Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρομερή μαρτυρία από τούρκο διοικητή τάγματος στο Άφριν


Τούρκος διοικητής που μάχεται στο΄Αφριν: "Πυροβολούνε πολίτες, λεηλατούν τα σπίτια… Μακάρι να τραυματιστώ και να γλιτώσω"

Ο αρθρογράφος Γκαζί Εντίπ Γιουξέλ συνομίλησε με διοικητή τάγματος στρατού που μετέχει στην στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν. Ο διοικητής αυτός ανέφερε πως έγινε μάρτυρας περιστατικών στα οποία στρατιώτες και μέλη του ÖSO πυροβολούνε αδιακρίτως πολίτες και παιδιά, ενώ λεηλατούνε και σπίτια.

Ο ερευνητής και συγγραφέας Γκαζί Εντίπ Γιουξέλ, στον λογαριασμό του στο τουίτερ, περιέγραψε μια συνομιλία που είχε με διοικητή τάγματος των Τ.Ε.Δ. που μετέχει στην επιχείρηση στο Άφριν. O Γιουξέλ χωρίς να κατονομάσει τον διοικητή αυτόν, είπε πως έχει τύψεις συνειδήσεως.

Ο Γκαζί Εντίπ Γιουξέλ κοινοποίησε στο τουίτερ ως εξής αυτά που του περιέγραψε από το πεδίο της μάχης ο διοικητής: ¨Διοικητής τάγματος που έχει καταλάβει περιοχή κοντά στο Άφριν, εδώ και κάποιο διάστημα επικοινωνεί μαζί μου. Είναι ένας μουσουλμάνος που απέμεινε ανάμεσα σε δυο φωτιές. Μου είπε πως σήμερα χτυπήθηκε ένα άρμα μάχης από το YPG και 5 στρατιώτες έγιναν μάρτυρες. Μου είπε πως γνώρισαν τον πόλεμο…Νιώθει τύψεις. Μου είπε πως το κέντρο του Άφριν ελέγχεται από το YPG. Μεταξύ Άφριν και Τουρκίας ο στρατός κατέλαβε κάποια χωριά. Ο κόσμος εκεί άφησε το ζεστό του φαγητό, ταυτότητες, άφησαν τα πάντα και έφυγαν. Νοιώθει τύψεις γιατί κάποιοι του στρατού και μαχητές του ÖSO, διαπράττουν τρομερά εγκλήματα πολέμου¨.

……………

Στην συνέχεια της περιγραφής του ο Γιουξέλ γράφει τα εξής: ¨Ο ίδιος είναι Τούρκος…Σουννίτης… Ενάντιος στο YPG…Αυτά όμως που βίωσε στον πόλεμο τον ώθησαν σε αμφιβολίες. Κατέληξε στο ότι ο σουννιτισμός είναι σατανική θρησκεία. Έπαθε σοκ όταν είδε τους στρατιώτες-θαυμαστές των Οθωμανών και τους μαχητές του ÖSO να πυροβολούνε αδιακρίτως παιδιά και πολίτες και να λεηλατούν τα σπίτια εκεί.

Ο διοικητής είχε ήρεμη φωνή αλλά ήταν απαισιόδοξος . Όπως είπε με δικά του λόγια, ¨δύο σκληρές φυλές σκοτώνονται μεταξύ τους με όπλα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΑ και στον πόλεμο αυτό χρησιμοποιούνται μικρά παιδιά¨…

Αυτήν την στιγμή βασανίζεται διότι υποχρεώνεται να κάνει ίδια με αυτά που έκανε ο Άσαντ… Ξέχασα να ρωτήσω λεπτομέρειες αλλά είπε πως σε κάποια από τα σπίτια που εγκαταλείπουν οι Κούρδοι, υπάρχουν τώρα μαχητές της ISIS. Εγώ βέβαια ήξερα πως οι ΤΕΔ έχουν συμμαχήσει με τον ÖSO και όχι με την ISIS, αλλά δυστυχώς δεν τον ρώτησα ποια η σχέση με τους εκεί μαχητές της ISIS. Την άλλη φορά θα τον ρωτήσω αυτόν τον διοικητή τάγματος που αισθάνεται τύψεις για τα εγκλήματα πολέμου στα οποία γίνεται μάρτυρας στο Άφριν.

Δεν τολμάει βέβαια να παραδοθεί στο YPG που τους βλέπει σαν ¨τρομοκράτες¨… Κι έτσι έχει μείνει στην μέση… Προσευχήθηκε μάλιστα ¨να τραυματιστώ και να γλιτώσω¨.

ΥΓ: Να σημειώσουμε πως η εν λόγω ιστοσελίδα εκπέμπει στα τουρκικά αλλά από το εξωτερικό, διότι αν ήταν από Τουρκία, τώρα (αν ήταν τυχεροί) οι διαχειριστές της θα σφουγγάριζαν τις τουαλέτες στις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ…

Artigercek
Τουρκικά Νέα




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Χρειαζονται αποδειξεις.

    Αν κατεχει φωτογραφικο υλικο πρεπει να δημοσιευθει.


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]