Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καμπάνια των Σλάβων στους κατοίκους της "Μακεδονίας του Αιγαίου"


Η ανικανότητα της ελληνικής πολιτικής σκηνής να επιλύσει προβλήματα, φαίνεται από το ότι μας σκαμπιλίζουν Τούρκοι, Αλβανοί και Σκοπιανοί

Άραγε, ο Ν. Κοτζιάς ενημέρωσε τα διεθνή φόρα, ότι οι Σκοπιανοί όταν μιλούν με Βουλγάρους, Σέρβους αλλά και Ρώσους, δεν χρειάζονται διερμηνείς; Οι Βούλγαροι, Σέρβοι και Ρώσοι μιλούν κι αυτοί "μακεδονικά"; Η γλώσσα τους είναι ίδια μ’ αυτήν που μιλούσε ο Μεγαλέξανδρος, όπως διατείνονται οι Σλάβοι των Σκοπίων;

Η ανικανότητα της ελληνικής πολιτικής σκηνής να επιλύσει προβλήματα, φαίνεται από το ότι μας σκαμπιλίζουν όχι μόνον οι Τούρκοι, αλλά και οι Αλβανοί με τους Σκοπιανούς. Αντί η Ελλάδα να δείξει την απαραίτητη πυγμή, όπως κάνει κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του, υποστηρίζουν οι ευθυνόφοβοι, ή και εκτελεστές εντολών -ποιος ξέρει;- ότι με τον διάλογο θα επιλύσουμε τα προβλήματα. Διάλογο, με αναξιόπιστους συνομιλητές; Ωραίο πρόσχημα για να δίνουμε ό,τι μας ζητούν.

Μια ομάδα Σλάβων αρχίζει καμπάνια για τη γενοκτονία στους κατοίκους της "Μακεδονίας του Αιγαίου". «Οι Έλληνες έδιωξαν από τις οικίες τους 1.000.000 άτομα, 300.000 "Μακεδόνες" δολοφονήθηκαν εκ των οποίων 20.000 παιδιά, 600 χωριά κάηκαν από το 1912 έως το 1965», είναι το… επιχείρημα.

Και συγχρόνως, συγκέντρωση πραγματοποίησαν Αλβανοτσάμηδες έξω από την Ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, με προβολή από το Reuters. Αξίωσαν από την Ελλάδα «να ζητήσει συγγνώμη για την εις βάρος τους γενοκτονία και να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στις περιοχές» από όπου "εκδιώχθηκαν".

Κατά τα άλλα, ο Ν. Παππάς υποστηρίζει πως έχουμε ισχυρά διπλωματικά ερείσματα, και ο Βίτσας, ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή στρατιωτικά. Και λοιπόν; Με τόση δύναμη, πώς τρώει χαστούκια από παντού;

Στις προτεραιότητές της, στις δυνατότητες συνεργασίας της Ελλάδας με την Ιταλία στον τομέα του φυσικού αερίου, αλλά και στην ανάπτυξη του ΔΕΣΦΑ με νέες υποδομές και υπηρεσίες, ώστε η χώρα μας να καταστεί ενεργειακός κόμβος στη Μεσόγειο, αναφέρεται ο επικεφαλής διεθνών δραστηριοτήτων της SNAM Φεντερίκο Ερμόλι, με συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην "Καθημερινή", λίγες μέρες μετά την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς για το 66% του ΔΕΣΦΑ από την κοινοπραξία της οποίας ηγείται.

Σε δήλωσή του στη διάρκεια του συνεδρίου "Petroleum Week" στο Λονδίνο, ο Υπουργός της Αιγύπτου είπε ότι ήδη υπογράφηκε με την Κύπρο μια προκαταρκτική συμφωνία για αγωγό μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου και ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων.

Αν οριστικοποιηθεί η συμφωνία, θα σημαίνει ότι το αέριο θα υγροποιείται στον τερματικό της Αιγύπτου και θα μεταφέρεται με πλοία. Και ο αγωγός EastMed ματαιώνεται; Θα χαθεί κι αυτή η προοπτική; Και τα ωραία λόγια στα τριεθνή συνέδρια, θα αποδειχθούν αέρας;

Ο πρώην διευθυντής της CIA, Τζέιμς Γούλσεϊ, είπε ότι και οι ΗΠΑ "μάλλον" αναμιγνύονται στις εκλογές άλλων χωρών. Όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν στις εκλογές άλλων χωρών, ο Τζέιμς Γούλσεϊ είπε: «Μόνο για πολύ καλό σκοπό προς το συμφέρον της δημοκρατίας. Ω, ίσως, αλλά ήταν για το καλό του συστήματος προκειμένου να αποφευχθεί να αναλάβουν οι κομμουνιστές».

Έ, τότε ’ντάξει… Άμα είναι για το καλό της Δημοκρατίας… Το είδαμε άλλωστε αυτό με τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία, την Λιβύη, την Συρία, το Αφγανιστάν, δυο φορές στο Ιράκ, και την βρομερή "Αραβική Άνοιξη" στην Τυνησία και Αίγυπτο. Όλα αυτά έγιναν για το καλό της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και πήρε Νόμπελ Ειρήνης ο Ομπάμα.

Καλλισθένης
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί, είναι πολιτικά ανίκανος
    Tsipras muss zurücktreten, er ist politisch unfähig.
    Tsipras has to resign.
    (Απο Γερμανία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]