Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία προσπαθεί να σώσει την Al Nusra από την Ghouta


Η Τουρκία θα επικεντρωθεί στην εκκένωση πολιτών από την Ανατολική Ghouta της Συρίας την προσεχή περίοδο και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (MİT) διεξάγει εργασίες για την απομάκρυνση της al-Nusra από την πολιορκημένη περιοχή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Ibrahim Kalin.

Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στις 15 Μαρτίου, ο Kalın τόνισε ότι οι χιλιάδες πολίτες που δέχονται την επίθεση στην Ανατολική Ghouta είναι θέμα μεταξύ εκείνων που εξετάζονται στην αυριανή συνάντηση της Αστάνα, με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, Ιράν.

«Η συλλογιστική της στρατιωτικής επιχείρησης από το συριακό καθεστώς και τη Ρωσίας στην Ανατολική Ghouta βασίζεται στο επιχείρημα ότι η Al-Nousra είναι παρούσα εκεί, με εκτιμώμενη δύναμη μεταξύ 300 και 1.000 ανδρών», ανέφερε ο Kalin , προσθέτοντας ότι η Άγκυρα Η Τουρκία θα επικεντρωθεί στην εκκένωση πολιτών από την Ανατολική Γκούτα της Συρίας την προσεχή περίοδο και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (MİT) διεξάγει εργασίες για την απομάκρυνση της al-Nusra από την πολιορκημένη περιοχή, όπως δήλωσε ο Τουρκικός Προέδρος Τύπου Ibrahim Kalin .

Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στις 15 Μαρτίου, ο Kalın τόνισε ότι οι χιλιάδες πολίτες υποπίπτουν στην επίθεση στην Ανατολική Γκούτα και το θέμα θα είναι μεταξύ εκείνων που εξετάζονται στην σημερινή συνάντηση της Αστάνα με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, Ιράν.

«Η συλλογιστική της στρατιωτικής επιχείρησης από το συριακό καθεστώς και τη Ρωσία στην Ανατολική Γκούτα βασίζεται στο επιχείρημα ότι η Αλ-Νούσα είναι παρούσα εκεί, με εκτιμώμενα αριθμητικά στοιχεία μεταξύ 300 και 1.000 [μελών]», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα είπε στη Ρωσία ότι αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει το συνεχιζόμενο βομβαρδισμό των πολιτών.

Το καθεστώς του Assad και η Ρωσία προσπαθούν να το δικαιολογήσουν λέγοντας ότι αυτοί [οι μαχητές] διεξάγουν επιθέσεις κατά του καθεστώτος και ρωσικών στόχων, δήλωσε ο σύμβουλος του τούρκου προέδρου.

«Ο οργανισμός πληροφοριών μας (ΜΙΤ) διεξάγει επί του παρόντος μια επιχείρηση για την απομάκρυνση της Αl-Nusra και άλλων στοιχείων από την East Ghouta. Οι φίλοι μας εργάζονται για να πάρουν ένα αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι πολύ εύκολο. Πρέπει να πάρετε μια ομάδα μερικών εκατοντάδων ανθρώπων από μια περιοχή όπου ζουν 300.000 έως 400.000 άνθρωποι. Δεν είναι εύκολο «.

Η Al Nousra σήμερα στη Συρία είναι μια εξτρεμιστική Ισλαμιστική οργάνωση η οποία συγκεντρώνει στις τάξεις της πρώην στοιχεία της Al Qaeda της Συρίας και μαχητές από άλλες μικρές διαλυμένες ισλαμιστικές ομάδες.

Εγκαταλείπουν την Αν. Ghouta

Χιλιάδες Σύροι έφυγαν από την ανταρτοκρατούμενη πόλη στην ανατολική Ghouta και πέρασαν πεζή σε έδαφος ελεγχόμενο από το καθεστώς Assad, καθώς ο κυβερνητικός στρατός προελαύνει στο τελευταίο μεγάλο προπύργιο της αντιπολίτευσης κοντά στη Δαμασκό, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά κρατώντας κουβέρτες, τσάντες και βαλίτσες περπάτησαν κατά μήκος χωματόδρομου προς θέσεις που τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης στα περίχωρα της πόλης Hamouryia, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός Al Mayadeen.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι περισσότεροι από 3.000 άμαχοι έφυγαν από την πόλη Hamouryia, κατευθυνόμενοι προς θέσεις που τελούν υπό τον έλεγχο των προελαυνόντων κυβερνητικών δυνάμεων οι οποίες έχουν «χωρίσει» την ανατολική Ghouta σε τρεις ξεχωριστούς θύλακες.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]