Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάντε ησυχία, η Αθήνα κοιμάται...


Γράφει ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Τη Θράκη όπως και οποιαδήποτε άλλη περιοχής της πατρίδας μας ασφαλώς μπορεί να την επισκεφθεί ο καθένας χωρίς να μας ενδιαφέρει η ιδιότητα του καθώς και η θέση που ενδεχομένως κατέχει. Αυτό φυσικά ισχύει και για τον Τούρκο Πρόεδρο ο οποίος την Παρασκευή θα βρεθεί στα πάντα φιλόξενα μέρη μας.

Τα παραπάνω όμως ισχύουν για ανθρώπους που απλώς επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τη Θράκη και τις ομορφιές της, για απλούς επισκέπτες δηλαδή. Είναι άραγε ένας απλός επισκέπτης ο Ερντογάν; Όσο ήταν απλή και χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις η πρόσφατη επίσκεψη του Τσαβούσογλου άλλο τόσο θα είναι κι αυτή του ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ.

Ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης σε μια δήθεν ιδιωτική επίσκεψη του στη Θράκη μας μίλησε κατάμουτρα για τουρκική μειονότητα και για Τούρκους της δυτικής Θράκης κι όλα αυτά η κοιμισμένη Αθήνα τα βρήκε απλώς φυσιολογικά.

Να είστε βέβαιοι πως ακριβώς αυτό θα συμβεί και με την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη. Όχι, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έρχεται στη Θράκη απλά για να θαυμάσει τις ατελείωτες ομορφιές της. Ο λόγος της επίσκεψης του είναι καθαρά πολιτικός και θα το δείτε σύντομα αυτό. Έρχεται να συνεχίσει αυτό που πριν λίγο καιρό ξεκίνησε ο Τσαβούσογλου και η Αθήνα το ξέρει αυτό καλύτερα από μένα.

Δηλώσεις σαν κι αυτές του Έλληνα Υπουργού εξωτερικών αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων αφού ο κ. Κοτζιάς τον οποίο ομολογώ πως εκτιμώ ιδιαίτερα, ξέρει καλύτερα απ’ όλους τους λόγους για τους οποίους ο Σουλτάνος θα επισκεφθεί τη Θράκη.

Καλό θα ήταν λοιπόν της όποιες τοποθετήσεις του ο κ. Κοτζιάς καθώς και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη να τις κρατήσει για μετά την επίσκεψη του Ερντογάν στη Θράκη, αν φυσικά υπάρξουν τοποθετήσεις και το λέω αυτό διότι μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου δεν ακούσαμε τίποτα από την ελληνική κυβέρνηση.

Αν πάντως ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως τον Ερντογάν τον ενδιαφέρει η Αθήνα και οι επαφές του με την ελληνική κυβέρνηση είναι βαθιά νυχτωμένοι. Μόνο η Θράκη τον ενδιαφέρει και τίποτα άλλο. Διαφορετικά θα μπορούσε να επισκεφθεί ένα οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας. Τόσα όμορφα μέρη έχει η πατρίδα μας, για ποιο λόγο επέλεξε τη Θράκη;

Εννοείται πως την ευθύνη για την παρουσία του Τούρκου Προέδρου στη Θράκη την έχει αποκλειστικά ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας διότι αυτός τον προσκάλεσε. Θα πρέπει όμως ο κ. Παυλόπουλος να είναι σε θέση να αναλάβει και τις ευθύνες για τα όσα θα συμβούν σε πολιτικό επίπεδο στη Θράκη την Παρασκευή.

Xanthinet

Όχι στην επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη λένε 22 σύλλογοι της περιοχής

Τις επόμενες μέρες προετοιμάζεται επίσκεψη στην Ελλάδα του «νεοσουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Θράκη! Λίγες μέρες μετά την περιοδεία του Χακάν Τσαβούσογλου στην περιοχή, τις διχαστικές του κραυγές και πριν ακόμη ησυχάσει η τοπική κοινωνία, θα μας φέρουν και το …αφεντικό του.

Αναρωτιόμαστε, έχει κάτι νέο να πει στον τόπο μας; Θα μας φέρει κάτι από την δημοκρατία που «χαίρονται» οι Τούρκοι πολίτες; Από την ελευθεροτυπία που «απολαμβάνουν» 170 έγκλειστοι δημοσιογράφοι στη χώρα του; Από τα δικαιώματα που «έχουν» 20.000.000 Κούρδοι και 20.000 φυλακισμένα μέλη του HDP στην Τουρκία; Θα πει τίποτε για την επί 43 χρόνια Κατεχόμενη από τον στρατό του Κύπρο; Για το Αιγαίο και τον βρώμικο ρόλο της Άγκυρας στο μεταναστευτικό - προσφυγικό; Μήπως για την τύχη του Πόντιου συμπατριώτη μας  Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλή και της Κούρδισσας συντρόφου του Μεράλ Γκεϋλανί; Μάλλον όχι.

Έρχεται λοιπόν μόνο για να φανατίσει, για να «γκριζάρει» την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και για να ενισχύσει τα πιο ακραία μειονοτικά στοιχεία. Η Κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι επιτρέπει μια τέτοιαν κλιμακούμενη πρόκληση, ενώ θα έπρεπε να θέσει ένα τέρμα στον κατήφορο των επισκέψεων που ξεκίνησε το 2004. Εμείς απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία και την καλούμε να εκδηλώσει ειρηνικά, μα και ξεκάθαρα, την αντίθεσή της σε κάθε εξωχώριο σχεδιασμό. Ζούμε σε μια δημοκρατική, ελεύθερη χώρα και δεν δεχόμαστε καμιά περιοδεία - επιθεώρηση από οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από ισλαμοφασίζοντες ηγέτες και δράστες – απολογητές μαζικών εγκλημάτων που δεν σταμάτησαν το 1922 και το 1974 αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1.     «Σπάρτακος» Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής
2.     Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ροδόπης
3.     Σύλλογος Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»
4.     Σύλλογος Σαρακατσάνων Κομοτηνής
5.     Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών Ροδόπης
6.     Σύλλογος Κυπρίων Κομοτηνής
7.     Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής
8.     Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος
9.     Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία ν. Ροδόπης
10.  Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης
11.  Ένωση Παλιννοστούντων Έβρου
12.  Πολιτιστικός σύλλογος «ΕΝΔΟΧΩΡΑ»
13.  Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ν. Έβρου
14.  B’ ΕΛΜΕ Έβρου
15.  Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καστανέων
16.  «Ακρίτες» Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου
17.  Σύλλογος Κυπρίων ν. Ξάνθης
18.  Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ξάνθης
19.  Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων ν. Ξάνθης
20.  Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και φίλων Κ.Ε.Φ.Φ. Ξάνθης
21.  Παράρτημα ΕΑΑΣ ν. Ξάνθης
22.  Σύλλογος Ποντίων ν. Ξάνθης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Ματαιώστε την βρε καθάρματα, εθνοπροδότες, ματαιώστε την επίσκεψη του Ερντογαν στη θράκη. 22 σύλλογοι βάζουν στα χέρια σας μια καλή αφορμή. Ο Ερντογάν είναι ανεπιθύμητος στη θράκη. Ποιος λοιπόν θα εγγυηθεί για την ασφαλειά του;
    Παίζει και το σεναριο όλο αυτό να είναι σχέδιο των Αμερικανών, να ερθει ο Ερντογάν στην Ελλάδα για να τον δολοφονήσουν εδώ, που είναι πολύ πιο εύκολο απ' όσο μέσα στην Τουρκία. Μια σπείρα που ετοίμαζε τη δολοφονία του την εξάρθρωσαν. Και ποιος μας λέει ότι δεν υπάρχουν πέντε-έξι εναλλακτικές ακόμα, κι οποια πετύχει..; Ή μήπως δεν μπορούν οι αμερικάνοι να έχουν δημιουργήσει δέκα ακόμα, ώστε στα σίγουρα να πετύχουν αυτό που θέλουν. Το διακύβευμα, να φύγει ο Ερντογάν από το ΝΑΤΟ τώρα που ετοιμάζουν γενικευμένο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και άλλων είναι πάρα πολύ υψηλού τιμήματος αυτό το διακύβευμα. Είναι συνεπώς η τελευταία τους ευκαιρία να τον φάνε εύκολα και ανώδυνα, δηλαδή χωρίς παγκόσμιο πολιτικό κόστος.
    Αν δολοφονηθεί ο Ερντογάν εδω στην Ελλάδα, οι αμερικάνοι θα βγάλουν την ουρά τους απέξω, (αθώοι του αίματος!), το ίδιο και τα εδώ πολιτικά πιόνια τους. Θα την πληρώσει μόνον ο Ελληνικός λαός που θα χύσει το αίμα του για "ξένα νιτερέσια".
    Αν έχει απομείνει έστω και ελάχιστο νιονιό στο κεφάλι των κυβερνώντων κι αν θέλουν το κεφάλι τους στη θέση του και στο μέλλον, θα πρέπει να ματαιώσουν εξ'ολοκλήρου την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα γιατί ακόμα κι αν δεν δολοφονηθεί, θα τους συντρίψει πολιτικά με τις δηλωσεις του σε Αθήνα και Θράκη.
    Ή μήπως ο Ερντογάν γνωρίζει από πολιτικές "αβρότητες"; (Τον παρακαλούν λέει να σεβαστεί τη συνθήκη της Λωζάνης στις δηλώσεις του!!!). Όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο ο ελληνικός λαός πρέπει να τους στείλει άμεσα στο σπίτι τους, αν όχι κάπου χειρότερα, γιατί αποτελούν μέγιστο κίνδυνο για την Ελλάδα. Αλλά δεν είναι αφελείς, προδότες είναι. Ετοιμαστείτε Έλληνες,έχουμε παγκόσμιο πόλεμο σε λίγους μήνες, ίσως και πιο νωρίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με την επίκληση των κινδύνων που ενέχει η επίσκεψη Ερντογάν στην Θράκη . Και η επίσκεψη στην Θράκη είναι το μόνο που
      ενδιαφέρει τον Ερντογάν . Όλα τα υπόλοιπα , όσα θέματα δηλαδή υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών , μπορούν να συζητηθούν μέσω των
      ανοικτών διπλωματικών διαύλων . Κοντολογής , δεν έχουμε εμείς κανένα θέμα να συζητήσουμε με τον Ερντογάν και απορώ , αν είναι σωστή η πληροφόρηση του κυρίου Σεμπαϊδήν Καραχότζα , γιατί ο
      Ερντογάν προσεκλήθη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπη
      Παυλόπουλο ; Αν είναι πράγματι έτσι , τότε θα πρέπει ο κύριος Προκόπης Παυλόπουλος να συνοδεύσει τον Ερντογάν , να είναι κοντά του , δίπλα του , σε κάθε στιγμή της περιοδείας του στη Θράκη ,
      Αυτό απαιτεί το στοιχειώδες ευρωπαϊκό savoir vivre και όλοι οι
      κανόνες της πατροπαράδοτης Ελληνικής Φιλοξενίας ! Έτσι δεν είναι
      κύριε Παυλόπουλε ; Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα στην Θράκη και
      να σας σφίξουμε από κοντά το χέρι . Θα δείξουμε στον Ασιάτη υψηλό
      επισκέπτη μας ότι όταν προσκαλούμε κάποιον στη Πατρίδα μας , ποτέ
      δεν τον αφήνουμε μοναχό και τον συνοδεύουμε παντού , όπου κι αν
      πάει , ακόμη και στο τζαμί ! Δεν πιστεύουμε , κύριε Παυλόπουλε,
      να ισχυρισθείτε ότι η επίσκεψη στην Θράκη είναι "ιδιωτική" ; Δεν χρειάζονται "ιδιωτικές επισκέψεις" στην Θράκη.Θα κάνει πολύ κρύο την Παρασκευή άλλωστε . Στείλτε τον "ιδιωτικά" στην Μύκονο , αν σας "παίρνει" . Είμαστε σίγουροι ότι ο Ερντογάν θα εκτιμήσει την
      πρόνοια και την φροντίδα που θα επιδείξετε "να περάσει καλά στην
      Ελλάδα" , "ιδιωτικά" πάντοτε.

      Διαγραφή
  2. Να συνοδεύσει ο κ Παυλόπουλος τον Ερντογάν στη θράκη! Η μόνη σωστή εθνικά κίνηση, αν πράγματι επιτρέψουν στον Ερντογάν να επισκεφΘεί τη Θράκη. Αλλά περιμένει κανείς πατριωτισμό από αυτά μασονόμουτρα. Και η μια προδοσία διαδέχεται την άλλη. Ωραία σκηνοθεσία. Ο Παυλόπουλος προσκαλεί τον Ερντογάν για να μην χρεωθεί η κυβέρνηση αυτήν την προδοτική πράξη κι αντί να δώσει το παρόν στη Θράκη, θα τσιμπουσιάζεται μετά εκλεκτών εδεσμάτων και κρασιών στο Προεδρικό. Και μετα τον αμολάνε όλοι μαζί στη Θράκη ενώ γνωρίζουν τους στόχους του. Ε,ρε κρεμάλα που τους χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσιπράκο δείχνεις να μη φοβάσαι την οργή του Ελληνικού λαού, τον πουλησες,του πήρες ακομα και το σώβρακο Τώρα πουλάς Αιγαίο και θράκη. Το βράδυ όμως των εκλογών θα τη φοβηθείς αυτη την οργή. Πανικος θα σε πιάσει. Σου την έχουμε στημένη, οσα κοινωνικά επιδόματα κι αν δωσεις, ως ο νεος παπατζης κατα "το "Τσοβόλα δωστα όλα". Σου την έχουμε στημένη όχι στη θράκη, εκεί παιζεις μόνος σου μπάλα, σε άδειες από λαό κερκίδες, που έξω από το γήπεδο σου φωνάζει "ΟΧΙ". Σου την έχουμε στημένη στην κάλπη.Τις τρεις επόμενες μέρες να το θυμάσαι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε το ξερει το αμορφωτο και αεργο ελληνοφωνο σκουληκι οτι δεν θα ξαναψηφιστει για να παριστανει τον πορδυπουργο της αποικιας . Αυτος θα συνεχισει να τσεπωνει εκατονταδες χιλιαδες εβροπουλα σαν ΑΙΩΝΙΟΣ βολευτης και ο επομενος υπαλληλος θα συνεχισει το ισοπεδωμα της Πατριδος .
      Αυτο του ειναι αρκετο .
      Απεχθανονται οτιδηποτε Ελληνικο ΟΛΟΙ τους εκει μεσα στο βρωμοβουλιο των δωσιλογων και δεν τους νοιαζει εαν αυτοι , η καποιοι αλλοι θα διαλυσουν εκ θεμελιων τον Ελληνισμο . Τους αρκει μονον που υπηρετησαν τον αφεντη τους σατανα και εβγαλαν και μερικες πετρες απο τα θεμελια .
      Τρεμουν την οργη του Ελληνα , ΟΧΙ ομως των κουραδοκεφαλων ψηφοφορων ελληνοφωνων .
      Και οποιος νομιζει οτι με εκλογες θα λευτερωθουμε απο το ελληνοφωνο κρατος των δωσολογων , απλα ειναι ακομη ενας σκατοκεφαλος κ(Υ)νοβουλευτοραγιας.

      Διαγραφή
  4. H κατηφόρα των ανθελλήνων δεν έχει τέλος: http://scripta---manent.blogspot.gr/2017/12/blog-post_35.html

    http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/650559_akatanoiti-kinisi-tis-ellinikis-diplomatias-giati-einai-i-pio

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]