Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραλήρημα Τούρκου ναυάρχου: Οι Έλληνες δοκιμάζουν την υπομονή μας


Όποτε συμπεριφέρθηκαν με αυτό τον καιροσκοπισμό, είχαν σημαντικές εδαφικές απώλειες. Ως παράδειγμα αναφέρουμε την Ειρηνευτική Επιχείρηση της Κύπρου και τα Ίμια, δήλωσε ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία Τζεμ Γιουρντενίζ, με αφορμή τα όσα εξελίσσονται στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία Τζεμ Γιουρντενίζ, σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», σχολίασε τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, χαρακτηρίζοντας ως «επίδειξη ισχύος του τουρκικού στόλου την παρεμπόδιση από το τουρκικό ναυτικό του γεωτρύπανου που προχωρά στο οικόπεδο 3».

Υποστηρίζει μάλιστα ότι τον 21ο αιώνα η Τουρκία έχει ενδυναμώσει τον στόλο της και δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε τίποτα.

Πρόσθεσε ότι «με αυτές τις κινήσεις της, η Ε/Κ πλευρά και η Ελλάδα δοκιμάζουν την υπομονή και την πιθανή αντίδραση της Τουρκίας» και ότι «πιστεύουν ότι αν η Τουρκία υποχωρήσει εδώ, θα υποχωρήσει και σε άλλα πεδία. Επειδή η Τουρκία κάνει μια σοβαρή επιχείρηση στα νότια σύνορά της, στη Συρία, και η (τουρκική) κοινή γνώμη επικεντρώνεται σε αυτήν, το βλέπουν ως «ευκαιρία». Ωστόσο, υπενθυμίζουμε πως όποτε συμπεριφέρθηκαν με αυτό τον καιροσκοπισμό, είχαν σημαντικές εδαφικές απώλειες. Ως παράδειγμα αναφέρουμε την Ειρηνευτική Επιχείρηση της Κύπρου και τα Ίμια», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον απόστρατο αντιναύαρχο, «στόχος τους είναι, φέρνοντας την Τουρκία αντιμέτωπη με άλλα κράτη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αποσκοπούν να την περιορίσουν στην Αττάλεια και στον κόλπο της Αλεξανδρέττας, αλλά και να χρησιμοποιηθεί ο φυσικός πλούτος της ανατολικής Μεσογείου από τις χώρες που οι ίδιοι θέλουν.

Ωστόσο, τον 21ο αιώνα η Τουρκία έχει ενδυναμώσει τον στόλο της και δεν πρόκειται να επιτρέψει κάτι τέτοιο, δεν θα υποχωρήσει. Επειδή τα αναπόφευκτα αντανακλαστικά ενός μεγάλου κράτους είναι αυτά», προειδοποίησε.

«Σήμερα βλέπουμε ότι η Ε/Κ διοίκηση δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο με τετελεσμένα και εμπιστευόμενη την Ιταλία. Ωστόσο η Τουρκία κρατάει σε αναμονή το γεωτρύπανο SAIPEM 1200 στην ανατολική Μεσόγειο. Αποτελεί μία ισχυρή επίδειξη δύναμης του στόλου μας», πρόσθεσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αυτο το γεωτρυπανο δεν επρεπε να συνοδευεται απο δικα μας πλοια;

    Δηλαδη, ειναι τοσο δυσκολο να κατανοησουν Κοτζιας/Πανουλης οτι οι τουρκοι

    θα δημιουργουσαν κατασταση εμπλοκης!;

    Το ερωτημα παραμενει:ισχυει το Ενιαιο Αμυντικο Δογμα ή οχι;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε μου ξεχασες μαλλον οτι τα πλοια δεν ειναι δικα μας , συμφωνα με αυτα που εχουν υπογραψει οι ελεηνοι που παριστανουν τους Ελληνες πολιτικους .
      Τιποτα δεν ειναι δικο μας πλεον . Ολα τα εδωσαν , αερα γη και υδωρ .
      Οσο για τον κοτζια και λοιπα αποβρασματα , υπηρετουν την καταστροφη μας και δεν ειναι θεμα κατανοησης ...
      Ειμαστε ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ...μιας και βγαλαμε και τον Θεο απο τις καρδιες μας ...μαυρο φιδι στον κορφο μας εαν δεν μετανοησουμε ΕΧΘΕΣ !

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]