Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

3 Απρ 2017


Η δημογραφική κρίση που απειλεί την Ευρώπη κατακεραυνώνει τη χώρα με τον χαμηλότερο συντελεστή γονιμότητας (από 3,7 σε 0,9 σήμερα). Για ραγδαία συρρίκνωση του έθνους μέσα στα χρόνια κάνουν λόγο οι επίσημες έρευνες

Πρώτιστος κίνδυνος αφανισμού Ελλάδος και Ελληνισμού δεν είναι η κρίση η οικονομική ούτε τα Μνημόνια των δανειστών αλλά η υπογεννητικότητα των Ελλήνων, η ανύπαρκτη πολιτική των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, η οποία, τεχνηέντως καλυμμένη υπό άκρας σιωπής, οδηγεί λίαν προσεχώς μετά κάποιες ελάχιστες δεκαετίες στον αφανισμό της ελληνικής φυλής.

Προ τριακονταετίας η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε τον εθνοκτόνο «εκτρωτικό» νόμο 1609/1986, «Τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης», με τον οποίο νομιμοποιήθηκαν οι φονικές εκτρώσεις των εμβρύων.

Στον ίδιο νόμο αναφέρεται ότι δεν είναι άδικη πράξη η τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης, δηλαδή η ψυχρή δολοφονία που ενεργείται με τη συναίνεση της εγκύου μητρός από γιατρό μαιευτήρα-γυναικολόγο, με τη συμμετοχή και αναισθησιολόγου, α) αν δεν έχουν συμπληρωθεί 12 εβδομάδες εγκυμοσύνης, β) εντός των πρώτων 24 εβδομάδων και εφόσον υφίστανται ενδείξεις γέννησης παθολογικού εμβρύου, γ) αν υπάρχει κίνδυνος ζωής της εγκύου ή σοβαρής και διαρκούς βλάβης της σωματικής ή ψυχικής υγείας της (προϋποθέτει απλή ιατρική βεβαίωση) και δ) εντός 19 εβδομάδων αν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού, αποπλάνησης ανήλικης, αιμομιξίας ή κατάχρησης γυναίκας ανίκανης να αντισταθεί. Οι επόμενες κυβερνήσεις των κ. Σημίτη και Καραμανλή αναγνωρίζουν τον σοβαρό επερχόμενο εθνικό κίνδυνο, δημόσια όμως δηλώνουν λανθασμένη θεραπεία: «Φέρνουμε τους λαθρομετανάστες γιατί πάσχουμε από υπογεννητικότητα».

Λαθρομετανάστες
Επεται η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, η οποία για θέμα «ανθρωπιστικό» ελληνοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, και ακολουθεί η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, που χαρακτηρίζει κάθε αναφορά σε λαθρομετανάστη «έγκλημα ρατσιστικό».

Ολοκληρώνεται το παζλ με τη νυν κυβέρνηση, η οποία παντελώς αδιαφορεί για το μέγα θέμα της υπογεννητικότητας με όσα πράττει, ως να γνωρίζει ή μαντεύει ότι σε έναν αιώνα δεν θα υπάρχουν Ελληνες. Το σχέδιο, σαφές και απόλυτο, δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις, εξασφαλίζει τον αφανισμό του Ελληνισμού. Ερευνα των προσεχών δημογραφικών εξελίξεων της Ευρώπης από την Ακαδημία Επιστημών της Στοκχόλμης (2003) αναφέρει: «Ηδη το 2080 στην Ελλάδα θα υπάρχουν μόνον 2.000.000 γηρασμένοι Ελληνες». Ενα έθνος ατενίζει αισιόδοξα το μέλλον όταν η νεολαία υπερτερεί των γερόντων και οι γεννήσεις των θανάτων, αρχή θεμελιώδης της φυλής μας στη μακραίωνη πορεία.

Ο γέροντας Παΐσιος παρατηρεί: «Η αξία της ζωής είναι μία και αυτή είναι η οικογένεια, η οποία, μόλις σβήσει, θα σβήσει ο κόσμος», για να συμπληρώσει: «Οταν παραβαίνει ένας άνθρωπος μία εντολή του Ευαγγελίου, ευθύνεται μόνον αυτός, όταν όμως κάτι που αντίκειται στις εντολές του Ευαγγελίου γίνεται από το κράτος νόμος, τότε έρχεται η οργή του Θεού σε όλο το έθνος, για να παιδαγωγηθεί».

Υπεύθυνοι δεν είναι μόνον όσοι ψήφισαν πριν από 30 χρόνια αυτό τον αιμοσταγή νόμο, αλλά και όλοι όσοι από τότε τον ανέχονται και δεν τον καταργούν.
Η δημογραφική κρίση απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη λόγω ηθικής και θρησκευτικής καταπτώσεως, κατακεραυνώνει όμως την Ελλάδα με τον χαμηλότερο συντελεστή γονιμότητας (αριθμός παιδιών ανά γυναίκα) από 3,7 παλαιότερα σε 0,9 σήμερα.
Αρνησιτεκνία και ολιγοτεκνία με εγκατάλειψη στήριξης της οικογενειακής εστίας από την Πολιτεία, ταλαντευόμενη οικογενειακή συνοχή, επιθέσεις κατά της Ορθοδοξίας και μειούμενη συνεχώς φιλοπατρία διαβρώνουν θανάσιμα την κοινωνία και απειλούν άμεσα τη μελλοντική ύπαρξή μας.

Αντικίνητρα
Δυστυχώς, στην πατρίδα μας ισχύουν μόνον αντικίνητρα τεκνογονίας, χωρίς δημογραφική πολιτική, με αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή τακτική (πολιτικοί γάμοι, διαζύγια, ομοφυλοφιλία, ναρκωτικά, τροχαία, μετανάστευση κ.ά.), ενώ ο ερχομός κάθε Ελληνόπουλου καταχωρίζεται και ως «τεκμήριο οικονομικού πλούτου».

Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη και τρίτη στον κόσμο στις εκτρώσεις, με πρώτη αιτία της καταστροφικής υπογεννητικότητος την τεχνητή διακοπή κυήσεως, ήτοι τις εκτρώσεις, με τον προαναφερόμενο νόμο.
Τα στοιχεία αυτά κανείς δεν εγγίζει ούτε τολμά να ερευνήσει και τεκμηριωμένα, υπεύθυνα να δημοσιοποιήσει, εκ φόβου μην ακουστεί το φρικιαστικό και απίστευτο γεγονός ότι κάθε πρωί στη χώρα μας, με την ανατολή του ήλιου, εκτελείται ειδεχθές εγκληματικό τερατούργημα δολοφονίας πλέον των 1.000 εμβρύων, των αυριανών Ελλήνων πολιτών, και ας απειλείται με άμεσο αφανισμό η πατρίδα μας.

Στο μισό εκατομμύριο οι εκτώσεις κάθε χρόνο

Ο Τύπος συχνά αναφέρεται σε 300.000-350.000 εκτρώσεις ετησίως, προσφάτως ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ανέφερε 400.000 δολοφονίες εμβρύων ετησίως, ενώ η μεγαλύτερη δημογραφική πηγή της πατρίδος, η Πανελλήνια Ενωση Φίλων των Πολυτέκνων (ΠΕΦΙΠ), η οποία κατά τον τελευταίο μισό αιώνα ενισχύει χιλιάδες άπορες υπερπολύτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, και εκδίδει το λίαν ενημερωτικό περιοδικό «Ελληνορθόδοξη πολύτεκνη οικογένεια», αναφέρει ως πλέον πιθανό τις 500.000, δηλαδή μισό εκατομμύριο, ετησίως φονικές εκτρώσεις.

Δολοφονίες κάθε χαραυγή πρωί εκτελούνται και ρίπτονται ακολούθως στους οχετούς, τα λύματα των οποίων κοκκινοβάφονται από το αίμα αγνών και αδύναμων ν' αμυνθούν εμβρύων. Αυτό σημαίνει ότι κατά την τριακονταετία αφότου εψηφίσθη ο νόμος των εκτρώσεων 10.500.000-13.500.000 αθώα Ελληνόπουλα έχουν δολοφονηθεί, ήτοι μια μεγαλύτερη δεύτερη Ελλάδα έχει σφαγιασθεί, και όλοι είναι αθώοι και κανείς δεν ομιλεί!

Ολοι αισθανόμεθα αθώοι, πρωτεργάτες, συνοδοί, Θέμιδα και εξουσία, επιστήμη και θρησκεία, πολίτες της Ορθοδοξίας, χριστιανικές ενώσεις, πατέρες και εξομολογητές, κυριαρχεί άκρα νεκρική και ουδέτερη σιωπή για τις 1.000 εμβρυοκτονίες κάθε πρωινή. Η υπογεννητικότητα ως πρώτιστο εθνικοθρησκευτικό πρόβλημα σχετίζεται άμεσα με τους γονείς, τη Θέμιδα, την εξουσία και την ιατρική επιστήμη. Οι γονείς υπογράφουν τον φόνο του παιδιού, η Θέμιδα νομοθετεί, η Βουλή ψηφίζει και ο γιατρός εκτελεί. 

Αποστολή του διάκονου ιατρού είναι να απέχει του ειδεχθούς εγκλήματος

Κυρίως όμως τα ανωτέρω θα ήταν ανέφικτα, ανεξάρτητα των οποιωνδήποτε νομοθετικών κειμένων περί διακοπής της κυοφορίας και δολοφονίας του εμβρύου, αν δεν υπήρχε ο επίορκος Ιπποκράτης ιατρός, που εκτελεί την εγκληματική αυτή πράξη, τον οποίο ο αείμνηστος καθηγητής Γυναικολογίας Κ. Λούρος χαρακτηρίζει εγκληματία ιατρό όταν διαπράττει έκτρωση, γράφοντας: «Ο ευσυνείδητος ιατρός οφείλει να απέχει της τοιαύτης εγκληματικής πράξεως και ουδέποτε να λησμονεί το του Ιπποκράτους “αγνώς και οσίως διατηρήσω τον βίον τον εμόν και την τέχνην την εμήν”».

Ομοίως ο ιπποκράτειος όρκος τονίζει σχετικά με την υπογεννητικότητα: «Ουδέ γυναικί πεσσόν φθόριον δώσω», δηλαδή «δεν θα δώσω σε έγκυο γυναίκα φάρμακο για ν' αποβάλει έμβρυο». Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον χειρουργικό τοκετό (καισαρική τομή), η συχνότητα του οποίου στην Ευρώπη αναφέρεται σε ποσοστό 15%. Στην Ελλάδα γιατί υπερβαίνει το 60%, που σημαίνει δυνητικά σημαντικό περιορισμό τοκετών για νέα ζεύγη που αγαπούν την πολυτεκνία; Οποιαδήποτε νομοθετικά κείμενα της Πολιτείας περί διακοπής κυήσεως θανατώνοντας το έμβρυο δεν συνάδουν με τον ιπποκράτειο όρκο και την αποστολή του διάκονου ιατρού, κάθε αληθής Ιπποκράτης-ιατρός οφείλει να απέχει του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος. Θα τολμούσα να ζητήσω, γνωρίζοντας την ενάρετη θέση στην αποστολή των πολλών άξιων συναδέλφων τακτικών καθηγητών και διευθυντών πανεπιστημιακών κλινικών, διδάσκοντας και απαγορεύοντας τις εγκληματικές αυτές δολοφονίες των εμβρύων στις κλινικές των, να παραδειγματίσουν τους άλλους συμμετέχοντες γυναικολόγους να απέχουν, διασώζοντας ζωές εμβρύων και την πατρίδα μας μαζί. 

Θανατική ποινή

Δυνάμεθα όλοι ν' αναλογισθούμε τι θέλουμε και σήμερα αποφασίζουμε: Το 2080 2.000.000 γηρασμένοι Ελληνες ή ένα κράτος με 32.000.000-35.000.000 Ελληνες; Συμπληρωματικά, αναφέρεται ότι το άρθρο 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών (ΕΣΔΑ) ορίζει: «Σε κανέναν δεν μπορεί να επιβληθεί εκ προθέσεως θάνατος, παρά μόνον εις εκτέλεσιν θανατικής ποινής εκδιδομένης υπό δικαστηρίου σε περίπτωση αδικήματος που τιμωρείται από τον νόμο με την ποινή αυτή». Κατά συνέπεια, στο κυοφορούμενο έμβρυο με την έκτρωση αυτή επιβάλλεται αδίκως η «θανατική ποινή», ουδείς όμως απολογείται για το έγκλημα αυτό! Το έμβρυο εμψυχούται «άμα τη συλλήψει», αποτελεί αυτοτελή ψυχοσωματική οντότητα, αλγεί όταν φονεύεται, η καρδιά του κτυπά από τη 18η ημέρα και μετά τους 2,5 μήνες δεν δημιουργείται κανένα όργανο, απλώς αυξάνει ό,τι υπάρχει! Κατά τον καθηγητή της Νομικής Αντώνιο Μανιτάκη, σε σχετικό άρθρο του αναφέρεται: «Το κυοφορούμενο έμβρυο αποτελεί ζωή και χρήζει ιδιαίτερης προστασίας από το Δίκαιο…»

Συνοπτικά, η έκτρωση είναι εμβρυοκτονία, πρώτη αιτία αφανισμού της Ελλάδος, ψυχρή δολοφονική εκτέλεση για την οποία υπόλογοι είναι οι γονείς, η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία, η σιωπή της κοινωνίας, θύμα το έμβρυο, ο αυριανός Ελληνας πολίτης, η περιφρόνηση του ευαγγελικού λόγου και της Ορθοδοξίας. Αλλως, λίαν προσεχώς θα έχουν ολοκληρωθεί η γενοκτονία των Ελλήνων και ο αφανισμός του Ελληνισμού.


Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Εκρηκτικοί μηχανισμοί θα χωρούν σε ηλεκτρονικές συσκευές και δεν θα εντοπίζονται σε ελέγχους

Από τη Θεανώ Καρούτα

Εκρηκτικούς μηχανισμούς που θα χωρούν σε ηλεκτρονικές συσκευές, προκειμένου να μην ανιχνεύονται στους ελέγχους των αεροδρομίων, κατασκευάζουν ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, σύμφωνα με πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Όπως αποκάλυψε στέλεχος των υπηρεσιών Ασφαλείας στο CNN, «το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα δοκιμάζουν βόμβες, οι οποίες θα τοποθετούνται μέσα σε λάπτοπ και δεν θα εντοπίζονται στα αεροδρόμια», ενώ εξέφρασε παράλληλα τον φόβο ότι οι τρομοκράτες ίσως να έχουν ήδη αποκτήσει πρόσβαση σε σαρωτές όπως εκείνοι των αεροδρομίων «για να ελέγξουν την τεχνολογία που ανέπτυξαν».

Στο στόχαστρο

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες. «Εχουμε στοιχεία που καταδεικνύουν ότι οι τρομοκράτες εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους εμπορικές πτήσεις και προσπαθούν να περάσουν μέσα σε αυτές εκρηκτικούς μηχανισμούς».
Αντίστοιχες πληροφορίες που συνελέγησαν τους τελευταίους μήνες φαίνεται πως έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει τις ηλεκτρονικές συσκευές στις απευθείας πτήσεις από τα αεροδρόμια της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Μαρόκου, του Κατάρ, του Κουβέιτ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο μέτρο υιοθέτησε πρόσφατα και η Βρετανία για τις απευθείας πτήσεις από την Τουρκία, τον Λίβανο, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, την Τυνησία και την Ιορδανία, απαγορεύοντας στους επιβάτες να φέρουν μαζί τους στην καμπίνα συσκευές μήκους μεγαλύτερου των 16 εκατοστών, πλάτους 9,3 και πάχους 1,5 εκατοστού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τροποποίηση ενός συσσωρευτή σε εκρηκτικό μηχανισμό είναι μια διαδικασία που μπορεί να υλοποιηθεί με εργαλεία και «υλικά» που σχεδόν κάθε σπίτι διαθέτει, κάτι που εντείνει την ανησυχία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η καλύτερη δυνατή συμμαχία για την Ελλάδα, εν όψει των εγχωρίων προβλημάτων, αυτών της Ευρωζώνης, της ΕΕ, καθώς επίσης των διεθνών εξελίξεων, είναι αυτή με τις Ηνωμένες Πολιτείες – ενώ είναι η πλέον συμφέρουσα για τη χώρα μας όσον αφορά ειδικά το θέμα του χρέους
Προφανώς για να επιλέξει τον ή τους συμμάχους της η Ελλάδα, εάν υποθέσουμε ότι είναι σε θέση να το κάνει, θα ήταν προηγουμένως υποχρεωμένη να προβλέψει τις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις – σύμφωνα με τις οποίες φαίνεται πως βιώνουμε την προετοιμασία της τελικής σύγκρουσης των Η.Π.Α. με την Κίνα. Η σύγκρουση αυτή είναι ήδη οικονομική, ενώ φαίνεται πως θα εξελιχθεί σε εμπορική και νομισματική – με τελική κατάληξη τη στρατιωτική, εάν και εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, καθώς επίσης οι απαιτούμενες συμμαχίες.

Στα πλαίσια αυτά, οι συμμαχίες που προβλέπονται σήμερα είναι αφενός μεν των Η.Π.Α. με τη Ρωσία (όπου η Ιαπωνία θα παραμείνει στο άρμα της υπερδύναμης, αφού οι σχέσεις της με την Κίνα ήταν ανέκαθεν εχθρικές), αφετέρου της Γερμανίας με την Κίνα – παρά το ότι οι δύο αυτές χώρες θεωρούνται ανταγωνιστικές μεταξύ τους. Η Γερμανία βέβαια θα επιδιώξει την ηγεμονία της Ευρώπης, καθώς επίσης την ανεξαρτητοποίηση της από την υπερδύναμη, ενδεχομένως με τη βοήθεια της Κίνας – η οποία αφενός μεν εξαγοράζει πολλές επιχειρήσεις στην ήπειρο μας, αφετέρου τη θεωρεί ως μία μεγάλη εξαγωγική αγορά της, ικανή να αναπληρώσει εκείνο το μέρος της αμερικανικής κατανάλωσης που πιθανότατα θα χάσει.

Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, η βασική αιτία είναι το ότι τα συμφέροντα της Ρωσίας εξυπηρετούνται καλύτερα από τη συμμαχία της με τις Ηνωμένες Πολιτείες – επειδή, εάν επέλεγε την Κίνα, μόνο ως υποτελής της θα μπορούσε να υπάρξει, αφού θα συνόρευε με μία υπερδύναμη του 1,5 δις ανθρώπων, όταν ο δικός της πληθυσμός είναι μόλις 140 εκ. σε μία τεράστια αλλά πολύ αραιοκατοικημένη έκταση, ειδικά στα κινεζικά της σύνορα. Από την άλλη πλευρά, οι Η.Π.Α. θεωρούν πως εκείνος που θα κερδίσει τη Ρωσία ως σύμμαχο, θα είναι ο τελικός νικητής της αναμέτρησης για την παγκόσμια ηγεμονία – ειδικά όσον αφορά το ενεργειακό και στρατιωτικό σκέλος της.

Εν προκειμένω θεωρείται πως το δώρο, με το οποίο θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν οι Η.Π.Α. τη Ρωσία, θα είναι η Ευρώπη – η οποία θα διαμοιραζόταν τότε μεταξύ των δύο αυτών μεγάλων δυνάμεων, με μία συμφωνία τύπου Γιάλτας. Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο έχει ανησυχήσει σε μεγάλο βαθμό τη γερμανική κυβέρνηση, ειδικά όταν διαπιστώνει πως η υπερδύναμη «ναρκοθετεί» τόσο την Ευρωζώνη με τις δηλώσεις του υποψήφιου πρέσβη, όσο και την ΕΕ μέσω του BREXIT – ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να χρησιμοποιηθεί επίσης η Ελλάδα εναντίον του ευρώ, η Ιταλία, η Γαλλία κοκ.

Ειδικότερα, ο διεκδικητής της θέσης του πρέσβη στην Ευρώπη, ο κ. Ted Malloch, έκανε μία σειρά δηλώσεων, οι οποίες προβλημάτισαν τη γερμανική κυβέρνηση – μεταξύ άλλων το ότι δεν αποκλείει τη διάλυση της Ευρωζώνης εντός των 18 επομένων μηνών, καθώς επίσης την «αποδόμηση», εάν όχι την κατάρρευση της ΕΕ.

Εκτός αυτού, ανακοίνωσε πως οι Η.Π.Α. θα αρχίσουν σταδιακά να μην διαπραγματεύονται με τις Βρυξέλες, αλλά με τα επί μέρους κράτη της ΕΕ – κάτι που φυσικά θα επιδείνωνε σημαντικά τις ήδη υφιστάμενες «ρωγμές» του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Τέλος ο κ. Malloch ανέφερε πως, από μία άλλη διπλωματική του θέση, βοήθησε στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης – ενώ θα μπορούσε να υπάρξει μία διαφορετική ευρωπαϊκή ένωση που θα απαιτούσε λιγότερη «χαλιναγώγηση».

Ως εκ τούτου η Γερμανία προσπάθησε με κάθε τρόπο να εμποδίσει το διορισμό του, ενώ πολλοί ηγέτες κομμάτων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο απαίτησαν να μη γίνει δεκτή η τοποθέτηση του – κάτι που στο παρελθόν θα αποτελούσε μία αδιανόητη προσβολή για την υπερδύναμη και τον πρόεδρο της, ο οποίος επιλέγει τους πρέσβεις της χώρας.

Βέβαια, οι δηλώσεις του κ. Malloch δεν ήταν διαφορετικές από αυτές του προέδρου Trump – ο οποίος ανέφερε σε συνέντευξη του ότι, η ΕΕ είναι το μέσον που χρησιμοποιεί η Γερμανία για να αυξήσει την ισχύ της, ο πολιορκητικός κριός της. Διαφορετικές δεν ήταν ούτε σε σχέση με τις δηλώσεις του συμβούλου του αμερικανού προέδρου, του κ. Navarro – σύμφωνα με τον οποίο το ευρώ είναι υπερβολικά υποτιμημένο, με στόχο να βοηθάει τη Γερμανία να ληστεύει άλλες χώρες με τις εξαγωγικές της επιθέσεις.

Λίγες εβδομάδες πάντως πριν, ο γερμανός υπουργός εξωτερικών σκηνοθέτησε μία παράσταση άνευ προηγουμένου στην Ουάσιγκτον – εμφανιζόμενος ως δάσκαλος των Αμερικανών σε θέματα Δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κλείνοντας, ορισμένα άτομα του γερμανικού κατεστημένου πιστεύουν πως θα ακολουθήσει η άνοδος της «πρωσικής ΕΕ» σε παγκόσμιο επίπεδο – με την παράλληλη πτώση και παρακμή των Η.Π.Α.

Η Γερμανία

Από την άλλη πλευρά τώρα, οι ευρωπαϊκές ελίτ έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους στη Γερμανία – θεωρώντας πως είναι η μοναδική χώρα, η οποία θα μπορούσε να διασώσει την υφιστάμενη δυτική τάξη πραγμάτων. Πιστεύουν λοιπόν πως εάν τυχόν παραστεί ανάγκη, η Γερμανία είναι σε θέση να δημιουργήσει έναν ετοιμοπόλεμο ευρωπαϊκό στρατό, ο οποίος δεν θα ήταν λιγότερο αποτελεσματικός από τον αμερικανικό.

Επί πλέον, θεωρούν πως η Γερμανία είναι το μοναδικό κράτος που μπορεί να διασώσει την Ευρωζώνη από τις φυγόκεντρες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο εσωτερικό της, την ευρωπαϊκή οικονομία από την κρίση χρέους και ανταγωνιστικότητας, καθώς επίσης τη γραφειοκρατική διοίκηση των Βρυξελών.

Εν τούτοις οι ευρωπαϊκές ελίτ δεν εμπιστεύονται τη σημερινή γερμανική κυβέρνηση – η οποία φαίνεται να ακολουθεί άλλο δρόμο, σχεδιάζοντας ενδεχομένως τη διάλυση της Ευρωζώνης, έχοντας την άποψη πως μπορεί πλέον να κατακτήσει οικονομικά την Ευρώπη, με τη βοήθεια ενός ισχυρού μάρκου.

Ειδικά το βαθύ γερμανικό κράτος, η βιομηχανική ελίτ της χώρας δηλαδή, νοιώθει πως κινδυνεύει να χάσει την «κότα με τα χρυσά αυγά» από τα λάθη της καγκελαρίου, καθώς επίσης του υπουργού οικονομικών της, μεταξύ άλλων στο θέμα της Ελλάδας – την οποία προσπαθούν να οδηγήσουν στην έξοδο από το ευρώ, δημιουργώντας μία μεγάλη ρωγμή στη νομισματική ένωση, αντίστοιχη με αυτήν της Βρετανίας στην ΕΕ. Με δεδομένο δε το ότι, το υποτιμημένο ευρώ (η κότα) τους εξασφαλίζει τεράστια ετήσια πλεονάσματα της τάξης των 300 δις € (χρυσά αυγά), προφανώς ανησυχούν για το μέλλον του – οπότε θα κάνουν ότι μπορούν για να το προστατεύσουν.

Στα πλαίσια αυτά, οι ελίτ έχουν επιλέξει έναν από τους πλέον σημαντικούς εκπροσώπους της γραφειοκρατίας των Βρυξελών, τον κ. M. Schulz, για τη θέση της γερμανικής καγκελαρίας – ένα άτομο που έχει ταθεί από την αρχή υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Μεταξύ άλλων ο κ. Schulz έπεισε τον Έλληνα πρωθυπουργό να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο – μέσω του οποίου παραδόθηκαν ουσιαστικά τα κλειδιά της χώρας στην ευρωπαϊκή και ιδιαίτερα στη γερμανική οικονομική ελίτ. Η στήριξη που του προσέφεραν πάντως αύξησε μέσα σε μία νύχτα την εκλογική δύναμη του κόμματος του (SPD) τόσο πολύ, ώστε να πλησιάζει επικίνδυνα το κόμμα της κυρίας Merkel (CDU) – η οποία βλέπει για πρώτη φορά να απειλείται η υποψηφιότητά της.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι βέβαια η Γαλλία, στην περίπτωση νίκης του «Εθνικού Μετώπου» της κυρίας Le Pen – η οποία τοποθετείται όλο και πιο καθαρά εναντίον του ευρώ, σχεδιάζοντας την έξοδο της χώρας από τη νομισματική ένωση εντός μόλις έξι μηνών από την εκλογή της. Με δεδομένο δε το ότι, η Γαλλία έχει τη δυνατότητα μετατροπής του 80% του δημοσίου χρέους της από ευρώ σε φράγκα, επειδή τα ομόλογα της έχουν συναφθεί στο εθνικό δίκαιο, ενός χρέους που μπορεί μεν να μην υπερβαίνει το 100% του ΑΕΠ της αλλά έχει σχεδόν διπλασιαστεί μετά το 2008 (γράφημα), η πρόθεση της δελεάζει τους Πολίτες – ενώ ανησυχεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τις χρηματαγορές, αποτελώντας μία βόμβα στα θεμέλια του ευρώ, οπότε του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.


Επεξήγηση γραφήματος: Εξέλιξη του δημοσίου χρέους της Γαλλίας σε δις $

Παράλληλα, η κυρία Le Pen ανήκει στους ένθερμους υποστηρικτές της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, του προέδρου Putin επίσης, οπότε στους αντιπάλους της Γερμανίας. Εκτός αυτού επηρεάζει το εθνικιστικό κόμμα της Ολλανδίας – επίσης την Ουγγαρία που κυβερνάται ήδη από ένα εθνικιστικό κόμμα. Ως εκ τούτου αποτελεί εκ των πραγμάτων έναν μεγάλο κίνδυνο τόσο για τη Γερμανία, όσο και για την ευρωπαϊκή ελίτ – καθώς επίσης για το γραφειοκρατικό κατεστημένο των Βρυξελών.

Συμπερασματικά λοιπόν η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πάρα πολύ ρευστή, ενώ η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει ακόμη και τους πιο πιστούς συμμάχους της, όπως είναι η Ολλανδία – οπότε είναι εξαιρετικά πιθανή η διάλυση της σε ανεξάρτητα εθνικά κράτη, γεγονός που θα διευκόλυνε τη συνεργασία των Η.Π.Α. με τη Ρωσία, με το μοίρασμα της ηπείρου μας σε δικές τους ζώνες επιρροής. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η Γερμανία δεν θα έχει άλλη επιλογή από τη συνεργασία της με την Κίνα – εάν φυσικά δεν εγκαταλείψει τις ηγεμονικές της φιλοδοξίες, λόγω της αδυναμίας της να τις πραγματοποιήσει.

Η Ελλάδα

Περαιτέρω, λογικά η Ελλάδα θα έπρεπε να επιλέξει τη συνεργασία της με τις Η.Π.Α., η οποία είναι η καλύτερα υποσχόμενη – πόσο μάλλον εάν τελικά συμμαχήσει η υπερδύναμη με τη Ρωσία. Εκτός αυτού, γνωρίζοντας πως η Γερμανία δεν είναι καθόλου γενναιόδωρη, ικανή να μην αφήσει στους οφειλέτες της ούτε ένα ψίχουλο στο πιάτο τους, καθώς επίσης πως οι λύσεις που της προτείνονται από τις Η.Π.Α. στο θέμα του δημοσίου χρέους δεν είναι βέβαια άριστες, αλλά πολύ καλύτερες από αυτές της Γερμανίας, δεν έχει απολύτως κανένα λόγο να συμμαχήσει μαζί της – πόσο μάλλον όταν η χώρα αυτή κερδίζει πάντοτε όλες τις μάχες, αλλά χάνει τον πόλεμο, ενώ διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την Τουρκία.

Εν τούτοις, η Ελλάδα είναι ουσιαστικά εγκλωβισμένη, όσον αφορά τις γεωπολιτικές της συμμαχίες, αφού δεν θεωρείται πλέον κυρίαρχη χώρα, αλλά αποικία των δανειστών της – οπότε δεν μπορεί να επιλέξει ελεύθερα με ποιά μεγάλη δύναμη θα συνεργασθεί και με ποιά όχι. Ουσιαστικά λοιπόν «ανήκει» στην Ευρωζώνη, άρα κατ’ επέκταση στη Γερμανία, η οποία άλλωστε έχει ήδη στην ιδιοκτησία της δύο στρατηγικές δημόσιες επιχειρήσεις, όπως ο ΟΤΕ και τα αεροδρόμια – ενώ πολλές άλλες εταιρείες της είναι εγκατεστημένες στη χώρα, κατέχοντας τις πρώτες θέσεις στον κλάδο τους, όπως η Lidl.

Εκτός αυτού, είναι εγκλωβισμένη στο τραπεζικό σύστημα της ΕΚΤ, χωρίς το οποίο οι ελληνικές τράπεζες είναι αδύνατον να επιβιώσουν – καθώς επίσης στο ευρώ, αφού μετά την υπογραφή του PSI τα εξωτερικά της χρέη δεν είναι μετατρέψιμα σε εθνικό νόμισμα, ισχύει το αγγλικό δίκαιο, ενώ έναντι αυτών έχει υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία της (επίσης την ιδιωτική μέσω του αφελληνισμού των συστημικών τραπεζών).
Από την άλλη πλευρά, έχει επίσης παρουσία στην Ελλάδα η Κίνα, μεταξύ άλλων μέσω της Cosco που έχει εξαγοράσει το λιμάνι του Πειραιά – το οποίο αποτελεί μία στρατηγική επιχείρηση κατά πολλούς, πόσο μάλλον με δεδομένη τη θέση της χώρας μας στη διεθνή ναυτιλία.
Ως εκ τούτου, η Ελλάδα είναι ήδη μέρος της δεύτερης ενδεχόμενης συμμαχίας, της Γερμανίας και της Κίνας δηλαδή, παρά τη θέληση της – ενώ, στην περίπτωση που θα ήθελε να αποχωρήσει, θα αντιμετώπιζε πάρα πολλά προβλήματα. Εν προκειμένω δεν θα έπρεπε να υποτιμούνται ούτε τα εθνικά μέσω της Τουρκίας – η οικονομία της οποίας ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τη γερμανική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών της υποδομών.

Επίλογος

Έχοντας την άποψη, χωρίς φυσικά να διεκδικούμε το αλάθητο ότι, η καλύτερη δυνατή συμμαχία για την Ελλάδα, εν όψει των εγχωρίων προβλημάτων, αυτών της Ευρωζώνης, της ΕΕ, καθώς επίσης των διεθνών εξελίξεων είναι αυτή με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ είναι η πλέον συμφέρουσα για τη χώρα μας όσον αφορά ειδικά το θέμα του χρέους, θα έπρεπε να την επιδιώξουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε (εντός του 2017).

Μία από τις δυνατότητες θα ήταν η μη λήψη νέων δόσεων από τους «Θεσμούς», οπότε η αναβολή πληρωμών εντός της Ευρωζώνης, εάν δεν μας εγκριθεί η ονομαστική διαγραφή τουλάχιστον του 50% του χρέους – άρα το σταμάτημα κάθε είδους διαπραγματεύσεων, αξιολογήσεων κοκ. Ταυτόχρονα, η καταγγελία των παράνομων δανειακών συμβάσεων στα διεθνή δικαστήρια, με την απαίτηση αποζημίωσης για την καταστροφή που μας προκάλεσαν τα μνημόνια, την οποία υπολογίζουμε πάνω από 1 τρις €.

Έτσι θα οδηγούμαστε σε διαπραγματεύσεις ελεγχόμενης εξόδου της χώρας μας από τη νομισματική ένωση, οπότε θα μπορούσαμε να απεγκλωβιστούμε από την παγίδα της Γερμανίας – χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι, η οικονομική μας κατάσταση μετά θα ήταν ρόδινη αλλά, αντίθετα, αρκετά χειρότερη από τη σημερινή.

Εν τούτοις θα υπήρχαν οι προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον, οι οποίες είναι σήμερα ανύπαρκτες – ενώ, όσο πιο πολύ αργούμε να επιλέξουμε ένα οδυνηρό τέλος, βιώνοντας μία οδύνη δίχως τέλος, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αποφύγουμε μία ανυπολόγιστη καταστροφή, παράλληλα με την κατοχή της χώρας μας από τη Γερμανία στο διηνεκές.

Η ανάλυση δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού ZERO

AnalystTeam
Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 9 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Μια πηγή από τις ρωσικές αρχές δήλωσε στο Reuters πως σημειώθηκε μια έκρηξη σε συρμό του μετρό που βρισκόταν ανάμεσα σε δύο σταθμούς, ενώ άλλες πληροφορίες μιλούσαν (λανθασμένα) για δυο εκρήξεις.
Σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται ρωσικά ΜΜΕ οι εκρήξεις σημειώθηκαν στους σταθμούς του Sennaya Ploschad και Tekhnologichesky Institut στο κέντρο της ρωσικής πόλης

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν 9 νεκροί, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 50. Οι σταθμοί του μετρό της πόλης έχουν κλείσει, με βάση την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα Fontana.

Η έκρηξη φέρεται να οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος ήταν γεμάτος με σφαιρίδια και ήταν τοποθετημένος σε χαρτοφύλακα σε ένα βαγόνι συρμού του μετρό. Εν τω μεταξύ, η εθνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακοίνωσε πως οι ρωσικές αρχές ασφαλείας εντόπισαν εκρηκτικό μηχανισμό στο σταθμό "Ploshchad Vosstaniya", ο οποίος εξουδετερώθηκε.

Σύμφωνα με το Interfax κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον φερόμενο δράστη της επίθεσης. Το Interfax επικαλείται πηγή που λέει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε έναν χαρτοφύλακα μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό.

Φωτογραφία που δημοσίευσε το Life News δείχνει ένα συρμό του μετρό να έχει παραμορφωθεί από την έκρηξη και έναν αριθμό επιβατών να είναι βαριά τραυματίες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως τα αίτια του περιστατικού δεν είναι ακόμα γνωστά και ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της τρομοκρατίας.

Η έκρηξη (ή οι δυο εκρήξεις) έγιναν στους σταθμούς «Sennaya Square» και «Technology Institute», οι οποίοι ανήκουν στη δεύτερη γραμμή του μετρό στο κέντρο της πόλης. Αμφότεροι είναι κέντρα μετεπιβίβασης σε άλλες γραμμές.

Οπως προαναφέρθηκε τα αίτια των εκρήξεων δεν είναι γνωστά. Πάντως αν αποδειχτεί ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση δεν θα είναι η πρώτη σε μέσα μεταφοράς στη Ρωσία. Στις 29 Μαρτίου του 2010 δυο βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε δυο σταθμούς στο κέντρο της Μόσχας αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς. Η τότε επίθεση είχε συνδεθεί με Τσετσένους αυτονομιστές.

Φωτογραφία του δράστη της επίθεσης

Το τηλεοπτικό δίκτυο REN-TV στον λογαριασμό του στο Twitter δημοσίευσε φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη της έκρηξης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, που προκάλεσε τον θάνατο 10 ατόμων.

Νωρίτερα πηγή του πρακτορείου Interfax είχε δηλώσει ότι οι κάμερες ασφαλείας ενδεχομένως να είχαν καταγράψει τον δράστη της έκρηξης.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT μεταδίδει ότι ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και παιδιά. Σαράντα ένα ασθενοφόρα έχουν φτάσει στο σημείο της έκρηξης ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνήτης της πόλης.

Σε κατάσταση συναγερμού η Ρωσία

Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας, χαρακτήρισε επίσημα πλέον την έκρηξη που σημειώθηκε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης τρομοκρατική ενέργεια.

Ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας τη Ρωσίας Αλεξάντρ Κουρενόι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Vesti24 δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ό,τι εξαρτάται από εμάς θα το πράξουμε, ώστε να αποκαλύψουμε όλους τους παράγοντες που συνέβαλλαν στο να πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική αυτή επίθεση και να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον».

Ο Αλεξάντρ Κουρενόι, είπε επίσης πως «με την υπόθεση ασχολούνται οι ανακριτές" και πως ο εισαγγελικός έλεγχος που ήδη ξεκίνησε θα «αγγίζει απολύτως όλες τις πλευρές», ενώ θα υπάρξει άμεση συνεργασία με το τμήμα της εισαγγελίας που είναι αρμόδιο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επίσης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Βουλής Βιτσισλάβ Βολόντιν, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες θα ερευνήσουν λεπτομερώς την έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης ενώ οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν.

Συστάσεις των ΗΠΑ στους αμερικανούς της Αγίας Πετρούπολης

Το γενικό προξενείο των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην πόλη να αποφεύγουν την περιοχή κοντά στους σταθμούς του μετρό Σέναγια και Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προσωπική ασφάλειά τους, τόνισε το προξενείο.Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για την έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη

Συγκλονισμένη από την πολύνεκρη εκρήξη που σημειώθηκαν, σήμερα, στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του λαού της Ρωσίας και της Κυβέρνησής του, απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρωσικές Αρχές.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η μνημονιακή ευρωπαϊκή πορεία δεν πρέπει να θεωρηθεί μονόδρομος, παρά το γεγονός πως κάθε σχετική απόπειρα συζήτησης καλύπτεται από τα ελληνικά ΜΜΕ με τα πλεόν μελανά χρώματα. Η θαυμάσια ιδέα μιας "ευρωπαϊκής πορείας", δυστυχώς εκφυλλίστηκε στην πράξη. Διαβάστε μια πρόταση διεξόδου από την κρίση και τους μηχανισμούς που πρέπει να αναπτυχθούν για τη μετάβαση σε ένα νέο εθνικό νόμισμα από την Μαρία Nεγρεπόντη Δελιβάνη.

Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη

Τα επίσημα δεδομένα της τελευταίας οκταετίας, μέσα στην οποία εφαρμόστηκαν με πιστότητα τα "μνημόνια" και λατρεύτηκε με θρησκευτική ευλάβεια η "ευρωπαϊκή πορεία" οδηγούν, χωρίς την ελάχιστη πια αμφιβολία, την Ελλάδα σε ολοκληρωτική καταστροφή.

Ι. Το αδιέξοδο

Το χρέος της Ελλάδας, από 109% στο ΑΕΠ της το 2009, αναρριχήθηκε ήδη στο 186% αντίστοιχα. Το ΑΕΠ της χώρας υπολείπεται κατά 26% σε σύγκριση με αυτό, στην έναρξη της κρίσης. Η ανεργία, από 9% αγγίζει ήδη το 27% του ενεργού πληθυσμού, σε πείσμα των περίπου 500.000 μορφωμένων νέων, που εγκατέλειψαν την Ελλάδα, για να επιβιώσουν έξω από αυτήν, περιορίζοντας έτσι τον ενεργό πληθυσμό. Η αγορά εργασίας έχει μετατραπεί σε ζούγκλα, στην οποία προσλαμβάνονται, με συνοπτικές διαδικασίες "εργαζόμενοι", των οποίων η μηνιαία αμοιβή κυμαίνεται από 100-300Ε, για απασχόληση, επισήμως, μερική αλλά στην πραγματικότητα, υπερπλήρης. Οι συντάξεις έχουν κατακρεουργηθεί κατά 35-40% από την αρχή της κρίσης, χωρίς ωστόσο να έχουν ικανοποιηθεί οι σχετικοί μνημονιακοί στόχοι, που απαιτούν συνέχεια. Το ίδιο και οι μισθοί. Όλες, ανεξαιρέτως, οι αναπτυξιακές ροπές, της επένδυσης, της αποταμίευσης, του νεωτερισμού και της κατανάλωσης κυριολεκτικά καταρρέουν. Ειδικότερα, η πτώση της κατανάλωσης εξασφαλίζει δραματική πρωτιά στην Ελλάδα, καθώς είναι η μοναδική χώρα στον ΟΟΣΑ, στην οποία καταγράφεται συνεχής μείωση της ζήτησης βασικών ειδών διατροφής. To 54% των Ελλήνων δεν διατρέφεται ικανοποιητικά, ενώ 4 στα 10 ελληνόπουλα έχουν περάσει στη φτώχεια. Οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν κατά χιλιάδες, και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό. Η φορολογία έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, καταλήγοντας ωστόσο σε περιορισμό δημοσίων εσόδων.

Υπάρχει, όμως, και τραγικότερη εξέλιξη σε σχέση με όλα τα παραπάνω, και αυτή αναφέρεται στο γενικό ξεπούλημα ολόκληρης της Ελλάδας, και μάλιστα σε εξευτελιστική τιμή. Να μην αναφερθώ και στο κατάντημα της εθνικής κυριαρχίας και της δημοκρατίας, ακριβώς στη χώρα που τις καθιέρωσε. Το άμεσα ορατό αποτέλεσμα όλων αυτών των επί μέρους καταστροφών, είναι η μετάλλαξη αυτής της μικρής ευρωπαϊκής οικονομίας του 21ου αιώνα σε τριτοκοσμική.

Η ανυπαρξία ελπίδας, για γενιές από σήμερα, προβάλλει με τα πιο μελανά χρώματα, μέσα από τις γραμμές των δύο πρόσφατων εκθέσεων του ΔΝΤ, για την Ελλάδα: της επίσημης και της απόρρητης. Ωστόσο, Έλληνες αλλά και ξένοι αξιωματούχοι εξακολουθούν να "βλέπουν την ανάπτυξη να έρχεται". Και κάθε φορά που η άφιξή της διαψεύδεται, επιστρατεύονται διάφορες, διόλου φυσικά πειστικές, δικαιολογίες. Η διαδοχή των μνημονίων με αύξοντα αριθμό συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται ακάθεκτη, αν δεν υπάρξει ολοκληρωτική ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος, εφόσον η αέναη ύφεση αποκλείει την ανάπτυξη και απαιτεί ολοένα και νέα δάνεια. Περιττό, ασφαλώς, να τονιστεί ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι δυνατόν να αναζητήσει λύση, στις εκλογές και στην εναλλαγή στην εξουσία των διαφόρων πολιτικών κομμάτων, εφόσον τα μνημόνια και οι αξιολογήσεις εξακολουθούν.

ΙΙ. Η ανάγκη αναζήτησης λύσης

Επί οκτώ χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις επιδίδονται σε Σισύφειο έργο, οδηγώντας σταθερά τη χώρα από το κακό στο χειρότερο. Εξαθλιώνοντας ολοένα μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες, στραγγαλίζοντας κάθε παρούσα και μελλοντική ικμάδα της οικονομίας, εξαλείφοντας, συστηματικά, κάθε εναλλακτική λύση.

Η Ελλάδα, όμως, χρειάζεται κατεπειγόντως μια άλλη οδό πλεύσης, για να επιβιώσει. Η μνημονιακή ευρωπαϊκή πορεία δεν αποτελεί μονόδρομο, όπως την επιβάλλουν οι αρμόδιοι εντός και εκτός της Ελλάδας.

Αναφέρομαι, ακριβώς, σε μια εκτός μνημονίων πορεία, παρότι αυτή εμφανίζεται δυστυχώς ως Αρμαγεδδών, από τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να έχει κατατρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, ο οποίος απωθεί έτσι τη μοναδική οδό σωτηρίας του.

Μια αντιμνημονιακή πορεία, παρότι θα μπορούσε να ενδυθεί διαφορετικές μορφές, ο βασικός ωστόσο κορμός της, με τις παρούσες συνθήκες, θα ήταν αναγκαστικά ένας και μοναδικός: δηλαδή θα απαιτούσε διακοπή της συνύπαρξης της Ελλάδας με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Παρότι το ευρώ, αλλά και η συμμετοχή μας στην ΕΕ έχει να επιδείξει απείρως περισσότερα αρνητικά παρά θετικά αποτελέσματα , το γεγονός ότι δεν υπάρχει προηγούμενο μέλους της ΟΝΕ που αποχώρησε από αυτήν, σε συνδυασμό και με τον συστηματικό αποκλεισμό αυτής της λύσης από κάθε επίσημη και σοβαρή συζήτηση, δικαιολογεί τη φοβία του μεγαλυτέρου τμήματος του ελληνικού λαού. Έτσι, με τη βοήθεια εντελώς αβάσιμων επιχειρημάτων, έχει ωστόσο πειστεί η πλειοψηφία των Ελλήνων , ότι η μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα θα καταλήξει σε καταστάσεις τραγικότερες από τις παρούσες, και γι' αυτό εξαναγκάζεται να υπομένει αδιανόητα μαρτύρια.

Σε πείσμα της, ουσιαστικά, απαγορευμένης συζήτησης, γύρω από τη λύση μιας νέας δραχμής, καθώς και της εκτόξευσης φαιδρών κατηγοριών εναντίον των "δραχμιστών", έχουν ήδη ωστόσο δει το φως της δημοσιότητας αρκετά βιβλία και άρθρα με σχέδια μετάβασης σε αυτήν. Από όσο, όμως, μπορώ να γνωρίζω, οι προτάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν, πριν ο νέος πλανητάρχης αναλάβει την εξουσία στις ΗΠΑ. Δεν ήταν, συνεπώς, δυνατόν να συμπεριληφθούν σε αυτές οι νέες διαστάσεις του ελληνικού προβλήματος. Αυτές θα αποτελέσουν τη βάση μιας νέας πρότασης εξόδου από την χρόνια ελληνική κρίση, στην οποία αναφέρεται το ανά χείρας πόνημα.

ΙΙΙ. Μια νέα πρόταση μετάβασης στο εθνικό μας νόμισμα

Είναι αναμφισβήτητο ότι η έξοδος από τα μνημόνια και η ρήξη με την ΕΕ, αν και ήταν από την αρχή της κρίσης η μοναδική διέξοδος σωτηρίας της χώρας, συνδέεται ωστόσο με κινδύνους, το εύρος και η ένταση των οποίων είναι, αρκετά, δύσκολο να εκτιμηθούν εκ των προτέρων. Η πρότασή μου αποβλέπει, ακριβώς, στον περιορισμό αυτών των κινδύνων, αλλά ταυτόχρονα και στην ενίσχυση των λογικών προσδοκιών, σχετικά με την επιτυχία της επιχείρησης μετάβασης στο εθνικό μας νόμισμα. Θα αρκεστώ, αναγκαστικά, εδώ, σε μια σύντομη παρουσίαση αυτού του νέου σχεδίου, το οποίο θα εμπλουτίσω αργότερα με εκτενέστερη ανάλυση.

Οι βασικές υποθέσεις του σχεδίου είναι, ότι:
* Πρώτον, δεν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα, αν παραμείνει δέσμια του ευρώ και των μνημονίων.
* Δεύτερον, η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βασιστεί σε "ευρωπαϊκές/ γερμανικές προδιαγραφές". Συνεπώς, κάποια μορφή ρήξης με την Ευρωζώνη είναι αναπόφευκτη.
* Τρίτον, η Ελλάδα δεν αρνείται να πληρώσει τα χρέη της. Θέτει, ωστόσο, τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
- η αποπληρωμή θα γίνει με τη βοήθεια ανάπτυξης και όχι συρρίκνωσης του ΑΕΠ της, όπως συμβαίνει στο διάστημα της τελευταίας οκταετίας,
- θα αφαιρεθούν από αυτήν, οι υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις καταστροφές,
- θα αφαιρεθεί, ακόμη, το επαχθές και απεχθές τμήμα του χρέους ,
- θα δοθεί επαρκής χρόνος, στην Ελλάδα, για την ανόρθωση της ρημαγμένης, από τα μνημόνια, οικονομίας της, πριν αρχίσει η αποπληρωμή του χρέους της.
* Τέλος, τέταρτον και σπουδαιότερο, η παρούσα πρόταση βασίζεται στην υπόθεση ότι ορισμένοι στόχοι, βλέψεις και ενδιαφέροντα του νέου πλανητάρχη Donald Trump, που αφορούν στο διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο, και που έχουν σαφώς εξαγγελθεί προεκλογικά, όσο και μετά την ανάληψη της εξουσίας από αυτόν, συμπίπτουν με ότι θα μπορούσε να αποτελέσει το πλαίσιο της σωτηρίας της Ελλάδας.

ΙV. Το σχέδιο μετάβασης

A. Επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα με σύνδεσή του στο δολάριο των ΗΠΑ

Προτείνεται η σύνδεση της νέας δραχμής (ή όπως ονομάσουμε το εθνικό μας νόμισμα) με το $ ΗΠΑ. Η σύνδεση αυτή θα προστατεύσει το νέο (και οπωσδήποτε ασθενές, στην αρχή) νόμισμα από τα κοράκια της διεθνούς κερδοσκοπίας, αλλά και από ανεξέλεγκτη υποτίμησή του, καθώς και από ανεξέλεγκτο πληθωρισμό στο εσωτερικό της χώρας. Ο καθορισμός της συναλλαγματικής ισοτιμίας της νέας δραχμής με το $ΗΠΑ, που είναι ίσως η δυσκολότερη απόφαση, λόγω των επιπτώσεών της σε σωρεία δεικτών της πραγματικής οικονομίας , όπως και των συναλλαγών της με το εξωτερικό, θα πρέπει να γίνει με πολλή περίσκεψη. Αυτή η ισοτιμία θα πρέπει να ενσωματώσει κάποιο βαθμό ηθελημένης, αλλά ταυτόχρονα και περιορισμένης υποτίμησης, με την ελπίδα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Σχετικά με τον στόχο αυτό, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η πολύ περιορισμένη εμβέλεια που αναμένεται αυτός να έχει, πρώτον επειδή η ελληνική οικονομία έχει ήδη υποστεί μια, θα τολμούσα να χαρακτηρίσω, βάρβαρη εσωτερική υποτίμηση, που κατέληξε σε αρνητικό και όχι θετικό αποτέλεσμα, δεύτερον επειδή οι ιδιαιτερότητες των ελαστικοτήτων εισαγωγών και εξαγωγών της Ελλάδας δεν εξασφαλίζουν, γενικώς, επιτυχία στις υποτιμήσεις της εξωτερικής αξίας της δραχμής , αλλά και τρίτον επειδή η καταστραμμένη, από τα μνημόνια, παραγωγική βάση της χώρας χρειάζεται χρόνο και μαζικές επενδύσεις, προκειμένου να αποκτήσουν και πάλι περιεχόμενο οι συζητήσεις περί ανταγωνιστικότητάς της. Θα έλεγα, εντελώς, ενδεικτικά, και με την επιφύλαξη πρόσθετης μελέτης του προβλήματος, να καθοριζόταν η νέα συναλλαγματική ισοτιμία σε 15 νέες δραχμές=1$ . Με τη λύση αυτή, και εφόσον θα καταστεί αποδεκτή από τις ΗΠΑ, εξουδετερώνονται οι (υποβολιμαίοι) φόβοι της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού , ότι "θα πεθάνουμε από την πείνα, το κρύο και την έλλειψη βασικών φαρμάκων".

Β. Οι κίνδυνοι της πρότασης και η αντιμετώπισή τους

α) Οι διακυμάνσεις της εξωτερικής αξίας του δολαρίου ΗΠΑ
Ο πρωταρχικός κίνδυνος που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την προτεινόμενη λύση της σύνδεσης της νέας δραχμής με το $ΗΠΑ είναι, οι πιθανές διακυμάνσεις της εξωτερικής αξίας του $ΗΠΑ, έναντι των λοιπών νομισμάτων της υφηλίου . Η Ελλάδα, θα μπορούσε να προστατευθεί από τις διακυμάνσεις αυτές, χάρη στην ad hoc εφαρμογή δασμών ή επιδοτήσεων (ή και των δύο), για τα εισαγόμενα και εξαγόμενα προϊόντα της, με στόχο την, όσο γίνεται πιο αποτελεσματική, εξουδετέρωση των επιπτώσεων αυτών των διακυμάνσεων επί της τιμής τους. Η υποχώρηση της παγκοσμιοποίησης, όπως εξαγγέλθηκε από τον νέο πλανητάρχη, αλλά και όπως άρχισε ήδη να εφαρμόζεται σε ορισμένες περιπτώσεις, στην Αμερική, ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή προστατευτικών μέτρων, ιδιαίτερα για την περίπτωση της δραματικής ελληνικής οικονομίας. Να προσθέσω, εδώ, ότι στην περίπτωση υλοποίησης αυτής της λύσης, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παροχή βοήθειας από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, που να εμπίπτει σε γενικότερο πλέγμα αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων της, και όχι αποκλειστικά οικονομικών. Και τούτο, όχι με βάση ότι ο νέος πλανητάρχης και το επιτελείο του είναι "φιλέλληνες", υπόθεση που δεν ισχύει στις διεθνείς σχέσεις, αλλά με βάση την υπόθεση, στην οποία έκανα ήδη αναφορά παραπάνω, ότι δηλαδή ορισμένοι στόχοι του νέου πλανητάρχη συμπίπτουν με τους ελληνικούς.

β) Η Ελλάδα θα γίνει "προτεκτοράτο" των ΗΠΑ;
Δυστυχώς, (και είναι ανάγκη να βλέπει κανείς την πραγματικότητα) η παρουσία των όποιων "μεγάλων δυνάμεων", είναι πάντα μαζί μας, από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Ασφαλώς, δεν είναι ο ενδεδειγμένος χώρος στα πλαίσια αυτού του πονήματος, να εξετάσουμε το αν θα ήταν εφικτή μια διαφορετική διαδρομή για τη μικρή και ευάλωτη πατρίδα μας. Ωστόσο, αυτό που διακυβεύεται αυτή τη στιγμή, για την Ελλάδα, δεν είναι η αναζήτηση λύσεων, που κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως "πολυτελείς", στην παρούσα συγκυρία, αλλά η ίδια η επιβίωσή της ως Έθνος. Γι' αυτό, και ως Ελληνίδα που αγωνιώ για τη διατήρηση των ελληνικών συνόρων, της θρησκείας, της ιστορίας, των παραδόσεων και του πολιτισμού της πατρίδας μου, πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναζητεί κάθε φορά εκείνη την "ομπρέλα", που υπόσχεται να την προστατεύσει καλύτερα από την καταιγίδα, και φυσικά η "ομπρέλα" αυτή δεν μπορεί να είναι πάντοτε η ίδια. Και, στο σημείο αυτό, να ανασκευάσω τη δήλωση του νέου πλανητάρχη: "Η Αμερική πριν από όλα" σε "Η Ελλάδα πριν από όλα".

γ) Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και δεν είναι νοητό να την εγκαταλείψει(;)
Η "ευρωπαϊκή πορεία", που νυχθημερόν επικαλούνται οι άρχοντες του τόπου μας, της τελευταίας οκταετίας, ήταν μια θαυμάσια ιδέα, που όμως δυστυχώς εκφυλλίστηκε στην πράξη. Η πραγματικότητα, σε αντίθεση με την ωραιοποιημένη εικόνα της, που επιμένουν να βλέπουν οι μνημονιακοί, είναι ότι με την επιβολή της αέναης λιτότητας η ΕΕ, εκτός από την Ελλάδα, κατέστρεψε και τον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά και καθήλωσε σε χρόνια στασιμότητα ολόκληρη την Ευρώπη, με μοναδική τροπαιούχα τη Γερμανία. Συνεπώς, έστω και αν η Ελλάδα θυσιαστεί για ακόμη μια φορά για να σώσει το ευρώ , το πιθανότερο είναι ότι η θυσία της, σε βάθος χρόνου, θα αποδειχθεί χωρίς περιεχόμενο.
Αναζητώντας την αμερικανική προστασία, τώρα, η Ελλάδα θα προσπαθήσει να διασωθεί την ύστατη ώρα, από την πλήρη εξαθλίωση και την απώλεια και του τελευταίου ίχνους της εθνικής της κυριαρχίας, από τα απάνθρωπα προγράμματα, που της επέβαλαν οι εταίροι/δανειστές της, επί οκτώ χρόνια. Ασφαλώς, υπάρχουν και προς αυτήν την κατεύθυνση κίνδυνοι, δεδομένου ότι η αμερικανική προστασία θα απαιτήσει κάποια ανταλλάγματα. Η ιδανική, βέβαια, λύση θα ήταν η ρήξη με την ΕΕ και στη συνέχεια η ανεξάρτητη πορεία της Ελλάδας. Είθε να το μπορούσαμε! Αλλά, ως τότε, ας συγκρίνουμε τις συνέπειες της συμπεριφοράς των οκτώ τελευταίων ετών της ΕΕ προς την Ελλάδα, που κυριολεκτικά μας εξόντωσαν, και αυτές που αναμένουμε από την Αμερική, και που έχουμε βάσιμες ελπίδες, ότι θα είναι λιγότερο δραματικές. Τελικά, αυτό που επιζητούμε είναι η δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την εφαρμογή αναπτυξιακού προγράμματος, συμβατού με τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Το πρόγραμμα αυτό, στη συνέχεια, να εκτελείται με την υποστήριξη εθνικού νομίσματος, του οποίου η ποσότητα κυκλοφορίας θα αποφασίζεται με βάση τις εκάστοτε ανάγκες της οικονομίας, και δεν θα της δανείζεται με το σταγονόμετρο, από την ΕΚΤ, όπως συμβαίνει με το ευρώ.
Να προσθέσω και ότι είναι, αλλά δεν εκλαμβάνεται ως αυταπόδεικτο. Ότι, δηλαδή, ουδείς μπορεί να μας εκδιώξει από την ευρύτερη πατρίδα μας την Ευρώπη, που άλλωστε θεμελιώθηκε με τις προδιαγραφές που έθεσαν οι δικοί μας πρόγονοι. Συνεπώς, δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη,, αλλά απλώς αποχωρούμε από την ΟΝΕ, που δυστυχώς εδραιώθηκε σε ένα εκ γενετής άρρωστο νόμισμα, του οποίου η τεχνητή διατήρηση στη ζωή δηλητηριάζει ολόκληρη την γηραιά ήπειρο. Εξάλλου, η πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από την ΟΝΕ θα διαδεχθεί το ακόμη ριζικότερο BREXIT, που εκείνο απαρνήθηκε την ΕΕ.

δ) Η νέα δραχμή δεν θα είναι "πραγματικό" νόμισμα
Ένα νόμισμα, που χρειάζεται να συνδεθεί με άλλο ισχυρότερο, προκειμένου να αποφύγει επικίνδυνους κλυδωνισμούς και αβυσσαλέα υποτίμηση, δεν είναι "πραγματικό" νόμισμα, με την έννοια ότι η εξωτερική του αξία δεν προσδιορίζεται στη διεθνή χρηματαγορά από την προσφορά και τη ζήτησή του, αλλά αντιθέτως έχει κλειδωθεί στη σχέση που από την αρχή καθορίζεται με το περί ου ισχυρό νόμισμα. Για τους λόγους, ωστόσο, που ήδη αναφέρθηκαν στο εδάφιο IV, θα ήταν πολύ παρακινδυνευμένη η έκθεση της νέα δραχμής, στους ακόρεστους κερδοσκόπους, που αυθόρμητοι ή, το πιθανότερο, κατευθυνόμενοι, θα προσπαθούσαν να την κατασπαράξουν. Η νέα δραχμή, στις αρχές του βίου της θα είναι ευάλωτη και αδύναμη, ιδίως και αν έχει επιβαρυνθεί με το μένος της ευρωζώνης, για την εγκατάλειψή της . Το ερώτημα είναι, βέβαια, στο σημείο αυτό, "για πόσο καιρό η νέα δραχμή θα έχει ανάγκη από την προστασία ενός ισχυρότερου, από την ίδια, νομίσματος". Σπεύδω να τονίσω ότι στη σκέψη μου, το μέτρο της σύνδεσης είναι προσωρινό. Αλλά το πόσο "προσωρινό" θα αποδειχθεί, θα εξαρτηθεί τελικά από τους Έλληνες και τις προσπάθειές τους να ανασύρουν την Ελλάδα από το βούρκο που τώρα την πνίγει. Ας ευχηθούμε, όσο πιο γρήγορα γίνεται, και ας πάμε πίσω, και πριν από την κρίση, οπότε η Ελλάδα με την ταπεινή δραχμούλα της κατόρθωνε να έχει τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρώπης .

ε)Το μεγάλο αγκάθι στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου... είναι το δυσκολοαπάντητο ερώτημα: "με ποιούς επικεφαλής θα επιχειρηθεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"; Εξυπακούεται πως δεν είναι αυτή νοητή με τους πολιτικούς (που εκπροσωπούν σχεδόν ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της χώρας), και οι οποίοι εν ψυχρώ, και με τη στενή συνεργασία των "θεσμών", μετάλλαξαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 28ης Ιουνίου του 2015, από συντριπτικό ΟΧΙ σε κίβδηλο ΝΑΙ. Απαιτείται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Θα αποφύγω, στο σημείο αυτό, να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αφήνοντάς τες στους συνταγματολόγους.

Γ. Προκαταρκτικές ενέργειες

Πριν από τη σύνδεση της νέας δραχμής με το $ΗΠΑ θα πρέπει η Ελλάδα να προβεί στις κινήσεις εκείνες, που όφειλαν να έχουν γίνει από το 2010. Δηλαδή, αντί να παρατείνει μια εξαιρετικά επικίνδυνη και άκρως ανώμαλη κατάσταση, με συνεχείς αξιολογήσεις και θανατηφόρες παραχωρήσεις στους θεσμούς, οι οποίες εξευτελίζουν και εξαθλιώνουν την Ελλάδα, σε καθημερινή βάση, η ορθολογική οδός θα ήταν:

* Άρνηση συνέχισης εξυπηρέτησης του εξωτερικού χρέους, που σημαίνει δήλωση επίσημης χρεοκοπίας. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι, στην πραγματικότητα, χρεοκοπημένη από το 2010, όπως κάθε χώρα που αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη της και διατηρείται με τεχνητό, αλλά εξαιρετικά επώδυνο τρόπο στην επιφάνεια. Δηλαδή, με συνεχή δάνεια, τα οποία εκτός του ότι εξαγοράζονται με αντίτιμο το σύνολο του δημόσιου πλούτου και τον αργό θάνατο του ελληνικού λαού, καταλήγουν επιπλέον στη συνεχή διόγκωση και όχι στην ελάττωση του χρέους. Επιπλέον, η παράλογη εμμονή εμφάνισης ενός χρέους, του ελληνικού, ως δήθεν βιώσιμου, παρότι ορθώς χαρακτηρίζεται από την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, ως "εξαιρετικά μη βιώσιμο", διαστρεβλώνει επικίνδυνα τον τρόπο αντιμετώπισής του.

* Καταγγελία των μνημονίων, στο τμήμα που αποδεδειγμένα επιβάλλουν στη χώρα αντισυνταγματικές υποχρεώσεις και απάνθρωπα μέτρα. Αναγκαστικά, η Ελλάδα θα οδηγηθεί στα διεθνή δικαστήρια, αλλά ώσπου να εκδοθούν οι τελεσίδικες αποφάσεις τους, με βάση λογικές προβλέψεις, η οικονομία θα έχει στηθεί στα πόδια της και θα μπορεί να αρχίσει την αποπληρωμή των χρεών της, με τη βοήθεια της ανάπτυξης και όχι, όπως συμβαίνει την τελευταία οκταετία, της αφαίμαξης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

* Μετατροπή του χρέους, από ευρώ στο εθνικό μας νόμισμα.

Δ. Τα πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος

Στις συζητήσεις για μια πιθανή επάνοδο της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα, ακούγονται συχνά δύο φράσεις: "Τι θα σου κάνει το νόμισμα; Τίποτε!" και "Τι ευρώ, τι δραχμή, το ίδιο είναι". Πρόκειται, φυσικά, για δηλώσεις που μαρτυρούν πλήρη άγνοια των τεραστίων δυνατοτήτων ενός εθνικού νομίσματος, έστω και ασθενούς.

Η σπουδαιότητα του χρήματος έγκειται στο γεγονός ότι από την ποσότητά του εξαρτάται η ένταση της οικονομικής δραστηριότητας, ο ρυθμός ανάπτυξης και ο όγκος της απασχόλησης. Είναι, συνεπώς, σαφές ότι η ισχύς ανήκει σε αυτούς που δημιουργούν το χρήμα και σε αυτούς που το ελέγχουν. Το χρήμα είναι δύναμις. Αυτή η πραγματικότητα έγινε συνειδητή από πολύ νωρίς στην οικονομική ιστορία της ανθρωπότητας. Ο σχηματισμός των επί μέρους εθνικών οικονομιών, στον 19ο αιώνα, άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία των εθνικών νομισμάτων, μέσω των οποίων δημιούργησαν τις εθνικές αγορές τους, επέλεξαν την νομισματική και οικονομική πολιτική που προωθούσε τους εκάστοτε στόχους τους και εδραίωσαν την εθνική τους κυριαρχία, τμήμα της οποίας, οι ευρωπαϊκές οικονομίες απώλεσαν με τη δημιουργία της Ευρωζώνης. Οι τράπεζες, όπως είναι γνωστό, δημιουργούν χρήμα εκ του μηδενός με δανεισμό, μεταφορά χρηματικών ποσών, αγορά ομολόγων κ.ά.

V. Υποστήριξη του σχεδίου επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα από πρόγραμμα ανάπτυξης

Παρότι το εθνικό νόμισμα είναι ισχυρότατο πλεονέκτημα για τη χώρα που το διαθέτει, εφόσον, μέσω αυτού είναι δυνατή η απόφαση και εκτέλεση μακροοικονομικής πολιτικής, προσαρμοσμένης στις ιδιαιτερότητες της κάθε οικονομίας, δεν είναι όμως αρκετό για να επαναφέρει την καταστραμμένη ελληνική οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά. Γι' αυτό, απαιτείται η παράλληλη κατάρτιση ενός σοβαρού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο να στοχοποιεί τις ιδιαίτερες δυνατότητες της οικονομίας, να υποδεικνύει την προτεραιότητα επιλογής εκείνων των δραστηριοτήτων και κλάδων με τις περισσότερες και ταχύτερες κάθετες και οριζόντιες διασυνδέσεις, να αναδεικνύει τις πηγές αυτάρκειας που, για τον πρώτο καιρό θα πρέπει να ενισχυθούν κ.ο.κ.

Με τηλεγραφική συντομία οι βασικές κατευθύνσεις του πρώτου προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας, προτείνω να έχουν τις ακόλουθες κεντρικές κατευθύνσεις:

* Το κέντρο της έναρξης των αναπτυξιακών προσπαθειών της Ελλάδας, μετά τη σύνδεση της νέας δραχμής με το $ΗΠΑ θα είναι, αναμφίβολα ο πρωτογενής τομέας, για να εξασφαλιστεί έτσι η τροφοδοσία του λαού. Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα, ώστε να επιλέξουν γεωργικές εργασίες και νέοι, να αναβιώσουν οι παραδοσιακές και επιτυχημένες καλλιέργειες, που απενεργοποιήθηκαν από την ΚΑΠ και να ενσωματωθεί σε αυτές η στο μεταξύ νέα τεχνολογία. Παράλληλα και στη συνέχεια, θα ενθαρρυνθεί με κατάλληλα κίνητρα, παροχή δανείων και όπου χρειάζεται και εξασφάλιση know how, η επάνοδος στη ζωή όλων εκείνων των δραστηριοτήτων, που διέθετε η Ελλάδα πριν από την κρίση, και των οποίων η συμβολή στο ΑΕΠ ελαχιστοποιήθηκε, εξαιτίας του στραγγαλιστικού προγράμματος, που επιβλήθηκε από τους δανειστές.

* Θα επιλεγούν, κατά προτίμηση, κλάδοι και δραστηριότητες έντασης εργασίας, ώστε να απορροφηθεί σταδιακά και όσο γίνεται πιο γρήγορα, η τεραστίων διαστάσεων ανεργία, που άγγιξε το 1,5 εκατομμύριο ανέργων. Παράλληλα, και με στόχο την ενθάρρυνση της ζήτησης για κατανάλωση, επιβάλλεται να επιχειρηθεί, μέσω της προοδευτικής φορολογίας, αλλά και της αύξησης των χαμηλών μισθών και συντάξεων, αναδιανομή του εισοδήματος. Και τούτο, όχι μόνο για λόγους καθαρά κοινωνικούς, δεδομένου ότι η Ελλάδα ανήκει στους πρωταθλητές της ανισότητας κατανομής του εισοδήματος, στην Ευρώπη, αλλά και για λόγους οικονομικούς. Πράγματι, πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι οι μεγάλες ανισότητες στην κατανομή του εισοδήματος, επιβραδύνουν την ανάπτυξη.

* Η ελπίδα προσέλκυσης ξένων επενδυτών, σε μια οικονομία που αργοπεθαίνει, όπως δυστυχώς είναι η ελληνική, αποτελεί καθαρή ουτοπία. Μια τέτοια οικονομία, όπως άλλωστε αποδεικνύεται περίτρανα, προσελκύει αποκλειστικά και μόνο κερδοσκόπους, οι οποίοι επιδιώκουν να αποκτήσουν το δημόσιο πλούτο της, έναντι πινακίου φακής.
Προκειμένου, ακριβώς, να ενθαρρυνθούν πραγματικοί ξένοι επενδυτές, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες, να προβούν σε παραγωγικές (και όχι κερδοσκοπικές) επενδύσεις, το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση οφείλει να γίνει από τον δημόσιο τομέα, με τη διενέργεια μαζικών δημόσιων επενδύσεων. Οι ανάγκες της ελληνικής οικονομίας είναι τεράστιες, αφού τα νοσοκομεία στερούνται ακόμη και γάζες, η παιδία σε όλες τις βαθμίδες χωλαίνει σημαντικά, η δημόσια διοίκηση χρειάζεται γενική αναθεώρηση των βάσεων λειτουργίας της.

* Για την υλοποίηση όσων αναφέρονται ήδη παραπάνω, αλλά και πολλών άλλων που έχουν παραλειφθεί στη σύντομη αυτή έκθεση, θα χρειαστούν περισσότερα από 120 δισ.(προς το παρόν, ας αναφερθούμε σε ευρώ). Από που θα βρεθούν; Από το νομισματοκοπείο, σταδιακά (παρότι, τα αποτελέσματα σε ρυθμούς ανάπτυξης θα ήταν ταχύτερα, αν μπορούσε να ριχθεί το σύνολό τους στην οικονομία), για να μην τροφοδοτηθεί ανεπιθύμητος πληθωρισμός, θα ενισχύεται σταδιακά η οικονομία με πρόσθετη αγοραστική δύναμη, η οποία στον επόμενο χρόνο θα ισορροπεί με ισοδύναμη αύξηση της παραγωγής. Η διαδικασία αυτή θα συμπέσει με ηθελημένο πληθωρισμό της τάξης του 6-7%, απολύτως ελεγχόμενου και απαραίτητου, μια και δεν υπάρχει χώρα που να αναπτύχθηκε στο παρελθόν, χωρίς η ανάπτυξη να είχε ενισχυθεί από κάποιο βαθμό πληθωρισμού.

* Στις συναλλαγές της με το εξωτερικό, τέλος, η Ελλάδα θα επιβάλλει προστατευτικά μέτρα, που θα επιτρέψουν στις εθνικές της δραστηριότητες να καταστούν ανταγωνιστικές. Ειδικότερα, η χώρα θα εισάγει ότι μπορεί να πληρώσει με τις εξαγωγές της, και εξυπακούεται ότι θα περιορίσει γι' αυτό στο ελάχιστο τις εισαγωγές πολυτελών αγαθών, προκειμένου να εξασφαλίσει επάρκεια στα απαραίτητα.

Συμπέρασμα

Παρότι η οικονομία βρίσκεται σε επιθανάτιο ρόγχο, διαθέτει ωστόσο τεράστιες δυνατότητες ταχύτατης ανάπτυξης, αν εξασφαλιστούν οι απαραίτητες σχετικές προϋποθέσεις. Δηλαδή, άμεση λήξη του αυτοκτονικού προγράμματος της τελευταίας οκταετίας, παρεμπόδιση του ξεπουλήματος ολόκληρης της Ελλάδας, απομάκρυνση από το λειτουργικό πεδίο των πολιτικών, που οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό, και τροφοδότηση, με άφθονο χρήμα, της αναπτυξιακής προσπάθειας. Για όλα αυτά, που θα έσωζαν την Ελλάδα, έστω και την τελευταία στιγμή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύνδεση της νέας δραχμής με το $ΗΠΑ. Απαραίτητη προϋπόθεση, δηλαδή, είναι η συναίνεση του Donald Trump.

Όπως υποστηρίχθηκε ήδη στην αρχή αυτής της πρότασης σωτηρίας της Ελλάδας, οι μέχρι τώρα ενδείξεις είναι σαφώς θετικές (παρότι αφορούν έμμεσα και όχι άμεσα το ελληνικό πρόβλημα). Εξάλλου, από πρώτη ματιά, η σύνδεση δραχμής με $ΗΠΑ δεν φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα για την Αμερική. Αντιθέτως, διευρύνει την διεθνή εμβέλεια του αμερικανικού νομίσματος. Και όσο και αν είναι μικροσκοπική η Ελλάδα, η πιθανή διάσωσή της από, διαφορετικά, βέβαιη καταστροφή, θα προστεθεί στο ενεργητικό του νέου πλανητάρχη με άστρο απείρως μεγαλύτερο και πιο λαμπερό, από τη γεωγραφική κουκίδα με την οποία εμφανίζεται η Ελλάδα, στον παγκόσμιο χάρτη.

Πηγή GreekAmericanNewsAgency


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ομιλία της νομικού κυρίας Ειρήνης Μαρούπα στην Ημερίδα Γεωπολιτικής που έγινε στις 18/3/2017 στην Ξάνθη και είχε τίτλο "Γεωπολιτικές αναταράξεις και κίνδυνοι στη σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο"
Οὓς νῦν ὑμεῖς ζηλώσαντες καὶ τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον κρίναντες μὴ περιορᾶσθε τοὺς πολεμικοὺς κινδύνους
(παρ. 43 Επιτάφιος Περικλή, Θουκυδίδης)
Διάλεξα τον τίτλο της εισήγησής μου από τον Επιτάφιο του Περικλή που συνέγραψε ο Θουκυδίδης. Απόσπασμα από τον επιτάφιο λόγο που εκφώνησε  ο Περικλής το 430 π.Χ..
Δικαίως θα αναρωτηθείτε, τι σχέση έχει ο επιτάφιος και ειδικά τούτο δω το απόσπασμα, με το θέμα της ημερίδας μας «Γεωπολιτικές αναταράξεις και κίνδυνοι στην σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο».
Δικαίως αναρωτιέμαι κι εγώ, ελπίζω κι εσείς, γιατί μαζευτήκαμε σήμερα στην Ξάνθη και γιατί ήρθαμε τόσοι άνθρωποι από τόσο μακριά για να συμμετέχουμε.
Για να διαπιστώσουμε, αν τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, όσο και η πειρατική πολιτική της ασταθούς Τουρκίας, δημιουργούν αρνητικές συνθήκες και δυνητικούς κινδύνους για την Ελλάδα, τους οποίους μάλιστα πρέπει να αντιμετωπίσει, κατά το εισαγωγικό σημείωμα των διοργανωτών της εξαιρετικής αυτής ημερίδας, είναι η ΜΙΑ εύλογη απάντηση.
Σίγουρα για ν ακούσουμε από κοντά τους αξιολογότατους και ειδικούς στα θέματα που αναλύουν, δεύτερη απάντηση.
Θα σας πω  γιατί, εγώ, είμαι εδώ. Γιατί καταλαβαίνω ότι τέλειωσε η ώρα της συζήτησης, τέλειωσε η ώρα που περιγράφει ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιο του Περικλή, « δεν είμαστε γι’ αυτό λιγότερο κατατοπισμένοι στα πολιτικά, γιατί μονάχα εμείς αυτόν που δεν παίρνει καθόλου μέρος σ’αυτά τον θεωρούμε όχι φιλήσυχο, αλλά άχρηστο, κι εμείς οι ίδιοι ή κάνουμε ορθές σκέψεις και προτάσεις πάνω στις υποθέσεις της πολιτείας ή τουλάχιστον παίρνουμε σωστές αποφάσεις γι’αυτές, γιατί δεν νομίζουμε πως τα λόγια βλάπτουν τα έργα, αλλά ότι πιο πολύ βλάπτει να μην διαφωτιστούμε πιο μπροστά με τον λόγο για τα όσα πρέπει να κάνουμε», (νι τε τος ατος οκείων μα κα πολιτικν πιμέλεια, κα τέροις πρς ργα τετραμμένοις τ πολιτικ μ νδες γνναι· μόνοι γρ τόν τε μηδν τνδε μετέχοντα οκ πράγμονα, λλ' χρεον νομίζομεν, κα ο ατο τοι κρίνομέν γε νθυμούμεθα ρθς τ πράγματα, ο τος λόγους τος ργοις βλάβην γούμενοι, λλ μ προδιδαχθναι μλλον λόγ πρότερον π δε ργ λθεν.)
Είναι ώρα για ΔΡΑΣΗ.
Και πρέπει να συντονιστούμε. 
Γι’ αυτό έχω έρθει. 
Και για να περάσω αμέσως στην ουσία του θέματος. Είμαστε μια χούφτα άνθρωποι. Μόλις 8.000.000. Σε μια μικρή χώρα. Την Ελλάδα μας. Που τα σύνορά μας αμφισβητούνται πανταχόθεν, (η άποψή μου είναι ότι έχουν ήδη αλλάξει κι απλώς δεν μας έχει ανακοινωθεί). Που η αθρόα κι ελεύθερη εισροή των λαθρομεταναστών έχει υπονομεύσει καίρια την εθνική συνοχή κι ομοιογένεια. 
Εδώ πρέπει να κάνω μία σοβαρή αναφορά στο καίριας σημασίας ζήτημα της κατευθυνόμενης λαθρομετανάστευσης που υφίσταται η χώρα μας.
Τα τελευταία χρόνια, ανεχθήκαμε σαστισμένοι, παθητικά την δημιουργία εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων εθνοκτόνων, μέσα στην χώρα μας σε απαράδεκτα ποσοστά για την επιβίωση οιουδήποτε εθνικού κράτους. Ενώ η ιστορία και η στρατηγική, όπως διδάσκεται, σε όλες τις ανώτερες στρατιωτικές σχολές και σε όλα τα ανώτερα πολιτικά τμήματα, αναφέρει ξεκάθαρα ότι τα πολυπολιτισμικά, πολυεθνοτικά, πολυθρησκευτικά, μειονοτικά μπαλώματα εντός μιας κρατικής επικράτειας αποτελούν τον πρώτο στόχο διέγερσης και αποσταθεροποίησης αυτού του κράτους, από οποιονδήποτε επίδοξο κατακτητή, εμείς επιτρέψαμε κι επιτρέπουμε την αλλαγή του εθνικού και θρησκευτικού χάρτη της χώρας με εισροές πληθυσμών που είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολύ περισσότερο φίλα προσκείμενοι προς τους εχθρούς μας απ’ ό,τι σε μας. Πληθυσμών που έχουν τέτοια χαοτική πολιτισμική διαφορά από εμάς που είναι Αδύνατον να αφομοιωθούν. Όχι επειδή το φοβόμαστε ότι δεν θα γίνει η αφομοίωση, αλλά επειδή είναι αποδεδειγμένο σε πλείστες άλλες χώρες, (Γερμανία, Ολλανδία, ΗΠΑ,). Είναι επίσης τελεσίδικα διαπιστωμένο σε πανεπιστημιακές μελέτες κορυφαίου κύρους, που μελετώντας την ιστορία ενσωμάτωσης πληθυσμιακών ροών με άλλες πολιτισμικές καταβολές, διαπιστώνουν ότι αυτή ουδέποτε συνέβη (Tuffts καθηγήτρια πολιτικών επιστημών Kelly Greenhillweapons of mass migration” 2011, σύμβουλος του John Kerry, “οι μέθοδοι των μεταναστευτικών ροών θεωρείται ως μία ιδιαίτερα σύγχρονη μέθοδος για την επιδίωξη πολιτικών και οικονομικών στόχων μεγάλης αποτελεσματικότητας που καταλήγει σε πλήρη μη αναστρέψιμη ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με την εισβολή σε αυτήν, την χώρα στόχος, ανθρώπων με καθοδηγούμενη μετανάστευση από τις χώρες πηγή όπου συμβαίνει μία σκόπιμη κοινωνική αναταραχή που παίρνει τις διαστάσεις του πολέμου. Έτσι προκαλείται πολιτικό, κοινωνικό χάος και πολιτισμική αλλοίωση στις χώρες στόχος, ώστε να μεταβληθεί ο πληθυσμός σε μία ανθρώπινη μάζα, έναν χυλό, μέσω του οποίου τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά των αυτοχθόνων πιέζονται σε υποχώρηση, χάριν μιας αναγκαίας ισοπεδωτικής πολιτικής διαχείρισης και επομένως σε περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και διαδικασιών του αυτόχθονος πληθυσμού. Οι αυτόχθονες, όμηροι, χάνουν την διαχείριση της χώρας τους…», Harvard καθηγητής πολιτικών επιστημών Robert Pantnaοι καρποί των πολυπολιτισμικών κοινωνιών είναι η απομόνωση, η απάθεια, η αδιαφορία και η έλλειψη κοινωνικής συνοχής»),. Θα θυμίσω εδώ ότι η Ελλάδα, μέχρι προ  25ετίας απολάμβανε εξαιρετικά ποσοστά εθνικής και θρησκευτικής ομοιογένειας, 97-98%, τα οποία εκτός από μία αίσθηση συνοχής κι αδελφοσύνης που παρήγαγαν στον πληθυσμό, αναγνωρίζονταν επιπλέον από όλες τις στρατηγικές αναλύσεις της χώρας μας και του εξωτερικού, ως συντριπτικό στρατηγικό και αμυντικό   πλεονέκτημα.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι πιο δυναμικοί και δραστήριοι ηγέτες όλων των χωρών και των ιστορικών περιόδων, πριν επιχειρήσουν να επεκτείνουν εδαφικά και στρατηγικά την χώρα τους, προβαίνουν σε μαζικές εθνοκαθάρσεις, ομογενοποιώντας τα εθνικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά των υπηκόων τους. Βλέπε ναζιστική Γερμανία, κεμαλική Τουρκία και μέχρι το 1960, Ισραήλ σήμερα. Εμείς λοιπόν έχοντας ήδη αυτό το πλεονέκτημα και χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε καμία απάνθρωπη δίωξη κανενός για να το πετύχουμε, ξαφνικά και συλλογικά οι ηγέτες μας όλων των πολιτικών αποχρώσεων, αποφάσισαν να το καταστρέψουν. Αρχής γενομένης με τον Σαμαρά το 1990 και με συντριπτικούς ρυθμούς τα τελευταία 3 χρόνια. Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς από εμάς, που έχουμε στοιχειώδη αντίληψη και τελειώσαμε το γυμνάσιο ή το λύκειο, ότι όλοι αυτοί δεν κατάλαβαν αυτό που ήξεραν όλοι οι προκάτοχοί τους στην Ελλάδα και όλες τις υπόλοιπες χώρες; Ή είναι τόσο αδιάβαστοι ώστε να μην γνωρίζουν τις μελέτες που αποδεικνύουν ότι αφομοίωση τέτοιων πολιτισμών ποτέ δεν είναι δυνατή; 
Για την απάντηση σε αυτό σας παραπέμπω στο πόνημα ενός μέλους των λεσχών (όπως όλοι οι δυτικοί ηγέτες παγκοσμίως σήμερα), του Coudenhove Kallergi, υπουργού εξωτερικών της Αυστρίας περί το 1920, πατέρα της Πανευρώπης (που το βραβείο του πήραν Μέρκελ το 2009 και Χέρμαν Βαν Ρομπάϋ το 2011), το Praktischer Idealismus,  που συνέγραψε το 1925 για να μας προαναγγείλλει ότι πρέπει η Ευρώπη να εποικιστεί από 185.000.000 αφροασιατικής προέλευσης ως το 2025, έτσι ώστε διαφορετικής πολιτισμικής και γενετικής προέλευσης, μετά την αναμενόμενη επιμειξία με τους γηγενείς, ευρωπαίους και έλληνες, θα προκύψει ένας καινούριος πληθυσμός πιο νωθρός και πιο κουτός, χωρίς ίχνος εθνικής ταυτότητας, που θα είναι πολύ ευκολοκυβέρνητος,  από μία πνευματική ελίτ κατά τον Coudenhove, ήδη υπάρχουσα το 1925, που αναφέρει ότι αποτελείτο ως επί το πλείστον από τραπεζίτες και διανοούμενους εβραϊκής καταγωγής. «O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων. Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας”.
Καταλάβατε τώρα γιατί εποικίζονται τα νησιά μας αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη;
Ζούμε σε μια μικρή χώρα. Την Ελλάδα μας. Που, η αθρόα εισβολή και μελών του ISIS, τούρκων πρακτόρων, και Κύριος οίδε τίνος άλλου, είναι από μόνη της μία ωρολογιακή βόμβα, η οποία έχει ήδη σκάσει. 
Ή θα παραδοθούμε, θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, προσφέροντας γη και ύδωρ στον όποιον εχθρό επιβουλεύεται την γη μας (και ήδη πολλοί εξ αυτών την διεκδικούν με πολεμικές πράξεις), 
Ή ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ
Ένας δρόμος μένει. Να γίνουμε 6.000.000 πολεμιστές, από 14-70 ετών, να γνωρίζουμε σκοποβολή, να κατέχουμε νόμιμα όπλα, να είμαστε πολιτοφύλακες, εθνοφύλακες, όπως θέλετε πείτε το. 
Εγώ το λέω με απλά λόγια: να μπορούμε να υπερασπιστούμε ΕΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΒΩΜΟΥΣ, τάφους των προγόνων. Να πολεμήσουμε για την συνέχεια, την επιβίωση του ελληνικού λαού που κατοικεί σ’ αυτήν την γωνιά του πλανήτη εδώ και 5000 χρόνια!
Θα με ρωτήσετε, γιατί δεν είναι καιρός για λόγια και αποφάσεις; Πόλεμο έχουμε; Δεν έχουμε και μπορεί να μην γίνει καν.
Θα σας απαντήσω με παρρησία. Ναι. Πόλεμο έχουμε. Κηρυγμένο επισήμως με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο! Όχι μόνο συνείδησης πόλεμο. Πραγματικό. Μην καταπίνετε αμάσητη την εικονική πραγματικότητα που σας ταϊζουν, τα χειραγωγημένα ΜΜΕ των ντόπιων πρακτόρων ξένων υπηρεσιών, οι εθελόδουλοι υπάλληλοι των διεθνών τραπεζιτών που παριστάνουν την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. 
Αντίθετα στον ορισμό του Θουκυδίδη που είπε ότι, ευτυχισμένος είναι μόνον ο ελεύθερος και για να είσαι ελεύθερος πρέπει να είσαι γενναίος, (μόνος αυτός είναι ο τρόπος να είσαι ελεύθερος), οι εθνοπατέρες του σήμερα, μας πιπιλίζουν το μυαλό, ότι είναι δυνατόν να είμαστε παρακμιακοί, αποβλακωμένοι, νωθροί και δειλοί και παρ’ όλα αυτά να παραμείνουμε ελεύθεροι γιατί κάποια μεγάλη δύναμη, κάποιος διεθνής οργανισμός ή ο ίδιος ο αρχάγγελος Γαβριήλ θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την ελευθερία μας. 
Oι οποίοι, καναλάρχες και πολιτικοί, διεφθαρμένοι όλοι, μας λένε ότι κι αν δεν είμαστε ελεύθεροι, κι αν οι Τούρκοι μας πάρουν δυο νησιά ή την Θράκη, ή δορυφοριοποιήσουν την Ελλάδα, ή αν εκχωρήσουμε την ελευθερία μας, σε ξένους οργανισμούς, στο ΔΝΤ, στην παγκόσμια τράπεζα, σε ξένα διευθυντήρια και τελικώς στις 13 τραπεζικές οικογένειες που ποδηγετούν σήμερα τον κόσμο, δεν πειράζει. Δεν πειράζει που δεν θα είμαστε τελείως ελεύθεροι, γιατί θα μπορούμε να αγοράζουμε αγαθά, να έχουμε τις συντάξεις μας, να απολαμβάνουμε τον καφέ μας, να ερωτευόμαστε και άρα βρε αδελφέ, να είμαστε ευτυχισμένοι. Σκλάβοι, αλλά ευτυχισμένοι.
Βλέπετε με τα μάτια σας, ακούτε με τα αυτιά σας, πιστεύετε στην λογική και την κρίση σας. 
Ακούστε λοιπόν: 
Ερντογάν 29/11/2016 αναφερόμενος κατά την διάρκεια των συνομιλιών για το κυπριακό: «Χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία, εκεί υπάρχει μία τουρκική δημοκρατία βόρειας Κύπρου. Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου. Στον βορρά υπάρχει και τουρκική δημοκρατία, αυτό ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς θα το καταλάβουν και θα το μάθουν». 
Κανείς δεν αντέτεινε για την παράνομη κατοχή του βόρειου κομματιού του νησιού, της Κύπρου μας, και την  παράνομη παραμονή τουρκικού στρατού σε αυτό, ούτε για τον παράνομο εποικισμό. Έλληνας της Κύπρου, της Ελλάδας ή ξένος! Και την σημαία από το αυτοκίνητο της αποστολής του προέδρου, καθώς και την αναγραφή στην επιγραφή του στις συνομιλίες «πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας», τις πήρε και τις δύο ο αέρας, κατά τα ειωθότα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 20 χρόνια!
Ερντογάν 13/1/2017¨»Έχουμε τονίσει ξεκάθαρα σε Ελλάδα και Κύπρο ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν μία λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Θα είμαστε εκεί ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ».
Μπουρχάν Κουζού, σύμβουλος Ερντογάν 7/2/2017: «το πρόβλημα στο Αιγαίο δεν είναι δύο γίδες που βόσκουν σε 2 βράχια. Αν στο αιγαίο κυριαρχήσουν οι έλληνες, το 65% θα είναι ελληνικό! Για να υπάρχει πέρασμα μεταξύ των λιμανιών μας θα χρειάζεται άδεια από τους έλληνες». 
Δηλαδή αν νικήσουμε, ΜΟΝΟΝ ΤΟ 65% ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ (το δυτικά του 25ου μεσημβρινού, που μας είπε τον Απρίλιο του 16, στην συνέντευξη Καμμένου στο ενικός του Χατζηνικολάου στην τηλεόραση του ΣΤΑΡ ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο ΥΕΘΑ Πάρις Καρβουνόπουλος όταν ρώτησε «κ. Υπουργέ γιατί τα πλοία του ΝΑΤΟ πλέουν δυτικά του 25ου μεσημβρινού, πώς εμποδίζουν από εκεί τις μεταναστευτικές ροές;»). Διαφορετικά, αν επικρατήσουν οι Τούρκοι ολόκληρο το αιγαίο θα είναι δικό τους! (αναρωτιέμαι και στην Ακρόπολη αν θα κυματίζει η γαλανόλευκη τότε!)
Γιλίτ Μπουλούτ, σύμβουλος Ερντογάν 18/1/2017: «Η Κύπρος είναι τουρκική, θα χυθεί αίμα εκεί. Πως πήραμε πίσω την Κύπρο; Με τα αίματα των μαρτύρων. Αν στις χώρες της Ε.Ε., στην Αγγλία ή στην Γερμανία υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν την επιστροφή της Κύπρου, θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο. Αν υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι είναι δυνατόν να αφαιρεθεί από την χώρα του Τούρκου η Κύπρος που πήραμε με τα αίματα των μαρτύρων, και είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο αντίτιμο, η Κύπρος στέκεται εκεί, ορίστε!»
(Μόνο με πόλεμο δηλαδή θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το νότιο κομμάτι του νησιού που μας ανήκει!)
Και
«Όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Ελλάδας έχουν περάσει στα χέρια του γερμανικού κεφαλαίου, όλα τα χρηματιστήρια, όλες οι τράπεζες. Σήμερα δεν υπάρχει Ελλάδα. Μακάρι να σηκώνονταν οι 300 του Λεωνίδα να πάνε να δούνε την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας. Ένας πρωθυπουργός που δεν φοράει  γραβάτα (και οι προηγούμενοι θα συμπληρώσω εδώ), έκανε όλα όσα του είπε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πούλησε την Ελλάδα. Να σας το πω καθαρά: Σήμερα οι έλληνες πολίτες δεν υπάρχουν. Είναι όλοι σκλάβοι. Τι περιμένουν; Περιμένουν το χρέος εκεί».
Μας προειδοποιεί ως τελευταίο καμπανάκι πριν την αυλαία. Ο Λεωνίδας θα έκλαιγε για την σημερινή ηθική παρακμή μας και δεν υπάρχουμε πλέον, ούτε ως έλληνες ούτε ως πολίτες. Είναι αλήθεια; Ειπωμένο από τον εχθρό το περιεχόμενο αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία…
Ατελείωτες δηλώσεις για τον υποχωρητικό Κεμάλ που υπέγραψε την συνθήκη της Λωζάννης του 1923 η οποία κατά την επίσημη Τουρκία απετέλεσε ήττα της Τουρκίας, διότι μας ωφέλησε παράνομα,
δηλώσεις για το πόσο η συνθήκη παραχώρησης της Δωδεκανήσου του 1947 (συνθήκη ειρήνης των Παρισίων), από την Ιταλία στην Ελλάδα, δεν περιλαμβάνει τις παρακείμενες νησίδες και βραχονησίδες, επειδή δεν έχουν ρητά καταγραφεί σε αυτήν. Παρά το γεγονός, ότι ο ορισμός της Δωδεκανήσου, μετά των παρακειμένων νησίδων και βραχονησίδων περιλαμβάνεται στην διμερή συμφωνία Τουρκίας Ιταλίας του 1932 με την ποία παραχωρήθηκε η κυριαρχία τους από την Τουρκία στην Ιταλία κι αναγνωρίζεται η κυριαρχία της Ιταλίας σε παρακείμενες των νήσων, νησίδες κάθε είδους, κατοικημένες και μη. Και άρα, αν κάποιος έπρεπε να έχει παράπονο για την κυριαρχία σε νησίδες και βραχονησίδες περί τα Δωδεκάνησα, αυτή όφειλε σύμφωνα με τον νόμο και τις διεθνείς συνθήκες να είναι Η ΙΤΑΛΙΑ!
Ατελείωτες δηλώσεις όχι απλώς εμπρηστικές, αλλά κήρυξης ΠΟΛΕΜΟΥ, περί 18 νησιών τουρκικών στο Αιγαίο μας, που παράνομα κατέχουμε, που ανεβαίνουν ως τα 125!, και στα οποία περιλαμβάνονται εκτός από βραχονησίδες, και κατοικημένα νησιά, Οινούσσες, Χίος, Λήμνος, Λέσβος.
Δηλώσεις και για την Θράκη και την Θεσσαλονίκη που ανήκουν στην Τουρκία κατά τα σύνορα της καρδιάς τους, για τουρκική μειονότητα της Θράκης, ΟΛΕΣ  από τα επίσημα χείλη του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν και από σύσσωμη την ηγεσία και την αντιπολίτευση της Τουρκίας.
 Εννοείται, όλες οι περιοχές στο Αιγαίο, που θέλουν να καταλάβουν και να μας αποσπάσουν από την Ελλάδα μας οι Τούρκοι, δεν αφορούν μόνον στην κυριαρχία στο Αιγαίο για γεωστρατηγικούς λόγους, αλλά και την εξόρυξη των γεωανθράκων και του φυσικού αερίου, που γνωρίζουμε πλέον ότι είναι πλούσια τα κοιτάσματα. 
Στο ενδιάμεσο θα χωρέσω την συνέντευξη τύπου του Μάρτιν Σέφερ, εκπροσώπου τύπου του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών στις 20/9/2017 σε ερώτηση αν η Χίος, η Λήμνος, η Λέσβος είναι ελληνικά νησιά, και πώς σχολιάζονται οι δηλώσεις του Ερντογάν: «Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι' αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός», για να ακολουθήσει στις 30/9 το «η συνθήκη της Λωζάννης εξακολουθεί να ισχύει»!
Δεν γνωρίζουν δηλαδή οι δήθεν σύμμαχοί μας οι γερμανοί, αν η Χίος, η Λήμνος, η Λέσβος είναι ελληνικά και είναι έδαφος της ΕΕ από το 1979, κι όχι της Τουρκίας.
Επίσης, του Τζον Κίρμπυ, εκπροσώπου τύπου του State Department στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, «γνωστές οι ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο, ευχόμαστε κι ελπίζουμε να λυθούν ειρηνικά»!
Δεν γνωρίζουν δηλαδή οι δήθεν σύμμαχοί μας, οι αμερικανοί, αν η Χίος, η Λήμνος, η Λέσβος, είναι ελληνικά νησιά κατοικούμενα από έλληνες, ή της Τουρκίας.
Καταλάβατε πόσο σύμμαχοί μας είναι! Θέλουν με δικά μας έξοδα να ικανοποιήσουν την Τουρκία, γιατί είναι σκληρό το παζάρι - διελκυνστίδα που κάνει αυτή μαζί τους για την δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν. 
Η Ελλάδα μας προσανατολίστηκε ψυχή τε και σώματι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να διασφαλισθεί από τον τουρκικό κίνδυνο και ακριβώς αυτός ο ευρωπαϊκός εμμονικός, πλέον, προσανατολισμός έχει μεταβληθεί σε de facto όργανο μετατροπής μας σε δορυφόρο της Τουρκίας, με τις ευλογίες των ¨συμμάχων¨.
Είναι δεδομένο. Οι Τούρκοι Θέλουν να μας καταλάβουν. Το επιδιώκουν και υποστηρίζονται από τους δήθεν συμμάχους μας,
ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ,
ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ…
ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ Ή ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ και συνεχίσουμε την υποχωρητική και ηττοπαθή τακτική των ηγεσιών μας…
Τι άλλο για να καταλάβουμε, για να καταλάβετε, για να αναλάβουμε επιτέλους δράση;
Θα μου πείτε, φληναφήματα του σουλτάνου και των περί αυτώ, αλλά και της αντιπολίτευσής του. Παραστάσεις προς τον τουρκικό λαό, υπερακοντίζοντας ο ένας τον άλλον σε εθνικισμό, εν όψει δημοψηφίσματος και της πολιτικής αστάθειας στην Τουρκία, από τον Ιούλιο του 2016 που ο Ερντογάν με την βοήθεια του δικού του παρακράτους και  των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, που τον ενημέρωσαν σχετικά, ανέτρεψε το πραξικόπημα. (Ναι! αυτοί που βλέπαμε να σκαρφαλώνουν στα τανκς και να ξεβρακώνουν τους άναυδους στρατιώτες και να συλλαμβάνουν και να ξυλοκοπούν αγρίως αξιωματικούς που προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Ερντογάν ήταν μυστικός στρατός, όχι πολίτες διψασμένοι για ελευθερία και δημοκρατία κι αγανακτισμένοι από το πραξικόπημα). 
Θα το σκεφτόμουν αυτό, ότι δηλαδή όλες αυτές οι δηλώσεις και πολλές περισσότερες είναι για εσωτερική κατανάλωση, αν τα λόγια, ήταν μόνον λόγια, που τα παίρνει ο αέρας, ενίοτε, όπως παίρνει τις δικές μας σημαίες ο αέρας, (όπως είπε κάποτε ένας υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, για να καταστήσει αμφισβητούμενη  και διεκδικούμενη επί ίσοις όροις από την Τουρκία, την βραχονησίδα των Ιμίων και την περί αυτοίς περιοχή, ενώ ως τότε ήταν αδιαμφισβήτητα ελληνική).
Δεν το σκέφτομαι όμως. Γιατί τα λόγια συνοδεύονται από πράξεις. Εντεινόμενης επιθετικότητας από την Τουρκία, αυξανόμενης ανησυχητικά υποχωρητικότητας από την Ελλάδα. 
Και συνοδεύονται κι από την από 3/3/2017 εκπεφρασμένη ανησυχία του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Πάϊατ, για θερμό ατύχημα στο Αιγαίο. Δήλωση στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών (Ναι! Ο πρέσβης της Αμερικής στην Ουκρανία που προετοίμασε την εκεί έκρυθμη κατάσταση και τον διαμελισμό της Ουκρανίας, είναι εδώ πλέον, για να ετοιμάσει  ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ). Δήλωσε ανήσυχος, ωστόσο, δήλωσε, η ελληνική κυβέρνηση τηρεί υπεύθυνη στάση (κατά τον αμερικανό πρέσβη Πάιατ πάντοτε). Έτσι λέμε την υποχωρητικότητα, την παράδοση γης και ύδατος, την υπαναχώρηση από τα σύνορα της πατρίδας εκεί που τα σταμάτησε το αίμα των προγόνων μας…
Και μην κοιτάτε ή καλύτερα μην πιστεύετε, και κυρίως μην αρκείσθε στα λόγια τα μεγάλα, που πολύ λίγο, πολύ σιγά και πολύ αργά, ψελλίζουν. Παυλόπουλοι και Καμμένοι, ολόσωστα κατά τα λοιπά, ότι «Τα περί αποστρατιωτικοποίησης των Δωδεκανήσων, κατά τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων, πρέπει να ερμηνεύονται και υπό το φως της εκ μέρους της Ελλάδας άσκησης, έναντι της Τουρκίας, του κατά τις διατάξεις του άρθρου 51 του Χάρτη του ΟΗΕ δικαιώματος προληπτικής άμυνας («anticipatory self-defence»), ιδίως μετά το 1974 και κατ’ ακολουθία της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και της εντεύθεν ραγδαίας και απροκάλυπτης αύξησης της επιθετικότητας της Τουρκίας εις βάρος της Χώρας μας.»
Γιατί όταν είπε αυτά ο κ. πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, από την Ρόδο στις 6 Μαρτίου 2017, πριν πατήσει το πόδι του στο νησί, είχαν πετάξει πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας πάνω από την Ρόδο (ναι, δεν αρκούνται πια σε νησίδες και βραχονησίδες, απροκάλυπτα διεκδικούν και την Ρόδο, την Χίο, την Λήμνο, την Λέσβο, με υπερπτήσεις, ενίοτε χαμηλές, όπως στις Οινούσσες στις 29/4/2016 αλλά και στις 2/2/2017, για να συνηθίζουμε οι γηγενείς, σιγά σιγά). 
Όπως το ανέλυσε στο υπερήφανο δελτίο τύπου του το υπουργείο εθνικής άμυνας:
«Τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών 10:19 και εξήλθαν στις 10:36 π.μ. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο FIR αναχαιτίστηκαν από αεροσκάφη της ΠΑ.

- Το αεροσκάφος που μετέφερε την Α.Ε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 11:42 π.μ. και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου στις 12:31 π.μ.
Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι δεν υπήρχε κανενός είδους προσέγγιση του εν λόγω αεροσκάφους από τουρκικά αεροσκάφη».
Λες, και το μόνο πρόβλημα που υπάρχει στην ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΜΑΣ, είναι αν κινδύνεψε η ζωή ή έστω υπέστη την απόλυτη προσβολή η αυτού εξοχότης, ο ανώτατος άρχων μας…
Θα θυμάστε κι ότι δεν προσγειώθηκε το αεροσκάφος που μετέφερε τον Τσίπρα στο Ιράν, τον Φεβρουάριο του 2016, επειδή τάχα ήταν στρατιωτικό, μετά από εντολή της Τουρκίας…
Μην πιστεύετε και κυρίως μην αρκείσθε στο ενδεχόμενο (ανύπαρκτο), ότι το εννοούν οι κυβερνητικοί και ο πρόεδρος της δημοκρατίας ότι θα στρατιωτικοποιήσουν τα νησιά μας για να αποτρέψουν την απειλή πολέμου, όταν ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΩΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΑ 14 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ, μάλιστα χωρίς να έχουν λάβει ούτε ευρώ!
(Τα αεροδρόμια  Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου, που παραχωρήθηκαν στην γερμανική Φραπόρτ, διαθέτουν αεροδιάδρομο με νάρκες που μπορούν να ενεργοποιηθούν και να ανατινάξουν τους αεροδιαδρόμους, σε περίπτωση επιχείρησης προσγείωσης εχθρικών αεροσκαφών. Επίσης στους πύργους τους έχουν ραντάρ υψηλής ευκρίνειας και αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα, που μπορούν να καταρρίψουν εχθρικά αεροσκάφη σε περίπτωση  αεροπορικής προσβολής. Τα αεροδρόμια ως εργαλεία άμυνας της χώρας παραδόθηκαν σε ξένη χώρα. Εννοείται, ότι ούτε από πού να πετάξουν για να καλύψουν το Αιγαίο σε αναχαιτίσεις δεν έχουν πια τα πολεμικά μας αεροπλάνα, στο ύψος του Καστελόριζου, της Ρόδου, νοτιοανατολικά αλλά και βόρεια, η Σκύρος πέφτει λίγο μακριά πια και  το ναυτικό μας βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Σαλαμίνα και οι πεζοναύτες στον Βόλο και την Αυλώνα). 
Αντιλαμβάνεστε δηλαδή ότι ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΒΥΘΙΣΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ. 
Επιπλέον το δίκτυο νησιών που αποτελεί το σύμπλεγμα όλων των νησιών μας από Κύπρο, γιατί και η Κύπρος Ελλάδα είναι, ως Σαμοθράκη, τα καθιστά απολύτως ισχυρά και επαρκή σε προστασία έναντι οιασδήποτε επιβουλής. Είναι δίκτυο από φρούρια περιβαλλόμενα από τάφρο με νερό, τα νησιά μας, ΑΠΡΟΣΒΛΗΤΑ.
ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ.
Σας φαίνεται αρκετή εσάς η αντίδραση αυτή της κυβέρνησής μας, του προέδρου της δημοκρατίας μας, των αρχηγών των όπλων μας και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, των ηγεσιών μας; Σας φαίνεται αντίδραση αποφασισμένων ηγεσιών; 
Των ηγεσιών μας,  των θλιβερών ανδρείκελων, που την τελευταία τουλάχιστον 25ετία, προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Για το πόσο αδύνατο, δαπανηρό, ενοχλητικό, άχρηστο είναι να υπερασπιστούμε τα νησιά μας. Τα ανδρείκελα που λέμε ότι παράγονται στον κομματικό σωλήνα, αλλά στην πραγματικότητα, εννοούμε ότι παράγονται σε μυστικές λέσχες, αγνώστου αρχής και σκοπού, με σκοπό να υποδύονται τους ταγούς μας, έναντι των αληθινών εκείνων ταγών μας. Σε λέσχες, που και μόνη η ύπαρξή τους συνιστά ευθεία προσβολή και θανάσιμη απειλή για την δημοκρατία και εμπίπτει ξεκάθαρα στον νόμο περί εγκληματικών οργανώσεων.
Τα λογάκια αυτά «ότι θα υπερασπιστούμε, ότι δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή» κλπ, τα ωραία, που ηχούν τόσο γλυκά και καθησυχαστικά στ’ αυτιά μας και μας εφησυχάζουν σας αρκούν; Ώστε να μην κάνουμε τα αυτονόητα, να μην κάνουμε τα νόμιμα, να μην πράξουμε τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμά μας, (120,2 «ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην πατρίδα αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των ελλήνων»), τα οριζόμενα στα γονίδια και την ψυχή μας εδώ και 3.500 χρόνια, όπως καταγράφηκαν στην ιστορία μας, ώστε να επαληθευθεί το «Μολών λαβέ» και το «ή ταν ή επί τας» των Σπαρτιατών, το «ου μόνον δ’ επί ταύτης αν τις της πόλεως επιδείξειε το τολμάν αμύνεσθαι τους εχθρούς, ως πολλών αγαθών αίτιον έστιν» του Ισοκράτη, ή το «Γιατί ζώντας στη χώρα αυτή οι ίδιοι πάντα, η µια γενιά ύστερα απ’ την άλλη, χάρη στην αντρεία τους µας την παρέδωσαν ελεύθερη ως σήµερα.», από τον επιτάφιο του Θουκυδίδη.
Μην πιστεύετε και μην αρκείσθε.
Γιατί θυμάμαι και θα σας θυμίσω ότι
Δυο μέρες πριν συμπληρωθούν 21 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, 29/1/2017, τουρκική πυραυλάκατος με βατραχανθρώπους και τον αρχηγό του στρατού τους, επιχείρησε να προσεγγίσει; ή ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΑ Ίμια το πρωί της Κυριακής εκείνης κι έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο του τουρκικού Στρατού τις φωτογραφίες που θεώρησε σκόπιμες!
Από το ΓΕΕΘΑ, έγινε γνωστό ότι 2 φουσκωτά σκάφη εντοπίστηκαν στις 11:40 το πρωί να προσεγγίζουν την συγκεκριμένη περιοχή προερχόμενα από τις ακτές της Αλικαρνασσού.

Γιατί δεν εμποδίστηκαν;

Μάθετε, όσοι δεν γνωρίζετε ήδη, τι έκανε ΕΝΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΟΥ, ΠΟΛΙΤΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ! Ο αντιπτέραρχος Ιωάννης Αναγνωστόπουλος. Ήταν ο πρώτος πιλότος της συμμαχίας που κατέρριψε γερμανικό αεροσκάφος στην Μ. Ανατολή κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ακούστε τι έκανε και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Θα χρειαστεί κι εσείς σημερινοί αξιωματικοί  και εμείς μαζί σας να το κάνουμε. Με τα λόγια του: «το δικό του μεγάλο "ΟΧΙ": "Στις 8 Νοεμβρίου του 1967 το πρωί με ενημέρωσαν πως πολλά τουρκικά αεροσκάφη είχαν εισβάλλει για πρώτη φορά χωρίς έλεγχο στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Ήμουν τότε Αρχηγός του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

Αμέσως τηλεφώνησα για να διαμαρτυρηθώ στον διοικητή του νατοϊκου στρατηγείου της Σμύρνης, έναν Αμερικανό, ονόματι Τίπτον, ο οποίος έκανε τον αδιάφορο και δεν ήθελε να μου βγει καν στο τηλέφωνο. Εγώ όμως δεν έμεινα με σταυρωμένα τα χέρια. Αμέσως μετά πήρα τηλέφωνο τον Αρχηγό των Αεροπορικών Δυνάμεων Νοτίου Ευρώπης του ΝΑΤΟ στη Νάπολι της Ιταλίας, τον πτέραρχο Σουόφορντ και του είπα ορθά-κοφτά: "Εάν δεν σταματήσει αυτό, παύω να υπακούω σε εσάς και καταρρίπτω όποιο τουρκικό αεροσκάφος παραβιάσει ξανά τον εναέριο χώρο της Πατρίδας μου! Σας δίνω διορία 12 ώρες." 
Ο ίδιος με παρακαλούσε λέγοντάς μου: "Όχι, προς Θεού, μην το κάνεις αυτό" Το τελεσίγραφο έληγε στις 6:00 το πρωί της επόμενης ημέρας. Στις 5:30 το πρωί ήρθε αεροπορικώς από τη Σμύρνη στη Λάρισα ο ίδιος ο Τίπτον και σαν βρεγμένη γάτα μου είπε πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί.΄Έτσι απέτρεψα τότε την διχοτόμηση του Αιγαίου".  (Ένα μήνα αργότερα, συγκεκριμένα στις 13 Δεκεμβρίου του 1967, με το Αντικίνημα του Βασιλιά το δικτατορικό καθεστώς τον απέταξε και τον έθεσε σε κατ΄οίκον περιορισμό).
Στις 17/2/2017, το τουρκικό πολεμικό πλοίο Κουσάντασι, παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα, και μία τουρκική πυραυλάκατος έκανε «άσκηση» με δοκιμαστικές βολές με πραγματικά πυρά, 2 μίλια από το Φαρμακονήσι, ενώ χθες το βράδυ οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν τη NAVTEXΤ 221/17, η οποία προέβλεπε άσκηση πυρών σε περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, προγραμματισμένη να εκτελεσθεί σήμερα από τις 07:00 έως τις 09:00 το πρωί.
- Μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας ανελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. 'Άμεσα εκδόθηκε η NAVTEX 87/17 από την ελληνική Υδρογραφική υπηρεσία, η οποία καθιστούσε την τουρκική NAVTEX άκυρη λόγω αναρμοδιότητας εκδόσεως αλλά και διότι επικάλυπτε ελληνική επικράτεια. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν άμεση και συνεχή ετοιμότητα παρακολούθησης με την αποστολή της κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στην περιοχή.
- Ωστόσο από τις 07:40 έως 07:55 σήμερα το πρωί, περιπολικό σκάφος του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού, πλέοντας ανατολικά του Φαρμακονησίου και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων εκτέλεσε πυρά με πυροβόλα μικρού διαμετρήματος, με διεύθυνση βολής ανατολικά.
- Το τουρκικό περιπολικό, καθ' όλη την διάρκεια της κίνησής του, παρακολουθείτο από την κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία εξέπεμπε κείμενα απομάκρυνσής του από τα ελληνικά χωρικά ύδατα καθώς και διακοπής των δραστηριοτήτων πυρών. Στη συνέχεια το τουρκικό πολεμικό πλοίο κινήθηκε βόρεια, απομακρυνόμενο της περιοχής,» καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.
Δηλαδή η κανονιοφόρος Νικηφόρος, παρακολουθούσε το τουρκικό πολεμικό πλοίο Κουσάντασι να κινείται ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΒΟΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ.
Σας φαίνεται αρκετό αυτό το μέτρο που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση αγαπητοί συμπολίτες μου, έλληνες σύντροφοί μου;
Και τι διαφορά έχει η άσκηση με πραγματικά πυρά, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, από τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΠΟΛΕΜΟ;
Άσκηση, όπως μας ταΐζουν κουτόχορτο, οι πολιτικές, δυστυχώς και στρατιωτικές ηγεσίες που μας αποκοιμίζουν, για να μην καταλάβουμε ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΚΙ ΗΔΗ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΤΑΚΤΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ, ΩΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (πάντα ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, κατά το σχέδιο Φαιδώρα, που προβλέπει παράδοση του μισού Αιγαίου στους Τούρκους).
Να σας την πω εγώ την διαφορά. Είναι μήνυμα προς ηττημένο αυτό. Ηττημένο, που δεν το εννοεί πραγματικά ότι θα υπερασπιστεί σύνορα. Δεχόμαστε εγώ κι εσείς τέτοια μηνύματα; Οι ηγεσίες μας, πολιτική και στρατιωτική, τα δέχονται, όπως αποδεικνύουν καθημερινά στην πράξη.
Το δικό μας μήνυμα (είμαι σίγουρη), όλων όσων είμαστε σήμερα εδώ προς Τουρκία, και όσους παριστάνουν την πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία είναι:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΗ.
ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.
Αν ονομάσουμε ΠΟΛΕΜΟ, αυτές και άλλες επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, την εισβολή που κάνει καθημερινά με λαθρομετανάστες, την καθημερινή κι αυτονόητη, φυσιολογική λες πια, παραβίαση των συνόρων μας και με πράξεις και με ρηματικές διακοινώσεις, τότε, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ. ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ. Να καταρρίψουμε όποιο πλωτό ή εναέριο μέσο παραβιάζει τα σύνορά μας ή τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. 
Αν το ονομάσουμε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τους καλούμε να μην την κάνουν, όπως προσφυώς μας είπε ο κ. Παυλόπουλος, και κατά την προσφιλή του τακτική σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και αντιπολίτευση…, τους επιτρέπουμε να αρμενίζουν και να αλωνίζουν εντός των συνόρων μας.
Το διεθνές δίκαιο, τους διεθνείς οργανισμούς, το λαϊκό αίσθημα της διεθνούς κοινής γνώμης, ουδέποτε τα σέβεται ο ισχυρός όταν αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορούν να τον πλήξουν καίρια και άμεσα. Κάνει ό,τι μπορεί για να επεκτείνει την εδαφική του κυριαρχία ή την γεωστρατηγική του επιρροή.  Παράδειγμα η εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, άμεσα και στην Συρία και στην Λιβύη μέσω proxy στρατών, η εισβολή της Ρωσίας στο Αφγανιστάν 10 χρόνια νωρίτερα, η εισβολή του Ισραήλ σε περιοχές παλαιστινιακές πέραν των συνόρων του 1967, η πρόσφατη εισβολή της Κίνας στο Θιβέτ. 
Επομένως, είναι ξεκάθαρο ότι η ελευθερία που είχαμε και μας δωρήθηκε από τους πατεράδες μας, πληρώθηκε από εκείνους με αίμα και άφατο ηρωισμό. Εμείς μέσα στα 70 χρόνια αδράνειας που ακολούθησαν εκφυλλιστήκαμε σε τέτοιο βαθμό, που να θεωρούμε αυτό το αγαθό κεκτημένο και δεδομένο και όχι μονίμως απειλούμενο από κάθε νέο-αναπτυσσόμενο νταή στην γειτονιά μας ή και μακρύτερα. Ποτιστήκαμε με θολές ιδέες, διαρκούς ευημερίας, χωρίς άσκηση, εγρήγορση και πολεμική ετοιμότητα, αδιαπραγμάτευτης αγάπης και ανεκτικότητας προς όλους, ακόμα και αυτούς που ευθέως μας απειλούν με αφανισμό, με την ελπίδα ότι αυτό ποτέ δεν θα γίνει. Και παρά τα αναρίθμητα ιστορικά παραδείγματα, χωρίς ούτε ένα αντιπαράδειγμα.
Για να καταλάβετε. Τον Μάρτιο του 1987 το ωκεανογραφικό Πίρι Ρέις, άλλοτε Χώρα, το 1976, είχε ανακοινωθεί ότι θα εισέλθει ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ μάλιστα, για να διενεργήσει σεισμικές έρευνες στον χώρο της υφαλοκρηπίδας μας. Τότε η ανακοίνωση μόνη, είχε σημάνει ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. Και στο  διάγγελμά του ο τότε πρωθυπουργός είχε πει:
«η απόφαση του ΚΥΣΕΑ είναι: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ στο Σισμίκ να προχωρήσει σε ωκεανογραφικές έρευνες στο Αιγαίο. Έχουμε χρέος να προασπίσουμε τα σύνορα μας, να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα… η ετοιμότητα η στρατιωτική είναι ικανή να δώσει πολύ σκληρό μάθημα αν πρόκειται πράγματι να προχωρήσουν στις επιθετικές τους ενέργειες (εννοεί την έξοδο από τα στενά του Βοσπόρου, την είσοδο στα διεθνή ύδατα και τις έρευνες) οι γείτονες και θα ήθελα να τονίσω την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης».
Άσχετα με την συνέχεια του Νταβός με το mea culpa για την συμφωνία μη πολέμου, Παπανδρέου – Οζάλ, τότε στο Διάγγελμα του Μαρτίου 1987, η αποφασιστικότητα και η πολιτική εντολή της κυβέρνησης ήταν πόλεμος με την είσοδο του Πίρι Ρέις στο Αιγαίο και οι Τούρκοι μπροστά στην ξεκάθαρη αυτή εντολή κι ανακοίνωση υποχώρησαν.
Ακούσατε εσείς κανένα διάγγελμα, κανένα σάλπισμα τυμπάνων πολέμου ώστε να αυτοπροστατευθούμε στοιχειωδώς όλον αυτόν τον καιρό που τα σύνορά μας, χερσαία, εναέρια και θαλάσσια έχουν γίνει σουρωτήρι από τους Τούρκους;
Την Κυριακή 11/3/2017 είδαμε τον κύριο Τσίπρα που παριστάνει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, στην εκπομπή «με αρετή και τόλμη» της ΕΡΤ1 να λέει για τις ένοπλες δυνάμεις μας ότι βρίσκονται σε «άριστη αποτρεπτική ισχύ» (τίνος άραγε και ποιόν απέτρεψαν από τι; Αναρωτιέμαι φωναχτά) κι ότι είναι «πολύ σημαντικός ο ρόλος τους στο προσφυγικό και την καθημερινότητα του πολίτη».
 
Κι όλα αυτά μας τα είπε με ένα χαμόγελο σαν να βλέπει κλόουν σε παιδικό πάρτι!
Αυτός είναι ο ρόλος που βλέπει ο σημερινός πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής άμυνας στις λέσχες που φοίτησαν στα άϊπακ και στο σίτυ του Λονδίνου. Οι ένοπλες δυνάμεις σε ρόλο φλιππινέζας.
Κανένας νουνεχής, μετρίας αντιλήψεως, μετρίας ιστορικής παιδείας, που τελείωσε απλώς το λύκειο, δεν γίνεται να μην αντιλαμβάνεται, ότι τα εθνικά σύνορα των εθνών κρατών, μεταβάλλονται διαρκώς, κατόπιν αιματηρών συγκρούσεων και αλλαγών στην ισορροπία δυνάμεων. Όταν λέμε δύναμη, δεν εννοούμε μόνο τον στρατό. Εννοούμε τον πληθυσμό αριθμητικά και την δυναμική του, την εθνική συνοχή, το ηθικό και το σφρίγος ενός έθνους. Τα σύνορα δεν καθορίζονται ποτέ από διεθνείς οργανισμούς και δικαστήρια, από αληθινά δίκαιες αποφάσεις, από επουράνιες επιτροπές. Η επίφαση του διεθνούς δικαίου κεφαλαιοποιεί και συγκεκριμενοποιεί πάντα την ισορροπία δυνάμεων και θελήσεων.
Βασική διδαχή στις σχολές πολέμου, από την εποχή του Κλαούζεβιτς τουλάχιστον κι επέκεινα, κανόνας αποτροπής είναι να μην τολμήσει ο εχθρός να ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Να μην σκεφτεί διότι απέναντί του υπάρχει ΙΣΧΥΣ που πολλαπλασιάζεται ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ. Κι οι έλληνες τόσες χιλιετίες χάρη σ’ αυτήν την θέληση επιβιώνουμε.
Επειδή γνωρίζουμε ότι η ευημερία η ατομική έρχεται μέσα από την ευημερία του συνόλου, την ευδαιμονία του Αριστοτέλη, του Σωκράτη και του Θουκυδίδη, όχι των κυνικών που θέλουν τον ευδαίμονα άνθρωπο επικεντρωμένο στην προσωπική του ευτυχία, αυτάρκεια με αδιαφορία για τις συμφορές των πολλών, του συνόλου στο οποίο ανήκει.
Και τι μας προτείνεις τότε; θα αναρωτιέστε τόση ώρα που σας κράτησα. Τι μπορούμε εμείς να κάνουμε αν οι πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες, ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΘΕΝΙΚΑ ΕΚΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ δεν είναι αποφασισμένες να υπερασπιστούν τα σύνορά μας; 
Έχουν στ αλήθεια συμφωνήσει οι πολιτικές μας ηγεσίες, από ετών στην διχοτόμηση του Αιγαίου, σχέδιο των μεγάλων δυνάμεων που εξυφάνθηκε ήδη μόλις, αμέσως μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, το 1950 και μας έγινε γνωστό επίσημα τουλάχιστον από το 1988, ως σχέδιο Φαιδώρα. Μας γνωστοποιήθηκε μέσω της επιστολής του γγ του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λουνς προς τον υπ εξ ΗΠΑ Ουάϊνμπεργκερ, μέσω του έλληνα φλογερού πατριώτη Στηβ Λάλα που εξέτισε ποινή 16 ολόκληρων ετών από την ζωή του για την αποκάλυψη μυστικών σε σύμμαχο χώρα και σήμερα ζει παραγκωνισμένος από ό,τι απέμεινε να λέμε επίσημο κράτος, στην Καβάλα. Ότι οι Τούρκοι θα καταλάβουν το Αιγαίο μας ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, και θα υπάρξει συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Γι’ αυτό τα 36 σήριαλ στα τουρκικά, χρηματοδοτούμενα από το υπουργείο εξωτερικών τους, από το 2010 ως σήμερα, γι ‘αυτό τα βραβεία Ιππεχτσί από το 1994, γι’ αυτό οι κουμπαριές Παπανδρέου και Καραμανλή  με τον Ερντογάν, γι’ αυτό οι ζεϊμπεκιές, γι’ αυτό από τις 27 Οκτωβρίου που γιόρτασαν το κεμαλικό κράτος τους στην Τουρκία ξεκίνησαν να βλέπουν σήριαλ με τις σφαγές των ελλήνων εις βάρος τούρκων το 1919 που τελείωσε με την σφαγή των ελλήνων το 22. Πρωταγωνιστής τους, αυτός που εδώ έπαιζε τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή. Τους ετοιμάζουν αυτούς να μας σφάξουν κι εμάς να περιμένουμε τον δήμιό μας ως πρόβατα επί σφαγή…
Έλληνες, Ελληνίδες.
Εμείς θα τα κάνουμε όλα. Θα κάνουμε την διαφορά.
Εμείς θα σώσουμε την πατρίδα μας.
Εμείς θα αναλάβουμε την ευθύνη και την διεκπεραίωση.
Γιατί αγαπητοί κύριοι διοργανωτές, οι κίνδυνοι για τα σύνορα της Ελλάδας δεν είναι δυνητικοί, ούτε η πολιτική της ασταθούς Τουρκίας είναι πειρατική. Είναι συνεχής ανέκαθεν επεκτατική εις βάρος μας και απολύτως σταθερή, είτε μένει είτε φεύγει ένας πρόεδρος ή πρωθυπουργός ή δικτάτορας. Και, οι κίνδυνοι για τα σύνορά μας είναι πραγματικοί κι έχουν επέλθει.
 Όπως το είχε αναγγείλει η φοβερή κα Μπενάκη, πρόεδρος της Βουλής στις 8/2/2005 προσφωνώντας τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (υπ εξ στην κρίση του 1987 και στο Νταβός του mea culpa
«Αναλαμβάνετε κύριε πρόεδρε για μία 5ετία, όπου θα συμβούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις:…Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη»… 
Ενώ ο κατάλληλος κ. Παπούλιας που αναρωτιόμασταν πού τον βρήκανε και γιατί, παρακολουθούσε σύννους και κατηφής, χωρίς να αναρωτιέται ή να ρωτάει τι τρελά είναι όσα λέει η κα Μπενάκη, εν έτει 2005, ενώ όλοι εμείς γελούσαμε ανέμελα έμπλεοι εθνικής υπερηφάνειας λόγω ολυμπιακών αγώνων! Ο κ. Παπούλιας γνώριζε για το σχέδιο Φαιδώρα από το 1988, είχε πάρει μέρος εξαρχής.


Γιατί, τις παραχωρήσεις προς την Τουρκία η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μας τα τελευταία 20 χρόνια κι εφεξής και την ενδοτική πολιτική που ακολουθεί, τις θεωρεί ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ εξευρωπαϊσμού της. Η υπεράσπιση, πραγματική κι όχι στα λόγια, της πατρίδας, των συνόρων, θεωρούνται ξεπερασμένοι εθνικιστικοί ατταβισμοί.
Έφτασα στο εμείς λοιπόν
Εμείς, οι σώφρονες Έλληνες πολίτες που γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει και γνωρίζουμε ποιο  το σωστό να πράξουμε από τους ένδοξους προγόνους μας. Και το τολμάμε.
Γιατί πολύ δυνατοί στην ψυχή δίκαια θα θεωρηθούν εκείνοι που ξέρουν πολύ καλά και τους κινδύνους του πολέμου και τις απολαύσεις της ειρήνης και παρ’ όλα αυτά δεν προσπαθούν να αποφύγουν τους κινδύνους. 
κρτιστοι δ' ν τν ψυχν δικαως κριθεεν ο τ τε δειν κα δα σαφστατα γιγνσκοντες καδι τατα μ αποτρεπμενοι κ τν κινδνων». (παρ. 40 επιτάφιου Θουκυδίδη)
Αντίθετα και παρά την πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν για να πετύχουν επάνω μας το Θουκυδίδειο «αμάθεια μεν θράσος, λογισμός δε όκνον φέρει», (που τότε συνέβαινε στους ξένους, στους άλλους, δυστυχώς σε μας πια η αμάθεια φέρνει τόλμη απερίσκεπτη κι η γνώση δισταγμό).
Εμείς ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ πράττουμε όπως ο Περικλής μας προέτρεψε: «ος νν μες ζηλώσαντες κα τ εδαιμον τ λεύθερον, τ δ' λεύθερον τ εψυχον κρίναντες μ περιορσθε τος πολεμικος κινδύνους.
(Μεταφρ. Αυτοί λοιπόν εδώ, αφού σας γίνουν παράδειγμα σκεφθείτε πως ευτυχία σημαίνει ελευθερία και ελευθερία σημαίνει ανδρεία και μην δειλιάζετε μπροστά στους κινδύνους του πολέμου)».
Είμαστε μικρή χώρα, με λίγους κατοίκους. Κι όμως έχουμε κατορθώσει τα απίστευτα ανά τους αιώνες. Γιατί δεν δειλιάζουμε παρότι γνωρίζουμε την δυσκολία. Γιατί γνωρίζουμε πως ευτυχία είναι η ελευθερία και για την ελευθερία μας οφείλουμε να είμαστε ανδρείοι, ΓΕΝΝΑΙΟΙ.
Είναι ώρα, είναι τα γεγονότα, που μας αναγκάζουν (ανάγκη για να ζήσουμε δηλαδή όπως το λέει κι η λέξη) να κάνουμε το πεπρωμένο μας πράξη. Γιατί, κατά τον Τζων Λοκ, «ο πόλεμος ξεκινάει όταν η ανάγκη το προστάζει, και σταματάει όταν η ανάγκη πάψει».
Η μόνη μας ελπίδα είναι να αποκτήσουμε ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΙΣΧΥ. Δύναμη πολλαπλασιαζόμενη από την θέλησή μας. Κι αυτήν την θέλησή μας ήρθε η ώρα να την αποδείξουμε. Στην γειτονιά μας, στην οικογένειά μας, οφείλουμε να βρούμε και να πείσουμε όσους μπορέσουμε από την ηλικία των 14 έως την ηλικία των 70 ετών να μάθουν, να μάθουμε να χειριζόμαστε όπλα προσφεύγοντες σε σωματεία σκοποβολής και να αποκτήσουμε νόμιμα όπλα, κυνηγετικά και άλλα. Ώστε όταν χρειαστεί, να μην γίνουμε η αθώα Συρία του Άσαντ, πρόβατο επί σφαγή. Να μπορεί η γιαγιά να σκοτώσει τον Κόναν τον βάρβαρο χάρη στην τεχνολογία και την σκοποβολή που είχε την πρόνοια να μάθει.
Αν εμείς, ο ελληνικός λαός είμαστε αποφασισμένοι να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε την πορεία μας στον χρόνο, στις χιλιετίες και να μην εξαφανισθούμε ως είδος, όπως όλα τα αδύναμα είδη της φύσης που δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στις συνθήκες και πέθαναν, εξαφανίστηκαν, οφείλουμε να γίνουμε ετοιμοπόλεμοι.
Υπόδειγμά μας το κράτος του Ισραήλ, το οποίο με ανυπόκριτη ειλικρίνεια θαυμάζω για τα επιτεύγματά του αναφορικά με την συνοχή, την συγκρότηση και την ομοιογένεια του έθνους του, του λαού του. Σκοπός μας, να γίνουμε 6.000.000 ετοιμοπόλεμοι στρατιώτες, άνδρες και γυναίκες από την ηλικία των 14 ετών, με αυτοοργάνωση, να φτιάξουμε ομάδες, να απευθυνθούμε σε συλλόγους σκοποβολής, να μάθουμε να χειριζόμαστε, να σκοπεύουμε να χρησιμοποιούμε τα νόμιμα όπλα που ευθύς πρέπει να αποκτήσουμε.
Να συμπαραταχθούμε, 6.000.000 όχι απλοί πλέον πολίτες, αλλά πολιτοφύλακες, όλος ο λαός με τις άξιες ένοπλες δυνάμεις μας και με το υψηλότατο   φρόνημά μας, αποφασισμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πολεμική απειλή της Τουρκίας που έχει ήδη επέλθει, ώστε να εδραιώσουμε την ειρήνη, ή αν αυτό δεν καταστεί εφικτό να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να μην παραδώσουμε αυτήν την πατρίδα, που με κόπους, βάσανα και με το αίμα τους οι πρόγονοί μας διατήρησαν ή ανέκτησαν για να μας την παραδώσουν.
Αλλιώς  θα έχετε, θα έχουμε την τύχη των αγνοουμένων της Κύπρου. Θυμάστε που αναρωτιόμασταν όλοι κι ελπίζαμε ότι οι αγνοούμενοι ήταν κάπου ζωντανοί; Σφαγμένοι ήταν σε ομαδικούς τάφους, μάθαμε πρόπερσι. Έτσι λοιπόν. Ο γενναίος γλιτώνει. Ο φοβισμένος πεθαίνει ατιμωτικά. Μην ξεγελιέται όποιος νομίζει ότι απλώς κατοχή θα κάνουν οι Τούρκοι στην χώρα μας και η ζωή θα συνεχίσει να κυλάει. Εθνοκάθαρση θα κάνουν σε έναν μαλθακό λαό που ενώ καταλάβαινε δεν τόλμησε να πάρει μέτρα αυτοπροστασίας.
Γι’ αυτό σας λέω. Ξεκινήστε. Σκοποβολή. Νόμιμα όπλα. Άντρες γυναίκες έφηβοι. 14-70. Κι αυτό σας το απευθύνω ως εντολή και παράκληση. Ως προειδοποίηση και πρόνοια.
Τα σύνορα αδέλφια μου Έλληνες δεν τα έβαλε ο αρχάγγελος Γαβριήλ εκεί που βρίσκονται. Στάθηκαν εκεί που κάποιοι  έχυσαν το αίμα τους.
Τούτο μόνον χρειαζόμαστε: Την δική μας νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα να είμαστε (ΧΘΕΣ), αμεσότατα ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ, συμπαρατασσόμενοι με τις ένοπλες δυνάμεις μας. Όχι με τις ξενόδουλες, εθελόδουλες ηγεσίες μας.
Γιατί καλά έχει γραφεί στο γονίδιό μας
«Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνώτερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν".
Κι όλοι εμείς έχουμε μυαλό. Γι’αυτό μαζευτήκαμε σήμερα εδώ μέσα.

Γιατί το πιστεύουμε, το έχουμε στην ψυχή μας ότι η ευτυχία σημαίνει ελευθερία και η ελευθερία σημαίνει ευψυχία!Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου