Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καμμένος: Δεν υπάρχει συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες


Συζήτηση μόνο για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα, είπε ο Καμμένος
Αδειάζουν όλοι τον Κουβέλη

Σε πλήρη διάψευση των όσων είχε δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, σχετικά με το θέμα της χρονομίσθωσης των δύο γαλλικών φρεγατών, προχώρησε ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Στο Μαξίμου εξάλλου, δεν είναι καθόλου ευτυχείς με την τροπή που πήρε η υπόθεση, γεγονός που οφείλεται στη βιάση του κ. Κουβέλη να ανακοινώσει συμφωνία η οποία τυπικά τουλάχιστον ούτε είχε ολοκληρωθεί ούτε είχε καταστεί, τυπικά ανακοινώσιμη.
Και τούτο, προδήλως, γιατί η ασυνεννοησία και η σύγχυση, εξέθεσαν την κυβέρνηση εντός, εκτός και... επί τ' αυτά.

Το κλίμα στο κυβερνητικό επιτελείο για την γκάφα Κουβέλη είναι βαρύ μεν, αλλά οι τόνοι αναμένονται να πέσουν ,καθώς αυτό που επιθυμεί το Μαξίμου είναι να φύγει γρήγορα από την ατζέντα η υπόθεση με τις φρεγάτες.
Παράλληλα ωστόσο, αυτό που διαμηνύεται από παροικούντες στο Μαξίμου είναι ότι συμφωνία μπορεί να μην υπάρχει με τη Γαλλία, αλλά δεν υπάρχει ούτε και "ναυάγιο" στις συνομιλίες των δύο πλευρών.
Κοινώς, οι συζητήσεις και η "διαπραγμάτευση" για το εάν, πόσες, με ποιο τρόπο και τι κόστος θα πάρει η Ελλάδα γαλλικές φρεγάτες, είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Και μπορεί η σπουδή με την οποία ο κ. Κουβέλης έσπευσε να ανακοινώσει συμφωνία που δεν είχε ολοκληρωθεί να έχει προκαλέσει τόμπολα δυσμενών αντιδράσεων, ωστόσο οι δηλώσεις του, δεν ήρθαν από το πουθενά.

Παρουσία και του Φώτη Κουβέλη στη συνέντευξη, ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι το μόνο που ισχύει είναι ότι σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν - Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα μέρος από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες από τη διαφορά των ομολόγων που πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως υπήρχε ένα παλιό πρόγραμμα που δεν είχε προχωρήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων, ενώ τόνισε ότι «εάν και όταν έρθει η ώρα να υλοποιηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τη Βουλή».

Η αποκάλυψη του Π. Καμμένου για απόκτηση φρεγατών μέσω χρηματοδότησης από τα ελληνικά ομόλογα προκαλεί προβληματισμό καθώς κανείς δεν ξέρει αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, ενώ με τον τρόπο αυτό εμπλέκεται και το υπουργείο Οικονομικών.

Όσον αφορά το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16, o Πάνος Καμμένος τόνισε πως κατά το πρόσφατο ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε ότι ο εκσυγχρονισμός τυγχάνει της έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης και Βουλής, ωστόσο επειδή η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για συγκεκριμένα πλεονάσματα προς τους δανειστές, υπάρχει το πρόβλημα της αποπληρωμής των δόσεων του προγράμματος εκσυγχρονισμού.

«Διαπραγματευόμαστε για τις καταβολές των τιμημάτων του εκσυγχρονισμού για τα έτη 2018, 2019 και 2020» είπε ο Πάνος Καμμένος,τονίζοντας ότι επιθυμία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της κυβέρνησης είναι να υλοποιηθεί ο εκσυγχρονισμός των F-16, αρκεί να είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της Ελλάδας.

Σχετικά με την τελευταία σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ ο Π. Καμμένος τόνισε πως αποφασίστηκε να προχωρήσει η τελική διαδικασία για το «πρόγραμμα εν συνεχεία υποστήριξης» (FOS) για τα αεροσκάφη C-27.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τελικα υπαρχει συμφωνια μονο για τα αεροσκαφη C-27.

    Ο εκσυγχρονισμος των F-16 ειναι τελικα "μέσα στις οικονομικές δυνατότητες

    της Ελλάδας";

    Δεν πρεπει να δοθει μια υπευθυνη απαντηση απο καποιον μεχρι τις 30/4;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]