Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αιφνιδιαστική συνάντηση του Κοτζιά με τους Ντιμιτρόφ και Νίμιτς στη Βιέννη


Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νikola Dimitrov, θα έχει σήμερα το βράδυ στη Βιέννη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ενώ αύριο Τρίτη, οι δύο υπουργοί θα πραγματοποιήσουν κοινή συνάντηση με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γ.Γ. ΟΗΕ, Matthew Nimetz.

Σημειώνεται ότι οι συναντήσει των δύο ΥΠΕΞ ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, ωστόσο ανακοινώθηκαν από το ελληνικό ΥΠΕΞ λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Αλέξης Τσίπρας: Εκτός πραγματικότητας να μην δώσουμε το όνομα Μακεδονία

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει εκτός πραγματικότητας το ενδεχόμενο να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία, κατά την ομιλίαπου έδωσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστήριξε ότι «έχουμε αναλάβει ευθύνη να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση με αξιοπρέπεια και πατριωτική ευθύνη και να αποτρέψουμε χειρότερα στο μέλλον για τη χώρα».

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «δεν αγνοούμε κανέναν Έλληνα πολίτη που εκφράζει τη γνώμη του ελεύθερα».

Σχολιάζοντας το μήνυμα της συγκέντρωσης, αναρωτήθηκε «ποιο ήταν το μήνυμα: Η ελληνικότητα της Μακεδονίας; Να μην επιδιώξουμε λύση στο πρόβλημα που είναι ανοικτό από το 1992; Αν αυτό είναι το μήνυμα είναι λάθος, είναι σε βάρος των εθνικών συμφερόντων» και πρόσθεσε: «ή μήπως είναι το ότι δίνουμε το όνομα Μακεδονία; Αν αυτό είναι το αίτημα δεν είναι να κρίνουμε αν είναι λάθος ή σωστό γιατί πριν το κάνουμε είναι να πούμε ότι είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας γιατί ούτε αυτή η κυβέρνηση ούτε κάθε άλλη κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει δίλημμα να δώσει το όνομα γιατί η Ελλάδα καλώς ή κακώς το έχει αποδεχθεί εδώ και πολλά χρόνια. Το αποδέχθηκε και μετά τον πόλεμο. Το αποδέχθηκε με την αποδοχή της ονομασίας το 1992 αποδεχόμενη ως προσωρινή ονομασία που τείνει να γίνει μόνιμη υπό τον όρο ΠΓΔΜ».

Μιλώντας για την ονομασία της πΓΔΜ, ο Αλ. Τσίπρας εξήγησε ότι «αυτό που καλείται μέσα από μια διαπραγμάτευση η χώρα δεν είναι να δώσει, κάτι που έχει δοθεί από κάποιους άλλους, αλλά να πάρει πίσω».

Σημείωσε δηλαδή πως «να πείσει τους γείτονες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία δίχως προσδιορισμό, που θα καθιστά σαφές ότι δεν έχει σχέση ούτε γεωγραφική ούτε ιστορική με την Ελληνική Μακεδονία. Να τους πείσει να δώσουν πίσω σύμβολα και ονόματα που δεν τους ανήκουν». Ο πρωθυπουργός είπε ότι η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη, αλλά είναι ο μόνος δρόμος.

«Έχουμε κάνει ήδη πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και είναι κρίμα που η εθνική γραμμή της χώρας έτσι όπως είναι ξεκάθαρη από την εποχή της ενδιάμεσης συμφωνίας και μετά και όπως διατυπώθηκε και στο Βουκουρέστι και στη Βουλή σε αλλεπάλληλες προγραμματικές δηλώσεις από τότε κυβερνήσεις της ΝΔ, δεν υποστηρίζεται από τον κ. Μητσοτάκη και τη σημερινή ΝΔ", είπε. Σχολίασε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ "για άλλη μια φορά εμφανίστηκε κατώτερος της περίστασης και άλλαξε την πάγια πολιτική θέση τη δική του αλλά και του κόμματος του συρόμενος από τους ακροδεξιούς συνοδοιπόρους του».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "..«ή μήπως είναι το ότι δίνουμε το όνομα Μακεδονία; Αν αυτό είναι το
    αίτημα δεν είναι να κρίνουμε αν είναι λάθος ή σωστό γιατί πριν το κάνουμε
    είναι να πούμε ότι είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας γιατί ούτε αυτή η κυβέρνηση ούτε κάθε άλλη κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει δίλημμα να δώσει το όνομα γιατί η Ελλάδα καλώς ή κακώς το έχει αποδεχθεί εδώ και πολλά χρόνια. Το αποδέχθηκε και μετά τον πόλεμο. Το αποδέχθηκε με την αποδοχή της ονομασίας το 1992 αποδεχόμενη ως προσωρινή ονομασία που τείνει να γίνει μόνιμη υπό τον όρο ΠΓΔΜ»."


    ΟΧΙ ρε ξεφτιλα!!

    Η Ελλαδα δεν εδωσε ΠΟΤΕ το ονομα "Μακεδονια"!!

    Το ονομα το ξςπουλησατε ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ!!

    Ο ελληνικος λαος δεν ρωτηθηκε!

    Δεν διεξηχθη κανενα δημοψηφισμα!

    Εκτελουσατε εντολες των "φιλων" σας των Αμερικανων!!

    Με ποιο δικαιωμα βαζεις στο στομα σου τον Ελληνικο λαο,απο την στιγμη που

    ΚΑΙ ΕΣΥ ξεπουλας το ονομα ,δηθεν για το "συμφερον" μας;

    Οταν ΚΑΙ ΕΣΥ ξεπουλας την Ιστορια μας και υιοθετεις σλαβικη προπαγανδα;

    Οταν ΚΑΙ ΕΣΥ δεν σεβεσαι το αιμα των προγονων μας για να απελευθερωθει η

    πραγματικη, η μια και μοναδικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;

    Οταν ΚΑΙ ΕΣΥ δεν σεβεσαι τις μελλοντικες γενεες,που θα μεταφερεις σε αυτες

    ακομα μεγαλυτερα προβληματα, αφου ξαναγραφεις την Ιστορια οπως θελουν οι

    Σκοπιανοι;

    Οταν ΚΑΙ ΕΣΥ βαζεις προδοτικη υπογραφη παραχωρησης ενος ελληνικοτατου

    ορου,που αντιστοιχει σε Ελληνικο εδαφος και μονο, υπονομευοντας την εδαφικη

    μας ακεραιοτητα;

    Διοτι καθε εδαφος συνοδευεται απο την αντιστοιχη Ιστορια του!

    Οταν ΞΕΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ την Ιστορια μας, αντι να την διεκδηκησεις, τοτε

    ΞΕΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ το εδαφος της πραγματικης Μακεδονιας!

    Φασιστες,παλιοτομαρα!!



    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]