Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άνοιξε πόλεμο κατά του ελληνικού τουρισμού η Γερμανία;


Suddeutsche Zeitung: Μη ασφαλής χώρα για τους Γερμανούς η Ελλάδα

Χωρίς να διευκρινίζονται οι λόγοι, αλλά και χωρίς να παρουσιάζονται σχετικές αποδείξεις ή έστω και αποχρώσες ενδείξεις, ήρθε στη δημοσιότητα ένα γερμανικό δημοσίευμα, με βάση το οποίο, η Ελλάδα δεν είναι ασφαλής τόπος προορισμού για τους γερμανούς πολίτες. Και αυτό, χωρίς να διευκρινίζονται τα σημεία εκείνα για τα οποία η Ελλάδα θεωρείται -σύμφωνα με το δημοσίευμα- μη ασφαλής χώρα - τόπος τουριστικού προορισμού για τους γερμανούς. Και αυτή η απουσία επαρκούς -ή έστω και στοιχειώδους- αιτιολόγησης δεν αποτελεί δημοσιογραφικό ολίσθημα, αλλά περίτρανη απόδειξη της ύπαρξης ενός συνεχούς υπόγειου πολέμου που ασκείται κατά της Ελλάδας, από την πλευρά αφανών -αλλά υπαρκτών- οικονομικών συμφερόντων που χρησιμοποιούν ως κέντρο αναφοράς των δραστηριοτήτων τους την Γερμανία.

Για την πλειονότητα των Γερμανών υπάρχουν μόλις πέντε ασφαλείς χώρες διακοπών, γράφει η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Φόβος πριν τις διακοπές», στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποτελεί ένα σαφέστατο παράδειγμα κίτρινου ή κατευθυνόμενου πολιτικά (και οικονομικά) Τύπου, ο οποίος αναλαμβάνει τη "εργολαβία εκτέλεσης συμβολαίου" που αφορά μια οικονομική επίθεση (στον τουρισμό) προς την ελληνική οικονομία.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει ότι «εκτός βέβαια από τη Γερμανία, είναι η Αυστρία, η Ελβετία και με διαφορά η Ιταλία και οι Σκανδιναβικές χώρες που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις των ασφαλών χωρών. Ακόμα και η Ισπανία, αγαπημένος προορισμός των γερμανών τουριστών, δίνει μόλις στο 50% των ερωτηθέντων την αίσθηση ότι είναι ασφαλείς και καταλαμβάνει τελικά την έκτη θέση. Της Ισπανίας έπονται Καναδάς, Αυστραλία, Βέλγιο και Ολλανδία, ενώ τη δέκατη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα με 34% πριν από την Κροατία και την Βρετανία. Ας σημειωθεί ότι οι ερωτηθέντες δεν ρωτήθηκαν για την Γαλλία.

Πρόκειται για τα κύρια αποτελέσματα αντιπροσωπευτικής έρευνας του Iνστιτούτου Ερευνών Αγοράς GfK για λογαριασμό του κοινωφελούς Ιδρύματος για Ζητήματα Μέλλοντος του Αμβούργου που χρηματοδοτείται από την British American Tobacco. "Αντί για ήλιο, παραλία, και θάλασσα είναι πλέον η ασφάλεια που έχει καθοριστική σημασία για την επιλογή τουριστικού προορισμού. Δεν εκπλήσσει κατά συνέπεια ότι κλασικοί προορισμοί, όπως Τουρκία, Αίγυπτος και Τυνησία έχουν κακή βαθμολογία, υπογραμμίζει ο υπεύθυνος σύνταξης της έκθεσης Ulrich Reinherdt», αποφεύγοντας να αιτιολογήσει τον χαρακτηρισμό της Ελλάδας ως μη ασφαλούς χώρας για διακοπές των γερμανών πολιτών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]