Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ταγίπ Ερντογάν …”τρελάθηκε”: Από τις πιο μεγάλες δυνάμεις του κόσμου η Τουρκία, λέει!


Τον μεγαλοϊδεατισμό του ξεδίπλωσε για ακόμα μια φορά ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας μπροστά σε κομματικό κοινό. Ο Τούρκος Πρόεδρος απηύθυνε ομιλία σε στελέχη του κόμματός του στο Αφίον Καραχισάρ και ούτε λίγο ούτε πολύ τους είπε πως η Τουρκία κινείται προς την κατεύθυνση να γίνει μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις όχι μόνο της περιοχής της αλλά ολόκληρου του κόσμου.
«Όχι απλά σταθήκαμε στο ύψος μας αλλά έχουμε γίνει πηγή ελπίδας για τους φίλους μας παρόλες τις επιθέσεις και την αδικία που έχουμε αντιμετωπίσει στην παγκόσμια αρένα», 
είπε χαρακτηριστικά ο «σουλτάνος».

Ο ίδιος σαν να μην γνωρίζει κανείς τι κάνει ο τουρκικός στρατός στο Αφρίν είπε πως η χώρα του θέλει την καλοσύνη, την ειρήνη και την πρόοδο για όλους τους φίλους της και για όλη την ανθρωπότητα.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο Ταγίπ Ερντογάν, είπε για το θέμα της εισβολής στο Αφρίν:
«Αποφασίσαμε αυτές τις επιχειρήσεις αφού πρώτα εξαντλήσαμε κάθε διπλωματική μέθοδο, συμμαχία και φιλία».
Ο ίδιος χαρακτήρισε μάρτυρες τους 31 -επισήμως τουλάχιστον- Τούρκους στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί στο Αφρίν και αναφερόμενος στις γενικότερες διαφωνίες που έχει με πολλά κράτη η Τουρκία είπε:
«Υπήρξαμε πάντοτε ειλικρινείς με τους συνομιλητές μας, τους είπαμε αλήθειες που ξέρουμε και θέλαμε πάντα από εκείνους να είναι ειλικρινείς με εμάς. Είχαμε και έχουμε ακόμα για ορισμένα θέματα διάφορες αντιπαραθέσεις και διαφωνίες με το Ιράν, το Ιράκ, τη Ρωσία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες. Όποτε προσπαθήσαμε να τις ξεπεράσουμε με επιχειρήματα, διάλογο κερδίσαμε. Όποτε αυτά τα θέματα προκάλεσαν συγκρούσεις στις πολιτικές και οικονομικές μας σχέσεις πληρώσαμε όλοι το τίμημα».
«Καρφώνοντας» εμμέσως πλην σαφώς τους Αμερικανούς ο Ερντογάν θυμήθηκε τα περί οθωμανικού χαστουκιού, που είχαν κάνει την εκπρόσωπο του State Department να γελάσει και είπε:
«Βεβαίως θυμόμαστε πάντοτε τις βοήθειες καθώς επίσης τα μυστικά και τις ανοιχτές προδοσίες και υποκρισίες που βιώσαμε στον αγώνα που δίνουμε τώρα. Δρούμε με γνώμονα ότι οι σχέσεις μεταξύ των κρατών χτίζονται πάνω σε κοινά συμφέροντα και όχι πάνω σε απόλυτη φιλία ή απόλυτη έχθρα. Τα χέρια μας είναι πάντα ανοιχτά για να αγκαλιάσουν όσους θέλουν να προχωρήσουμε σε ένα κοινό μέλλον. Ωστόσο τα ίδια χέρια θα χτυπήσουν με χαστούκι ή γροθιά εκείνους που θέλουν να σκοτεινιάσουν το μέλλον μας»

MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]