Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Kilicdaroglu: Ο Erdogan δεν ζήτησε πίσω τα 18 νησιά που έχει καταλάβει η Ελλάδα


Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας επέκρινε τον Τ. Erdogan καθώς κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα άνοιξε το θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης χωρίς όμως να αναφέρει τίποτα για τα 18 νησιά του Αιγαίου που έχει καταλάβει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα yenicaggazetesi.com.tr ο αρχηγός του CHP επεσήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει 5.000 στρατιώτες σε 18 νησιά του Αιγαίου τα οποία κατέχει παράνομα και για τα οποία ο Τ. Erdogan δεν είπε κουβέντα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

«Θέλω να ρωτήσω τον κ. Erdogan: Γιατί δεν ανέφερε τίποτα για τα 18 νησιά που βρίσκονται υπό κατάληψη; Αντί να ζητάει πίσω τα 18 νησιά του Αιγαίου, που έχει παράνομα καταλάβει η Ελλάδα, έκανε δηλώσεις για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης», δήλωσε ο Kilicdaroglu, επικρίνοντας την προσπάθεια Erdogan να αλλάξει το status quo της Συνθήκης της Λωζάνης, σύμφωνα με την οποία καθορίστηκαν τα σημερινά σύνορα της Τουρκίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα, νησιά και νησίδες στο Αιγαίο. Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δηλώσει ότι 16 νησιά επί εποχής Erdogan παραδόθηκαν Ελλάδα και υψώθηκε σε αυτά η ελληνική σημαία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]