Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σέρνεται χούντα...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Βγήκε προχθές ένα κυβερνητικό κάθαρμα (πρώην πασοκικό εκσυγχρονιστήρι και νυν "αριστερό" νεοφιλελεστήρι) και μέμφθηκε την προηγούμενη κυβέρνηση καθαρμάτων, που δεν άρχισε τους πλειστηριασμούς επί των ημερών της, παρά την έκανε πάσα στην σημερινή κυβέρνηση του λαού (κατά το "Ευρώπη των λαών").

Λες και δεν ήταν τα συντρόφια του (θού Κύριε) αυτά που -πολύ σωστά τότε- απειλούσαν με πολιτικό και κοινωνικό αρμαγεδδόνα εάν ξεκινούσαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, και μάλιστα πρώτης κατοικίας.

Και δεν βρέθηκε ένα δημοσιογραφικό κάθαρμα να του τρίψει την αλήθεια στην μούρη.
Και δεν βρέθηκαν δυό-τρείς "παριστάμενοι" να τον χουγιάξουν και να τον λειώσουν στο φτύσιμο.

Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας μας, βοηθούντων πάντα  των ΜΜΕ και της κρατικής βίας, τείνουν να εξαφανιστούν.
Η  "πρώτη φορά τέτοια ξετσιπωσιά" κυβέρνηση ξεσαλώνει.
Κόβει, καταργεί συντάξεις, επιδόματα, εργατικά δικαιώματα...
Αυξάνει φόρους, ΦΠΑ, εισφορές...
Μοιράζει επιτελικές θέσεις σε καραμ@λ@κες και πιπίνια...
Μοιράζει κοινωνικά μερίσματα πέρυσι σε βουλευτές, φέτος σε όσους μετανάστες δηλώνουν άνεργοι...
Αρπάζει τα σπίτια των εξασθενημένων και κατεστραμμένων απ' τα μνημόνια, και βάζει για "μπροστινό" και καμιά βίλα, έτσι για το ξεκάρφωμα...
Το Τσαλακωτό δηλώνει πως οι πλειστηριασμοί κάνουν καλό στις τράπεζες, και μείς πρέπει να ενισχύσουμε τις τράπεζες...
Και όλοι μαζί επαίρονται για το πόσο γρήγορα έσκυψαν τούτη τη φορά στα τέσσερα να μας "αξιολογήσουν" οι τοκογλύφοι.

Εμείς τίποτα...
Σέρνεται χούντα κι εμείς μούγγα.
Μας παίρνουν τα σπίτια και κοιτάζουμε τηλεόραση.
Ένας λαός σε αφασία και σε "προεορταστική" διάθεση σέρνεται στις μαύρες Παρασκευές, και στο μαύρο του το χάλι.

Σέρνεται χούντα λέμε. 
Καιρός να αντιδράσουμε.
Ο χρόνος κυλάει εις βάρος μας.
Σήμερα θα χρειαστούν δυό-τρία σπασμένα κεφάλια (δικά μας), αύριο πολύ περισσότερα, μεθαύριο εκατόμβες.
Αντιμεθαύριο δεν θα υπάρξει. Θα μας έχει καταπιεί η μαύρη τρύπα του νεοφασισμού.
Αυτού του νεοφασισμού που υπηρετούν όλες οι ως τώρα μνημονιακές κυβερνήσεις των δωσιλόγων.

Αντίδραση τώρα.
Αντίσταση.
Μέχρι τελικής πτώσης.
Δικής μας, ή δικής τους!...

"Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. 1) Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΓΡΑΦΙΚΟΣ!

    ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑ
    ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΜΠΛΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΗ) ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΤΑΪΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΕΣ , ΞΕΡΟΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΛΑΛΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΕΓΑ ΛΟΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

    Ο “ΦΑΣΙΣΤΑΣ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΖΕ ΔΑΝΕΙΑ
    ΔΕΝ ΑΡΠΑΖΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ - ΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ , ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ - ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .

    ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΡΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!
    ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!


    Πάρε να χεις , δυο σχόλια έτσι για να μην νομίζεις πως τρώμε όλοι σανό…

    “Μπορείς να σκίζεις τα ρούχα σου και να φωνάζεις πως ζούμε στην κόλαση του "νεοφιλελευθερισμού" και της "ασύδοτης αγοράς" ενώ είμαστε οι τελευταίοι στην ΕΕ σε κάθε δείκτη οικονομικής ελευθερίας και ανταγωνιστικότητας.


    Πάντοτε αδυνατούσα να καταλάβω αυτό που οι «εξυπνότεροι» γύρω μου είχαν αντιληφθεί και διαγνώσει, αυτό που έχει αποτελέσει την αιτία να χυθούν τόνοι μελάνι. Δεν καταλάβαινα το μεγαλείο της Αριστερής Τελειότητας και τα «πλεονεκτήματά» της. Αδυνατούσα να «δω» το περίφημο πλεονέκτημα της Αριστεράς. Νιώθω πως οφείλω μία συγνώμη στους συντρόφους. Το πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι υπαρκτό, είναι εδώ, ενωμένο δυνατό. Γιατί, αν είσαι Αριστερός… έχεις πλεονέκτημα. Και δεν είναι μόνο ένα. Είναι πολλά.

    Αν είσαι Αριστερός μπορείς ελεύθερα να παρακολουθείς δεξιούς λογαριασμούς και να αποκαλείς τους εργαζόμενους και τους σχολιαστές του Capital πουτ@ν@κια των δανειστών.
    Αν είσαι Αριστερός μπορείς να διαλογίζεσαι για το δίκιο του εργάτη πλάι σε πισίνες και να τραγουδάς αντάρτικα πάνω σε κότερα.
    Αν είσαι Αριστερός μπορείς να γίνεις Υπουργός Προπαγάνδας από θέση διασκεδαστή και εν μέσω αστείων για γριές που κλ@νουν, μπορείς να λες άφοβα ότι «όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα» και άλλα τέτοια εκπληκτικά, ανθρωπιστικά, αλληλέγγυα, ηθικά υπέροχα.
    Αν είσαι Αριστερός μπορείς να ζητάς να σε εκλέξουν δημοκρατικά οι πολίτες ώστε να μπορέσεις μετά, να καταλύσεις τον κοινοβουλευτισμό και να εγκαθιδρύσεις δικτατορία.
    Μπορείς να λες ότι οι νοσταλγοί του Χίτλερ είναι φασίστες, αλλά να θεωρείς ότι οι θαυμαστές και νοσταλγοί του Στάλιν είναι Δημοκράτες…
    Μπορείς να λες χωρίς να ντρέπεσαι ότι το Τσερνομπίλ ήταν αντισοβιετικός μύθος των Αμερικανών, προβοκάτσια και καπιταλιστική προπαγάνδα.

    Αν είσαι Αριστερός μπορείς να ΠΟΥΛΑΣ «διεθνισμό» και να ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑ. Μπορείς να το παίζεις ανθρωπιστής, να ανοίγεις σύνορα και να φτιάχνεις εικόνες ντροπής και Ειδομένες.
    Μπορείς άφοβα να υπερασπίζεσαι σε δικαστήρια τρομοκράτες-εγκληματίες-δολοφόνους και να συμπάσχεις μαζί τους. Να λες χωρίς να κοκκινίζεις, ότι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν «ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου» και να ξέρεις ότι αυτό θα διαβαστεί από τα παιδιά και τις γυναίκες των θυμάτων τους.
    Μπορείς ξεδιάντροπα να παρέχεις ιδεολογική κάλυψη και βήμα σε Ρουβίκωνες που καταστρέφουν την Δημόσια περιουσία την οποία οφείλεις να προστατέψεις.
    Μπορείς να συγκυβερνάς σουρεαλιστικά με καμμένους ακροδεξιούς, εσύ να φωνάζεις ότι Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη κι εκείνοι ότι Νόμος είναι το δίκιο του Έλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2)
    Αν είσαι Αριστερός μπορείς να λες ότι εξυπνάδα ή ότι βλακιάδα θες, χωρίς να τρέχει κάστανο. Μπορείς να μιλάς για μετανάστες που λιάζονται, για νομιμοποίηση των καταλήψεων, για… πετρελαιοκηλίδες που δεν είναι πετρελαιοκηλίδες και άλλα διάφορα που δεν τα λένε ούτε οι γριές άμα σουρώσουν.
    Αν είσαι Αριστερός μπορείς άφοβα να λες ότι έσωσες το χρεοκοπημένο ΔΝΤ…

    Αν είσαι Αριστερός μπορείς να μην παραιτείσαι. ΠΟΤΕ. Ότι κι αν γίνει. Όσο τραγικό κι αν είναι. Όσο βλάκας κι αν αποδείχτηκες. Και να μην σου ζητάει και κανείς την παραίτηση σου. Ποτέ.
    Μπορείς να εύχεσαι να γίνεις Αργεντινή, να πιστεύεις στο μοντέλο της Βενεζουέλας που τρώνε κουνέλια και πέτρες, να θαυμάζεις απεριόριστα τον δημοκράτη Κάστρο, να ζητάς αυτόγραφα από τον ηγέτη Μαδούρο και να πίνεις νερό στο όνομα της «αλεπούς της στέπας», έναν εθνικιστή πρόεδρο που κυβερνά τη χώρα του με την βοήθεια μία άκρως διεφθαρμένης ολιγαρχίας, ενώ διώκει δημοσιογράφους και φεμινίστριες.

    Μπορείς να σκίζεις τα ρούχα σου και να φωνάζεις πως ζούμε στην κόλαση του "νεοφιλελευθερισμού" και της "ασύδοτης αγοράς" ενώ είμαστε οι τελευταίοι στην ΕΕ σε κάθε δείκτη οικονομικής ελευθερίας και ανταγωνιστικότητας.

    Αν είσαι Αριστερός μπορείς να κλείνεις εάν γουστάρεις, όποτε γουστάρεις, όπως γουστάρεις και μ’ όποιον τρόπο γουστάρεις, όποιον δρόμο, όποιο λιμάνι, όποια εθνική οδό, όποια επιχείρηση, όποια υπηρεσία, όποιο Πανεπιστήμιο, όποιο σχολείο γουστάρεις γιατί είσαι «αγωνιστής» my ass, γιατί είσαι αλληλέγγυος, γιατί είσαι επαναστάτης και στο κάτω-κάτω γιατί ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ.

    Αν είσαι Αριστερός μπορείς να παραχωρείς αίθουσα εκδηλώσεων για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του αρχιεκτελεστή Κουφοντίνα και να φτιάχνεις επαίσχυντους Νόμους ΝΤΡΟΠΗ απελευθερώνοντας τον κάθε ψυχανώμαλο κατάδικο αφήνοντας την κοινωνία όλη έρμαιο στις εγκληματικές του ορέξεις.

    Μπορείς να φτιάξεις έναν ακόμα γελοίο και άχρηστο Κρατικό οργανισμό για να μπει πρόεδρος ο πιο μεγάλος βλάκας της… «παράταξης» και να στείλεις την μισθοδοσία του πακέτο στον φορολογούμενο.

    Μπορείς να βάζεις 5685809 φόρους, να υπογράφεις μνημόνια και γενικώς, να κάνεις πολλά πράγματα που διαφορετικά δεν θα μπορούσες ΠΟΤΕ να κάνεις. Αν είσαι Αριστερός έχεις ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ. ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ:

    Αν είσαι Λαζόπουλος, Φωτόπουλος, Μαδουρόπουλος έχεις το Ανήθικο Πλεονέκτημα.
    Αν είσαι Πολάκης, Μπαλαούρας, Κουρουμπλής, Καρανίκας έχεις το Κωμικό Πλεονέκτημα.

    Αν όμως είσαι αληθινά φιλελεύθερος στην Αριστερόστροφη Ελλάδα και μιλάς τη γλώσσα της αλήθειας, αν είσαι η μόνη φωνή της λογικής τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Θα σε αφήνει ο σοφός λαός εκτός Βουλής και θα βάζει μέσα τον κάθε άσχετο λοβοτομημένο κρατιστή που θα του χαϊδεύει τα αυτιά, τον κάθε ανεπάγγελτο, το κάθε πολιτικό - γκαρσόνι που θα του σερβίρει πάντοτε με το… αριστερό, το «πιάτο» εκείνο που αυτός παράγγειλε.”


    http://www.capital.gr/forum/thread/6196755?messageId=6196755

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]