Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ: Το Ισλάμ είναι μέρος της Γερμανίας


«Ο χαρακτήρας της χώρας μας έχει επηρεαστεί πάρα πολύ από τον Χριστιανισμό, όπως και από τον Ιουδαϊσμό. Στο μεταξύ ζουν στην Γερμανία τέσσερα εκατομμύρια μουσουλμάνοι, ασκούν εδώ τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Και αυτοί οι μουσουλμάνοι αποτελούν μέρος της Γερμανίας, επίσης και η θρησκεία τους, το Ισλάμ», δήλωσε η Καγκελάριος Angela Merkel, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με περί του αντιθέτου δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Horst Seerhofer, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας.

«Το Ισλάμ δεν ανήκει στην Γερμανία (…) Όμως οι μουσουλμάνοι που ζουν εδώ προφανώς ανήκουν στη Γερμανία. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τις παραδόσεις και τα έθιμα της χώρας μας από ψεύτικο ενδιαφέρον για τους άλλους», είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα στην Bild ο αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός της κυβέρνησης. Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωσή του, ο κ. Seibert επισήμανε ότι ο ιστορικός χαρακτήρας της Γερμανίας «είναι φυσικά χριστιανικός, είναι εβραϊκός», αλλά στο μεταξύ ζουν στην χώρα εκατομμύρια μουσουλμάνοι. «Σε ό,τι αφορά τις αξίες μας και το νομικό μας σύστημα, αποτελεί και αυτή η θρησκεία στο μεταξύ μέρος της Γερμανίας», τόνισε.

Από τους πρώτους που αντέδρασαν στην τοποθέτηση του κ. Seerhofer ήταν η εντεταλμένη της γερμανικής κυβέρνησης για τα θέματα ενσωμάτωσης Annette Widmann-Mauz (CDU), η οποία τόνισε μιλώντας στην «Rheinische Post» ότι «τέτοιες δηλώσεις δεν μας βοηθούν να προχωρήσουμε μπροστά, δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, ενώ το θέμα είναι να ασχοληθούμε με τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων στη Γερμανία και με την ενίσχυση της συνοχής». Η επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στην Βαυαρία Νατάσα Κόχεν απέδωσε πάντως ψηφοθηρικό χαρακτήρα στην δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, καθώς, όπως είπε στο n-tv, «το κίνητρο είναι μάλλον να διεκδικήσουν τους ψηφοφόρους που πήγαν στην Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD)», ενόψει των εκλογών στην Βαυαρία τον Οκτώβριο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]