Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μα (σ)το όνομα είναι ο αλυτρωτισμός!


Τα επιχειρήματα της εγχώριας ελίτ, αυτών που «ξέρουν» (διότι ο λαός, κατ’ αυτούς, «δεν ξέρει»), είναι φαιδρά, όπως και αυτοί που τα ξεστομίζουν. Επιτρέψτε μου να τα αποδομήσω, για να μην σας βγαίνουν από πάνω οι άσχετοι, σε πιθανό διάλογο, αλλά και για να στρέψετε εναντίον της ελίτ οποιονδήποτε υγιή πιάστηκε στα δίχτυα της προπαγάνδας της.

Επιχείρημα πρώτο: «όλοι τούς λένε Μακεδόνες», «100 χώρες τούς έχουν αναγνωρίσει» κτλ κτλ

Ανοησία. Κατ’ αρχάς ποιοι είναι οι «όλοι»: Οι «όλοι» είναι αυτοί που νομιμοποίησαν, δια της ενθαρρύνσεως ή της αδρανείας, την κατοχή της Κύπρου από τους Τούρκους ιμπεριαλιστές, τον στραγγαλισμό της Παλαιστίνης από τους Σιωνιστές και τη διάλυση κυρίαρχων κρατών στην ευρύτερη περιοχή μας. Είναι καθαρή υποκρισία, οι «όλοι», οι ισχυροί που χωρίζουν τον πλανήτη σε ζώνες «επιρροής» και οι υποτακτικοί τους, να επικαλούνται «ειρήνη και σταθερότητα» για να μας υποχρεώσουν να δεχθούμε ολίγη ή πολλή Μακεδονία στα βόρεια σύνορά μας.

Επίσης, η αξία αυτών των δηλώσεων ως επιχειρημάτων είναι μηδαμινή. Η άποψη των πολλών δεν είναι κατ’ ανάγκην η σωστή. Πολύ περισσότερο όταν οι πολλοί είναι από διαπλεκόμενοι έως αδιάφοροι.
Αφού «όλοι» τούς έχουν ΗΔΗ αναγνωρίσει ως Μακεδόνες και αφού αυτή η κατάσταση έχει παγιωθεί επί 25ετία, αφού δηλαδή «όλοι» έχουν ήδη δεχθεί το ψέμα, γιατί η εγχώρια ελίτ να χρησιμοποιεί αυτό το επιχείρημα;
Αφού δίνει τόση σημασία στους «όλους» και όχι στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αφού οι «όλοι» ξέρουν και ο λαός δεν ξέρει, γιατί δεν θεωρεί δεδομένη την αναγνώριση ψεύτικων Μακεδόνων και αναλώνεται στο να κάμψει τις αντιστάσεις του λαού επισείοντας τους «όλους»;

Η επίκληση των «όλων» είναι μέσο πίεσης, εξαναγκασμού, εκβιασμού. Δεν είναι επιχείρημα.

Επιχείρημα δεύτερο: «είναι αστείο να τους φοβόμαστε, είναι ανίσχυροι»

Υπεκφυγή. Κατ’ αρχάς δεν φοβόμαστε. Ο λαός μας δεν φοβάται άλλους λαούς. Η εγχώρια ελίτ είναι που φοβάται. Την υπερεθνική ελίτ.

Ακόμη: οι υποτιθέμενοι «ανίσχυροι» είναι πολύ επικίνδυνοι, επειδή είναι θρασείς και έχουν πολύ επικίνδυνους προστάτες. Οι προστάτες τους είναι φονιάδες, κανονικοί και οικονομικοί. Νταβατζήδες και νονοί.
Όταν μεγαλώσουν οι «ανίσχυροι» θα τους χρησιμοποιήσουν ως μπράβους. Ως γνωστόν ο μπράβος είναι εργαζόμενος και πρέπει να αμείβεται.
Όταν ο μπράβος είναι φασίστας, η αμοιβή εκτός από οικονομική είναι και «εθνική».
Όταν ο μπράβος-φασίστας δεν έχει έθνος θα πρέπει να πάρει από άλλους. Μαντέψτε ποιοι είναι οι άλλοι.

Οι Σκοπιανοί μεσο-μακροπρόθεσμα θα εγείρουν αξιώσεις. Τελεία. Οι προστάτες τους είναι αυτοί στους οποίους χρωστάμε 320 δις. Να γιατί το επιχείρημα είναι γελοίο: ο νονός που μας στραγγαλίζει, μέσω της εγχώριας ελίτ μάς προτρέπει να μην φοβόμαστε τον εκκολαπτόμενο μπράβο. Τελεία και παύλα.

Επιχείρημα τρίτο: «δεν είναι το όνομα το θέμα, είναι ο αλυτρωτισμός»

Σόφισμα. Κεφαλαιώδους σημασίας η απάτη που στήνεται πάνω του. Το όνομα είναι ο αλυτρωτισμός και ο αλυτρωτισμός το όνομα. Ταυτίζονται. Θα έγραφα «στο όνομα κρύβεται ο αλυτρωτισμός», αλλά εδώ είναι φανερός, δεν κρύβεται.

Επιχειρηματολογούν οι «γνώστες» ότι ένα όνομα (κάτι άυλο τάχα και αφηρημένο) δεν μπορεί να έχει σημασία. Όπως κι αν λέγονται οι γείτονες πρέπει να εστιάσουμε σε πρακτικά-πραγματικά-ρεαλιστικά θέματα: να ζητήσουμε να αποκηρύξουν την αλυτρωτική ρητορική, να αλλάξουν το Σύνταγμά τους, να απαλείψουν τα προκλητικά σύμβολα κτλ. 

Να έχουμε δηλαδή εγγυήσεις, ρητές και γραπτές για το ότι δεν έχουν βλέψεις.

Ζητούν, συνεπώς, να παραχωρήσουμε ιδιοκτησία μας έναντι υποσχέσεων. Τμήμα υπαρκτής Ιστορίας μας έναντι κενών λόγων και αναξιόπιστων υπογραφών σε μια «συμφωνία».

Και ποια, παρακαλώ, συμφωνία μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας φασίστας θα καθίσει φρόνιμος; Μα … καμία! Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε εις τας αιωνίους μονάς, σε κάποιον σύμμαχο ονόματι Τσάμπερλεν, που ως πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας περιέφερε περιχαρής την υπογεγραμμένη από τον Χίτλερ συμφωνία «εντίμου ειρήνης» λίγο πριν ο Αδόλφος καταπιεί την Ευρώπη.

Και ποιες, παρακαλώ, εγγυήσεις μπορούν να εξασφαλίσουν ότι ο ιμπεριαλιστής δεν θα εισβάλλει; Μα… δεν υπάρχουν! Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε και πάλι εις τας αιωνίους μονάς, σε κάποιον άλλον σύμμαχο ονόματι Ετσεβίτ (σοσιαλιστικών αρχών άτομο), ο οποίος ως πρωθυπουργός μιας εγγυήτριας δύναμης (η άλλη εγγυήτρια δύναμη ήταν η χώρα τού προηγουμένου συμμάχου), μας κληροδότησε μερικές χιλιάδες νεκρούς και αγνοουμένους, μια διαιρεμένη πρωτεύουσα και ένα ψευδοκράτος.

Ας γίνει σαφές: ο αλυτρωτισμός είναι ενσωματωμένος στον σφετερισμό. Είναι στο όνομα. Το όνομα δεν είναι κάτι απλό, δεν είναι απλώς γραφειοκρατικό-διεκπεραιωτικό εργαλείο. Είναι ο πρώτος και κύριος καθοριστής της ταυτότητας. Αυτό διατυμπανίζουν και οι Σκοπιανοί με κάθε ευκαιρία (μόνο που η δική τους η ταυτότητα είναι πλαστή και μάλιστα κακέκτυπη).
Το όνομα έχει πίσω του βιογραφικό, έχει ατομικό και οικογενειακό ιστορικό. Συνδέει το υποκείμενο με το παρελθόν, με δεσμούς αίματος, με καταγωγή, με παράδοση. Με προγόνους, ιστορία και πολιτισμό. Το όνομα που κατοχυρώθηκε με ιστορία αιώνων δεν ανταλλάσσεται με αέρα.

Για να γίνει αντιληπτό και από τον πιο αδαή το απαράδεκτο του τρίτου επιχειρήματος, αντιστρέψτε τους «όρους» που υποτίθεται ότι η ελίτ μας διαπραγματεύεται με τους Σκοπιανούς. Θεωρήστε ότι απαιτούμε μόνο την αλλαγή του ονόματος (καθόλου Μακεδονία) και τίποτε άλλο.

Ας μην λέγονται Μακεδόνες κι ας ονομάζουν τους δρόμους και τις πλατείες τους με Μακεδονικά ονόματα.
Ας μην λέγονται Μακεδόνες κι ας σκούζουν σε όλα τα διεθνή φόρα ότι είναι απόγονοι του Αλέξανδρου.
Ας μην λέγονται Μακεδόνες κι ας προβλέπει το Σύνταγμά τους την «απελευθέρωση» της Θεσσαλονίκης!
Θα έχει κανείς μας αντίρρηση; Φυσικά όχι! Διότι έχουμε πλέον συνηθίσει.

Έχουμε χορτάσει από «φίλους», «γείτονες» και «συμμάχους» που στο όνομα της σταθερότητας γυρεύουν Τσαμουριές καταπιέζοντας Ηπειρώτες. Έχουμε μπαϊλντίσει από «φίλους», «γείτονες» και «συμμάχους» που στο όνομα της φιλίας ξεριζώνουν μειονότητες, χαρακτηρίζουν casus belli νόμιμα δικαιώματά μας και γκριζάρουν νησιά. Έχουμε μπουχτίσει από «φίλους», «εταίρους» και «συμμάχους» που στο όνομα της ειρήνης μάς αφήνουν έρμαιο στις επιδιώξεις κάθε ιμπεριαλιστή.

Στο όνομα λοιπόν, δικαίως κολλάμε. Το όνομα δεν το παραχωρούμε. Το όνομα το υπερασπιζόμαστε. ΑΥΤΟ είναι η ουσία τού αλυτρωτισμού.

Δεν έχει η εγχώρια ελίτ επιχειρήματα. Έχει μόνο δικαιολογίες. Εκείνες του κομπλεξικού, του χέστη και του δωσίλογου.

Αριστείδης (ο Δίκαιος)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Αφήνουμε στην άκρη τις παρελυστικές αστειότητες περί αλλαγών ονομάτων σε πλατείες και αεροδρόμια των Σκοπίων ως υποσχέσεις ή ακόμα και πράξεις διότι δεν έχουν καμία εξασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και εθνικής κυριαρχίας για την Ελλάδα, και πάμε σε παραπλήσια αναδυόμενα ζητήματα του υποβάθρου του αλλυτρωτισμού που σωστά επισημαίνει το άρθρο πως είναι αλληλένδετο του ονόματος και συνεπώς αλληλένδετο και της αναγνωρίσεως μακεδονικής ταυτότητας. Άρα αυτόματης ανιστόρητης αναγνώρισης ιστορικών δικαιωμάτων που αργά ή γρήγορα θα θέσουν για τα "αλύτρωτα" κατ΄αυτούς παραρτήματα.
    1)σχολική ύλη όπως και αναφέρθηκε.
    2)πανεπιστημιακή ύλη ανιστόρητων πραγμάτων που εισήχθη ως προπαγάνδα σε πανεπιστήμια.
    3)δίγλωσσες και σλαβόφωνες ολιγομελείς ομάδες, ομιλούντες το ιδίωμα σλαβοβουλγαρικών, που αυτοπροσδιορίζονται ως μακεδόνες.
    4 Ανιστόρητη υποχρέωση της Ελλάδος να δεχτεί, να αναγνωρίσει και να σεβαστεί τη φάρσα "μακεδονικής γλώσσας" και την απαίτηση χρηματοδότησης διάφορων κέντρων ιδρυμάτων για αυτές τις ολιγομελείς, κατ΄ουσίαν βιτρίνες των Σκοπίων και Σόρος.
    Ακούστηκαν μέχρι στιγμής για σχολική ύλη αλλυτρωτισμού σε σχολικά βιβλία.
    5)πιθανότατο πρόβλημα με τις Ελληνικές ονομασίες με όρο "Μακεδονία" διότι τα σκόπια θα έχουν αποκτήσει μέσω της αναγνώρισης ιστορικό πλεονέκτημα σε παράγωγα του όρου "Μακεδονία" αφού θα έχουν το πλεονέκτημα εξαιτίας αναγνώρισης μακεδονικής ταυτότητας.
    6)ύπαρξη σκοπιανών οργανώσεων και "κογκρέσσων" σε Καναδά - Αυστραλία. Φυσικά δεν πρόκειται να αυτοδιαλυθούν η να σταματήσουν να έχουν αλλυτρωτικό υπόβαθρο διότι αυτοαναιρείται ο "μακεδονισμός" των σκοπιανών.
    7)υποχρέωση αναγνώρισης υποτιθέμενων ζητημάτων γενοκτονιών μετά τον δευτερο παγκόσμιο πόλεμο και αναγνώρισεις δικαιωματων για λογαρισμό όσων εκ των συμμοριτών διέφυγαν και εγκλωβίστηκαν στα Σκόπια.
    Η Γιουγκοσλαβική ιστοριογραφία παρουσιάζει αρχικά τον ελληνικό εμφύλιο και το κομμουνιστικό παιδομαζωμα σαν την «ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1945-49» στην οποία ο πόλεμος δεν γίνονταν μεταξύ των Ελλήνων, αλλά υποτίθεται μεταξύ Ελλήνων και «Μακεδόνων».

    8) "Μακεδονική" αυτοδιάθεση ως διασπαστική κατευθυνόμενη μέθοδο για μερίδες πληθυσμών και κοινοτήτων κατά του "αθηναϊκού συγκεντρωτισμού" με πρόσχημα τα οικονομικά προβλήματα και τη φορολογία, καθώς και σε πιθανό μεταγενέστερο χρόνο έταιρη απόδοση αυτού του επίπλαστου εθνοτισμού σε αλλοδαπούς συγκεντρωμένους στη Βόρειο Ελλάδα κατόπιν σχεδιασμού βασισμένα σε δημογραφικό πόλεμο ξένων συμφερόντων Τουρκίας-Σκοπίων, και σε βάσεις συγχώνευσης ομοσπονδίας διαχείρισης υπηκόων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρα πολυ σωστη αναλυση!

      Οπως πολυ σωστο και το αρθρο!


      ΓΜ

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλό άρθρο.Στο πρώτο επιχείρημα-αντεπιχείρημα προσθέτω και αυτά τα λίγα: Έστω και αν τους αναγνωρίσουν όλα τα Κράτη της γης ως “Μακεδονία,” εμείς αν δεν το αποδεχτούμε, μικρό το κακό. Όταν κάποιος σου κλέψει το πορτοφόλι και πεις “δικό του είναι το πορτοφόλι”, το θέμα για σένα έκλεισε οριστικά (χάνεις και την “ταυτότητα” που είχε μέσα!). Αν όμως επιμένεις να καταγγέλεις την κλοπή, κάποια στιγμή, δεν μπορεί, θα αποδειχτεί η αλήθεια.
    Κι ακόμη, πόσα και πόσα κράτη έχουν αλλάξει όνομα και μόνον τον αιώνα που πέρασε; Υπήρξε κανένα πρόβλημα να αναγνωριστούν και πάλι με ένα νέο όνομα; Τα επιχειρήματα των Τσιπρο-Καμμένων και όλων των λοιπών προδοτοκομμάτων είναι τόσο σαθρά που δεν αντέχουν ούτε σοβαρή συζήτηση ούτε καν την απλή λογική. Οι κατακτητές της ελληνικής Βουλής και της πατρίδας μας είναι όλοι γυμνοί και είναι κατάφορη η αθλιότητα τους. Αυτή τη φορά δεν κρύβεται με τίποτα. Στα Οικονομικά τον μπέρδευαν τον κοσμάκη. Τώρα τα πράγματα είναι απλά και ξάστερα , σαν το φως του ήλιου. Και ο λαός βλέπει και αναγνωρίζει πλέον το ρόλο του καθενός, όλων το ρόλο, σε αυτό το φως της καθαρής εθνικής του συνείδησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρελυστικές, διορθ - παρελκυστικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αλυτρωτισμός τους φαίνεται από το σύνταγμά τους,
    http://www.liberal.gr/arthro/186042/amyna--diplomatia/2017/to-isontoxikosin-suntagma-tis-pgdm---giati-i-lusi-propothetei-suntagmatiki-anatheorisi.html


    Το «τοξικό» Σύνταγμα της ΠΓΔΜ - Γιατί η λύση προϋποθέτει συνταγματική αναθεώρηση

    Του Νίκου Μελέτη

    Η αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, προκειμένου να ενσωματώσει την όποια νέα συμφωνία επί του ονοματολογικού καταλήξουν Αθήνα και Σκόπια, αναδεικνύεται σε κομβικό ζήτημα που αφορά τόσο την εγγύηση εφαρμογής της erga omnes λύσης, αλλά και της απάλειψης κάθε αλυτρωτικού στοιχείου το οποίο περιβάλλεται τώρα με συνταγματική νομιμοποίηση.

    Το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης είναι εξαιρετικά προβληματικό και για τις δύο χώρες: Η ελληνική κυβέρνηση απέναντι σε μια κοινή γνώμη που κάθε άλλο παρά έτοιμη είναι να δεχθεί έναν συμβιβασμό για το όνομα, δεν θα μπορέσει να περάσει μια λύση ενόσω το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ θα συνεχίζει να ομιλεί για «Μακεδονικό» Λαό και «Μακεδονική» γλώσσα ούτε για «εκπατρισμένους Μακεδόνες» και «Μακεδονικό λαό στις γειτονικές χώρες».

    Το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας έχει υποστεί αλλεπάλληλες διαδικασίες αναθεώρησης, πριν την Ενδιάμεση Συμφωνία αλλά και με την Συμφωνία της Αχρίδας, οι οποίες απάλειψαν ακραίες αναφορές αφήνοντας όμως πολλά προβληματικά σημεία.

    Το Σύνταγμα καθορίζει ως «Μακεδονική» τη γλώσσα, ενώ ορίζει ότι η ιθαγένεια των πολιτών είναι η «ιθαγένεια της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

    Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία η οποία θα είναι erga omnes και θα κλείνει κάθε παράθυρο στον αλυτρωτισμό και τον «Μακεδονισμό», εάν παραμείνει συνταγματικά κατοχυρωμένη η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε ό,τι αφορά την ιθαγένεια και ο όρος «Μακεδονική» αναφορικά με τη γλώσσα.

    Είναι ενδεικτικά τα αποσπάσματα από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ που ακολουθούν:

    -Αρχικό προοίμιο

    «...Λαμβάνοντας ως σημείο εκκίνησης της ιστορικής, πολιτιστικής και πνευματικής και της κρατικής κληρονομίας του Μακεδονικού Λαού και του αγώνα του μέσω των αιώνων για εθνική και κοινωνική ελευθερία καθώς και για την δημιουργία του δικού του κράτους και ειδικά τις παραδόσεις της πολιτειακής κατάστασης και νομιμότητας της Δημοκρατίας του Κρουσόβου και των ιστορικών αποφάσεων της Αντιφασιστικής Συνέλευσης της Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας ( Anti- Fascist Assembly of the People’s Liberation of Macedonia), μαζί με την συνταγματική και νομική συνέχεια του Μακεδονικού κράτους σαν κυρίαρχη Δημοκρατία εντός της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας και την ελεύθερα διακηρυχθείσα βούληση των πολιτών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο δημοψήφισμα της 8ης Σεπτεμβρίου 1991, όπως και το ιστορικό γεγονός ότι η Μακεδονία ιδρύθηκε ως εθνικό κράτος του Μακεδονικού λαού, στην οποία προβλέπεται πλήρης ισότητα ως πολίτες και μόνιμη συνύπαρξη του Μακεδονικού λαού με τους Αλβανούς, τους Τούρκους, τους Βλάχους, του Ρομανί και άλλες εθνικότητες που ζουν στην Δημοκρατία της Μακεδονίας.

    ….η Βουλή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας εγκρίνει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

    Η τροπολογία στο προοίμιο βελτιώνει τις διατυπώσεις αλλά και πάλι αναφέρεται σε «Μακεδονικό» λαό με παραπομπές στην Δημοκρατία του Κρουσόβου και στο ASNOM, που αποτέλεσαν τις κολυμβήθρες του «Μακεδονισμού» και του αγώνα για την «απελευθέρωση» της Μακεδονίας και της δημιουργίας «Μακεδονικού» κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. - Τροπολογία 4 Προοίμιο

    «Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ο Μακεδονικός λαός καθώς και οι πολίτες που ζουν εντός των συνόρων της, και είναι μέλη του Αλβανικού λαού, του Τουρκικού λαού, του βλάχικου, του Σερβικού, του Ρομανί, του Βοσνιακού λαού και άλλων παίρνουν την ευθύνη για το παρόν και το μέλλον της πατρογονικής γης, γνωρίζοντας και ευγνωμονώντας τους προγόνους για τις θυσίες και την αφοσίωση τους στον αγώνα τους για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους της Μακεδονίας και υπεύθυνοι για τις μελλοντικές γενεές να διατηρήσουν και να αναπτύξουν ό,τι είναι πολύτιμο από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τη συνύπαρξη εντός της Μακεδονίας, τα ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις έναντι του κοινού καλού - Δημοκρατίας της Μακεδονίας - σύμφωνα με την παράδοση της Δημοκρατίας του Κρούσοβο και τις αποφάσεις του Αντιφασιστικής Λαϊκής Απελευθερωτικής Συνέλευσης της Μακεδονίας (ASNOM) και το δημοψήφισμα της 8ης Σεπτεμβρίου, 1991, αποφάσισαν να συστήσουν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος…»

    -Τα άρθρα 4 και 7 του συντάγματος καθορίζουν την ιθαγένεια και την γλώσσα ως «Μακεδονική»:

    Άρθρο 4:

    «Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας έχουν την ιθαγένεια της Δημοκρατίας της Μακεδονίας….»

    Άρθρο 7

    «Η Μακεδονική γλώσσα στην γραπτή μορφή χρησιμοποιεί το Κυριλλικό αλφάβητο και είναι η επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας…»

    Βασικό στοιχείο αλυτρωτισμού στο Σύνταγμα είναι και το άρθρο 49 που αναφέρεται στο ενδιαφέρον της χώρας για «Μακεδονικές» μειονότητες σε γειτονιές χωρείς» και «εκπατρισμένος Μακεδόνες»:

    - Άρθρο 49

    «Η Δημοκρατία ενδιαφέρεται για το καθεστώς και τα δικαιώματα εκείνων των προσώπων που ανήκουν στον Μακεδονικό Λαό σε γειτονικές χώρες καθώς και για τους εκπατρισμένους Μακεδόνες..»

    Τροπολογία 2 (στο άρθρο 49)

    «Στην άσκηση αυτού η Δημοκρατία δεν θα παρεμβαίνει στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών η στις εσωτερικές υποθέσεις του».

    Αυτή η αναφορά αποτέλεσμα των ελληνικών παρεμβάσεων σαφώς και δεν ανατρέπει τον αλυτρωτισμό που καλλιεργείται μέσω της διεκδίκησης αναγνώρισης υποτιθέμενης «Μακεδονικής» μειονότητας στην ελληνική Μακεδονία.

    - Επίσης και το άρθρο 119 θα πρέπει να αλλάξει καθώς ορίζει ότι οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συνάπτονται στο όνομα της … «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

    Εάν δεν υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας θα εμφανισθεί να υπογράφει διεθνή Συμφωνία π.χ. για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας , εις το όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», οδηγώντας αυτομάτως στην διπλή ονομασία.

    -'Αρθρο 119

    «Οι διεθνείς Συμφωνίες συνάπτονται στο όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας …»

    Η τροπολογία που αναφέρεται στα σύνορα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (τροπολογία 1) αναφέρει :

    «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν έχει εδαφικές αξιώσεις έναντι οποιουδήποτε γειτονικού κράτους. Τα σύνορα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας μπορούν να αλλάξουν μόνο σε συμφωνία με το Σύνταγμα και στην αρχή της ελεύθερης βούλησης, καθώς και σε συμφωνία με τους γενικώς αποδεκτούς διεθνείς κανόνες.»

    Αυτή η αναφορά που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής των συνόρων του κράτους αποτελεί κορυφαίο δείγμα αλυτρωτισμού…

    Προβληματική για την Ελλάδα είναι και η αναφορά τόσο στο αρχικό κείμενο του Συντάγματος όσο και στην Τροπολογία 7, σε «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» η οποία αποτελεί σχισματική Εκκλησία και αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους, προσχηματικούς ίσως αλλά υπαρκτούς, που η Εκκλησία της Ελλάδας έχει υιοθετήσει σκληρή θέση στο θέμα της ονομασίας.

    Καθώς όλα τα τελευταία χρόνια η σκολιανή πλευρά έχει τηρήσει σιγή για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, είναι σαφές ότι χωρίς να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα που καταγράψαμε, μέσω αλλαγής του Συντάγματος της γειτονικής χώρας ώστε και συνταγματικά να κατοχυρωθεί η εσωτερική και διεθνής χρήση του νέου ονόματος, δεν θα μπορεί να υπάρξει λύση του ονοματολογικού.

    Τέτοια τουλάχιστον η οποία θα μπορεί να περάσει από την ελληνική Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.capital.gr/epikairotita/3269429/antipoliteusi-pgdm-den-dexomaste-allages-sto-suntagma-mas

    Παρασκευή, 26-Ιαν-2018 23:30
    Αντιπολίτευση ΠΓΔΜ: "Δεν δεχόμαστε αλλαγές στο Σύνταγμά μας"

    Δεν χωράει αμφιβολία πως δεν πρόκειται να αλλάξουν τη θέση τους...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κρεμαλες ! Δεν χρειαζονται πολλα λογια . Ο κ(Υ)νοβουλευτικος βοθρος καταστρεψε την Ελλαδα μας .
    ΚΡΕΜΑΛΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΩΝ... ΚΑΙ ΣΟΡΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ.
    Ο ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΙΓΟΜΕΛΕΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΩΝΕΙ Η "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΉ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ Η ΠΛΑΣΤΗ "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ" ΤΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΎ". ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΞΙΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΔΙΑΦΥΓΕΝΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΒΑΡΔΑΣΚΑ. Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ Ο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΌΣ"-VMRO ΑΝΑΜΕΜΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΙΤΟ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΩΣ ΠΟΛΕΜΟ ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΑΝ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΆΛΗ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ.

    ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΘΝΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΒΑΣΕΙ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ Ο.Η.Ε. ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΙΣΤΡΈΦΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΤΟΥ, Ή ΕΠΙΘΕΤΙΚΌΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΙ΄ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΘΝΟΣ.
    ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ" ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΘΕΜΕΛΕΙΩΔΩΣ ΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΔΥΤΙΚΟ ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΛΟΓΩ POLITICAL CORECTNESS ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ Ή ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ. ΤΟ ΨΕΥΔΟΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟ.
    ΘΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΗΡΗΞΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ. 61/295 της 13ης Σεπτεμβρίου 2007 (2) Βλ. ψήφισμα 2200 A (XXI), παράρτημα.
    (3) A/CONF.157/24 (μέρος Ι), ΚΕΦ. III.
    (4) το ψήφισμα 217 A (III).
    ΑΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ 49 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΖΑΕΦ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ "ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ" ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΥΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ Ή ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΩΣ ΔΙΑΠΡΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ ΤΑ "ΑΛΥΤΡΩΤΑ" ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΡΝΤΑΡ ΤΟΥ (ΔΗΘΕΝ... ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥ) ΑΥΤΟΧΘΟΝΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.
    ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΡΘΡΟ 49 ΤΗΣ FYROM. ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΕΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ή ΥΠΕΡΣΚΕΛΙΖΕΤΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΑΣ Ή ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ, ΣΕ ΕΝΑ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΩΝ:
    "Βασικό στοιχείο αλυτρωτισμού στο Σύνταγμα είναι και το άρθρο 49 που αναφέρεται στο ενδιαφέρον της χώρας για «Μακεδονικές» μειονότητες σε γειτονιές χωρείς» και «εκπατρισμένος Μακεδόνες»:

    - Άρθρο 49

    «Η Δημοκρατία ενδιαφέρεται για το καθεστώς και τα δικαιώματα εκείνων των προσώπων που ανήκουν στον Μακεδονικό Λαό σε γειτονικές χώρες καθώς και για τους εκπατρισμένους Μακεδόνες..»

    Τροπολογία 2 (στο άρθρο 49)

    «Στην άσκηση αυτού η Δημοκρατία δεν θα παρεμβαίνει στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών η στις εσωτερικές υποθέσεις του».

    Αυτή η αναφορά αποτέλεσμα των ελληνικών παρεμβάσεων σαφώς και δεν ανατρέπει τον αλυτρωτισμό που καλλιεργείται μέσω της διεκδίκησης αναγνώρισης υποτιθέμενης «Μακεδονικής» μειονότητας στην ελληνική Μακεδονία."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H επιμονή vmro λειτούργησε ανασταλτικά για τις αποφάσεις των Ελληνικών κυβερνήσεων οι οποίες είχαν στο ελάχιστο τον πήχη των διαπραγματεύσεων. Η αντιμετώπιση του εθνικισμού των σκοπιανών εκεί που τελείωνε όσον αφορά την επιρροή πίεσης στην Ελληνική διπλωματία με φυσική αδιαφορία και ΒΕΤΟ, μετατρέπεται σε μια ύπουλη υπόνοια "συμφιλίωσης αλληλοαφομιωτισμού" κάποιου ομόσπονδου κρατιδίου. Η κυβέρνηση της Ελληνικής πλευράς μετατοπίζει Εθνικό θέμα εθνικής ασφαλείας και κυριαρχίας, σε επικίνδυνο πολιτικό διεθνισμό no borders παρεμφερώς της ακροαριστερίστικης "λογικής" απόδοσης Ιθαγένειας και αυτοδιάθεσης, παριστάνοντας πως αγνοεί τις δεκάδες επιπτώσεις και πτυχές που θα αποτελέσουν αμέσως μετά κίνδυνο με διεθνές έρεισμα αναγνώρισης δικαιωμάτων και επαναφοράς επιθετικότερων αλυτρωτισμών από τα Σκόπια. Φυσικά τεκταίνεται προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]