Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bloomberg: Η Merkel «εκνεύρισε» τους πάντες με την πρόταση για το προσφυγικό


Με... απαιτήσεις στις βαλίτσες της έφτασε στις Βρυξέλλες η Angela Merkel, ζητώντας από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης να δεχθούν πρόσφυγες και κατέληξε να δέχεται κριτική από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής από την συμφωνία για το σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, η Merkel έριξε στο τραπέζι την ιδέα να συνδεθεί η γενναιόδωρη ευρωπαϊκή βοήθεια για την περιφερειακή ανάπτυξη χωρών όπως η Πολωνία, με την προθυμία των χωρών αυτών να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η πρόταση της Merkel δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό που κατάφερε η Γερμανίδα καγκελάριος ήταν αφενός να εκνευρίσει τις χώρες του ανατολικού μπλοκ και να προκαλέσει αντιδράσεις από χώρες όπως το Λουξεμβούργο και η Αυστρία. Ακόμη και από την πλευρά της Κομισιόν εκφράστηκαν ανησυχίες, καθώς θεωρείται ότι η υιοθέτηση της πρότασης αυτής θα οδηγούσε σε κλιμάκωση της έντασης που υφίσταται μεταξύ Δύσης και Ανατολής.

«Αν συνδέσουμε τα κονδύλια με τη φιλοξενία προσφύγων, τότε θα τιμωρηθούμε αργότερα, όχι οι κυβερνήσεις αλλά οι λαοί», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Xavier Bettel. «Θα μπορούσε να αποτελέσει μία εναλλακτική, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι η καλύτερη διότι αυτός που θα έχει το πρόβλημα είναι ο πολίτης και όχι η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Η αλληλεγγύη είναι πολλά περισσότερα από τη φιλοξενία προσφύγων», δήλωσε από την πλευρά του ο Αυστριακός καγκελάριος, Sebastian Kurz. «Στόχος μας πρέπει να είναι να σταματήσουμε τον κόσμο στα εξωτερικά σύνορα και να μην μιλάμε διαρκώς για την κατανομή των προσφύγων».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "«Στόχος μας πρέπει να είναι να σταματήσουμε τον κόσμο στα εξωτερικά σύνορα και να μην μιλάμε διαρκώς για την κατανομή των προσφύγων»."


    Αρα να τους παιρνει ολους η Ελλαδα, για να κοιμουνται αυτοι ησυχοι τα

    βραδια.


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]