Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Γεμίζει» με μαχητικά η βάση του Ακρωτηρίου λόγω Συρίας


Μαχητικά αεροσκάφη της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας και του Αραβικού Συνδέσμου έφτασαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα μέσα, τα μαχητικά που βρίσκονται στην αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου προετοιμάζονται να αναλάβουν δράση, στην περίπτωση που η Τερέζα Μέι δώσει το πράσινο φως για την πραγματοποίηση αεροπορικών επιθέσεων κατά στόχων του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία.

Εν τω μεταξύ, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το αντιτορπιλικό USS Donald Cook που απέπλευσε χθες από το λιμάνι Λάρνακας, κατευθύνεται ανοιχτά της Συρίας καθώς θα συμμετέχει σε μία ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ.

Παράλληλα, στο δρόμο για τη Μεσόγειο βρίσκεται και το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, συνοδευόμενο από επτά πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, η επιχείρηση γίνεται για «λόγους θαλάσσιας ασφάλειας σε συνεργασία με εταίρους και συμμάχους των ΗΠΑ», ενώ αποσκοπεί στο να «ενισχύσει τη συνεργασία στην ασφάλεια, ενώ θα προωθήσει τη ναυτική παρουσία σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή».

Ο Τζ. Κόρμπιν θέλει να ζητηθεί η γνώμη του κοινοβουλίου για το ζήτημα της Συρίας

Ο επικεφαλής της βρετανικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να ζητηθεί η γνώμη του κοινοβουλίου πριν αναληφθεί οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας.

Ο Κόρμπιν έκανε δηλώσεις ενώ η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πρόκειται να συζητήσει σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την απάντηση της Βρετανίας στη χημική επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης στην πόλη Ντούμα.

«Το κοινοβούλιο πρέπει να δώσει τη γνώμη του πάνω σ' αυτό», δήλωσε ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος σε συνέντευξή του στο Sky News.

«Πρέπει να υπάρξει μια κανονική διαδικασία διαβούλευσης», πρόσθεσε. «Το υπουργικό συμβούλιο δεν πρέπει να λάβει μόνο του αυτή την απόφαση».

Οι Συντηρητικοί της Μέι δεν έχουν πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων και εξαρτώνται από τους συμμάχους τους από το μικρό βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP για να κερδίζουν τις ψηφοφορίες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]