Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επτάλεπτη ομιλία Τουσκ στα... «μακεδονικά», δίπλα στον Ζάεφ


Επί 7 λεπτά, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απευθυνόταν στον Ζόραν Ζάεφ στα «μακεδονικά» κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους στα Σκόπια, τονίζοντας πως διαισθάνεται αλλαγή στην πολιτική νοοτροπία της χώρας και θέληση για ένταξη της χώρας στους Ευρωαντλαντικούς θεσμούς.

Ο Ντόναλντ Τουσκ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ συνιστά την «καλύτερη απόδειξη» πως οι προσπάθειες του κ. Ζάεφ και του λαού των Σκοπίων «εντυπωσιάζουν πολλούς στην Ευρώπη».

«Ένα νέο και ελπιδοφόρο κεφάλαιο στην ιστορίας της χώρας σας είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Συμφωνήσαμε ότι όταν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Δυτικών Βαλκανίων συναντηθούν στη Σόφια τον Μάιο, θα πρέπει να εμφυσήσουμε νέα ενέργεια στις σχέσεις μας», τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ.

To video με την ομιλία του Ντόναλντ Τουσκ στα «μακεδονικά» είναι διαθέσιμο εδώ.

Από τη μεριά του ο Ζόραν Ζαεφ τόνισε ότι η χώρα του αναμένει ότι θα εξασφαλίσει σύντομα μια ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ και θα αυξήσει τις προσπάθειές της για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να ενταχθεί.

«Έχουμε μπροστά μας έναν συγκεκριμένο στόχο. Ουδέποτε βρισκόμασταν πιο κοντά στο να λάβουμε μια ημερομηνία για να αρχίσουμε ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ», δήλωσε ο Ζάεφ αφού συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Εργαζόμαστε για να επιλύσουμε επιτυχώς το ζήτημα του ονόματος. Η επίλυση του ζητήματος αυτού θα ανοίξει τις πόρτες για να αρχίσουμε ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ και για να μπούμε στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δήλωσε ακόμη πως η κυβέρνησή του θα «διπλασιάσει» τις προσπάθειές της για να εξασφαλίσει πως οι μεταρρυθμίσεις είναι «πιο ορατές, συγκεκριμένες και αποτελεσματικές».

Ο Τουσκ βρίσκεται στα Σκόπια για μια περιφερειακή συνάντηση αρχηγών κρατών στην οποία συμμετέχουν οι πρόεδροι της Κροατίας και της Σλοβενίας, των μόνων πρώην γιουγκοσλαβικών δημοκρατιών που έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στην ΕΕ.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]