Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα στρατιωτική εκστρατεία Τουρκίας κατά Κούρδων Συρίας!


Το τουρκικό πυροβολικό έπληξε τη βόρεια επαρχία Χαλέπι της Συρίας, στοχοθετώντας μονάδες του ένοπλου βραχίονα του συριακού κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Ο τουρκικός στρατός έβαλε με πυροβόλα τουλάχιστον 36 φορές εναντίον στόχων στην περιοχή Αφρίν. Οι τουρκικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ από τη νότια τουρκική επαρχία Χατάι και από μια θέση μέσα στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Η Τουρκία θεωρεί ότι το PYD συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και το χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα εξαπολύσουν μια επιχείρηση στις περιοχές Μάνμπιτζ και Αφρίν για «συντρίψουν» τους κούρδους μαχητές.

Ενισχύσεις

Μια τουρκική στρατιωτική συνοδεία που περιλαμβάνει άρματα μάχης έχει αποσταλεί στα Συριακά σύνορα στην νότια επαρχία Hatay της Τουρκίας, δήλωσε πηγή ασφάλειας στις 13 Ιανουαρίου.

Το βιντεοκασέτα δείχνει μια ομάδα πέντε αρμάτων μάχης που φορτώνονται σε φορτηγά και οδηγούνται σε μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Μια στρατιωτική πηγή, η οποία μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας λόγω περιορισμών στην ομιλία στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι τα άρματα στάλθηκαν ως ενισχύσεις στις τουρκικές συνοριακές μονάδες.

Στις αρχές Ιανουαρίου, μια πηγή στην περιοχή δήλωσε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες χτύπησαν πολλούς στόχους των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στην περιοχή Afrin της επαρχίας του Χαλεπίου της Συρίας, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία ενός «τρομοκρατικού διαδρόμου» κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας.

Οι τουρκικές μονάδες πυροβολικού χτύπησαν τις δυνάμεις YPG από την τουρκική συνοριακή επαρχία Hatay.

Η στρατιωτική επιχείρηση ακολουθεί την έκκληση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την διάλυση του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD), της πολιτικής πτέρυγας του YPG και θεωρούμενου συνδέσμου με το απαγορευμένο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Ο Ερντογάν δήλωσε στις 13 Ιανουαρίου ότι οποιαδήποτε επιχείρηση στην περιοχή «δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας» εάν η Τουρκία δεν δώσει συναίνεση γι ‘αυτήν, αναφερόμενος στις προσπάθειες του PYD να εγκατασταθεί στις βόρειες περιοχές της Συρίας κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας.

Η Τουρκία θα παρεμβαίνει «εάν οι τρομοκράτες στην Αφρίν δεν παραδοθούν», δήλωσε επίσης ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές δυνάμεις «καταστρέφουν τη δυτική πτέρυγα αυτού του διαδρόμου στην περιοχή της Idlib», παραδεχόμενος με τον τρόπο αυτό ότι στόχος της Τουρκικής παρέμβασης στη Συρία είναι οι Κούρδοι κι οι τζιχαντιστές.

Ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, καμία διεθνής παρέμβαση δεν υπήρξε υπέρ των Κούρδων της Συρίας, είτε από την πλευρά των ΗΠΑ, είτε από την πλευρά των συμμάχων της Άγκυρας στη Συρία, Ρωσίας και Ιράν.

"Σημειώσεις"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]