Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Βερολίνο θα πληρώσει για τα εγκλήματά του


Η Πολωνία ζητεί 685 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για πολεμικές επανορθώσεις. Αυτή κι αν είναι εξέλιξη! Εξαιρετικό νέο για την ανθρωπότητα. Εκ πρώτης άποψης, κακή είδηση για τη Γερμανία, αλλά στην πραγματικότητα η καλύτερη όλων. Αλλωστε, σύμφωνα με τον «Γοργία» του Πλάτωνος (478c-478d), του Ελληνα φιλοσόφου που ξεχωρίζουν οι Γερμανοί, η απόδοση δικαιοσύνης ωφελεί τον δράστη περισσότερο από το θύμα, γιατί ο διαπράξας το έγκλημα μέσω της τιμωρίας του παύει να πάσχει από το κακό που διέπραξε.

Η επιθυμία των Πολωνών να δικαιώσουν την Ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς τους συνοδεύτηκε από πράξη. Ο βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (PiS) Αρκάδιος Μίλαρτσικ υπολόγισε το κόστος των καταστροφών και των απωλειών που προκάλεσαν οι ναζί στην Πολωνία στα 850 δισ. δολάρια (685 δισ. ευρώ) και η χώρα του ετοιμάζεται να τα διεκδικήσει. Οι Πολωνοί δεν λησμονούν. Ούτε δειλιάζουν. Ούτε υπολογίζουν κάποιον που έχει ή ισχυρίζεται ότι διαθέτει υπέρτερες δυνάμεις.

Πολέμησαν γενναία τις γερμανικές μεραρχίες ακόμα και με το ιππικό τους. Υπέφεραν και από την ΕΣΣΔ. Οι δολοφόνοι Σοβιετικοί, με προσωπική εντολή του Στάλιν (δόθηκε στις 5 Μαρτίου 1940), εκτέλεσαν 22.000 Πολωνούς αξιωματικούς κοντά στο χωριό Κατίν της Ρωσίας.

Το ζήτημα είναι εμείς τι κάνουμε... Εμείς πόσο θα ανεχόμαστε την υποκρισία, την ατιμωτική απραξία και την ένοχη σιωπή μιας κυβέρνησης που βρήκε τον δρόμο της στην εξουσία υποσχόμενη τη διεκδίκηση του αναγκαστικού δανείου, το οποίο πήραν οι Γερμανοί από την κατεχόμενη Ελλάδα, και των πολεμικών επανορθώσεων;

Το ποσό, όπως υπολογίζεται από εμπειρογνώμονες που έχουν δώσει κατ' επανάληψη συνεντεύξεις και στοιχεία στην εφημερίδα μας, μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 503 δισ. ευρώ.

Η διεκδίκηση των οφειλομένων από τη Γερμανία και από την πλευρά μας δεν είναι μόνο επιβεβλημένη, αλλά αναπόφευκτη. Η συγκυρία, ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού, διαμορφώνεται ευνοϊκά για την Ελλάδα. Τα χρήματα θα διεκδικηθούν και η Γερμανία θα πληρώσει ένα προς ένα τα ανομήματά της - με το νόμιμο επιτόκιο, μάλιστα.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]