Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνελήφθη ο Σαρκοζί με κατηγορία ότι πήρε, το 2007, 50 εκατ. από τον Καντάφι


Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί κρατείται από το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ ο Σαρκοζί συνελήφθη έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης Ναντέρ όπου είχε κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρηματοδότηση από τη Λιβύη της προεκλογικής προεδρικής του εκστρατείας το 2007.

Η έρευνα για την υπόθεση αυτή έχει ξεκινήσει από το 2013 με γαλλικά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι η κράτησή του μπορεί να διαρκέσει έως 48 ώρες.

Τον Ιανουάριο 2013 ο γαλλολιβανέζος επιχειρηματίας Ζίαντ Τακιεντίν διαβεβαίωσε ενώπιον ενός δικαστή ότι κατέχει αποδεικτικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση, εκ μέρους της κυβέρνησης της Λιβύης, υποστηρίζοντας ότι το ποσό της βοήθειας αυτής ξεπερνούσε τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος είχε καταθέσει σε δικαστή ότι έγιναν αρκετές συναντήσεις πριν από τις εκλογές του 2007 ανάμεσα στον Μπασίρ Σάλεχ, τότε ειδικό γραμματέα του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, και τον Κλοντ Γκεάν, διευθυντή του γραφείου του Νικολά Σαρκοζί όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, πριν από την εκλογή του στη γαλλική Προεδρία.

Οι πρώτες καταγγελίες περί χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί έγιναν από το γιο του Καντάφι, Σαϊφ αλ Ισλάμ τον Μάρτιο του 2011 ενώ η Γαλλία ετοιμαζόταν να επέμβει στη Λιβύη.

Ο ίδιος ο Σαρκοζί τόσο το 2012 όσο και στη συνέχεια έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς αυτούς κάνοντας λόγο για ψέματα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]