Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών


Οι δράστες πυροβόλησαν κατά του φύλακα

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3.20 τα ξημερώματα έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη αλλά χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά τα κίνητρα, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, για την ώρα οι Αρχές θεωρούν πιθανότερους δράστες την τρομοκρατική «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση τοποθέτησης της βόμβας συμμετείχαν τρία ή τέσσερα άτομα που προσέγγισαν το σημείο με αυτοκίνητο. Δύο από αυτούς εθεάθησαν από αστυνομικό να τοποθετούν «παγιδευμένη» τσάντα μπροστά στο Εφετείο.

To σημείο είχε αποκλειστεί έγκαιρα από την Αστυνομία καθώς στις 2:50 είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο σε μία ιστοσελίδα και σε μία εφημερίδα. Ο άγνωστος που προειδοποίησε με τηλεφώνημα για την έκρηξη, δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε: "Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα" και ζήτησε επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτίρια.

Στο σημείο μετέβησαν άνδρες της Σήμανσης και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι συγκεντρώνουν στοιχεία προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας και να βρουν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Στο Εφετείο Αθηνών έφτασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, όπου ενημερώνεται για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Ο κ. Κοντονής θα επιθεωρήσει τις ζημιές ενώ συνομιλεί με τους αστυνομικούς για τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής για την υπόθεση.

Πυροβόλησαν εναντίον του φύλακα

Τον φύλακα του κτιρίου του Εφετείου πυροβόλησαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης τα ξημερώματα, προκειμένου να τον αποθαρρύνουν να τους καταδιώξει, ενώ πριν από λίγο βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια και το αυτοκίνητο με το οποίο πιθανότατα διέφυγαν.

«Υπάρχουν και πυροβολισμοί κατά του φρουρού. Είναι σίγουρο ότι υπήρξαν πυροβολισμοί» δήλωσε ο κ. Κοντονής μιλώντας στο ραδιόφων του Alpha.

Όπως έγινε γνωστό, από αστυνομικές πηγές, ο φύλακας του Εφετείου κατέθεσε ότι, ενώ βρισκόταν μέσα στο κτίριο, είδε δύο άτομα να ανεβαίνουν τα σκαλιά και να αφήνουν στην είσοδο ένα σακίδιο. Ο αστυνομικός τούς φώναξε, αλλά αυτοί έτρεξαν σε ένα αυτοκίνητο που περίμενε στην οδό Λουκάρεως, τύπου μικρού βαν, όπου τους περίμενε ένας συνεργός τους και με το οποίο διέφυγαν.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πυροβόλησε μια φορά εναντίον του σκοπού, ο οποίος αναγκάστηκε να σταματήσει. Στο σημείο της επίθεσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει βρεθεί ένας κάλυκας φυσιγγίου, ο οποίος παραλήφθηκε από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Λίγη ώρα πριν, στα Εξάρχεια, κοντά στο Μουσείο, βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο τύπου βαν, μάρκας FIAT, το οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και ταιριάζει με την περιγραφή που έδωσε ο φύλακας.

Κλειστό σήμερα το Εφετείο

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Εφετείο Αθηνών. Αυτό σημαίνει πως δε θα διεξαχθούν οι δίκες που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα και φυσικά ούτε οι υπηρεσίες του.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης «με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών του Εφετείου Αθηνών για σήμερα (22 Δεκεμβριου 2017) εξαιτίας εκτεταμένων ζημιών που προκληθήκαν από ισχυρή έκρηξη μηχανισμού».

O εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά όσον αφορά τα κίνητρα των δραστών. Σημείωσε πως υπάρχουν αρκετές ζημιές που κυρίως εντοπίζονται στην είσοδο του Εφετείου αλλά και σε τζαμαρίες στην άλλη πλευρά του δρόμου.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]