Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία για υπόθεση Scripal: Δώστε αποδείξεις ή ζητήστε συγγνώμη


Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι το Λονδίνο θα πρέπει είτε να στηρίξει με στοιχεία τους ισχυρισμούς του πως η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού κατασκόπου Sergei Scripal και της κόρης του στη Βρετανία είτε να ζητήσει «αργά ή γρήγορα» συγγνώμη.

Η Βρετανία έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι ευθύνεται για τη χρήση του νευροτοξικού παράγοντα Νοβιτσόκ, που είχε παρασκευαστεί την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, για τη δηλητηρίαση του Sergei Scripal και της κόρης του, της Γιούλια.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι ισχυρισμοί της Βρετανίας είναι «δύσκολο να εξηγηθούν ... είναι αβάσιμοι και συκοφαντικοί».

Ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε χθες Κυριακή πως είναι ανοησία να πιστεύει κανείς ότι η Μόσχα ευθύνεται για την επίθεση.

Borris Johnson: Οι αρνήσεις της Ρωσίας είναι «όλο και πιο παράλογες»

Η Ρωσία κάνει λάθος αρνούμενη κάθε ευθύνη για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα εις βάρος του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Sergei Scripal και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπερι της Βρετανίας, δήλωσε σήμερα ο βρετανός ΥΠΕΞ, ο οποίος απέσπασε τη στήριξη και άλλων χωρών της ΕΕ παρότι διπλωμάτες επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει άμεση προοπτική επιβολής νέων οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας για την επίθεση.

Κατά την άφιξή του σήμερα στις Βρυξέλλες ο νέος υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Heiko Maas εξέφρασε την υποστήριξή του στη Βρετανία, ενώ ο ΥΠΕΞ του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "θα πρέπει να ασκήσουμε πιέσεις στη Ρωσία να συμμετάσχει σε μια πραγματική έρευνα για την επίθεση".

"Η ρωσική άρνηση είναι όλο και πιο παράλογη", δήλωσε ο Borris Johnson στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για το περιστατικό.

"Πρόκειται για μια τυπική ρωσική στρατηγική...δεν μπορούν πλέον να ξεγελάσουν κανέναν", είπε ο Johnson ότι "δεν υπάρχει σχεδόν καμία χώρα στο τραπέζι εδώ στις Βρυξέλλες, η οποία να μην έχει επηρεαστεί τα τελευταία χρόνια από κάποιου είδους κακή ή ενοχλητική συμπεριφορά της Ρωσίας".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]