Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκοι έμποροι Αδριανούπολης: “Έχουμε κατασταφεί. Δεν έρχονται Έλληνες”…


«Νεκρή» πόλη εμπορικά ήταν και χθες Παρασκευή η Αδριανούπολη, αφού κανένας Έλληνας δεν πέρασε το τελωνείο των Καστανεών απ’ τον Έβρο, να πάει για ψώνια ή διασκέδαση, λόγω της συνεχιζόμενης απαράδεκτης αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών μας στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της πόλης.

Το Evros-news.gr με τον Σταμάτη Γκροζούδη, έκανε ένα ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ στην τουρκική πόλη και ιδιαίτερα στο φημισμένο της παζάρι, στο Mall Erasta και τα άλλα εμπορικά της σημεία. Εκεί που άλλες Παρασκευές έσφιζαν από ζωή και ήταν γεμάτα Έλληνες πελάτες, τώρα μόνο Βούλγαρους συναντάει κανείς και κάποιους Τούρκους.

Οι έμποροι της Αδριανούπολης βρίσκονται σε απόγνωση και έχουν βάλει… μαύρες πλερέζες, αφού έχασαν τους πολύ καλούς πελάτες τους Έλληνες, οι οποίοι κατέκλυζαν άλλες εποχές τα καταστήματα. «Βαράνε μύγες» στην κυριολεξία, μια και οι Βούλγαροι που χθες ήταν αρκετοί, σε καμιά περίπτωση δεν ξοδεύουν όσα οι Εβρίτες και ελάχιστοι ήταν οι Τούρκοι που βγήκαν για ψώνια.

«Αυτή η κατάσταση είναι από τις αρχές του μήνα. Έχουμε καταστραφεί, αφού δεν έρχεται πλέον κανένας Έλληνας στην Αδριανούπολη, λόγω του γνωστού θέματος με τους δυο στρατιωτικούς σας που κρατούνται στην πόλη μας», λέει ένας ιδιοκτήτης καταστήματος παιδικών ρούχων.

Μιλάει πολύ καλά τα ελληνικά, έχει όπως μας επισημαίνει πολλούς φίλους Έλληνες και καταλαβαίνει την αντίδραση τους. «Είναι οι καλύτεροι πελάτες μου οι Έλληνες. Εμείς νοιώθουμε ότι είμαστε φίλοι και ζούμε τόσα χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Έρχεστε αλλά και εμείς ερχόμαστε στην Ορεστιάδα, στην Αλεξανδρούπολη. Από τις αρχές του μήνα αν δούμε έναν Έλληνα στο μαγαζί μας πανηγυρίζουμε», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ακούνε την κουβέντα και πλησιάζουν και άλλοι Τούρκοι καταστηματάρχες του παζαριού. «Μακάρι να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το πρόβλημα που υπάρχει με τους δυο στρατιώτες σας(σ.σ.εννοεί προφανώς τους στρατιωτικούς), να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να γίνει η ζωή μας όπως παλιά.

Δεν συμφωνούμε μ’ αυτά που γίνονται, αλλά δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε, γιατί είναι θέματα του Κράτους που αποφασίζει. Τόσα χρόνια ζούμε ήσυχα και αρμονικά, έρχονται ιδιαίτερα Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή οι Έλληνες φίλοι μας. Τώρα εξαφανίστηκαν. Μας στενοχωρεί και μας κοστίζει πολύ οικονομικά, αλλά τους καταλαβαίνουμε που αντιδρούν με αυτό τον τρόπο», λέει ένας ακόμα επιχειρηματίας.

Evros news


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]