δρόμου είναι πιθανότερο να έχει την τύχη του Καντάφι και του Σαντάμ, οδηγώντας ακόμα και στον διαμελισμό της ίδιας του της χώρας...

Οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που έχουν θορυβήσει τόσο πολύ τους Τούρκους, με τα σχέδια διάσπασης της χώρας στα επόμενα χρόνια, παίζουν πολύ!

Πολλοί οι κίνδυνοι που η Τουρκία αντιμετώπιζε και όπως όμως είναι σε όλους μας γνωστό... το "κερασάκι στην τούρτα", εκείνος έβγαλε απλά την περόνη και κρατά την απασφαλισμένη χειροβομβίδα στα χέρια του.. Είναι η συνεισφορά του, με το κατάδικό του κερασάκι...

Τα σύνορα θα αλλάξουν στο επόμενο διάστημα, αλλά κανείς ακόμη δεν μπορεί να γνωρίζει πότε ακριβώς και εάν θα υπάρξουν δύο κράτη σε μια ομοσπονδία συμπεριλαμβανομένης και της εντελώς αποδυναμωμένης και ανίσχυρης πλέον Τουρκίας. Είναι μία διαδικασία η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν πολλές ζωές και θα διαταράξει τις όποιες περιφερειακές ισορροπίες!

Η Τουρκία ουσιαστικά έχασε τον πόλεμο στη Συρία και θα τον χάσει και στο Κουρδιστάν. Και το χειρότερο για αυτήν; Θα χάσει και τον πόλεμο με την Ελλάδα αν ποτέ τον τολμήσει!

Μια απρόκλητη επίθεση της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας, λογικά θα διαρκέσει από μερικές ώρες, μέχρι μερικές ημέρες και θα υπάρξει τεράστια διεθνής κατακραυγή ενάντια στην επιτιθέμενη Τουρκία και οι μεγάλες δυνάμεις θα πάρουν θέση, σταματώντας εν τη γενέσει, την οθωμανική επεκτατικότητα. Τι λόγο ύπαρξης θα έχει άραγε η Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν θα ήταν σε θέση να προστατεύσει τα δικά της νοτιοανατολικά σύνορά;

Από την άλλη, κανένας δεν θα ήθελε τον επικίνδυνο ψυχοπαθή, Ερντογάν, "νταβατζή" στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ποτέ η Τουρκία δεν θα έχει την πολυτέλεια του χρόνου, ώστε η υπεροχή της σε κάποιους τομείς να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της.

Πουθενά η Ελλάδα δεν είναι τρωτή εκτός κάποιων απομακρυσμένων περιοχών, όπως κάποιες βραχονησίδες και το Καστελόριζο, που ακόμα και αν καταφέρουν να αποβιβαστούν σ' αυτό, είναι αδύνατον να το κρατήσουν, γιατί είναι ο γεωγραφικός κρίκος που συνδέει τις ΑΟΖ μεταφοράς του Ισραηλινού αερίου μέσω του θαλάσσιου τριγώνου Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ.

Ο Έβρος είναι άτρωτος, το ίδιο και τα μεγάλα νησιά μας κοντά στην Τουρκία, που έχουν μαζέψει το σύνολο σχεδόν των αρμάτων μάχης, πυροβόλων, ειδικών δυνάμεων, και αντιπυραυλικών συστημάτων...

Από την άλλη, η ελληνική πολεμική αεροπορία και το Ναυτικό, μόνο ευκαταφρόνητοι αντίπαλοι δεν είναι για τους Τούρκους, που μετά τους διωγμούς του Ερντογάν, ο τουρκικός στρατός, ψάχνει με το κυάλι για έμπειρους αξιωματικούς και στα τρία σώματα!

Σε μία σύντομης διάρκειας σύγκρουση, που είναι και η πλέον πιθανή, η Τουρκία θα χάσει... και τ' αυγά και τα πασχάλια! Είναι το μόνο σίγουρο!...

Η Τουρκία ήταν μια χώρα που για το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών παραδοσιακά ανήκε και παρακολουθούνταν από το "Γραφείο των χωρών της Ευρώπης", ενώ τώρα μεταφέρθηκε στο "Γραφείο των χωρών της Μέσης Ανατολής".

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου επί διακυβέρνησης Ομπάμα αυτό ήταν κάτι που είχε ζητηθεί και τώρα επί Τραμπ πραγματοποιείται με την Τουρκία να γίνεται... Τούρκα και ν' αντιδρά σπασμωδικά!

Τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει και η Τουρκία υποβιβάστηκε σε μια χώρα που ανήκει στη Μέση Ανατολή, τα σύνορα της οποίας αναδιαμορφώνονται άρδην...

Από καιρό οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να διαμελίσουν την Τουρκία. Πρόκειται για ένα παλιό αμερικανικό σχέδιο. Μέχρι το 1989, λόγω της Σοβιετικής Απειλής, οι Αμερικανοί ήταν υποχρεωμένοι σύμφωνα με το δόγμα Τρούμαν να χρησιμοποιούν την Τουρκία σαν "εμπόδιο" ή σαν "φραγμό" στην κάθοδο των Σοβιετικών. Από την στιγμή όμως, που έπεσε η Σοβιετική Ένωση, η Τουρκία έχασε την όποια στρατηγική της θέση και σήμερα αυτό που προέχει για τις ΗΠΑ είναι η εκμετάλλευση των αγωγών πετρελαίου.

"Όπου υπάρχει αγωγός πετρελαίου, εκεί υπάρχει και πιθανός διαμελισμός...".

Οι Αμερικανοί θέλουν τον απόλυτο έλεγχο των αγωγών. Κι επειδή ένας από τους αγωγούς αυτούς περνάει από το Κουρδιστάν, που είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πετρέλαιο, οι Αμερικανοί θα επιδιώξουν να μεταλλάξουν το Κουρδιστάν σε ένα άλλο Κουβέιτ, που θα εξελιχθεί όμως, σε ένα δεύτερο Ισραήλ στην περιοχή.

Ο καλύτερος σύμμαχος της Αμερικής είναι στη συγκεκριμένη "περιοχή της φωτιάς", οι Κούρδοι. Μέχρι τώρα ήσαν "φιλοσοβιετικοί", αλλά όλως ξαφνικά μεταμορφώθηκαν στους πιο φανατικούς υποστηρικτές-οπαδούς των Αμερικανών και της αμερικανικής πολιτικής!

Δεν θα αποκοπεί όμως μόνο το Κουρδιστάν από την Τουρκία... Οι Τούρκοι θα χάσουν και τη σημερινή Ανατολική Τουρκία, διότι οι Αμερικανοί θέλουν να ικανοποιήσουν και τους Αρμένιους και τους Γεωργιανούς, δηλαδή τους Καυκάσιους λαούς, όπου ο Ποντιακός Ελληνισμός ακόμα δίνει ηχηρά το παρόν.

Θα μείνει μόνο... η Δυτική Τουρκία, στην Τουρκία, υπό άλλη όμως διοίκηση, μακράν αυτής του Ερντογάν και των Σελτζούκων!

Έτσι λοιπόν, όσο ο Ερντογάν συνεχίζει να παίζει αυτό το παιχνίδι εις βάρος των Αμερικανών, τόσο θα επιταχύνει την κατάρρευση και θα καταλήξει μια ώρα αρχύτερα όπως ο Σαντάμ και ο διαμελισμός της Τουρκίας θα γίνει βίαια, όπως έγινε στο Ιράκ.

Αυτοί που μετέτρεψαν την Τουρκία σε δυτικόστροφο κράτος θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να μην υπάρξει εμπλοκή της σε άλλες περιπέτειες, όπως αυτή τη στιγμή συμβαίνει με τον Ερντογάν, γιατί ο κίνδυνος, ο λαός της Τουρκίας, να οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια, σε μια συμφορά παρόμοια με αυτή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι και υπαρκτός και ορατός...

Όμως ο Ερντογάν δύσκολα θα αντιληφθεί κάποια πράγματα! Σε αυτό τον εμποδίζει η σχιζοφρένεια από την οποία πάσχει... και όπως οι Νεότουρκοι τελείωσαν τη μεγάλη Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο Ερντογάν και το κόμμα του θα κάνουν το ίδιο στην τουρκική δημοκρατία, θυσιάζοντας τις επόμενες γενιές.

Ίσως και να είναι και ο μοναδικός τρόπος ανάκαμψης αυτού του λαού -μέσα από τα ερείπια!

Πάντως, αν και όταν συμβεί κάτι προς αυτή την κατεύθυνση -ένας διαμελισμός της Τουρκίας δηλαδή, θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και στην ελληνική ασφάλεια, καθώς και στην εδαφική της κυριαρχία.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει η Ελλάς να είναι απόλυτα προετοιμασμένη για μεγάλες "τρικυμίες" στα ανατολικά σύνορά της, ώστε να μην δεχθεί βαριά πλήγματα και στο τέλος να παραμείνει όσο πιο αλώβητη μπορεί!

Για όλα τα προαναφερθέντα, αλλά κυρίως γι' αυτό το τελευταίο, η χώρα χρειάζεται επειγόντως μία δυνατή κυβέρνηση "σύμπνοιας" και "συνεργασίας", μακριά από ανθέλληνες προδότες και σύγχρονους δωσίλογους, που ελπίζουν σε ήττες και χάος ώστε να συνεχίσουν να έχουν λόγο ύπαρξης...

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πριν την διαλύσουν, ας μου απαντήσει κάποιος :

    Η Τουρκία ονομάστηκε turkey(γαλοπούλα) ,από αγγλόφωνους, γιατί κόμπαζαν και φούσκωναν οι ηγέτες της όπως το ομώνυμο πτηνό;;(βλ.Ταγίπ Ερντογάν.)
    Κρίμα ,πάντως ,που στην γλώσσα μας η λέξη Τουρκία δεν αναπλάθει συνειρμικά την εικόνα μιας φουσκωμένης ,φαλακρής στο λαιμό,με μπόλικο ψαχνό γαλοπούλας...

    .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]