Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξευτιλίκια


Στα social media η έφεση της κυβέρνησης στην απόφαση της Δικαιοσύνης για την παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς προκάλεσε κύμα οργής. Ξευτιλίκια! Έτσι χαρακτήρισαν την πράξη του κ. Τσίπρα απλοί πολίτες, πολιτικοί του αντίπαλοι και φίλοι. Η χτεσινή κυβερνητική «πρωτοβουλία» δεν έχει προηγούμενο!

Δεν έχει προηγούμενο επειδή σημειώθηκε μισή ώρα μετά από την σκληρή αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας. Οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και ο κ. Τσίπρας έσπευσε αμέσως να τους ικανοποιήσει. Αυτά δεν έχουν συμβεί σε αυτή την χώρα ούτε στα χειρότερά της. Αν και κατά τα φαινόμενα αυτό «τα χειρότερά της» το περνάμε σήμερα. Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει άλλη κυβέρνηση στο μέλλον που θα μπορέσει να συγκριθεί με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Πολύ σωστά ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον εαυτό της.

Πρακτικά ο Τούρκος στρατιωτικός δεν κινδυνεύει με έκδοση, ακόμη κι αν απορριφθεί το αίτημά του. Έχει φροντίσει σχετικά ο Άρειος Πάγος. Αλλά σε αυτή την χώρα και με αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος. Το βασικό πρόβλημα, προς το παρόν, είναι στο επίπεδο των συμβολισμών. Κι εδώ η κυβέρνηση της Αριστεράς παίρνει κάτω από την βάση. Ποια; Η κυβέρνηση της Αριστεράς που αν είχε επιχειρηθεί κάτι τέτοιο επί άλλης κυβέρνησης θα είχε καεί το κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα να παίξει τον ρόλο του ατρόμητου ηγέτη που προστατεύει την τιμή και την υπόληψη της πατρίδας του. Κανείς δεν κατάλαβε για ποιόν λόγο έγινε εκείνη η επίσκεψη και δόθηκε εκείνη η παράσταση, αλλά αυτά τα είπαμε τότε. Η ουσία είναι ότι πήρε μία συγκεκριμένη θέση για το θέμα των οκτώ. Την ώρα μάλιστα που τουρκικά μέσα ενημέρωσης έλεγαν ότι ο κ. Ερντογάν θα τους έπαιρνε, θα τους έβαζε σε ένα σακί και θα τους πήγαινε πίσω στην Τουρκία. Το ερώτημα είναι τι μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα. Τι οδήγησε τον λέοντα κ. Τσίπρα να μετατραπεί σε ένα φοβισμένο ποντικάκι; Γιατί η κυβέρνησή του άσκησε χτες έφεση.

Υπάρχουν άραγε άλλες εκπλήξεις σε αυτή την υπόθεση; Διότι ο κ. Ερντογάν λέει δημόσια ότι ο κ. Τσίπρας του υποσχέθηκε από την αρχή, από την πρώτη στιγμή που έφτασαν οι Τούρκοι με ελικόπτερο στην Ελλάδα, ότι θα εξέδιδε τους αξιωματικούς. Κι ο κ. Τσίπρας είχε όλη την άνεση να τον διαψεύσει πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν το έκανε. Ελπίζουμε να μην φτάσουμε χαμηλότερα. Να μην γίνει κάτι και αισθανθούμε χειρότερα ακόμη κι από την περίοδο της υπόθεσης Οτσαλάν.

Θ. Μαυρίδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Να μην φτάσουμε πιο χαμηλά λέει;;; με τους γλείφτες του ισλαμοφασιστικού καθεστώτος;; ωραίο ανέκδοτο, χρονιάρα μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο συριζεικος φαρισαϊσμός τελειωμό δεν έχει ! Άντε και να τον καταπιουμε στην εσωτερική πολιτική μας σκηνή. Όχι όμως στα κρίσιμα - ουσιαστικά και σημειολογικά - εθνικά μας θέματα ! Ενδοτισμος σε βαθμό προδοσίας ! Οσφυοκαμπτουσες πολιτικές προσβλητικές και οζουσες που οφείλουμε με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Διότι ο κ. Ερντογάν λέει δημόσια ότι ο κ. Τσίπρας του υποσχέθηκε από την αρχή, από την πρώτη στιγμή που έφτασαν οι Τούρκοι με ελικόπτερο στην Ελλάδα, ότι θα εξέδιδε τους αξιωματικούς."
    Πιστεύω ότι ο Ερντογάν λέει αλήθεια και ότι ο Αλέκσης θα τους παρέδειδε! Το ρεζιλίκι φοβάται, ψάχνει τρόπο να τους στείλει, χωρίς να υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις. Μόνο που όταν τους παραδόσει αν πάει το θρασίμι -που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα- να δει και πώς θα τους βασανίσουν και εκτελέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι οδήγησε τον "λέοντα" να γίνει ποντικάκι;
    Ποιος ξέρει τι άλλα έχει υποσχεθεί στον σουλτάνο και τώρα ο σουλτάνος τον εκβιάζει ότι θα τα πεί, μπορεί και να τα έχει καταγράψει. Ο τούρκος δεν έχει μπέσα και ο δικός μας είναι μόνο για την καρέκλα και ας πάνε στον διάολο η Ελλάδα και οι Έλληνες. Παίρνει το καπελάκι του και φεύγει όταν έλθουν άσχημες καταστάσεις. Το ίδιο θα κάνουν και οι υπόλοιποι της παρέας των γερμανοτουρκόφιλων πολιτικών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]