Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοτζιάς: Η πΓΔΜ είναι σαν μια ωραία κυρία με το όνομα «Μακεδονία» που πάει για γάμο


Ως «μια ωραία κυρία με το όνομα Μακεδονία, στο οποίο θα προστεθεί και το όνομα του ανδρός της», παρομοίασε τη συζήτηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters και η οποία αναδημοσιεύθηκε από το Σκοπιανό «Radio Slobodna Evropa», ο κ. Κοτζιάς είπε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα δεν πάμε να βαφτίσουμε αυτό το κράτος. Αυτό το κράτος εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία και μάλιστα για 140 κράτη χωρίς επιθετικό προσδιορισμό. Σήμερα αυτό που κάνουμε είναι ο γάμος. Είναι σαν μια ωραία που έρχεται στο γάμο και αναρωτιέται αν στο επίθετο της θα προσθέσει και το επίθετο του ανδρός της».

Σημειώνεται ότι χθες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ προέβη στην αποκάλυψη ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει θέσει θέμα ταυτότητας της γειτονικής χώρας κατά τη διάρκεια των διμερών επαφών.

«Χαίρομαι που στα επτά σημεία δεν γίνεται καμία αναφορά στην ταυτότητα. Είναι καλό, γιατί η ταυτότητα είναι ένα προσωπικό συναίσθημα. Αυτό το θέμα δεν λύνεται ούτε με ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, ούτε με δημοψήφισμα», σημείωσε ενώ προέβη στην εκτίμηση ότι τα Σκόπια θα μπορέσουν να συμφωνήσουν με την Ελλάδα για το ονοματολογικό έως το καλοκαίρι.

Σχόλιο ιστολογίου: Προς γνώσιν του, προφανώς ανίδεου ή επιδεικτικά ηλίθιου, υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, θα πρέπει να σημειώσουμε πως μόνο στην Ελλάδα η σύζυγος διατηρεί το πατρικό της επίθετο. Είναι μια έμπνευση του Ανδρέα Παπανδρέου για να ικανοποιήσει το αίτημα της συζύγου του (αμερικανίδας) που δεν ήθελε να πάρει η Λιάνη το όνομα (επίθετο) του Ανδρέα Παπανδρέου... Οπότε η παρέμβαση του κ. Κοτζιά καταγράφεται ως αμήχανος εξυπνακισμός, ελληνικής έμπνευσης, που τώρα για λόγους που μόνον ο κ. Κοτζιάς και η κυβέρνηση γνωρίζουν, εφαρμόζεται και στην "κοπελιά" (Σκόπια) προς αποκατάστασή της. Αν σημειώσουμε ότι το "Μακεδονία" είναι καθαρά Ελληνικό (γεγονός που ο κ. Κοτζιάς, ως υπουργός Εξωτερικών, ομολόγησε ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί στη διεθνή κοινότητα και δεν έχει υποβάλει ακόμη την παραίτησή του), τότε ο "γάμος" που αναφέρει ο κ. Κοτζιάς δεν είναι απλά νόθος, αλλά παράνομος, αφού η "νύφη" παίρνει το όνομα του γείτονα, απλά και μόνο για να μπορεί να κυκλοφορεί στην κοινωνία ως παντρεμένη και όχι ως εταίρα... Και την υπεράσπιση του "γείτονα" (δηλαδή της Ελλάδας) όχι μόνο την έχει εγκαταλείψει ο κ. Κοτζιάς, αλλά λειτουργεί κατά του θεσμικού του ρόλου ως υπουργού της Ελληνικής κυβέρνησης...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Αστο ρε κοτζια!

    Οι σκοπιανοι εχουν κανει εσενα "κυρια"!

    Επονται οι Αλβανοι και μετα προετοιμασου για "οθωμανικο".


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κοτζιάς είναι ένας αλβανός όπως ο Ζάεφ, γι' αυτό δεν έχει κανέναν λόγο να προδόσει τη Μακεδονία. Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από έναν κύριο του οποίου ο πατέρας ήταν συνεργάτης των ναζί. Αυτοί μας κυβερνούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ωραία κυρία, φακλάνα βασικά, είσαι εσύ.
    Ετοιμάσου για ...γάμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα πας Κοτζια για προδοσία με νυφικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΄Οταν ακούω τέτοια από έλληνα υπουργό εξωτερικών αναρωτιέμαι πόσο χαμηλά μπορεί να φθάσει ακόμη ένα τέτοιο πολιτικό επίπεδο (δεν τολμώ να πω σκέψη γιατί είναι κάτι το αταίριαστο και πέφτει πολύ! στην προκειμένη περίπτωση)που συνεχώς προκαλεί το αίσθημα της κοινής γνώμης,το λαϊκό αίσθημα διότι υποτίθεται ότι κάποιους ανθρώπους τους εξελέξαμε με την εκτίμηση ότι τουλάχιστον δεν θα προκαλούν την ιστορική μας μνήμη,την ταυτότητα και το λαϊκό αίσθημα αν όχι να μας εκπροσωπήσουν επάξια και να διασφαλίσουν τα εθνικά μας συμφέροντα.Καταλήγω ότι αυτό που συμβαίνει στον κ.Κοτζιά είναι μάλλον κάτι πιο βαθύ και ανθρώπινο:Η΄είναι πραγματικά πιεσμένος(άγνωστο από πού,από ξένους?από εγχώριος?από ιδεολογικά σύνδρομα?) ή απλά η εξουσία, η αλαζονεία η κυβερνητική και δεν ξέρω τι άλλο σταδιακά αρχίζει και πιάνει πάτο,καταρρέει, και αναζητά απεγνωσμένα τρόπους αναδίπλωσης...προσγείωσης... της στάσης του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής απλώς αυτοί οι τρόποι μάλλον αγγίζουν κάτι ανάμεσα σε θλίψη και κωμικοτραγικού!Κατα τα άλλα αισθάνομαι συμπάθεια (παρόλο που με στενοχωρεί) στον έλληνα υπουργό εξωτερικών,είναι κρίσιμος και θεσμικός ασφαλώς ο ρόλος του, όπως συμπάθεια νιώθει και ο θεατής στο τέλος της τραγωδίας όπου συμπάσχει με τους ήρωες!!Και το λέω όχι με ειρωνική διάθεση διότι πολύ απλά το ρεζουμέ είναι ότι με την πτώση μας διδασκόμαστε,μαθαίνουμε και συνεπώς δεν επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]