Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες


Σε «ακόμα μία απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες» αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφεθεί ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο ένας από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Όπως σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ, για ακόμα μία φορά δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη στην έκδοση των πραξικοπηματιών και την κρίση τους στη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πληροφορηθήκαμε xθες (19 Απριλίου) ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να απελευθερώσει τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα και οι οποίοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

Παρά το γεγονός ότι απελευθερώθηκε υπό αυστηρή επιτήρηση, η απόφαση αυτή έδειξε για ακόμα μία φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος καθώς και ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστάτευε και προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται υπό πίεση να ανακοινώσουν ότι και οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στο πραξικόπημα θα απελευθερωθούν τις επόμενες ημέρες. Κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί ως μια απλή εφαρμογή της διάταξης περί του χρόνου προφυλάκισης, όπως υποστηρίζουν οι ελληνικές αρχές.

Η ελληνική δικαιοσύνη έθεσε τις βάσεις για μια τέτοια εξέλιξη που έβλαψε το τουρκικό δημόσιο συμφέρον, απορρίπτοντας επανειλημμένα τον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών που επιτέθηκαν στη δημοκρατία της χώρας μας.

Παραμένουμε δεσμευμένοι στην έκδοση των πραξικοπηματών και την κρίση τους στη χώρα μας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος αλλά υπό ιδιαίτερα αυστηρούς όρους ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου.

Το ΣτΕ στην απόφασή του επισήμαινε, μεταξύ άλλων, ότι «η αναγνώριση ενός προσώπου ως δικαιούχου διεθνούς προστασίας συνδέεται άρρηκτα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας η οποία οφείλει ως μέλος της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σέβεται και να εφαρμόζει τη Σύμβαση της Γενεύης η οποία αποτελεί "ακρογωνιαίο λίθο" του διεθνούς νομικού συστήματος για την προστασία των προσφύγων».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]