Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Αμερικανικό Πέντάγωνο συνεχίζει να εξοπλίζει τους Κούρδους!


Το Αμερικανικό Πεντάγωνο επιδιώκει να ενισχύσει μέχρι και 65.000 μέλη μιας «δύναμης που συνεργάζεται με τις Η.Π.Α. στη Συρία», συμπεριλαμβανομένων των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαϊκού Προγράμματος (YPG), σύμφωνα με την πρόταση προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2019, παρά το γεγονός πως ο πρόεδρος Donald Trump, για δεύτερη φορά επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία.

Στην πρόταση που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών για έγκριση τον Φεβρουάριο, το Πεντάγωνο ζήτησε 300 εκατομμύρια δολάρια για να εξοπλίσει και να εξοπλίσει τους εταίρους του στη Συρία για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε. Περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια ζητήθηκαν επίσης για την οικοδόμηση μιας δύναμης «συνοριακής ασφάλειας» στη Συρία.

Η πλήρης έκθεση, του Οργανισμού Αναδιάρθρωσης Εξωτερικών Δράσεων (CTEF) ζητά ζητά για την καταπολέμηση του ISIS να στηρίξει και να εξοπλίζει 30.000 άνδρες για τη διεξαγωγή συνεχιζόμενων αποστολών μάχης ενάντια στο ISIL στη μέση κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη και 35.000 ανδρών σαν «δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας» σε απελευθερωμένες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Τουρκία θεωρεί το YPG τρομοκρατική ομάδα λόγω των συνδέσεών της με το απαγορευμένο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

«Για να πετύχουμε τους αμερικανικούς στρατιωτικούς στόχους, η γενεσιουργός δύναμη των συμμάχων στη Συρία θα αποτελείται από τοπικές δυνάμεις που είναι δημογραφικά αντιπροσωπευτικές, κατάλληλα ελεγμένες, εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες για να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές περιβάλλον και ικανές να αντιμετωπίσουν το ISIS». , χρησιμοποιώντας ένα άλλο ακρωνύμιο για το ISIL, αναφέρεται στην έκθεση του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με την πρόταση, το Πεντάγωνο σχεδιάζει να διαθέσει 162,6 εκατομμύρια δολάρια από τα 300 εκατομμύρια δολάρια για τα όπλα, τον εξοπλισμό και τα οχήματα, 8 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη της βασικών αναγκών, παρέχοντας βασικές ανθρωπιστικές ανάγκες, 28 εκατομμύρια δολάρια για τα έξοδα μεταφοράς και στρατοπέδευσης και 101,5 εκατομμύρια δολάρια για επιχειρησιακή υποστήριξη .

Μεταξύ των όπλων που σχεδιάζονται για αποστολή περιλαμβάνονται 25.000 αυτόματα όπλα AK-47, 1.500 ελαφριά πολυβόλα, 500 βαριά πολυβόλα, 400 πυραύλους RPG-7, 95 τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή, 20 οβίδες 60 χιλ. και 60 οβίδες 120 χιλ.

Μαζί με το συνολικό κόστος των 47 εκατομμυρίων δολαρίων, το Πεντάγωνο ζήτησε επιπλέον 24 εκατομμύρια δολάρια για τα πυρομαχικά αυτών των όπλων.

Οι Η.Π.Α. υποστήριξαν εδώ και καιρό το Δημοκρατικό Κόμμα Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και την ένοπλη στρατιωτική του πτέρυγα, το YPG, στην καμπάνια κατά του Ισλαμικού Κράτους, πολιτική που έφερε αντιμέτωπες τις ΗΠΑ με την Τουρκία.

Η αποκάλυψη προκάλεσε νέες τουρκικές διαμαρτυρίες προς τις ΗΠΑ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]