Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισαν να αισθάνονται άβολα με την κατηγορία για "εσχάτη προδοσία"


Και νέα επιστολή σε βουλευτές για τις ευθύνες που θα έχουν αν χαρίσουν το όνομα στους Σκοπιανού
Οι ίδιοι "αριστεροί" που απειλούσαν με κρεμάλες, τώρα ζητάνε να παρέμβει η Δικαιοσύνη για να τους προστατεύσει από τον... λαό!

Μια νέα επιστολή έφθασε χθες στα e-mails βουλευτών, με κύριους αποδέκτες τους εκπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου που έχουν καταγωγή από την Κρήτη, μετά και το εξώδικο από παμμακεδονικές ενώσεις που επιδόθηκε τη Δευτέρα σε σπίτια βουλευτών, το οποίο στην ουσία τούς προειδοποιούσε να μην ψηφίσουν υπέρ της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων, κάνοντας λόγο για εσχάτη προδοσία που τιμωρείται με θανατική ποινή.

Οι επιστολές έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, με κάποιους κύκλους να προσπαθούν συστηματικά να ταυτίσουν με κάθε τρόπο τους αποστολείς με ακραίους κύκλους, παρότι επί της ουσίας δεν λένε κάτι παραπάνω από τα αυτονόητα.

Εν προκειμένω, η νέα επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας κάνει λόγο για πολιτική ευθύνη, την οποία εκ των πραγμάτων θα έχουν οι βουλευτές, εάν παραχωρήσουν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια. Την επιστολή έστειλαν εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος της Κρήτης και, μεταξύ άλλων, αναφέρει το εξής προφανές: «Επιτρέπετε στα εγχώρια και ξένα αρπακτικά να κλέπτουν τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, με συνοπτικές διαδικασίες. Καταστρέφετε -μέσω εσχάτης προδοσίας- ως όργανα της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξης πραγμάτων και του διεθνιστικού αθεϊσμού, την εθνική μας ταυτότητα, ενώ προσβάλλετε την Ιστορία μας, τα Ιερά, τα Οσια και τα κεκτημένα των προγόνων μας, καθιστώντας την Ελλάδα μας ασήμαντη και ανίσχυρη».

«Να παύσουν»

Μάλιστα, με την επιστολή τους καλούν τους βουλευτές «να παύσουν αμέσως αυτές τις εφιαλτικές επιλογές» και προειδοποιούν: «Με την όποια ψήφο τους οι βουλευτές θα αποτελούν εχθρούς του ελληνικού λαού, ενώ θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις όποιες συνέπειες προκύψουν».

Ο Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος έφερε στο φως της δημοσιότητας τη νέα επιστολή, ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για όλες τις οργανώσεις που έχουν προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες, λέγοντας: «Προφανώς είναι γελοίο κάποιοι να νομίζουν ότι μπορούν να επηρεάσουν την άσκηση εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Επιπλέον, είναι αδιανόητο να νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες βουλευτές, απειλώντας μάλιστα με κρεμάλες ή θανάτους».

Η αρχή με τις επιστολές έγινε τη Δευτέρα, όταν Παμμακεδονικές Ενώσεις των Γιαννιτσών, του Καναδά, της Νοτίου Αφρικής και της Αυστραλίας έστειλαν εξώδικα σε βουλευτές, με τα οποία τους κατηγορούσαν ότι υποπίπτουν σε αδικήματα που επισείουν ισόβια κάθειρξη ή θάνατο, αν περιέχεται το όνομα της Μακεδονίας στη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ και αν δεν διεξαχθεί δημοψήφισμα για το Μακεδονικό.

Στο εξώδικο ανέφεραν αυτολεξεί: «Οι βουλευτές διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τα οποία επισείουν ποινή ισόβιων δεσμών και θανάτου αντιστοίχως».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «θυμήθηκε» την... καλή γειτονία

Εντονες αντιδράσεις προκαλούν οι επιστολές των παμμακεδονικών οργανώσεων, αλλά και των Κρητών στους βουλευτές, με τις οποίες τους εγκαλούν για εσχάτη προδοσία -που, ως γνωστόν, επισείει ποινή θανάτου ή ισοβίων- στην περίπτωση που προκρίνουν την εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια. Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να καλλιεργήσουν ορισμένες παμμακεδονικές οργανώσεις και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτές θα πέσει στο κενό.

«Κίνδυνο για τη χώρα αποτελούν η πατριδοκαπηλία και η μισαλλοδοξία, όχι ο διάλογος και η καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας με τους λαούς των Βαλκανίων. Καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν σαφή θέση κατά των συγκεκριμένων κινήσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα. Την ίδια ώρα, και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε ότι «έχουμε ζήσει αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και καμία πολιτική δύναμη δεν έκανε πίσω σε τέτοιες πρακτικές. Λόγο δίνουμε μόνο στον ελληνικό λαό και σε κανένα άλλον» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Ενωση Κεντρώων επανέλαβε ότι διαφωνεί με το να δώσουμε τον όρο «Μακεδονία» στα Σκόπια, ζητώντας «νέα διαπραγμάτευση με παροχή ισχυρών ανταλλαγμάτων, εφόσον χρησιμοποιήσουν τη λέξη “Σκόπια” ως όνομα». Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «με απειλές κάθε είδους, άμεσες ή έμμεσες, δεν συμφωνούμε από οπουδήποτε κι αν προέρχονται. Η μάχη πρέπει να κερδηθεί από την Ελλάδα πολιτικά και διπλωματικά».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. "..«έχουμε ζήσει αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και καμία πολιτική δύναμη δεν έκανε πίσω σε τέτοιες πρακτικές. Λόγο δίνουμε μόνο στον ελληνικό λαό και σε κανένα άλλον» "


    Μονο στον Ελληνικο λαο δεν δινετε λογο,ξεφτιλες!

    Απο την αλλη, δινετε στον Ελληνικο λαο παραπανω απο εναν λογο για να σας

    στειλει ολους ισοβια!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μας δω στις εκλογες τι ρολο θα παιξουμε εμεις οι ελληνες.πολυ φοβαμαι πως θα τους ψηφισουμε και παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις τελευταίες εκλογές η αποχή που άγγιξε το 44%, άρα είναι κάλπικα τα ποσοστά των κομμάτων. Κάνε την αναγωγή, είναι περίπου (περίπου): ΣΥΡΙΖΑ : 1.516.634 15,00%. Ν.Δ. : 1.295.967 12,81%. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ : 536.409 5,30%. κλπ.κλπ.
      Σοφά τα λόγια του καθηγητή Κοντογιώργη:
      ..Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν, απλά επιλέγουν μεταξύ αυτών που υποδεικνύει το σύστημα. Αυτό το σύστημα πρέπει να ανατραπεί.
      Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν με την αληθινή έννοια της ψήφου.
      Οι Έλληνες απλά καλούνται να νομιμοποιήσουν, δηλαδή να επιλέξουν μεταξύ εκείνων των επιλογών που προτείνουν οι μηχανισμοί του συστήματος.
      Aυτό το σύστημα παράγει σκουπίδια, δεν παράγει φιλοδοξία, άρα δεν παράγει προσωπικότητες, τις αποκλείει.
      Γεώργιος Κοντογιώργης
      Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης-Συγγραφέας

      Διαγραφή
  3. Ο Βούτσης και το σινάφι του θεώρησαν απειλή το να επικαλεστούν οι Έλληνες το Σύνταγμα τους! Εύχομαι σε τέτοια φρόκαλα δικτατορίσκους να μην δώσουμε ποτέ ξανά την εξουσία εμείς οι Έλληνες. Επειδή τα φρόκαλα στην εξουσία μόνον ως δικτατορίσκοι μπορούν να την ασκήσουν, αφού είναι υπηρέτες “ξένων” συμφερόντων και όχι του λαού τους.

    Ο ΗΓΕΤΗΣ κυβερνάει με την αγάπη και τη στήριξη του λαού του, που την έχει κερδίσει με τις αποφάσεις και τα έργα του.

    Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΟΣ, που πράττει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που θα έπραττε ένας ΗΓΕΤΗΣ, κυβερνάει με τους σωματοφύλακες, τους κάθε είδους “φύλακες” και τις “ξένες πλάτες”. Και λόγια "ωραία", γεμάτα αέρα και προδοσία.

    Αλλά πίσω από το ψεύτικο χαμόγελο του κρύβει μεγάλο και αρρωστημένο φόβο. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι ΕΧΘΡΟΣ του λαού του. Και βλέπει ως απειλή το Σύνταγμα, ακόμα και την απλή επίκληση του Συντάγματος από τον ίδιο το λαό “του”!

    Γιατί κύριοι Βούτση και Τσίπρα κρίνετε ως απειλή την επίκληση του Συντάγματος; Αυτά ακριβώς δε γράφει το Σύνταγμα για την τιμωρία που μπορεί να επιβληθεί σε περιπτώσεις ανάλογες του Σκοπιανού προβλήματος ; (Αυτό απλώς σας το επεσήμαναν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις στην εξώδικο διαμαρτυρία τους)

    Μήπως ακριβώς επειδή έχετε επίγνωση ότι δεν θα τηρήσετε ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ με τη συμφωνία που προτίθεστε να ψηφίσετε, παραδίδοντας βορά σε ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΗΛΩΜΕΝΟΥΣ επιβουλείς το όνομα, συνεπώς την Ιστορία, τον Πολιτισμό ίσως και τα εδάφη της Μακεδονίας μας;

    Το ότι είστε δικτατορίσκοι το αποδεικνύει ότι έχετε γράψει όχι μόνο το λαό, αλλά ακόμα και το Συμβούλιο της Επικρατείας στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. Όμως, ούτε το σχέδιο σας να αφελληνίστε και να αποχριστιανίσετε τις νεότερε γενιές των Ελλήνων μέσα από τα σχολικά βιβλία θα περάσει. Σε λίγο, θα βρεθείτε πάλι στην "τρύπα" σας, του 3%, αν όχι κάπου χειρότερα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΣΤΑ ΜΑΡΜΑΡΕΝΙΑ ΑΛΩΝΙΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ,ΟΠΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΧΝΟΣ ΔΟΛΟΥ Η ΑΠΑΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΑΒΕΙ...

    ***ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.***

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ 20.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΦΜ,ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ,ΤΑ 600 ΔΙΣ$ ΚΑΙ ΤΑ 2,3 ΤΡΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΛΕΜΕ...

    ΤΕΤΡΑΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ 80.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΘΕ ΧΡΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑ,ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,3 ΧΙΛ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΘΗΣ..

    ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΕ ΜΗΔΕΝ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΑΒΕΙ....!!!!

    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΕ ΦΥΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ..!!!

    ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΕΦΙΑΛΤΕΣ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΠΟΤ....ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ??...ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΤΙ??????!!!!

    ΑΥΤΟ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ Η ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ??

    ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ 90% ΤΙ ΛΕΤΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΙΒΕ ΕΙΝΑΙ ΚΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΜΕ ΑΦΜ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΗΠΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ ΡΟΤΣΑΙΛΝΤ??

    ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ ΕΧΕΤΕ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΕΙ??

    ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ,ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ Η ΟΧΙ..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως καταβάλουμε σοβαρές και κοπιώδεις προσπάθειες να είμαστε πριβέ με την λογική, να κινούμαστε βάσει γεγονότων και απτών αποδείξεων και όχι με βάση το συναίσθημα και εικασίες. Και ως εκ τούτου, συγχωρέστε μας, αλλά αποφεύγουμε οτιδήποτε περιέχει τη λέξη "Σώρρας". Υποθέτω πως αντιλαμβάνεστε την σοβαρότητα των όσων γράφετε, ιδιαίτερα εκείνων των κατηγοριών σας για εξαγορά ιστολογίων. Φέρτε μας αποδείξεις και θα τις δημοσιεύσουμε. Εάν δεν μπορείτε να υποστηρίξετε (με αποδείξεις) όσα ισχυρίζεστε, τότε λυπούμαστε αλλά θα επιβεβαιώσετε το λάθος σκεπτικό σας που στηρίζετε στο θυμικό, την αγωνία που εκφράζετε την χειραγώγηση που έχετε δεχτεί. Την καλησπέρα μας και καλό δρόμο να έχετε, μακριά από κακοτοπιές ή κακές παρέες

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]