Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο Βερολίνο ο Ράμα για την ένταξη στην Ε.Ε.


Ο αποκλεισμός της Αλβανίας από την ένταξη στην Ε.Ε. θα μπορούσε να ενισχύσει τη μουσουλμανική ριζοσπαστικοποίηση στη βαλκανική χώρα, θέτοντας σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα. Αυτό δήλωσε, χθες, ο Έντι Ράμα κατά την άφιξή του στο Βερολίνο λίγο πριν από τη συνάντησή του με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Το ταξίδι του είχε στόχο να ασκήσει πιέσεις για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μετά το πράσινο φως από την Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα.

«Στατιστικά η Αλβανία είναι μία ως επί το πλείστον μουσουλμανική χώρα, αλλά πιστεύω ότι η βασική θρησκεία στην Αλβανία είναι η Ευρώπη», είπε ο Ράμα στο Reuters. Κατά τη συνάντησή του με τη Μέρκελ ήρθαν στην επιφάνεια οι επιφυλάξεις του Βερολίνου, που μαζί με τη Γαλλία και την Ολλανδία, εμφανίζεται διστακτικό στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ε.Ε. - Αλβανίας. Η Μέρκελ θεωρεί, πάντως, ότι θα μπορούσε να πείσει βουλευτές και άλλους πολεμίους της ιδέας να στηρίξουν την προοπτική, υπό τον όρο ότι τα Τίρανα θα προχωρήσουν σε καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της διαφθοράς.

Ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα είναι ο διάλογος Κοσόβου και Σερβίας, στο πλαίσιο του οποίου περιλαμβάνεται ένα ειδικό καθεστώς για τη Μιτροβίτσα, παρόμοιο με αυτό του Βατικανού. Η Γερμανία επιθυμεί τη στήριξη της Αλβανίας σε αυτό το σχέδιο, το οποίο αναμενόταν να συζητηθεί, χθες, μεταξύ Μέρκελ και Ράμα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]