Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα απαγωγή γκιουλενιστών από την τουρκική ΜΙΤ


Στην απαγωγή τριών κορυφαίων στελεχών της οργάνωσης FETO του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν προχώρησε η τουρκική μυστική υπηρεσία (ΜΙΤ), στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης κατά μιας ομάδας στην Γκαμπόν, στην κεντρική Αφρική, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Οι τρεις γκιουλενιστές μεταφέρθηκαν «κρυφά» στην Τουρκία από την πρωτεύουσα της Γκαμπόν σε ιδιωτικό αεροπλάνο σύμφωνα με πηγές ενώ λέγεται, ότι στην κατοχή τους βρέθηκαν 28.000 δολάρια, 12 εκατομμύρια φράγκα κεντρικής Αφρικής και αρκετές ηλεκτρονικές συσκευές τηλεπικοινωνιών.

Πρόκειται για τους Οσμάν Οζπινάρ, Ιμπραήμ Ακμπάς και Αντνάν Ντεμινοράλ.

Κατά πληροφορίες σε βάρος του Όζπιναρ εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το δικαστήριο της Άγκυρας για συμμετοχή σε «ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση».

Ο Όζπιναρ ήταν διευθυντής του Διεθνούς Τουρκικού Σχολείου της Γκαμπόν στην πρωτεύουσα της χώρας Λιμπερεβίλ ενώ, σύμφωνα με το Anadolu, ήταν ο βασικός συντονιστής της οργάνωσης «Ακαδημία Φωτός που λειτουργούσε στην Κένυα από τον Μάιο του 2017.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο δεύτερος συλληφθείς, ο Ιμπραήμ Ακμπάς ήταν αυτός που διαχειριζόταν τις οικονομικές συναλλαγές από την Ευρώπη στην Αφρική.

Οι τρεις άνδρες είχαν συλληφθεί από τις αρχές ασφαλείας της Γκαμπόν στις 23 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες παρόμοιο περιστατικό συνέβη στο Κόσσοβο, όπου η MIT (τουρκική μυστική υπηρεσία) συνέλαβε έξι Τούρκους πολίτες οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόσφατα εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Bekir Bosdag, δήλωσε ότι η εθνική υπηρεσία πληροφοριών της χώρας (ΜΙΤ) έχει προχωρήσει στην απαγωγή 80 υπόπτων για διασυνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν (FETÖ) σε 18 χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι, ο ιεροκήρυκας Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, κατηγορείται από την Άγκυρα ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]