Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΕΥΠ είχε δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης των συνόρων, αλλά ο Χρυσοχοΐδης το πέταξε στην αποθήκη!


Τρομερή αποκάλυψη του Γ. Κοραντή
Αν λειτουργούσε, δεν θα είχαν «χαθεί» οι δύο στρατιωτικοί μας

Κι όμως, η ΕΥΠ έχει στην κατοχή της δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης διασυνοριακής διακίνησης ανθρώπων και αγαθών, που θα μπορούσε να είναι πολύτιμο στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών, πλην όμως το σύστημα αυτό σαπίζει σε κάποιες αποθήκες! Την αποκάλυψη έκανε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γ. Κοραντής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, εύλογα ερωτήματα.

Όπως είπε, το σύστημα αυτό αγοράσθηκε από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή (όταν ο ίδιος ήταν διοικητής της ΕΥΠ) και στην περίπτωση που θα ετίθετο σε λειτουργία θα μπορούσαν οι ελληνικές αρχές να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τι ακριβώς συμβαίνει στα σύνορα. Χερσαία αλλά και θαλάσσια.

Πριν προλάβει, όμως, να τεθεί σε λειτουργία προκηρύχθηκαν εκλογές, ήρθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη ενέργεια: Έστειλε στις αποθήκες το σύστημα, με το επιχείρημα ότι η αγορά του ήταν εκτός αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ! Δεν έκρινε σκόπιμο να αναθέσει τη λειτουργία του σε κάποιο άλλο υπουργείο ή κρατική υπηρεσία.

Η… φαρσοκωμωδία (με επιπτώσεις στα συμφέροντα της χώρας) δεν τελείωσε εκεί

Δεδομένου ότι η προμήθεια του συστήματος ήταν συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστό 75% (η συνολική αξία του ήταν 1,5 εκατ. ευρώ), εφόσον το σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Βρυξελλών απαίτησαν την επιστροφή των χρημάτων που είχε πάρει η χώρα μας. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια, αφού τα χρήματα δεν έχουν επιστραφεί ακόμη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κοραντής υπογράμμισε τον ρόλο που θα διαδραμάτιζε στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών το συγκεκριμένο σύστημα. «Αν υπήρχε αυτό το σύστημα, όχι απλώς θα ξέραμε, αλλά θα είχαμε προλάβει αυτό το οποίο συνέβη, διότι θα μπορούσαμε να είχαμε ενημερώσει σε πραγματικό χρόνο τους δύο στρατιωτικούς μας λέγοντάς τους: “Προσοχή, μπήκατε κατά λάθος σε τουρκικό έδαφος ή σας παρακολουθούν ή οτιδήποτε άλλο, γυρίστε πίσω τώρα αμέσως’’», τόνισε.

Το Παρόν

Σχόλιο ιστολογίου: Ο Χρυσοχοΐδης, ως αρμόδιος υπουργός, που σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του δεν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ GPS και GIS, αγνόησε την χρηστικότητα ενός συστήματος που θα θωράκιζε τα σύνορα της Ελλάδας και θα απέτρεπε οποιοδήποτε επεισόδιο ή απόπειρα παραβίασής τους. Και μπορεί οι εξελίξεις να αμαυρώνουν την πολιτική οντότητα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, όμως σε καμία περίπτωση ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν θα έπρεπε να επιχειρήσει την αντιστροφή της πραγματικότητας και την παραβίαση της κοινής λογικής. Ίσως, η καλύτερη λύση για τον ίδιο να ήταν η σιωπή και η παραμονή του στην ασφάλεια που του παρέχεται από τους δεκάδες αστυνομικούς που συνεχίζουν να τον προστατεύουν, αφού έχει θεωρηθεί ως "πιθανός στόχος" της 17 Νοέμβρη, της τρομοκρατικής οργάνωσης που σύμφωνα με τις ΗΠΑ έχει εξουδετερωθεί και δεν υφίσταται πλέον...
Τέλος, μια απορία μας: Πού οφείλεται η άριστη φιλοξενία του κ. Χρυσοχοΐδη στα ΜΜΕ, τα οποία -ταυτόχρονα- αρνούνται να ακολουθήσουν τους δεοντολογικούς κανόνες της δημοσιογραφίας και αρνούνται να καλούν τους ανθρώπους που έχουν την αντίθετη άποψη από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και απέδειξαν περίτρανα τις θέσεις τους στα ελληνικά δικαστήρια; Μήπως ο κ. Χρυσοχοΐδης αρέσκεται στους μονόλογους ή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ευθύνες των πολιτικών πράξεων ή και παραλείψεων;

Διαβάστε επίσης

Ι. Κοραντής: «Ένα σύστημα δορυφορικού ελέγχου που θα “έκανε παπάδες” ρημάζει στις αποθήκες της ΕΥΠ!»

Για να ενημερωθείτε ακόμη περισσότερο, διαβάστε σχετικά άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει επί σειρά ετών και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα ίσως όχι για την ανικανότητα, αλλά για την σκοπιμότητα κάποιων να διαλύσουν την ασφάλεια της χώρας...

Διασυνοριακός έλεγχος από την ΕΥΠ με δορυφορικό σύστημα

Στην Ελλάδα των σκανδάλων, όλα είναι δυνατά
Η κομματική καμαρίλα εμπόδισε σκανδαλωδώς τον διασυνοριακό έλεγχο της χώρας από την ΕΥΠ
Με εγκληματικές εθνικά αποφάσεις άφησαν ακάλυπτα τα σύνορα της χώρας

Αφού διέλυσαν την ασφάλεια της χώρας, τώρα σφυρίζουν αδιάφορα
https://kostasxan.blogspot.gr/2015/12/blog-post_921.html

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Τελικά για το έγκλημα αυτό δεν θα πληρώσει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο χερι μας ειναι , οχι μονον να πληρωσουν , αλλα να παραδειγματιστουν και οι επομενοι τι θα παθουν ενα σκεφτουν και μονο να βλαψουν το Εθνος και την Πατριδα .

      Διαγραφή
  2. Δεν έχει σημασία αν ο Χρυσοχοΐδης ήξερε ή όχι το ειναι GPS και τι GIS. Οι υπουργό η δεν ειναι παντογνώστες.
    Γι αυτό υπάρχουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, κάποιοι διευθυντές δημόσιοι υπάλληλοι, η λεγόμενη ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ, για να τον ενημερώνουν. Για τι αγοράστηκε το Σύστημα, τι σκοπό έχει κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται να είσαι παντογνώστης για να ξέρεις τι είναι ένα GPS. Για το τι είναι GIS και ποιές οι δυνατότητες του συγκεκριμένου, φυσικά χρειαζόταν ενημέρωση. Εδώ τίθενται κάποια ερωτήματα: Δεν του έγινε ενημέρωση και ο ίδιος αποφάσισε χωρίς να γνωρίζει; (να υποθέσουμε ότι γενικότερα αποφασίζει και ψηφίζει αδιάβαστος;) Του έγινε ενημέρωση και ήταν ελλιπής, κακή ή επιτηδευμένα παραπλανητική; Τότε οφείλει να το καταγγείλει, αν και η επίδειξη που έγινε απέδειξε πως κάθε άλλο παρά σαν GPS δούλευε το συγκεκριμένο GIS. Του έγινε ενημέρωση σωστή και αποφάσισε ότι αποφάσισε; Τότε είναι αντιμέτωπος με την ευθύνη μη σωστής κάλυψης των συνόρων της χώρας, αλλά και της δημιουργίας ενός τεράστιου κενού ενημέρωσης σχετικά με την ασφάλεια της χώρας επί των συνόρων της.
      Παραβλέπω τα παραπάνω και στέκομαι στο ότι φταίνε οι υπηρεσιακοί παράγοντες, σύμβουλοι, ειδικοί επιστήμονες κ.α. που αποτελούν τη συνέχεια του κράτους. Υπήρξε κάποια επίπτωση σε όλους αυτούς; Που βρίσκονται σήμερα, ποιές θέσεις καταλαμβάνουν και κατά πόσο εμπλέκονται με την ασφάλεια της χώρας;
      Ερωτήματα εύλογα, που έπρεπε να θέσει ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης, αν ενδιαφερόταν πραγματικά για την ασφάλεια της χώρας και εάν ένιωθε πως η ευθύνη δεν είναι μόνο δική του (ως περαστικός υπουργός), αλλά και των συμβούλων ή των μονίμων στελεχών ειδικών κρατικών υπηρεσιών.
      Τι έπραξε επί αυτού; Κατονόμασε τους διευθυντές, δημοσίους υπαλλήλους ή άλλους εμπλεκόκενους συμβούλους του;
      Ζήτησε, έστω και σήμερα, την κεφαλή επί πίνακι των εμπλεκομένων αυτών κακών υπαλλήλων ή ή κρατικών αξιωματούχων που με τα λάθη ή τις παραλείψεις τους εξέθεσαν τον ίδιο αλλά και την χώρα; Αν δεν έχει κάνει τίποτε, τι συμπέρασμα πρέπει να εξαχθεί;
      Υπάρχει κανένας να απαντήσει ή θα ρίχνουμε πάντα το φταίξιμο γενικώς και αορίστως στην κρατική μηχανή και στην συνέχεια του κράτους που δεν υπάρχει επειδή κάθε κυβέρνηση και κάθε υπουργός παίρνει αποφάσεις ανάλογα με τις προσωπικές του απόψεις, πεποιθήσεις ή εξωτερικούς επηρεασμούς;

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣΤΟΟΟΟΣ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ Ο ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ...!!!

      Διαγραφή
  3. Ρομπες που ηθελαν εξουσια και πηγαν να κυβερνησουν μια χωρα..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι[ίποτα δεν γίνεται τυχαια...!!! Τα αφεντικ΄του θέλανε την αθροα λαθρομεταναστευση στην Ελλάδα και την Τουρκια να σουλατσάρει στο Αιγαίο...!! Δεν μπορει ένα τέτοιο συστημα να τους χαλάει την δουλειά ειδοποιώντας σε πραγματικό χρόνο και καταγραφοντας όλες αυτές τις κινήσεις ...!!
    Και ο Χρυσοχοίδης σαν καλός υπάλληλος (προδοτης του έθνους και του κράτους) ενήργησε κατάλληλα...!!!
    Απλά τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]