Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φώτης ο κουρσάρος των 7 θαλασσών


Του Αντώνη Πανούτσου

Ο Φώτης Κουβέλης πήρε την θέση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος «την κάνει». Στην περίπτωση που η μπίλια για τους ΑΝΕΛ πάει να κάτσει στο ζερό και να μείνουν εκτός Βουλής και μαζί με κάποιους που ψάχνουν για στέγη όπως η Παπακώστα ή να μπουν στην Βουλή όπως ο Φαήλος, ο Φραγκούλης και ο Βελόπουλος ο Πάνος κρίνει ότι τα ψωμιά του της κυβέρνησης τελείωσαν. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Πάνος θα ξαναγίνει μπούλης και ο πολλά μαρτυρήσας από τον Αλέξη Φώτης «χρυσή εφεδρεία της αριστεράς που κάλυψε το κενό».

Το σκεπτικό από πλευράς Καμμένου είναι σωστό. Το να επιβιώσουν στις εκλογές οι ΑΝΕΛ σαν αντιμνημονιακό κόμμα δεν είναι δυνατόν. Σαν δεξιά συνείδηση στην κυβέρνηση του Τσίπρα είναι αστείο. Οπότε κάποια στιγμή ο Πάνος ‘Ο Καμμένος θα πρέπει να ντυθεί με την XXXL φουστανέλα και να κάνει την ηρωική έξοδο λέγοντας «δεν μπορούσα να παρακολουθώ άλλο να μένουν τα σύνορα αφύλαχτα», «να δίνονται ορφανά παιδιά σε ομόφυλα ζευγάρια» ή «να βλέπω τον Φώτη τον Κουβέλη κάθε πρωί να με κοιτάζει με υγρά πονεμένα μάτια. Στο τελευταίο κανείς δεν μπορεί να του δώσει άδικο. Πάμε λοιπόν στην περίπτωση του ευκλεούς Φώτη.

Η περίπτωση του Φώτη Κουβέλη θυμίζει την περίπτωση του Τάσου Μητρόπουλου στον Ολυμπιακό. Μετά τον Ολυμπιακό περιπλανήθηκε στην ΑΕΚ, στον Παναθηναϊκό, τον Απόλλωνα, τον Ηρακλή και την Βέροια το 1997 επέστρεψε στον Πειραιά. Μπήκε αλλαγή σε ένα ματς με την Ρόζεμποργκ, τον χειροκρότησε ο κόσμος, χειροκρότησε τον κόσμο και μετά κρέμασε τα παπούτσια. Για κάτι τέτοιο υπάρχει ο Κουβέλης αν φύγει ο Καμμένος. Να γίνει υπουργός, να πει ο Αλέξης «ο Φώτης ήταν πάντα η χρυσή εφεδρεία», ο Φώτης «δεν είμαι παρά ένας στρατιώτης της αριστεράς» και να πάνε έτσι μέχρι της εκλογές. Ελα όμως που ο Κουβέλης δεν βλέπει τον εαυτό του σαν Τάσαρος.

Οι λόγοι είναι σαφείς. Μπορεί ο Κουβέλης να μην καταλαβαίνει τον ρόλο του, μπορεί να έχει αποφασίσει να τσιτσιρίσει τον Τσίπρα, όπως ο Τσίπρας τον τσιτσίρισε, μπορεί άλλα να του λένε και άλλα να καταλαβαίνει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν επέστρεψε ίδιος. Ένας φίλος μου έλεγε ότι όταν οι δημοσιογράφοι τον αποκαλούν «υπουργό» το πρόσωπο του Κουβέλη γλυκαίνει. Και το ναυτικό αποκτά νέες μονάδες.

Είναι από τις περιπτώσεις που το ζαίικο «δηλαδή οι άλλοι καλύτερα κάνανε;» έχει θετική σημασία. Αν δηλαδή οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και των σαμαροβενιζέλων έκαναν τα ίδια με τον Κουβέλη σήμερα το ναυτικό της Ελλάδας θα ήταν το πιο δυνατό στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και διάφορα κράτη θα ψαχνόντουσαν να βρούνε που χαθήκανε πολεμικά τους πλοία. Αυτό που πάθανε οι Γάλλοι όταν μάθανε ότι δύο κορβέτες τους επιτάσσονται και θα επιστραφούν με το που τελειώσει η ελληνοτουρκική κρίση.

Τζανακόπουλε δεν πας να λες ότι «υπάρχουν μία σειρά από διερευνήσεις για διάφορα project του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα δε συζητήθηκε χθες στο ΚΥΣΕΑ». Τζανακόπουλε οι κουρσάροι δεν ρωτάνε αλλά παίρνουν αυτό που θέλουν. Και ο Φώτης ο Κουβέλης Τζανακόπουλε είναι ο κουρσάρος των 7 θαλασσών.

Και που σαι Φώτη. Πριν ο Καμμένος που ανακοίνωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου προλάβει να χτυπήσει. Εκτός από τις δύο φρεγάτες πάρε από τους Γάλλους και μία τορπιλάκατο. Και γιατί μόνο από τους Γάλλους ; Πάρε από τους Γερμανούς ένα αντιτορπιλικό. Και τώρα που με την κρίση στην Συρία έχει πολλά πάρε από τους αμερικάνους ένα αεροπλανοφόρο, που μπορεί να μην το καταλάβουν. Φώτη πάρε πλοία, τανκς, αεροπλάνα. Αν χρειαστεί και στρατιώτες. Γίνε warlord. Τώρα που γυρίζει.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]