Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"...Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί!"


Tο λάθος που κάνουν αρκετοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί είναι να πιστεύουν ότι το «μακεδονικό» αποτελεί κάποιου είδους αφορμή για να εκφραστεί οποιοδήποτε «αντισυστημικό μπλοκ στην κοινωνία». Τίποτα τέτοιο δεν ισχύει. Αν βγει σήμερα η κυβέρνηση και δηλώσει ότι η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια για την ονομασία οδηγήθηκε σε ναυάγιο (όπως είναι και το πιθανότερο ότι τελικά θα συμβεί), σας διαβεβαιώ ότι δεν πρόκειται να υπάρξει στο εξής η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ δυναμική κινητοποίηση εκ μέρους όλων αυτών των οργανώσεων που εξεγείρονται τώρα για το ενδεχόμενο εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας.
Δεν αναζητούν καμία «αφορμή» οι παμμακεδονικές οργανώσεις του εξωτερικού ή οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν στα δύο συλλαλητήρια. Απλούστατα, στο ζήτημα της Μακεδονίας η κυβέρνηση έθιξε μία εθνική ευαισθησία από την οποία είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να δεχτεί να υποχωρήσει όλος αυτός ο κατά τα άλλα φιλήσυχος και νομοταγής κόσμος.
Ούτε ακροδεξιοί είναι όλοι όσοι εξεγείρονται στην ιδέα να ονομαστούν Μακεδόνες οι Σκοπιανοί, ούτε ξύπνησαν κάποιο πρωί και είπαν «ευκαιρία να πάμε να ρίξουμε την κυβέρνηση». Αντιθέτως, η κυβέρνηση με την ιταμή στάση της είναι αυτή που οξύνει συνεχώς τα πράγματα επιμένοντας να πηγαίνει κόντρα στην εκπεφρασμένη λαϊκή βούληση.
Γι' αυτό και δεν τολμάει ούτε καν να ψελλίσει τη λέξη «δημοψήφισμα» για το σκοπιανό ζήτημα.

Ξεκινώ από το γεγονός ότι ο ισχυρισμός του Βούτση πως «μοιράστηκαν στους Έλληνες βουλευτές κείμενα από εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε ότι η ποινή είναι ο θάνατος ή τα ισόβια σε όποιον τολμήσει να ψηφίσει την πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης, εάν και όποτε έρθει στη Βουλή, για σύνθετη ονομασία» είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΨΕΥΔΗΣ.
Στην πραγματικότητα, οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις Καναδά, Νότιας Αφρικής, Αυστραλίας και Γιαννιτσών έστειλαν νομιμότατη εξώδικο διαμαρτυρία σε όλους τους βουλευτές, χωρίς εξαίρεση, με δικαστικό κλητήρα, και τους καλούν να μην ψηφίσουν συμφωνία που θα δίνει στα Σκόπια το όνομα Μακεδονία. Σε αντίθετη περίπτωση τους προειδοποιούν ότι θα έχουν διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, παραθέτοντας και τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας.
Με βάση αυτές τις διατάξεις οι Μακεδόνες της διασποράς προειδοποιούν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον των βουλευτών «που θα παρανομήσουν» και παραθέτουν τις ποινές που επισύρουν οι νόμοι, ενώ ταυτόχρονα ζητάνε δημοψήφισμα.
Μπράβο τους και πολύ καλά κάνουν! Ούτε απειλούν με θάνατο ούτε τρομοκρατούν κανέναν. Προειδοποιούν απλώς ότι θα χρησιμοποιήσουν όσα νομικά όπλα έχουν στη διάθεσή τους. Επομένως ο Βούτσης ψεύδεται ασύστολα.

Όσο απεγνωσμένα κι αν επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αλλάξει την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης με τη σκανδαλολογία, τρομοκρατημένη από τα μαζικά συλλαλητήρια που την αιφνιδίασαν απολύτως, η τεράστια εθνική ήττα που ετοιμάζει στο σκοπιανό ζήτημα είναι αυτή που ανησυχεί περισσότερο τους Έλληνες.
Με την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες εβδομάδες ο Τσίπρας αποκάλυψε το πραγματικό περιεχόμενο της δήθεν διαπραγμάτευσης που κάνει με τα Σκόπια. Ο στόχος του είναι να κάνει το χατήρι των Αμερικανών (οι οποίοι του έχουν υποσχεθεί πιθανώς σε αντάλλαγμα στήριξη για τις ερχόμενες πρόωρες εκλογές εντός του 2018) και να επιδιώξει να κλείσει το ζήτημα με δεινή διπλωματική ήττα της Ελλάδας που θα ισοδυναμεί με τυπική παράδοση στους πλαστογράφους της Ιστορίας.

Όπως είπε ο Τσίπρας, «έχουμε αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη να κλείσουμε με αξιοπρέπεια και πατριωτική ευθύνη ένα κεφάλαιο που στοίχισε στη χώρα. Είχαμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα... Θα ήθελα να αναρωτηθώ ποιο ήταν το μήνυμα της διαδήλωσης; Να μην επιδιώξουμε λύση στο πρόβλημα; Αν είναι αυτό, είναι λάθος».
Κατ' αρχάς ποιος, πότε και γιατί επιφόρτισε τον Τσίπρα με τη «μεγάλη ευθύνη» να κλείσει το σκοπιανό ζήτημα; Του ανέθεσε κάτι τέτοιο ο ελληνικός λαός; Όχι βέβαια, αντιθέτως κατεβαίνει στους δρόμους μαζικά και διαμαρτύρεται για την ύποπτη σπουδή με την οποία κάποιοι επιδιώκουν να ξεμπερδεύουν με το πρόβλημα εφευρίσκοντας γελοίες δικαιολογίες.
Επειδή του το απαίτησε ο Τραμπ, αυτό σημαίνει ότι πρέπει σώνει και καλά να το κλείσει σε βάρος των εθνικών συμφερόντων;
Όπως επισημαίνει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο καθηγητής του Παντείου Κώστας Υφαντής, «η αντίληψη ότι αυτό που έλειπε χρόνια από την εξωτερική μας πολιτική ήταν η θέληση να επιλύσουμε τα προβλήματα είναι συνταγή αποτυχίας. Ο βολονταρισμός στη διπλωματία μιας χώρας όπως η Ελλάδα, και μάλιστα στην κατάσταση που βρίσκονται οι δείκτες ισχύος της χώρας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια καταστροφική άγνοια των δομικών στοιχείων της διεθνούς πολιτικής».

Και γιατί άραγε «στοίχισε στη χώρα» το σκοπιανό πρόβλημα; Εγώ βλέπω ότι οι Σκοπιανοί έχουν πρεμούρα για διαπραγματεύσεις μαζί μας, αυτοί έρχονται κάθε τόσο και μας χτυπάνε την πόρτα και όχι εμείς τη δική τους.
Επομένως γιατί μας στοίχισε το σκοπιανό; Πληρώνουμε κανέναν φόρο 25 χρόνια που είναι σε εκκρεμότητα;
Τα δύο συλλαλητήρια όντως βροντοφώναξαν πως ανάμεσα στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια και τη μη λύση του προβλήματος, ο ελληνικός λαός προτιμάει χίλιες φορές τη μη λύση.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει ούτε χιλιοστό πίσω. Έχει όλα τα διπλωματικά ατού στα χέρια της και έχει και το ιστορικό δίκιο. Οι Σκοπιανοί καπηλεύονται ένα όνομα και μία Ιστορία που δεν τους ανήκουν και επομένως αυτοί τελούν εν αδίκω. Όσο επιμένουν στην αδιαλλαξία τους, μη σώσει και λυθεί το πρόβλημα. Εμείς πάντως δεν καιγόμαστε, το δικό τους σπίτι είναι έτοιμο να αρπάξει φωτιά.

Δεν είναι ούτε παράξενο, ούτε μοναδικό φαινόμενο το να μην υπάρχει λύση σε ένα διμερές πρόβλημα ή αυτή να αναβάλλεται για το μέλλον όταν θα είναι ευνοϊκότερες οι συνθήκες. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με το Ισραήλ και την Παλαιστίνη από το 1948 μέχρι σήμερα, με την Κίνα και την Ταϊβάν από το 1949 μέχρι σήμερα.
Και στις δύο αυτές περιπτώσεις καμία κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να κλείσει το πρόβλημα όπως-όπως σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της για να μην χρονίζει. Για παράδειγμα, παρ' ότι η Ταϊβάν έχει επί 69 χρόνια δική της κυβέρνηση, δικές της ένοπλες δυνάμεις, δικό της νόμισμα, δική της σημαία και δικά της διαβατήρια, η Κίνα που δεν παύει ποτέ να τη θεωρεί δικό της έδαφος που αποσχίστηκε παράνομα, την απειλεί από το 2005 με casus belli έτσι και τολμήσει να ανακηρύξει επισήμως την ανεξαρτησία της!
Είναι άραγε ηλίθιοι οι Κινέζοι που δεν αποδέχονται την ήττα τους επί τόσες δεκαετίες;
Γιατί δεν υπήρξε ούτε ένας Κινέζος Μπουτάρης που να βγει να πει «χάσαμε, τόσα χρόνια έμεινε άλυτο το πρόβλημα, άρα πρέπει να παραδοθούμε στην Ταϊβάν»;

Οι ηττοπαθείς επαναλαμβάνουν μέχρι αηδίας ότι 140 χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία και άρα δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στην εκχώρηση του ονόματος.
Όταν πρόσφατα ο Τραμπ ανακοίνωσε τη μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εξέδωσε καταδικαστικό ψήφισμα με 128 χώρες να τάσσονται κατά της απόφασης Τραμπ και μόλις 9 υπέρ (υπήρχαν και 38 αποχές).
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, αντί να πτοηθεί από την παγκόσμια κατακραυγή, βγήκε αμέσως μετά με πανηγυρικό ύφος να ευχαριστήσει τις 8 χώρες που υποστήριξαν το Ισραήλ! Δεν είπε ο Νετανιάχου, όπως οι δικοί μας ηττοπαθείς και ριψάσπιδες, «αφού όλος ο πλανήτης ψήφισε εναντίον μου, ηττήθηκα, το παιγνίδι χάθηκε, ας πάω να συνθηκολογήσω με τους Παλαιστίνιους». Βγήκε χαμογελαστός και πανηγύρισε σαν να είχε θριαμβεύσει, και το ίδιο θα έκανε αν είχε βρεθεί μόνο μία ψήφος υπέρ του Ισραήλ στην κάλπη.
Αυτό λέγεται πραγματικά πολιτική υπέρ των εθνικών συμφερόντων, και όχι το να ψάχνει κανείς να βρει επιχειρήματα για να απεμπολήσει τα συμφέροντα της χώρας του και να μυξοκλαίει για μία ήττα που μόνο ο ίδιος βλέπει. Άρα καταρρίπτεται πανηγυρικά το επιχείρημα των 140 χωρών που αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία.
Και όλος ο πλανήτης να τα αναγνώριζε, όπως και οι εξωγήινοι πολιτισμοί, η Ελλάδα δεν πρέπει ΠΟΤΕ να υποχωρήσει απέναντί τους ακόμη κι αν μείνει μόνη της σ' αυτόν τον αγώνα. Τη δική της Ιστορία σφετερίζονται οι Σκοπιανοί και όχι της Αμερικής, της Ινδίας, της Βραζιλίας ή των νησιών Τουβαλού που δεν τους καίγεται καρφί για τη Μακεδονία.

Ο Τσίπρας συνέχισε ως εξής: «Ή μήπως το μήνυμα είναι "μη δώσετε το όνομα Μακεδονία;".
Αν αυτό είναι το μήνυμα να δούμε την αλήθεια: Είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας. Το όνομα το έχουμε αποδεχθεί εδώ και πολλά χρόνια.
Αυτό που καλείται η Κυβέρνηση δεν είναι να δώσει κάτι που έχει δοθεί από κάποιους άλλους αλλά να πάρει πίσω τη χρήση του όρου χωρίς προσδιορισμό. Να τους πείσει να σταματήσουν παντού τις αλυτρωτικές αναφορές».
Ψεύδεται ασύστολα ο Τσίπρας. Η Ελλάδα ουδέποτε εκχώρησε μέχρι τώρα το όνομα της Μακεδονίας διότι πολύ απλά στην Ενδιάμεση Λύση του 1995 συμφωνήθηκε ο προσωρινός προσδιορισμός του κρατιδίου των Σκοπίων με την παλιά του ονομασία που είχε ως επαρχία της Γιουγκοσλαβίας μέχρι να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα με την Ελλάδα.
Επομένως ο Τσίπρας όχι μόνο δεν πασχίζει να «πάρει πίσω τη χρήση του όρου χωρίς προσδιορισμό» όπως ψευδώς διατείνεται, αλλά ψάχνει εναγωνίως για άλλοθι για να ταπεινώσει διεθνώς την Ελλάδα με μία εθνική ήττα που οι συνέπειές της θα είναι σοβαρότατες και ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ.
«Εκτός πλαισίου πραγματικότητας» είναι ο Τσίπρας που αγνοεί θεμελιώδεις αρχές της διεθνούς διπλωματίας και της Ιστορίας και το έχει αποδείξει αυτό επανειλημμένα με τις ανιστόρητες δηλώσεις του.


Ο ίδιος ο Τσίπρας αναγνώρισε πριν λίγο καιρό ότι έχουν και οι Σκοπιανοί δικαιώματα στην Ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας, αφού είπε στον Ζάεφ ενώπιον πολλών δημοσιογράφων: «Θα πρέπει να δεχτείτε ότι δεν είστε μόνο εσείς απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Μεγαλύτερη βλακεία δεν έχω ακούσει στα ελληνικά διπλωματικά χρονικά! Από νοικοκύρηδες γίναμε μουσαφίρηδες. Γελάνε και τα τσιμέντα μαζί μας. Ο Τσίπρας και το αμόρφωτο τσούρμο του δεν ξέρουν ότι, αποδεχόμενοι τη θέση των Σκοπιανών ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κληρονόμοι του μακεδονικού πολιτισμού αποδέχονται επίσημα τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Δεν έχουν καμία συναίσθηση ότι επιβραβεύουν έναν ακραίο εθνικισμό και τον τροφοδοτούν για να υπάρχει πιο δυνατός και στο μέλλον, δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί η πολιτική και η διπλωματία στην πράξη, και δεν έχουν ιδέα από την αξία της Ιστορίας στη διεθνή σκακιέρα.
Ο Τσίπρας πήρε εντολή από τον Τραμπ να τελειώνει με το σκοπιανό ζήτημα μέχρι τον Ιούνιο διότι οι ΗΠΑ θέλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, και εκτελεί πειθήνια τις εντολές για να έχει τις ΗΠΑ σύμμαχο ώστε να μην κουνηθεί από την εξουσία.

«Οι Σκοπιανοί νομιμοποιούνται να ονομάζονται Μακεδόνες αφού κατοικούν σε έδαφος της αρχαίας Μακεδονίας», επαναλαμβάνουν οι δήθεν «ρεαλιστές» του ενδοτισμού.
Η ίδια η Ακαδημία Αθηνών όμως σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι ο «ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του».
Και έχει απόλυτο δίκιο διότι κι άλλοι λαοί εγκαταστάθηκαν με το πέρασμα των αιώνων σε διάφορες περιοχές αλλά διατήρησαν το όνομά τους και δεν επεδίωξαν να πάρουν το όνομα των παλαιότερων κατοίκων που ζούσαν εκεί.
Οι Βούλγαροι δεν αξίωσαν να ονομαστούν Μυσοί αλλά έμειναν Βούλγαροι.
Οι Σέρβοι δεν ονομάστηκαν Δάρδανοι αλλά έμειναν Σέρβοι.
Οι Αλβανοί δεν ζήτησαν να ονομαστούν Ιλλυριοί αλλά διατήρησαν το όνομά τους.
Οι Τούρκοι δεν ονομάστηκαν Ίωνες αλλά κράτησαν την ταυτότητά τους.
Επομένως είναι τελείως έωλο το επιχείρημα πως οι Σκοπιανοί δικαιούνται να ονομαστούν Μακεδόνες επειδή ένα ελάχιστο τμήμα του εδάφους τους περιλαμβανόταν στην αρχαία Μακεδονία.

Είπε ακόμα ο Τσίπρας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχουμε άλλο δρόμο από διαπραγμάτευση για λύση με σύνθετη ονομασία erga omnes που προϋποθέτει συνταγματική αλλαγή για να είναι για όλες τις χρήσεις και την απόσυρση κάθε υπόνοιας αλυτρωτισμού. Είναι το μόνο πλαίσιο».
Αλήθεια, γιατί «είναι το μόνο πλαίσιο» κύριε Τσίπρα;
Επειδή έτσι αποφάσισε ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα το 2008 χωρίς να έχουν την ομόφωνη συμφωνία των πολιτικών κομμάτων και χωρίς να κάνουν σχετικό δημοψήφισμα;
Τι είναι αυτή η περίφημη «εθνική θέση του Βουκουρεστίου»;
Είναι μήπως οι πλάκες με τις θεϊκές εντολές που κατέβασε ο Μωυσής από το όρος Σινά και απαγορεύεται δια ροπάλου να τις παραβούμε;
Εσείς και το κόμμα σας διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας με κάθε ευκαιρία ότι αντιπροσωπεύετε το «νέο» που ήρθε να ανατρέψει το «παλιό» και τηρείτε ως Ευαγγέλιο μία θέση σε ένα διπλωματικό ζήτημα που είχε πάρει πριν 10 χρόνια η Δεξιά;
Μα αν είναι έτσι, το 1992 το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών είχε συμφωνήσει στην ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια.
Σβήνουμε έτσι εύκολα εκείνη την παλαιότερη απόφαση και κρατάμε όποια μας βολεύει;

Όπως δείχνουν τα πράγματα η δήθεν διαπραγμάτευση με τα Σκόπια για το ζήτημα της ονομασίας εξελίσσεται σε φιάσκο πρώτου μεγέθους για τη χώρα μας.
Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, ο ανεκδιήγητος υπάλληλος του Σόρος, Μάθιου Νίμιτς, δήλωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής του Συντάγματος των Σκοπίων και πως, ακόμη κι αν οι Σκοπιανοί δεχτούν μία σύνθετη ονομασία, το περίφημο «erga omnes» («έναντι όλων») πάει περίπατο αφού η πλευρά των Σκοπίων καλείται απλώς «να καταβάλει τις καλύτερες προσπάθειές της ώστε η νέα ονομασία να χρησιμοποιείται στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών και σε άλλους πολυεθνικούς οργανισμούς».
Δηλαδή η ελληνική διπλωματία ετοιμάζεται να άρει το βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εκχωρώντας το όνομα της Μακεδονίας χωρίς να πάρει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ χειροπιαστό και μόνιμο αντάλλαγμα.
Στην πραγματικότητα οι Σκοπιανοί ΔΕΝ θέλουν νέα ονομασία erga omnes αλλά μόνο για χρήση από την Ελλάδα ώστε να μας ξεγελάσουν. Ο Ζάεφ μάλιστα δήλωσε πρόσφατα ότι «το όνομά μας είναι η περηφάνια και η ταυτότητά μας. Δεν διακρίνω κανέναν λόγο για την απαίτηση να το αλλάξουμε στο Σύνταγμά μας, αυτό θα έπληττε την αξιοπρέπειά μας».
Πόσο πιο σαφής πρέπει να γίνει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ονομασία «erga omnes»;
Μιλάμε για πλήρη διπλωματική πανωλεθρία της χώρας μας η οποία θα διδάσκεται για δεκαετίες στα πανεπιστήμια του εξωτερικού ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

Ουσιαστικά η Ελλάδα είναι πρόθυμη να κάνει όλες τις παραχωρήσεις περιμένοντας ότι τα Σκόπια θα τηρήσουν δεσμεύσεις στο μέλλον, όταν δεν θα έχουν κανέναν κίνητρο για να κάνουν κάτι τέτοιο.
Η ελληνική πλευρά δεν διαπραγματεύεται τίποτα με τους Σκοπιανούς αλλά απλώς ψάχνει να βρει τρόπο να διαχειριστεί επικοινωνιακά την πλήρη παράδοση της Ελλάδας απέναντι στους ξεδιάντροπους πλαστογράφους της Ιστορίας.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκπαιδευτεί για δεκαετίες μόνο στην αφισοκόλληση και στην ακατάσχετη «προοδευτική» μπουρδολογία, ενώ απεχθάνονται οτιδήποτε έχει σχέση με πατριωτισμό και εθνικό συμφέρον. Έτσι είναι έτοιμα τώρα να βαφτίσουν την παράδοση άνευ όρων ως ρεαλιστική και βιώσιμη λύση και για τον σκοπό αυτό έχουν επιστρατεύσει τα ΜΜΕ.
Στον διακαναλικό προπαγανδιστικό μηχανισμό που έχει στήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν βασίζεται πλέον τόσο στην ΕΡΤ η οποία με την κομματική αθλιότητα που εκπέμπει προκαλεί απλώς αηδία και εμετό στους τηλεθεατές, αλλά στους ιδιώτες καναλάρχες που τη λιβανίζουν προκειμένου να επωφεληθούν και να πάρουν μερίδιο της πίτας της κρατικοδίαιτης οικονομίας.
Έτσι τον ρόλο των προπαγανδιστών της ηττοπάθειας και του ενδοτισμού στο σκοπιανό έχουν αναλάβει οι πιο ανύποπτοι για κυβερνητισμό σταθμοί όπως ο ΣΚΑΪ και ο ALPHA, και ακολουθούν οι εφημερίδες όπως το "Βήμα" και η "Καθημερινή" που δεν δίστασε να θυσιάσει το όποιο κύρος της και να μετατραπεί εσχάτως σε φιλοσκοπιανή φυλλάδα.

Λόγω της διαχρονικής υποχωρητικότητας και του ενδοτισμού των ελληνικών κυβερνήσεων βρισκόμαστε σήμερα σε στρατηγικό αδιέξοδο και μπροστά στην ορατή απειλή γεωπολιτικής περικύκλωσης της χώρας μας από την Τουρκία από Βορρά.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δήλωσε ενώπιον του Ζάεφ πως «είναι λάθος να υπαγορεύει η Ελλάδα σε ένα άλλο κράτος πώς θα ονομάζεται» και τόνισε πως η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα διεθνώς που αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και η πρώτη που έστειλε πρεσβευτή σε αυτό το κρατίδιο.
Αν ο προαιώνιος εχθρός μας κόπτεται τόσο πολύ για να συνεχίσουν να καπηλεύονται οι Σκοπιανοί το όνομα της Μακεδονίας, το κάνει άραγε για το καλό μας;
Η μήπως επειδή αντιλαμβάνεται πολύ καλά πως οτιδήποτε ντροπιάζει και εξευτελίζει την Ελλάδα και εξασθενεί το εθνικό φρόνημα του λαού της είναι προς όφελός του;
Αν η ελληνική διπλωματία είχε ως απλό μπούσουλα το να κάνει ό,τι δυσαρεστεί και στριμώχνει τους Τούρκους, θα είχε άριστο οδηγό για το τι πρέπει να πράξει και στο σκοπιανό ζήτημα.

Ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς και οι παρατρεχάμενοι Καρανίκες τους ούτε ξέρουν, ούτε ενδιαφέρονται για το τι θα ακολουθήσει μετά από μία ενδεχόμενη αποδοχή του όρου Μακεδονία για τα Σκόπια.
Την επαύριο της ντροπιαστικής συμφωνίας που θα έχει υπογράψει η Ελλάδα, η δική μας Μακεδονία θα είναι πλέον μία απλή επαρχία ενώ η σκοπιανή «Μακεδονία» θα είναι κράτος και συνεπώς θα υπερισχύει σταθερά και πάντοτε απέναντι σε εμάς όταν θα τίθεται θέμα ονομασίας ακόμα και σε τοπικά προϊόντα, συλλόγους ή οτιδήποτε άλλο.
Ο τρόπος που θα μπορεί να δράσει ο σκοπιανός αλυτρωτισμός στο μέλλον θα είναι τόσο ευφάνταστος που ούτε καν μπορούμε να διανοηθούμε σήμερα που οι Σκοπιανοί παριστάνουν τους κακομοίρηδες και τους συγκαταβατικούς για να μπορέσουν να πάρουν την υπογραφή μας.
Όταν την πάρουν, τότε θα δείξουν το αληθινό τους πρόσωπο, και το πιθανότερο είναι ότι οι μέχρι τώρα προκλήσεις τους θα μοιάζουν με περίπατο στο δάσος μπροστά στον εφιάλτη που μας περιμένει.
Με κάθε ευκαιρία θα μας τρίβουν στη μούρη τη συμφωνία που υπογράψαμε και όποτε θα ψελλίζουμε κάτι θα μας λένε: «Μα αφού μας αναγνωρίσατε ως Μακεδονία, είναι δυνατόν ο λαός μας να μην αποκαλείται μακεδονικός, η γλώσσα μας μακεδονική και η εθνική μας ταυτότητα μακεδονική;
Πού ακούστηκε σε όλον τον πλανήτη άλλο όνομα να έχει η χώρα και άλλο όνομα η εθνική ταυτότητα του λαού της και η γλώσσα του;».

Είναι πιθανό να ξεκινήσουν οι Σκοπιανοί με φαινομενικά αθώα προπαγάνδα η οποία όμως θα δρα άκρως υπονομευτικά τόσο στο εσωτερικό της Ελλάδας όσο και στις άλλες χώρες.
Μπορεί να ανακοινώσουν π.χ. ότι οι Έλληνες Μακεδόνες θα τυγχάνουν ειδικών εκπτώσεων στα καταστήματα και στις υπηρεσίες των Σκοπίων υπονοώντας ότι πρόκειται για συμπατριώτες τους.
Στα σχολεία τους οι σλαβοβούλγαροι δεν θα μαθαίνουν την αλήθεια της καταγωγής τους, αλλά (με την άδεια των Ελλήνων) ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων που ήταν εχθροί και τιμωροί των Ελλήνων - με ό,τι αυτό συνεπάγεται!
Μπορεί ο δήμαρχος των Σκοπίων να παραδέχτηκε πρόσφατα ότι «ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της κανονικής ιστορίας μας - εντάχθηκε στην ιστορία μας τα τελευταία δέκα χρόνια», αλλά δυστυχώς για εμάς οι Σκοπιανοί δεν ψάχνουν απλώς για μία πλαστή εθνική ταυτότητα αλλά και για μία κλεμμένη Ιστορία, και μάλιστα αρχαία και ένδοξη.
Όνομα, Ιστορία και εδάφη πάνε πακέτο και όποιος νομίζει ότι μπορεί να διαχωριστούν πλανάται πλάνην οικτρά.

Σε μερικά χρόνια οι Σκοπιανοί θα μας πουν «η πραγματική μας πρωτεύουσα είναι η Θεσσαλονίκη, ένας λαός είμαστε με τους νότιους Μακεδόνες του Αιγαίου», θα αξιώσουν επαναπατρισμό των μακεδονικών αρχαιοτήτων στα Σκόπια όπως εμείς ζητάμε από τη Βρετανία να μας επιστρέψει τα Ελγίνεια Μάρμαρα, θα ζητήσουν να αλλάξουμε όνομα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης επειδή προκαλεί σύγχυση στους ξένους με τη χώρα τους (ήδη το ζήτησε αυτό ο Μπουτάρης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης!), θα απαιτήσουν να αλλάξουν όνομα οι Περιφέρειες Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας καθώς και το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης επειδή δήθεν αυτές υποκρύπτουν αλυτρωτισμό σε βάρος της χώρας τους και, το χειρότερο, όποτε θα μας πηγαίνουν σε διεθνή δικαστήρια για τέτοια ζητήματα θα δικαιώνονται επειδή αυτοί θα είναι κράτος Μακεδονία και εμείς θα έχουμε απλώς μία ομώνυμη επαρχία.
Άρα με τον καιρό, κι ενώ οι διεθνείς καταδίκες μας θα πέφτουν βροχηδόν και θα επιτείνουν τον παγκόσμιο διασυρμό και εξευτελισμό μας, οι Σκοπιανοί θα μας επιβάλλουν να αντικαταστήσουμε παντού και πλήρως τον όρο «μακεδονικός» με τον όρο «βορειοελλαδικός» και επομένως θα τεθεί ακόμα και ζήτημα αλλαγής ονομασίας σε επιχειρήσεις όπως το κανάλι «Μακεδονία TV» και το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».
Επιπλέον, είναι απολύτως σίγουρο ότι οι Σκοπιανοί θα κλέψουν και μέρος του ελληνικού τουρισμού αφού θα διαφημίζονται προς τους ξένους λέγοντας ξεδιάντροπα «ελάτε στη χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να βαδίσετε στα χνάρια του, να ζήσετε τη φιλοξενία των απογόνων του και να ακούσετε να ομιλείται η γλώσσα του!».
Εκατομμύρια απαίδευτοι Δυτικοί και άλλοι που μαθαίνουν Ιστορία από το Χόλιγουντ, θα πέσουν στην παγίδα και θα σπεύδουν με ενδιαφέρον να δουν από κοντά την περίφημη Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου αφήνοντας τα χρήματά τους στο πιο εξωφρενικό θέατρο παραχάραξης της Ιστορίας, ενώ παράλληλα θα γίνουν και οι ίδιοι άθελά τους πρεσβευτές της «αληθινής Μακεδονίας» στα πέρατα του κόσμου - «και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης» για να μεταχειριστώ και την ευαγγελική ρήση.

Η πρόσφατη δημόσια δήλωση του αρχιερέα του ενδοτισμού, του αυτόκλητου λαγού κάθε ανθελληνικής τερατολογίας, Γιάννη Μπουτάρη, φανερώνει ξεκάθαρα τι ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ αν υποχωρήσουμε έναντι των Σκοπίων: «Το πρόβλημα είναι πολλαπλό και θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί σημαντικές ήττες. Ακόμα και τον μακεδονικό χαλβά χάσαμε».
Αυτά που ο Μπουτάρης θεωρεί ως ήδη τετελεσμένα είναι όσα θα συμβούν όντως αν υποστηρίξουμε τη δική του άποψη και παραδώσουμε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Απλώς αυτός το θεωρεί δεδομένο και αναφέρεται στις συνέπειες στον αόριστο, σαν να έχουν ήδη συμβεί.
Επομένως οι πεμπτοφαλαγγίτες εθνομηδενιστές σαν τον Μπουτάρη που δεν μπορούν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους και την αδημονία τους μπροστά στην προοπτική διπλωματικού εξευτελισμού της Ελλάδας, και δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν δηλώσεις με αποκλειστικό σκοπό να πληγώσουν και να ταπεινώσουν τους Έλληνες κάμπτοντας το εθνικό τους φρόνημα, είναι χρήσιμοι διότι αποκαλύπτουν άθελά τους τι εθνικό όνειδος μας περιμένει αν βάλουμε την υπογραφή μας στην παράδοσή μας στους Σκοπιανούς.

Ο ξένος παράγοντας είναι λογικό να αισθάνεται ευτυχής με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ καμιά άλλη κυβέρνηση δεν θα ήταν τόσο πρόθυμη να ξεπουλήσει τον οικονομικό πλούτο και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας της με μεγαλύτερη προθυμία. Κι αυτό διότι ποτέ δεν εμφανίστηκε μέχρι τώρα στην Ελλάδα κυβέρνηση που να έχει τόση λιγούρα να κρατήσει την εξουσία «πάση θυσία».
Δεν είναι δυνατόν όμως να φτάσουμε στην κατάντια ώστε το όνομα της Μακεδονίας που μας κληροδότησαν με το αίμα τους οι πρόγονοί μας, να φοβόμαστε ακόμα και να το αναφέρουμε υπό την απειλή των Σκοπιανών που θα γελούν σε βάρος μας και θα μας χλευάζουν ανεμίζοντας το χαρτί της ουσιαστικής παράδοσής μας.
Ως Έλληνες που έχουμε συναίσθηση της βαρύτητας της ιστορικής μας κληρονομιάς και γνωρίζοντας ότι η ζημιά θα είναι μόνιμη και για αιώνες αν επιτρέψουμε να μπει η υπογραφή της Ελλάδας στην επαίσχυντη εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, θα πρέπει να αποτρέψουμε μία τέτοια εξέλιξη με κάθε κόστος.
Διότι όπως έγραφε και ο Κωστής Παλαμάς
«χρωστάμε σ' όσους ήλθαν, πέρασαν, θα 'ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί!».

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Συγχαρητήρια. Δεν χρειάζονται τα λόγια. Απλά συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τις ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ Ενώσεις, την κ. Ειρήνη Μαρούπα, διακεκριμένη ποινικολόγο και υπέροχη Ελληνίδα και όποιον άλλον αγωνίζεται και “πονάει” για την Πατρίδα μας, έχω να πω αυτά το ολίγα.
    Όταν θα έχει δοθεί το Όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, η τιμωρία των ενόχων για εσχάτη προδοσία, δυστυχώς, (απ' όσο γνωρίζω) δε θα μα ς φέρει πίσω το Όνομα. Ας εξετασθεί, λοιπόν, Συνταγματικά και Ποινικά, αν μπορεί να σταθεί η κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ και μόνον από την κατάθεση προς διαπραγμάτευση της κυβερνητικής πρότασης, με δοσμένο το Όνομα ως δεύτερο συνθετικό.
    Όταν κάποιος έχει οπλίσει ένα πιστόλι, έχει σηκώσει το χέρι και στοχεύει το κεφάλι ή την καρδιά ενός ανθρώπου (πόσο μάλλον που εδώ πρόκειται για έναν ολόκληρο λαό!) και ξέρεις ότι, αν εκείνη τη στιγμή του απευθύνεις κατηγορία για “πρόθεση” φόνου, θα σώσεις τον πυροβολούμενο, δε θα το κάνεις;

    Στην περίπτωση όμως του Ονόματος δεν υπάρχει πλέον “πρόθεση” εσχάτης προδοσίας. Τα άτομα που συνέταξαν και ενέκριναν την πρόταση Κοτζιά (σίγουρα ο ίδιος και ο πρωθυπουργός) έχουν διαπράξει ήδη το έγκλημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΊΑΣ εναντίον του Ελληνικού λαού, εφόσον, με την κατάθεση της είναι στο χέρι του έτερου της διαπραγμάτευσης να αποδεχτεί την πρόταση ή όχι (έχει φύγει και η σφαίρα από το πιστόλι!).

    Πρέπει συνεπώς να κινηθεί η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα και ο Ποινικός Κώδικας για τη διάπραξη της εσχάτης προδοσίας. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    Τα λόγια στο θέμα αυτό πρέπει να τελειώνουν και να μιλήσει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ο ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί!"

    Ποιος έγραψε αυτόν τον τίτλο και αυτό το άρθρο ;
    Καλά δεν ήξερε δεν ρώταγε που γράφει για εθνικά Ελληνοχριστιανικά θέματα ;
    (Η μήπως παραξέρουν, όπως παραξέρουν και γιατί έβαλαν αριστερούς μπροστάρηδες στα συλλαλητήρια για ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ θέματα;)
    Δεν ξέρει ότι ήδη οι ευθύνες έχουν αποδοθεί ;

    Κύριε για τα άπειρα κομμουνιστικά εγκλήματα που συνέβησαν στις σοβιετικές δικτατορίες δικάστηκε κανείς η διεθνώς παρασημοφορήθηκαν οι προδότες καταχραστές της εμπιστοσύνης των πολιτών του έθνους, το οποίο με άπειρο μίσος πολέμησαν και το κατέλαβαν;

    Οσο πλήρωσαν αυτοί , άλλο τόσο θα πληρώσουν και οι δικοί μας!
    ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΥΡΙΕ , ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!

    ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ

    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

    “Πληρώνουμε τα "σπασμένα" της Χούντας...
    Του Κώστα Στούπα
    ...
    Η δικτατορία δεν πήγε σίγουρα την Ελλάδα μπροστά.

    Η "Επταετία" δεν πήγε την Ελλάδα απλά επτά χρόνια πίσω αλλά την πήγε 2-3 δεκαετίες πίσω

    και είναι αιτία που κατάντησε να κυβερνάται από μια παρέα ανερμάτιστων αριστεριστών

    οι οποίοι προσπαθούν να μετεξελιχθούν σε σοσιαλδημοκράτες και με ταχύρυθμα μαθήματα δια αλληλογραφίας από κάποιον Πιτέλα και κάποιον Σούλτς.”
    ...
    http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3220728/plironoume-ta-spasmena-tis-xountas


    Οι παραπάνω είναι οι ...κομμουνιστοφάγοι!!!
    Ε ρε δούλεμα που πέφτει ...
    Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί!"

    “Δημοκράτες” αρθρογράφοι

    Έστι δίκης οφθαλμός, ός τα πανθ' ορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. < Tο λάθος που κάνουν αρκετοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί είναι να πιστεύουν ότι το «μακεδονικό» ....... >

    ΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ; ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΑΤΕ "ΛΑΘΟΣ"; ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΙΝΕΙ ΥΠΟΨΙΕΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αληθεια ειναι οτι ΟΛΟ το πολιτικο δωσιλογικο καθεστως εχει συμφωνησει να διαμελισουν την Πατριδα και να εξοντωσουν το Εθνος .
    Το προβλημα με τους ΓΥΦΤΟσκοπιανους απλως ειναι ενα απο τα πολλα που μας περιμενουν.
    Εαν πραγματικα αγαπαμε το Εθνος μας και την Πατριδα , πρεπει ΕΧΘΕΣ να τους ριξουμε ΟΛΟΥΣ τους κ(Υ)νοβουλευτικους δωσιλογους στον Καιδα .
    Ολα τα αλλα ειναι απλως ...μπλα μπλα...μπλα απο ανεραστους γραματιζουμενους μεν ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ δε .
    Παντως ας γνωριζουν ολοι , οτι οι Ελληνοψυχοι γνωριζοντας εδω και αρκετο καιρο τι μας εχουν ετοιμασει οι αντιπροσωποι των ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΩΝ ψηφοφορων του αντισυνταγματικου ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΟΥ κατεστημενου εχουν ετοιμαστει και θα τα καταφερουν να βγουν ΖΩΝΤΑΝΟΙ απο την συμφορα .
    Οι υπολοιποι που παρακολουθουν το διαβολοκουτι οταν δουν το τσουναμι να ερχεται καλπαζοντας θαναι πολυ αργα, γιατι το χατζαρι θα ειναι στο σβερκο τους ...
    Καλη δυναμη σε ολους και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ καλη λευτερια στους Ορθοδοξους Ελληνοψυχους ΜΟΝΟΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]