Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλληνες στρατιωτικοί: Αλβανική προπαγάνδα και… δικαστής Ερντογάν


– Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται σε τουρκικά “χέρια” από την Πέμπτη, 01.03.2018, μετά την σύλληψή τους στον Έβρο
– Την Δευτέρα αναμένεται να δικαστούν και… καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι εκείνη την ημέρα επιστρέφει στην Τουρκία ο Ερντογάν
– Την ίδια ώρα, αλβανική ιστοσελίδα επιχειρεί να ρίξει νερό στο μύλο της προπαγάνδας των Τιράνων
– “Φαίνεται απίστευτο, αλλά οι Αλβανοί είναι εκείνοι που προστατεύουν τους Έλληνες από τον τουρκικό κίνδυνο”, αναφέρει χαρακτηριστικά!
– Στο “σκοτάδι” οι συγγενείς των δύο Ελλήνων που ανησυχούν για τα παιδιά τους!
– Όλες οι εξελίξεις του διπλωματικού και στρατιωτικού θρίλερ που κρέμεται σε μια κλωστή!

Δραματικές στιγμές ζουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν την Πέμπτη, 01.03.2018, στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας στον Έβρο. Θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ο Ερντογάν να επιχειρήσει να παρέμβει στην υπόθεση, ανεβάζοντας την αγωνία… στο κόκκινο, ειδικά εφόσον υπάρχει και η «εκκρεμότητα» των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που βρίσκονται στη χώρα μας.

Μια «εκκρεμότητα» την οποία τα τουρκικά ΜΜΕ επιμελώς… υπενθυμίζουν στα σχετικά τους δημοσιεύματα.

Θα τραβήξει ο «σουλτάνος» το σχοινί και θα ζητήσει ανταλλαγή, βάζοντας στο ίδιο… καζάνι δύο εντελώς διαφορετικές υποθέσεις; Θα δείξει. Μέχρι τότε, πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζει μια άλλη πτυχή από… άλλους γείτονες.

Είδαν… φως και μπήκαν οι Αλβανοί!

Κι ενώ το διπλωματικό και στρατιωτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη, αλβανική ιστοσελίδα με ένα υποβολιμαίο δημοσίευμα επιχειρεί να ρίξει νερό στο μύλο της προπαγάνδας των Τιράνων.

Διαδοχικά και ύποπτα δημοσιεύματα αλβανικής ιστοσελίδας επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα παρουσιάζοντας ως αλβανοκρατούμενον τον Ελληνικό Στρατό στον Έβρο

Αρχικά υποστηρίζει ότι ένας από τους δυο συλληφθέντες είναι αλβανικής καταγωγής. Δεν μένει, όμως, εκεί. Με προφανή στόχευση τη δημιουργία κλίματος επεκτείνει τις υποτιθέμενες πληροφορίες. Και υποστηρίζει: "Φαίνεται απίστευτο, αλλά οι Αλβανοί είναι εκείνοι που προστατεύουν τους Έλληνες από τον τουρκικό κίνδυνο".

Στο ίδιο δημοσίευμα στοχοποιείται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Κάμμενος. Ο οποίος όπως αναφέρεται είναι επικεφαλής ενός εθνικιστικού κόμματος που ευθύνεται για την επιδείνωση της μεταχείρισής τους. Αλλά και για το γεγονός ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό των, αλβανικής καταγωγής, στρατευσίμων που υπηρετούν στα σύνορα με την Τουρκία.

Στα χέρια του Ερντογάν οι Έλληνες στρατιωτικοί

Τη Δευτέρα (05.03.2018) θα δικαστούν από το δικαστήριο στην Αδριανούπολη οι Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είναι τυχαία η συγκεκριμένη μέρα.
Και αυτό γιατί την Δευτέρα επιστρέφει στην Τουρκία από την Αφρική, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κανείς δεν αποκλείει με δική του παρέμβαση οι εξελίξεις να πάρουν κάποια άλλη τροπή.
Μάλιστα, από πολλούς δεν θεωρείται τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, ο Ερντογάν ήταν εκεί και ενημερώθηκε αμέσως.

Έλληνες στρατιωτικοί: Η κατηγορία και η προφυλάκιση

Η κατηγορία που τους έχει απαγγελθεί σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι “παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής”. Ο εισαγγελέας, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που προέρχονται από τις τουρκικές εφημερίδες, ήθελε να προστεθεί και η κατηγορία για κατασκοπεία, όμως ο δικαστής άφησε μόνο την παραβίαση στρατιωτικής ζώνης. Ωστόσο διέταξε την προφυλάκισή τους με την υποψία διαφυγής.

Αισιοδοξία από την ελληνική πλευρά

Πάντως η ελληνική πλευρά σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων αποδέχεται μόνο την κατηγορία της παράνομης εισόδου. Κι ελπίζει ότι μετά την εκδίκαση οι δύο στρατιωτικοί θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Έλληνες στρατιωτικοί: Ο Ερντογάν θα αποφασίσει για την τύχη τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειρισμός του θέματος γίνεται αποκλειστικά από το υπουργείο Εξωτερικών και μάλιστα σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας.
Μία ακόμα θετική εξέλιξη θεωρείται από τους αναλυτές, η παρέμβαση από τις Ηνωμένες Πολιτείες που εξεδήλωσαν την επιθυμία να λήξει ομαλά το θέμα.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν ξεκάθαρα να μην γίνει καμία “παρέμβαση” στα κινητά τους, και να μην τεθεί κάποιο άλλο θέμα…
Οι ενδείξεις προς το παρόν εκτιμούνται θετικά από την Ελληνική Διπλωματία και για πρώτη φορά το πρωί εξέφραζαν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα πράγματα δείχνουν ότι θα κυλήσουν ομαλά.

Προπαγάνδα από τα τουρκικά ΜΜΕ: «Διευρύνεται η έρευνα λόγω αντιφάσεων»

Στο μεταξύ τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά. Δηλαδή προπαγάνδα! Και αυτό γιατί ο τουρκικός Τύπος συνεχίζει να επιμένει στην κατηγορία περί κατασκοπείας. Μάλιστα, το Σάββατο (03.03.2018) το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» ανέφερε ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί έπεσαν σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους, και ότι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η έρευνα θα συνεχιστεί.

Κάποια άλλα τουρκικά ΜΜΕ μίλησαν με έμφαση για τα «τρία κινητά» που είχαν στην κατοχή τους οι Έλληνες στρατιωτικοί, ωστόσο έτσι κι αλλιώς ο ανθυπολοχαγός στην κατάθεσή του ανέφερε ότι τόσο αυτός όσο και ο λοχίας είχαν πάνω τους τα δύο προσωπικά κινητά τους, αλλά και ένα της υπηρεσίας.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]