Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ι. Κοραντής: Προκεχωρημένο φυλάκιο της Τουρκίας η Αλβανία


Στα Τίρανα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη 29 Μαρτίου ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για συνομιλίες με τον Αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι, σε συνέχεια των συναντήσεων σε Κρήτη και Κορυτσά, με τελικό στόχο την υπογραφή μιας συμφωνίας για όλα τα ανοικτά θέματα.

Η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ανάμεσα στην Αλβανία και την Ελλάδα είναι ένα από τα ανοιχτά διμερή θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στην οριστικοποίηση μιας συμφωνίας. Ελλάδα και Αλβανία συζητούν επίσης την επέκταση των χωρικών τους υδάτων στα 12 μίλια, στο Ιόνιο.


«Στο ζήτημα της οριοθέτησης των ΑΟΖ τα Τίρανα κινούνται στα πρότυπα της Τουρκίας» δήλωσε στο Κανάλι Ένα, ο Πρέσβης επί τιμή και πρώην Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Ιωάννης Κοραντής.

Αναφερόμενος στις τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στην Αλβανία, επισήμανε ότι «αντιμετωπίζουμε μία στρατιωτική μέγγενη της Άγκυρας στα Βαλκάνια, που περνάει και από τα Σκόπια».

Ο κ. Κοραντής αναφέρθηκε επίσης στην έντονη προπαγάνδα της αλβανικής πλευράς ως προς το λεγόμενο «τσάμικο ζήτημα», το οποίο αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ τόνισε ότι από την εποχή του κομουνιστικού καθεστώτος η Αλβανία ακολουθεί πολιτική εξαφάνισης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Ο πρώην Διευθυντής της ΕΥΠ, όπως είπε χαρακτηριστικά «κρατά μικρό καλάθι» ως προς τα θετικά που μπορεί να πάρει η Ελλάδα από την συνάντηση Κοτζιά – Μπουσάτι.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Ιωάννη Κοραντή στο Κανάλι Ένα




 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]