Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζάεφ: Δεν βλέπω λόγο να αλλάξουμε το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ


«Δεν βλέπω λόγο να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας» είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, απαντώντας στη δήλωση-πάσα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά

«Δεν βλέπω λόγο να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας» είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, απαντώντας στη δήλωση-πάσα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος πριν μερικές μέρες είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι πρώτο μέλημα είναι να γίνει η συμφωνία και «οι συνταγματικές αλλαγές θα γίνουν στην ώρα τους».

«Στις συζητήσεις, η απαίτηση για αλλαγή του Συντάγματός μας, είναι θέση της Ελλάδας, αλλά έχουμε κι εμείς τη δική μας. Η Μακεδονία άλλαξε το Σύνταγμά της το 1993 ενσωματώνοντας την Τροπολογία 2, στο άρθρο 49. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα για να απομακρύνουμε τον αλυτρωτισμό. Ό,τι κάνουμε τώρα, είναι για να αποδείξουμε ότι η Μακεδονία δεν έχει καμία φιλοδοξία, είτε εδαφική είτε οτιδήποτε άλλο, ότι η Μακεδονία δεν έχει αλυτρωτικές διεκδικήσεις. Η Μακεδονία θέλει να "χτίσει" φιλία», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ των Σκοπίων και συμπλήρωσε ότι οποιαδήποτε λύση στο θέμα του ονόματος πρέπει να εγγυάται την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια και των δύο πλευρών, χωρίς κανένα δίλημα.

«Χτες είπα ότι ένας γεωγραφικός προσδιορισμός είναι αποδεκτός από την κυβέρνηση. Αυτό βασίζεται στις προσδοκίες μου, από τον εσωτερικό διάλογο που εκτυλίσσεται στη Μακεδονία για τα βήματα, στο πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε, στις πιθανότητες για λύση κ.τ.λ.. Μένουμε σταθεροί στη θέση μας πως η ταυτότητα και η αξιοπρέπεια είναι βασικά θέματα. Είμαι σίγουρος ότι η Μακεδονία μπορεί να βρει λύση μέσα από την κοινή άποψη για συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», επεσήμανε ο Ζάεφ.

«Εμπιστευθείτε με, ξέρουμε απόλυτα τι είναι εφικτό, τι είναι αποδεκτό και πόσο μακριά μπορούμε να πάμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε λύση σε αυτή την πικρή, 25ετή διαμάχη, αλλά όχι με κάθε κόστος», επεσήμανε ο Σκοπιανός.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει σχετικά με ένα πιθανό προσχέδιο από το ελληνικό ΥΠΕΞ για διεθνή συμφωνία, ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι τα Σκόπια είναι έτοιμα να αρπάξουν οποιαδήποτε ευκαιρία που θα οδηγούσε σε λύση διότι η διαμάχη πρέπει να λήξει μέσα από διεθνή συμφωνία.

«Καλωσορίζω την ιδέα, μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη», είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους. Όπως γράφει το πρακτορείο ΜΙΑ της ΠΓΔΜ, ο Ζάεφ σχολίασε ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να συνεχιστούν την επόμενη βδομάδα με συναντήσεις του Νίμιτς με τους ΥΠΕΞ των δύο χωρών.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Η Μακεδονία θέλει να "χτίσει" φιλία», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ των Σκοπίων και συμπλήρωσε ότι οποιαδήποτε λύση στο θέμα του ονόματος πρέπει να εγγυάται την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια και των δύο πλευρών, χωρίς κανένα δίλημα."

    Αρα η οποια λυση θα προϋποθετει οτι θα σεβαστουμε την ταυτοτητα τους και τη

    γλωσσα τους! Δηλαδη η ταυτοτητα τους θα ειναι "μακεδονικη", η γλωσσα που

    ομιλουν θα ειναι "μακεδονικη" και αφου δεν υπαρχει αλλαγη στο Συνταγμα

    τους, θα διατηρηθει η συνταγματικη τους ονομασια δηλ."Δημοκρατια της

    Μακεδονιας" που θα επιβεβαιωνει τοσο τον αυτοπροσδιορισμο της ταυτοτητας

    τους οσο και της γλωσσα τους!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μακεδονική" γλώσσα, έγινε η Βουλγάρικη, μάλιστα και από εδώ τι λένε; συμφωνούν;
    Ας τους δείξει ο Κοτζιάς αρχαίες Ελληνικές επιγραφές που βρέθηκαν στην Μακεδονία μας και ας του ζητήσει να τις διαβάσει και να τις μεταφράσει.
    Τέτοια προδοσία δεν έχει ξαναγίνει, είχαμε την χούντα των συνταγματαρχών που παρέδωσαν ένα κομμάτι της Κύπρου και τώρα έχουμε την αριστερή χούντα που παραδίδει την Μακεδονία, αν μπορέσει να την παραδώσει στους Σλάβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]